קפה קפה אבל מה עם תה?

תה לסוגיו, חליטות צמחים ומאטה
dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 389
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

קפה קפה אבל מה עם תה?

הודעה שלא נקראה #1 

מאחר והלילות מתקררים , בא לי לפעמים כוס תה גדולה וחמה.
אני לא מכיר סוגי תה חוץ ממה שיש בסופר.
יש סוגים יותר טובים/מובחרים מההיצע שבסופר?

eldza
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 203
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

הודעה שלא נקראה #2 

ממליץ על תה ירוק יסמין.
לא בשקיות, אלא ממש עלים שחולטים במים
אלדד

dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 389
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

הודעה שלא נקראה #3 

איזה קטע...קניתי היום תה ירוק יסמין של ויסוצקי.
בדיוק עכשיו מזגתי מים חמים , כתוב לחכות 4 דקות,לחליטה יעילה אז מחכה...
מה ההבדל בין העלים שבשקיק לבין אלו שבתפזורת?

Jkatz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 160
הצטרף: אפריל 2011
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

הודעה שלא נקראה #4 

אם אתה גר באזור תל אביב, הנה כמה חנויות בשבילך:
http://www.palaisdesthes.co.il/
http://www.wtea.co.il/house-of-tea.aspx
הראשונה היא כמו מוזיאון לתה, עם המון סוגי תה וכלים לשתייה / הגשה.

סוגי התה נעים בין השקיקים הרגילים, אלה בטעמים, חליטות של עלים מיובשים, פקעות תה (שנפתחות במגע עם מים חמים)
ועוד ועוד ועוד... פשוט תנסה ותגלה מה אתה אוהב...

אפשר כמובן גם לגדל בבית צמחים כמו נענע, רוזמרין, זוטא לבנה, לימונית, מרווה ועוד.

חורף נעים :rain:

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1341
הצטרף: יולי 2006
מיקום: באר שבע
נתן תודות: 490 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

הודעה שלא נקראה #5 

Jkatz כתב: http://www.palaisdesthes.co.il/
אפשר כמובן גם לגדל בבית צמחים כמו נענע, רוזמרין, זוטא לבנה, לימונית, מרווה ועוד.
חורף נעים :rain:
...
+1
(Y) אחלה חנות , מבחר מטורף
גם לגדל בבית נחמד מאוד
לצאת לקטוף משהו ירוק טרי :wink:

Alexander
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

הודעה שלא נקראה #6 

חוויה בפני עצמה, שונה לגמרי מקפה ונעימה לא פחות.

חליטת תה בעלים גדולים או רכיבי פירות וצמחים משחררת יותר טעמים. לכן אם מכבדים את הוראות ההכנה וחולטים את התה בדיוק כמו שצריך, מקבלים תוצאה טעימה בהרבה. לצערי, בישראל התרגלו לתה ג'נרי, אבל תה איכותי בישראל לא נגמר בחנות כלשהי, פשוט צריך להסתקרן מספיק.

כל חליטת פירות או צמחים שאינה מכילה קפאין טובה לשתייה בכל שעות היום, במיוחד בערב.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4091
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

הודעה שלא נקראה #7 

האמת שקצת נכנסתי לזה לאחרונה. הבאתי איתי מארה״ב שתי תערובות, אחת של תה לבן עם כל תוספות ועוד אחת של חליטת פירות. קיבלתי הוראות מדוייקות לכל תערובת, איזו טמפרטורת מים וכמה זמן חליטה בדיוק וזה יוצא מעולה.
שם יש חנות כזו כמעט בכל קניון, כאן זה כנראה יהיה יותר מסובך להשיג.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

הודעה שלא נקראה #8 

אם אתה מסתובב בסופרים האורגניים ובחנויות הטבע יש מבחר ענקי.

ממליץ על תה של OCHA: דרג'ילינג, אסאם ואם אתה אוהב טעמי פירות יש תה לבן סיני עם דובדבן מעולה.

בנוסף יש תה וחליטות טובות של PUKKA (בשקיות).

בחנות שהומלצה לך בדיזינגוף יש מבחר ענקי והמחירים יקרים מאוד אבל יש בה דברים מעניינים כמו מספר סוגים של תה פואר מיושן ואסאם משובח.
בנוסף יש להם שם כלים להכנה ושקיות חד פעמיות לשים עלי תה בפנים יחד עם תופסן ממתכת לכוס.

רצוי שלא לחלוט במים רותחים, כדאי בסביבות 90 מעלות בדומה לקפה ויש אף סוגים עדינים יותר שדורשים חליטה גם ב 80 מעלות.

Alexander
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

הודעה שלא נקראה #9 

חליטות שמכילות פירות וצמחים חולטים במים רותחים עד 85 מעלות, תה ירוק בטמפ' נמוכות יותר -75-85 מעלות ושחור איפשהו באמצע. זה כלל אצבע, כמובן שעלולות להיות חריגות. מעבר לכך, חליטות של פירות וצמחים מצריכות 4-6 דקות חליטה, לעומת תה שחור שמצריך 2-3 דקות ותה ירוק בין 1-2 דקות בלבד.

מה שאומר שלהשאיר עלי תה בכוס זה מתכון בטוח לתה אפיץ מדי או בטעמים חריגים מ"כוונת המשורר".

קופיהוליק
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 393
הצטרף: ספטמבר 2011
מיקום: חולון
נתן תודות: 192 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

הודעה שלא נקראה #10 

יש תה טעים עצל נני בפרס קפה קפלן 4 ת'א תנסה

ron1987
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 142
הצטרף: מרץ 2009
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

הודעה שלא נקראה #11 

test

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1365
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 207 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

הודעה שלא נקראה #12 

כבר לפני עשרים ומשהו שנה ביקרתי לתקופה באזור דרגילינג בצפון מזרח הודו , ואחרי מספר סיורים במפעלי התה ולימוד קצר של הנושא ,, תוך כדי טעימות רבות כמובן, הבנתי שלמה שהורגלנו אז בארץ בעניין התה היה פשוט הבררה של תהליך היצור , ולא הרבה יותר מזה...
כיום המצב כבר מעט שונה ויש מבחר מעט גדול יותר ומגוון איכויות , אפילו לפעמים בסופרים. אבל עדיין זה לא ממש זה , ובטח שהמודעות לתה איכותי בארץ עדיין רחוקה מלהיות סבירה , אצל רוב האנשים.
ובכלל כבר כמעט עשרים שנה שאני מכור לתה ירוק טוב על הבוקר מוקדם, לפני הקפה של הבוקר שבא קצת אחרי...

מיץ_פטל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1454
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים

הודעה שלא נקראה #13 

maya1 כתב:לפני:
המודעות לתה איכותי בארץ עדיין רחוקה מלהיות סבירה , אצל רוב האנשים.

אחרי:
המודעות לכל דבר איכותי בארץ עדיין רחוקה מלהיות סבירה , אצל רוב האנשים.

...
בשינוי קל, זה לצערנו המצב פה...

אהה-רון
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 341
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 276 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

הודעה שלא נקראה #14 

כשאני רוצה לשתות משקה חם בלי קופאין ,
אני מכין את זה:

שם בכוס / קנקן

2-3 עלים של מרווה טריה (מהגינה, יש גם בגינות ציבוריות רבות).
פרוסת לימון עם הקליפה,
פרוסת גי'נג'ר טרי, פרוסה דקה עם הקליפה,
כפית דבש / כפית סילאן.
וכמובן : מים רותחים.

אפשר גם לוותר על אחד המרכיבים ...

לרוויה

שלח תגובה

חזור אל “תה וחליטות”