היי, אני מחפש מכונה איכותית באזור ה-4,500 ש"ח, אנחנו שותים רק אספרסו ולא מכינים יותר משני ספלים ברציפות. ראיתי שמבחינת e61 ה-vibiemme domobar זולה משמעותית מהאחרות (ראיתי ב 3,600 לעומת 5,000 להכי זולה אחריה), האם היא מומלצת? זה לא שאני נעול על ה-e61, רק מחפש תמורה טובה בהתאם לצרכים והתקציב.
תודה מראש לעונים
התייעצות לגבי רכישה
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: התייעצות לגבי רכישה
בתקציב הזה ולהכנה של אספרסו בלבד הייתי הולך על לליט PL91T מאמזון. היא מתחממת יותר מהר ממכונות עם ראש E61 ויציבות הטמפרטורה שלה טובה יותר. מלבד עיצוב (עניין של העדפה) אני חושב שיש לה בעיקר יתרונות מול מכונות כאלה.
איזו מטחנה יש לך?
איזו מטחנה יש לך?
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: התייעצות לגבי רכישה
למיטב ידיעתי לא מוכרים בארץ את ה-PL91T.
המטחנות של Graef מאוד בסיסיות. חלוקת תקציב טובה היא לא מטחנה ב-500 ש"ח ומכונה ב-4500 ש"ח, אלא יותר כמו מטחנה ב-1500 עד 2500 ש"ח, ומכונה במה שנשאר. איכות הקפה, העקביות וחווית המשתמש יהיו טובים משמעותית מאשר עם מטחנה בסיסית.
המטחנות של Graef מאוד בסיסיות. חלוקת תקציב טובה היא לא מטחנה ב-500 ש"ח ומכונה ב-4500 ש"ח, אלא יותר כמו מטחנה ב-1500 עד 2500 ש"ח, ומכונה במה שנשאר. איכות הקפה, העקביות וחווית המשתמש יהיו טובים משמעותית מאשר עם מטחנה בסיסית.
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
Re: התייעצות לגבי רכישה
לדעתי בתקציב הזה כן כדאי ללכת על HX E61 או לכל הפחות בצרה יוניקה או דומה לה.
מצטרף להמלצה לשדרג את מטחנת הקפה - היא צוואר בקבוק רציני שימנע ממכם להינות מקפה גם עם מכונה ב60 אלף שח.
מצטרף להמלצה לשדרג את מטחנת הקפה - היא צוואר בקבוק רציני שימנע ממכם להינות מקפה גם עם מכונה ב60 אלף שח.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: התייעצות לגבי רכישה
איזה יתרון יש ל-HX E61 על פני ה-PL91T? אפילו אם מקפידים על קולינג פלאש יציבות הטמפרטורה הרבה פחות טובה, וזמן החימום ארוך בכחצי שעה. אני יכול להבין מי שהולך על E61 בגלל עיצוב/נראות, אבל לא בשביל קפה טוב יותר, עקביות או חווית משתמש טובה יותר. סיבה אחרת היא האפשרות להוספה של קיט בקרת זרימה, אבל יש לקיט כזה גם חסרונות.
לי יש מכונת E61 סינגל בוילר עם PID (דומה ליוניקה, אבל של קוויק מיל). היא נותנת יציבות טמפרטורה טובה יותר ממכונות HX E61, אבל ללא ספק היום הייתי מעדיף את ה-PL91T במקומה. גם אם מתעלמים מזה שהייתי חוסך כ-2000 ש"ח במחיר.
לי יש מכונת E61 סינגל בוילר עם PID (דומה ליוניקה, אבל של קוויק מיל). היא נותנת יציבות טמפרטורה טובה יותר ממכונות HX E61, אבל ללא ספק היום הייתי מעדיף את ה-PL91T במקומה. גם אם מתעלמים מזה שהייתי חוסך כ-2000 ש"ח במחיר.
- barokas (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 5
- הצטרף: אפריל 2022
- שם מלא: גיא ברקוס
- מיקום: פרדסיה
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 0
Re: התייעצות לגבי רכישה
שוב תודה, אם כך אשמח להמלצה למטחנה ב-1500 של (כך אגדיל את התקציב ל 5.5 ואשאר עם ה Pl91T, לא בא לי לוותר על ה PID).
האתר שמצאתי כנראה מייבא בשבילך :
https://idgu.co.il/LELIT-VICTORIA-PL91T
האתר שמצאתי כנראה מייבא בשבילך :
https://idgu.co.il/LELIT-VICTORIA-PL91T
נערך לאחרונה על ידי barokas ב 22/04/2022 14:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
Re: התייעצות לגבי רכישה
יכולת להכין מדי פעם לאורחים הפוך בצורה נוחה וסבירה.
ראש E61 לא סתם כבר מעל 60 שנה הוא הראש העיקרי במכונות קפה, גם תעשיות.
עם עבודה נכונה עם HX, אפשר להגיע ליציבות תרמית לא פחות טובה משל SB ועם PID.
עבורי, SB עם PID לעומת HX ויכולת להכין מדי פעם הפוך לאורחים, היתי הולך בלי לחשוב פעמיים על HX.
ראש E61 לא סתם כבר מעל 60 שנה הוא הראש העיקרי במכונות קפה, גם תעשיות.
עם עבודה נכונה עם HX, אפשר להגיע ליציבות תרמית לא פחות טובה משל SB ועם PID.
עבורי, SB עם PID לעומת HX ויכולת להכין מדי פעם הפוך לאורחים, היתי הולך בלי לחשוב פעמיים על HX.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
Re: התייעצות לגבי רכישה
לפני כחצי שנה הייתי בהתלבטות דיי דומה, ממליץ לרפרף בשרשור שפתחתי.
viewtopic.php?f=71&t=367323
לא בהקשר של שולח אותך לשדרג, אבל אם אין צורך בהקצפה אני לא חושב שצריך מכונה עם מחליף חום, יש כאלה שיחלקו עלי.
וכן, פעם ב כשצריך להקציף לאורחים, זה לא נורא בכלל
לדעתי מחליף חום למי שעושה רק אספרסו זה כמו להמליץ למישהו שמחפש רכב להגיע לעבודה לקנות 4x4
ומצטרף להמלצות לגבי מטחנה טובה יותר
viewtopic.php?f=71&t=367323
לא בהקשר של שולח אותך לשדרג, אבל אם אין צורך בהקצפה אני לא חושב שצריך מכונה עם מחליף חום, יש כאלה שיחלקו עלי.
וכן, פעם ב כשצריך להקציף לאורחים, זה לא נורא בכלל
לדעתי מחליף חום למי שעושה רק אספרסו זה כמו להמליץ למישהו שמחפש רכב להגיע לעבודה לקנות 4x4
ומצטרף להמלצות לגבי מטחנה טובה יותר
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
Re: התייעצות לגבי רכישה
אעשה לך סדר, אבל לא החליט עבורך מה עדיף לך (:
SB עם PID:
* בדרך כלל מכונה בעלת מימדים קטנים יותר
* יציבות תרמית - לא צריך טקסים וביצוע של קולינג פלאש כדי לחלוט בטמפרטורה הרצויה
* כדי להקציף, צריך להעביר את הדוד למצב הקצפה. משמע, אין אפשרות לחלוט קפה ובמקביל להקציף חלב. פחות נוח להכנת הפוך או משקאות אחרים שדורשים הקצפה של החלב. אם נדרש להכין יותר מהפוך אחד, יש כל מיני שיטות להתגבר על זה כמו הקצפת החלב ל2-3 כוסות בכד גדול לאחר 3 חליטות אחת אחרי השנייה. אבל בסוף זה פחות נוח
HX:
* בדרך כלל מכונה בעלת מימדים טיפה גדולים מזו של SB
* צריך ללמוד את הטקס הנדרש כדי לחלוט בטמפרטורה הרצויה (כדאי להוסיף ב-200 שח מד טמפרטורה שיושב על ראש החליטה - התוספת מאפשרת להגיע לדיוק של עשיריות המעלה בחליטה)
* ניתן להקציף חלב במקביל לחליטה. נוח יותר כאשר נדרש להכין יותר מהפוך אחד back to back (גם אם זה רק עבור אירוח)
בסוף עם שתי המכונות:
* אפשר להגיע לחליטות מאוד מדויקות מבחינת טמפרטורה ויחסית בלי סיבוכיות, כל אחת עם השיטה שלה
* אין פה נכון או לא נכון, אלא העדפה אישית -יש כאלו שיבחרו SB עם PID ויש כאלו שיבחרו HX עם מד טמפרטורה בראש
זה לא באמת כזה מורכב או משהו שמצריך מחקר מעמיק. ההבדלים ברורים, ועם אף אחת מהן אתה לא "תיפול".
ד.א. זה בסדר גם לקנות מכונה ולהחליף אחרי כמה שנים. אם קונים מכונה יד שנייה, אז ירידת הערך מינורית.
SB עם PID:
* בדרך כלל מכונה בעלת מימדים קטנים יותר
* יציבות תרמית - לא צריך טקסים וביצוע של קולינג פלאש כדי לחלוט בטמפרטורה הרצויה
* כדי להקציף, צריך להעביר את הדוד למצב הקצפה. משמע, אין אפשרות לחלוט קפה ובמקביל להקציף חלב. פחות נוח להכנת הפוך או משקאות אחרים שדורשים הקצפה של החלב. אם נדרש להכין יותר מהפוך אחד, יש כל מיני שיטות להתגבר על זה כמו הקצפת החלב ל2-3 כוסות בכד גדול לאחר 3 חליטות אחת אחרי השנייה. אבל בסוף זה פחות נוח
HX:
* בדרך כלל מכונה בעלת מימדים טיפה גדולים מזו של SB
* צריך ללמוד את הטקס הנדרש כדי לחלוט בטמפרטורה הרצויה (כדאי להוסיף ב-200 שח מד טמפרטורה שיושב על ראש החליטה - התוספת מאפשרת להגיע לדיוק של עשיריות המעלה בחליטה)
* ניתן להקציף חלב במקביל לחליטה. נוח יותר כאשר נדרש להכין יותר מהפוך אחד back to back (גם אם זה רק עבור אירוח)
בסוף עם שתי המכונות:
* אפשר להגיע לחליטות מאוד מדויקות מבחינת טמפרטורה ויחסית בלי סיבוכיות, כל אחת עם השיטה שלה
* אין פה נכון או לא נכון, אלא העדפה אישית -יש כאלו שיבחרו SB עם PID ויש כאלו שיבחרו HX עם מד טמפרטורה בראש
זה לא באמת כזה מורכב או משהו שמצריך מחקר מעמיק. ההבדלים ברורים, ועם אף אחת מהן אתה לא "תיפול".
ד.א. זה בסדר גם לקנות מכונה ולהחליף אחרי כמה שנים. אם קונים מכונה יד שנייה, אז ירידת הערך מינורית.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com