רבות נכתב על האתגר בשמירה על טמפ אחידה בראש של מכונה עם מחליף חום.
יש לי את הרוקט אפרטמנטו, גם יפה וגם חולטת טוב
הוספתי מד טמפרטורה לראש שקניתי מחברה גרמנית
Geisinger.eu
ועכשיו אני יודע בוודאות שכמעט בלתי אפשרי לשמר טמפרטורה אחידה בראש המכונה. איך זה משפיע על החליטה? אני מזרים יותר מים דרך הראש לפני החליטה מכמות המים שהייתי מזרים לפני הוספת מד הטמפרטורה אבל אני חייב לציין שאני לא ממש מרגיש בשינוי בטעם.... אולי התרגלתי מהר
בכל מקרה, למד הטמפרטורה יש גם טיימר שהוא ללא ספק תוספת משמעותית לתהליך החליטה.
אם למישהו יש דרך טובה יותר לשמור על טמפרטורה קבועה בראש המכונה, אשמח לשמוע.
טמפרטורת חליטה במכונת HX
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
Re: טמפרטורת חליטה במכונת HX
אני מסכים שלפני שמוסיפים מד טמפרטורה בראש חליטה במכונות HX, זה די הימור מושכל להגיע לעקביות בחליטה.
מרגע שהוספתי מד טמפרטורה בראש חליטה, אני מגיע לדיוקים של עשריות המעלה.
איך?
אני מבצע קולינג פלאש עד שיש טמפרטורה של 96 מעלות, עוצר, מחבר את הידית וחולט. זה מניב אצלי (בצרה ג'וליה) טמפרטורה חליטה של 93 מעלות. החליטה מתחילה ב93 ויורדת עד 92 בערך בסוף החליטה (60 מל מים חליטה של בערך 40 שניות).
עבור טמפרטורה חליטה ב90 מעלות, אני ממשיך את הקולינג פלאש עד לטמפרטורה של 94-93 בערך. החליטה מתחילה ב90 ויורדת בערך לאיזור ה 89-88.
אני בודאות שמתי לב להבדל בטעם, בעיקר עקביות בטעם. אצלי יש הבדל בטעם בין חליטה ב 93 מעלות לעומת 90 (ב 93 הקפה שוקולדי יותר ללא אזכור לחמיצות, ב 90 החמיצות מתחילה לקבל נוכחות, בטמפרטורה נמוכה יותר ובסוגי קפה מסוימים טעם חמצמץ מורגש היטב מ88 ומטה).
מרגע שהוספתי מד טמפרטורה בראש חליטה, אני מגיע לדיוקים של עשריות המעלה.
איך?
אני מבצע קולינג פלאש עד שיש טמפרטורה של 96 מעלות, עוצר, מחבר את הידית וחולט. זה מניב אצלי (בצרה ג'וליה) טמפרטורה חליטה של 93 מעלות. החליטה מתחילה ב93 ויורדת עד 92 בערך בסוף החליטה (60 מל מים חליטה של בערך 40 שניות).
עבור טמפרטורה חליטה ב90 מעלות, אני ממשיך את הקולינג פלאש עד לטמפרטורה של 94-93 בערך. החליטה מתחילה ב90 ויורדת בערך לאיזור ה 89-88.
אני בודאות שמתי לב להבדל בטעם, בעיקר עקביות בטעם. אצלי יש הבדל בטעם בין חליטה ב 93 מעלות לעומת 90 (ב 93 הקפה שוקולדי יותר ללא אזכור לחמיצות, ב 90 החמיצות מתחילה לקבל נוכחות, בטמפרטורה נמוכה יותר ובסוגי קפה מסוימים טעם חמצמץ מורגש היטב מ88 ומטה).
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com