la pavoni europiccola

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Amirgf (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 7
הצטרף: אוגוסט 2021
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

la pavoni europiccola

נושא שלא נקרא #1 

היי,

חדש כאן באתר ובכלל בעולם הקפה. חושב על לקנות la pavoni europiccola (לאחר מחשבות ולבטים רבים). שותה הפוך אחד ביום (+פעמיים בשבוע אספרסו). מספר שאלות שעלו לי. אם מישהו יוכל לענות ולסייע אשמח מאוד.

1. אחרי קריאה גם כאן וגם במקומות אחרים, נראה שתפעול מכונת מנוף הוא לא פשוט ויש עקומת למידה. בהינתן שהיום אני מכין קפה בבריקה (טוחן ב- ceado e5p), כמה זמן יקח בערך (מבחינת עקומת למידה) עד שאגיע לתוצאות שהן לפחות טעימות כמו הבריקה. אציין שנושא הקצפת החלב במכונה פחות קריטי מבחינתי כי אני משיג תוצאות מספקות ממקציף ידני.
2. הבנתי שמטחנה טובה היא קריטית במכונות מנוף (וגם בכלל). האם לדעתכם ה- ceado e5p היא מטחנה מספיק טובה או שנדרש שדרוג. אני משתמש בפולים טריים באיכות יחסית טובה.
3. כמה זה קריטי להוסיף שדרוגים כמו מד לחץ/מד טמפ' (ראיתי באינטרנט שיש אפשרות להוסיף גם שדרוג של PID)? האם אפשר להגיע לתוצאות סבירות גם בלי (מבחינתי תוצאות סבירות זה קפה לא פחות טוב מהבריקה. אשמח לתובנות.
4. חושב על לקנות את המכונה מחו"ל. ראיתי 2 אתרים אופציונליים שהוזכרו כאן בפורום.
www.coffeeitalia.it
www.lagondola.it
אם יש מישהו שהזמין מהם לאחרונה ויכול להמליץ על אתר מועדף (או אתר אחר) אשמח. לגבי המחירים אני מבין שצריך להוריד את המע"מ שבאתר ולהוסיף עלויות משלוח, מכס ומע"מ כאן בארץ.

תודה מראש לעונים.

Natan777
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 26
הצטרף: מרץ 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

Re: la pavoni europiccola

נושא שלא נקרא #2 


Amirgf (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 7
הצטרף: אוגוסט 2021
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

Re: la pavoni europiccola

נושא שלא נקרא #3 

תודה רבה

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

Re: la pavoni europiccola

נושא שלא נקרא #4 

אנסה לתרום מניסיוני. אני עם אירופיקולה כ3 שנים ומרוצה מאוד.אנסה לענות על השאלות:
1.זה מאוד תלוי. יכול לקחת כמה שבועות ויכול לקחת יותר. מה שישפיע על משך הזמן זה הציוד איתו אתה עובד(ראה תשובה לשאלה 3)והטכניקה.אם אתה רוצה לקצר את זמן הלימוד קנה את כל הציוד שאכתוב מטה ותיעזר במישהו מהפייסבוק או מפה שיעזור לך וידגים לך עם המכונה שלך. יש פה המון אנשים שימחו לעזור לך וגם אני בינהם.
בדכ המסלול שאנשים עוברים עם המכונה זה המון ניסוי וטעייה ולאט לאט מוסיפים את הציוד ההכרחי ולכן הדבר יכול לקחת חודשים ואף יותר.זו טעות!
2. בהחלט מטחנה טובה ומספקת.
3. הסעיף החשוב ביותר. הציוד שאתה חייב! בכדי להגיע לתוצאות עקביות וטובות הן:
א.משקל בדיוק של 0.1 גרם(יכול למצוא באמאזון או עליאקספרס בעלות של 10 דולר)
ב.מד טמפ כדי למדוד את טמפ הראש. טמפ ראש גבוהה מידי תוביל לקפה שרוף. נמוכה מידי לקפה חמוץ ומר(מרירות שונה מקפה שרוף אבל אפילו יותר בלתי נסבלת). יש כאלה שמשתמשים בטרמוקאפל שמחובר תמידית לראש. אני משתמש במד טמפ שאני מלביש על ראש המכונה רק בהפעלה.
ג. מטחנה טובה. בזה אתה מסודר.
ד.פיית הקצפה חור יחיד. ניתן למצוא באיביי,כ30 שח. חפש שם europiccola nozzle.
ה. Coffee puck-פחות קריטי מהקודמים אבל מומלץ מאוד במניעת צ'לנינג.יכול למצוא גם כן בעליאקספרס. חפש puck screen 51mm
ו.wdt- כלי שעוזר בפיזור אחיד של הקפה ושבירת גושים. הוא כביכול לא הכרחי אבל למעשה כן וחבל שלא להשתמש בזה. כלי זול ביותר וכדאי מאוד.
ז.כמעט שכחתי טמפר ממתכת. הטמפר מפלסטיק שהמכונה מגיעה איתו ממש לא מתאים למשימה.

ברגע שיש לך את כל הציוד הנל אתה צריך לדאוג למצוא את טמפ האופטימלית שהראש צריך להגיע, את דרגת הטחינה ומשקל הקפה הנכנס והלחץ שיש להפעיל עם הידית. נשמע מסובך אבל ממש לא וניתן להגיע אספרסו/הפוך ברמה גבוהה ובעקביות מאוד גבוהה.
בהצלחה!

Amirgf (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 7
הצטרף: אוגוסט 2021
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

Re: la pavoni europiccola

נושא שלא נקרא #5 

תודה רבה!!

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”