שאלה שעולה בפורומים לעיתים קרובות - מהם היתרונות של מכונות עם שני דוודים (דוד כפול) בהשוואה למכונות עם מחליף חום (HX)?
אלה הדברים העקריים שאני יכול לחשוב עליהם:
1. יציבות טמפרטורה יותר טובה.
2. אין צורך להזרים מים בראש (קולינג פלאש) לפני שחולטים את הקפה.
3. אפשר לשנות טמפרטורת חליטה ולחץ הקצפה בנפרד ומבלי שאחד ישפיע על השני
4. למי ששותה בעיקר אספרסו - אפשר להפעיל באופן רגיל רק את דוד החליטה ולחסוך חשמל, ולהפעיל את דוד ההקצפה כשמארחים.
5. ניתן להסיר אבנית בקלות ולבד (לפחות לדוד החליטה), לעומת מכונות מחליף חום שבהן מומלץ להביא את המכונה למעבדת שירות. מיותר לציין שבכל מכונת אספרסו מומלץ להשתמש במים רכים ולהמנע מהצורך להסיר אבנית.
------------------------------------------------------------------
עריכה 12/9/22: חיסרון אחד של מכונות עם שני דוודים הוא שרובן עולות בארץ כ-10 ש"ח או יותר. יוצאת דופן אחת היא Bellezza Bellona שעולה פחות מ-6000 ש"ח. ביבוא אישי לעומת זאת יש הרבה אפשרויות נוספות.
ללא ראש E61 אפשר בקטגוריית המחיר שבין 5000 ל-7000 ש"ח לרכוש את אחת המכונות הבאות (מסודרות בסדר מחיר עולה):
Lelit Elizabeth PL92T
Breville/Sage Dual Boiler 920
Profitec PRO 300
Rancilio Silvia Pro
La Spaziale S1 Mini Vivaldi II
עם ראש E61 (לא בהכרח יתרון, אלא אם רוצים להוסיף בקרת זרימה) יש עוד אפשרויות:
VBM Domobar Junior 2B
ACS Minima
על היתרונות של מכונות עם שני דוודים בהשוואה למכונות עם מחליף חום
- boren (פותח השרשור)
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: על היתרונות של מכונות עם שני דוודים בהשוואה למכונות עם מחליף חום
עדכנתי את הפוסט עם רשימה של מכונות עם דוד כפול במחירים שמתחרים במכונות עם מחליף חום (רוב האופציות ביבוא אישי).
Re: על היתרונות של מכונות עם שני דוודים בהשוואה למכונות עם מחליף חום
אחלה פוסט אורן.
לדעתי יתרון נוסף במכונות מבוססות E61, הן מבוססות לרוב על חלקים גנריים שאפשר להשיג בקלות במידת הצורך
לדעתי יתרון נוסף במכונות מבוססות E61, הן מבוססות לרוב על חלקים גנריים שאפשר להשיג בקלות במידת הצורך
Re: על היתרונות של מכונות עם שני דוודים בהשוואה למכונות עם מחליף חום
טיפים מעולים אורן! כל הכבוד על הפוסט!!
אני רוצה לציין כאחד שעבר ממכונה עם שני דוודים למכונה מחליפת חום שנושא יציבות הטמפרטורה בראש החליטה הוא קריטי!
עברתי לרוקט אפרטמנטו (שותה בעיקר אספרסו) והופתעתי מכמות המים שצריך להזרים בכדי לקרר את ראש המכונה.
לא מאוד מטריד אבל חשוב לדעת כי חליטת קפה בטמפרטורה גבוהה תשפיע משמעותית על טעם הקפה.
כדאי לדעת ולשקלל לפני קניה
אני רוצה לציין כאחד שעבר ממכונה עם שני דוודים למכונה מחליפת חום שנושא יציבות הטמפרטורה בראש החליטה הוא קריטי!
עברתי לרוקט אפרטמנטו (שותה בעיקר אספרסו) והופתעתי מכמות המים שצריך להזרים בכדי לקרר את ראש המכונה.
לא מאוד מטריד אבל חשוב לדעת כי חליטת קפה בטמפרטורה גבוהה תשפיע משמעותית על טעם הקפה.
כדאי לדעת ולשקלל לפני קניה