נרכשה המטחנה החדשה והמעניינת CEADO E37Z BARISTA
Re: נרכשה המטחנה החדשה והמעניינת CEADO E37Z BARISTA
נראה וואוו.
נשמח לשמוע ביקורת משתמש בהמשך.
שיהיה כיף להשתמש בה.
נשמח לשמוע ביקורת משתמש בהמשך.
שיהיה כיף להשתמש בה.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: נרכשה המטחנה החדשה והמעניינת CEADO E37Z BARISTA
תודה על הביקורת המעניינת!
רק דבר אחד לא הבנתי:
ואגב, עם הסטה 270Wi אני עושה רוב הזמן סינגל דוזינג בלי להשפריץ מים והטחינה יוצאת אוורירית, אחידה וללא חשמל סטאטי.
רק דבר אחד לא הבנתי:
סינגל דוזינג אומר לטחון מנת פולים ששוקלים לפני הטחינה. איך עושים סינגל דוזינג בלי לשקול?24/03/2022 12:04kobbi כתב: ↑ נהנה ממנה מאד, עושה סינגל דוזינג בלי כל הטארארם של שקילות, השפרצת מים וכו....
ואגב, עם הסטה 270Wi אני עושה רוב הזמן סינגל דוזינג בלי להשפריץ מים והטחינה יוצאת אוורירית, אחידה וללא חשמל סטאטי.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: נרכשה המטחנה החדשה והמעניינת CEADO E37Z BARISTA
זו לא ההגדרה המקובלת. אם המכונה אחראית לגודל המנה (בין אם באמצעות משקל או טיימר) זה נקרא on-demand. כשמדברים על single-dosing מדברים על זה שהמשתמש מכניס מנת פולים שקולה למטחנה וטוחן רק אותה.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: נרכשה המטחנה החדשה והמעניינת CEADO E37Z BARISTA
אם אתה שוקל כל מנה בנפרד, זה סינגל דוזינג. אפשר להתווכח אם המטחנה הזו עושה את זה יותר טוב מאחרות או לא, אבל זה עדיין סינגל דוזינג.
אם אתה ממלא יותר ממנה אחת בהופר וטוחן מנה בודדת זה on-demand. זה נוח, אבל יש לזה גם חסרונות בהשוואה לסינגל דוזינג. למשל שהקפה שנשאר בהופר מתיישן עד לפעם הבאה שתטחן, שאי אפשר לעבור בקלות בין סוגים שונים של פולים, ושיש בזבוז של קפה כשעוברים לטחינה יותר דקה (כי אם יש פולים בין הסכינים המטחנה צריכה לעבוד כשמשנים לטחינה כזו).
אתה מכניס להופר מנה בודדת ששקלת מראש, או כמות פולים גדולה יותר שמספיקה לשתי מנות או יותר? התשובה לשאלה הזו תעזור להבין אם מה שאתה עושה זה סינגל דוזינג או טחינה on-demand.
אם אתה ממלא יותר ממנה אחת בהופר וטוחן מנה בודדת זה on-demand. זה נוח, אבל יש לזה גם חסרונות בהשוואה לסינגל דוזינג. למשל שהקפה שנשאר בהופר מתיישן עד לפעם הבאה שתטחן, שאי אפשר לעבור בקלות בין סוגים שונים של פולים, ושיש בזבוז של קפה כשעוברים לטחינה יותר דקה (כי אם יש פולים בין הסכינים המטחנה צריכה לעבוד כשמשנים לטחינה כזו).
אתה מכניס להופר מנה בודדת ששקלת מראש, או כמות פולים גדולה יותר שמספיקה לשתי מנות או יותר? התשובה לשאלה הזו תעזור להבין אם מה שאתה עושה זה סינגל דוזינג או טחינה on-demand.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: נרכשה המטחנה החדשה והמעניינת CEADO E37Z BARISTA
הבעיה העיקרית בלהשאיר פולים בהופר היא לא שצריך לזרוק פולים כי יש שאריות קפה מאתמול. במטחנה עם אגירה נמוכה טחינה של גרם או שניים בתחילת היום פותרת את זה.
הבעיה העקרית היא שהפולים בהופר חשופים להרבה אוויר, מה שגורם להם להתיישנות מואצת. בשביל לפתור את זה צריך שההופר יהיה בנוי כמו מיכל איירסקייפ או שייצור וואקום לאחר כל טחינה. אפשר תאורתית גם לעשות דברים אקזוטיים יותר, כמו להוסיף גז אינרטי. כל הדברים האלה מאתגרים כנראה מבחינה הנדסית, כי למרות שהצורך ברור, הם לא קיימים למיטב ידיעתי באף מטחנה.
הבעיה העקרית היא שהפולים בהופר חשופים להרבה אוויר, מה שגורם להם להתיישנות מואצת. בשביל לפתור את זה צריך שההופר יהיה בנוי כמו מיכל איירסקייפ או שייצור וואקום לאחר כל טחינה. אפשר תאורתית גם לעשות דברים אקזוטיים יותר, כמו להוסיף גז אינרטי. כל הדברים האלה מאתגרים כנראה מבחינה הנדסית, כי למרות שהצורך ברור, הם לא קיימים למיטב ידיעתי באף מטחנה.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: נרכשה המטחנה החדשה והמעניינת CEADO E37Z BARISTA
הגירסה הרגילה של ה-E37S (לא ה-sd) אוגרת פי כמה ממטחנות שמיועדות לסינגל דוזינג, וגם פי כמה ממטחנת on-demand כמו ה-270Wi. לא פלא שטחינה של גרם או שניים לא בהכרח מספיקה כדי לעשות purge ושהתוצאה הייתה פחות טובה מאשר עם המטחנה החדשה ששמה דגש על אגירה נמוכה. לעומת זאת במטחנות on-demand שבהן האגירה נמוכה זה לחלוטין מספיק. אני לא מכיר מישהו שמשפריץ מים (RDT) במטחנות כאלה, ולא ממש רואה איך בכלל אפשר לעשות את זה. לשפוך כוסית מים לתוך ההופר? לדעתי אתה מתלונן על דברים שאין להם אחיזה במציאות בעולם של מטחנות on-demand. לא צריך להשפריץ מים ואין שום טקסים. מה שעושים בד"כ זה לשמור בהופר כמות פולים שמספיקה ליום או יומיים. ואז לוחצים על כפתור ומקבלים בדיוק את הכמות הנכונה. בתחילת יום טוחנים גרם או שניים אם יש פולים בהופר. זה כל הסיפור.
אין לי ספק שיש יתרונות במטחנה שעולה 11K (מוטב שיהיו), אבל לא ברור לי איזה הבדל משמעותי יש בנושא של תהליך עבודה. בכל מטחנת on-demand עם טיימר או משקל "פשוט לוחצים את הידית" ומקבלים מה שרוצים. וכמובן שכל זמן שאין שם טכנולוגיה חדשה שתמנע התיישנות של הפולים בהופר כתוצאה מאוויר אז אין שם בשורה בנושא הזה, שהוא הבעיה הכי משמעותית במטחנות on-demand. למען האמת, עם הופר ענק של 1.2 ק"ג הייתי מצפה שהבעיה הזו אפילו תהיה יותר חמורה מאשר במטחנות קטנות עם הופר שמספיק ל-200 גרם.
אין לי ספק שיש יתרונות במטחנה שעולה 11K (מוטב שיהיו), אבל לא ברור לי איזה הבדל משמעותי יש בנושא של תהליך עבודה. בכל מטחנת on-demand עם טיימר או משקל "פשוט לוחצים את הידית" ומקבלים מה שרוצים. וכמובן שכל זמן שאין שם טכנולוגיה חדשה שתמנע התיישנות של הפולים בהופר כתוצאה מאוויר אז אין שם בשורה בנושא הזה, שהוא הבעיה הכי משמעותית במטחנות on-demand. למען האמת, עם הופר ענק של 1.2 ק"ג הייתי מצפה שהבעיה הזו אפילו תהיה יותר חמורה מאשר במטחנות קטנות עם הופר שמספיק ל-200 גרם.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 26/03/2022 21:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
- kobbi (פותח השרשור)
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4512
- הצטרף: דצמבר 2004
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 377 פעמים
Re: נרכשה המטחנה החדשה והמעניינת CEADO E37Z BARISTA
עייפתי מלהסביר, אתה עושה סלט מכל מה שכתבתי השפרצת המים היא ל טחנות הסינגל ולא לוותר ועוד. היתה לך מטחנת 37sd או 37s או שאתה ניזון מדיבורי רשת ?
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: נרכשה המטחנה החדשה והמעניינת CEADO E37Z BARISTA
לא הייתה לי E37S (וגם לא תהיה). יש משהו משמעותי שכל המבקרים המקצועיים פספסו ושרק אתה יודע? אם כן, אתה מוזמן לשתף. עד אז תרשה לי להיות ספקן שצריך לקנות את המטחנה כדי לגלות איזה סוד גדול וחדש על ההבדלים בין סינגל-דוזינג ו-on-demand שאי אפשר לדעת משימוש במטחנות אחרות.
- kobbi (פותח השרשור)
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4512
- הצטרף: דצמבר 2004
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 377 פעמים
Re: נרכשה המטחנה החדשה והמעניינת CEADO E37Z BARISTA
אחלה. תודה
השענות על ביקורות באינטרנט תמיד תמיד תמיד מדוייקת ונכונה והיא הרבה יותר נכונה מהקשבה לחבר הפורום עם נסיון של 20 שנה בתחום.
הפוסט נועד למי שמעוניין להקשיב ולא למי שכבר חרץ גורלות והחליט נחרצות
אשמח לביקורת שמראה שה e37s משאירה הרבה קפה בצוואר, אני מכיר רק סרטונים אחרים אם כבר מדברים על ביקורות, הינה קבל :
השענות על ביקורות באינטרנט תמיד תמיד תמיד מדוייקת ונכונה והיא הרבה יותר נכונה מהקשבה לחבר הפורום עם נסיון של 20 שנה בתחום.
הפוסט נועד למי שמעוניין להקשיב ולא למי שכבר חרץ גורלות והחליט נחרצות
אשמח לביקורת שמראה שה e37s משאירה הרבה קפה בצוואר, אני מכיר רק סרטונים אחרים אם כבר מדברים על ביקורות, הינה קבל :
נערך לאחרונה על ידי kobbi ב 26/03/2022 20:23, נערך פעם 1 בסך הכל.