הי אנשים,
בודק קניה של מכונה ידנית (עד עכשיו עם קפסולות)
מעניין אותי לדעת אם אני מוותר על מטחנה, והשימוש הוא כ-2 קצרים ביום:
מנסיונכם, עד כמה זו תהיה טעות לקנות כל פעם קילו טחון (לפי חישוב שלי, ייגמר תוך כחודשיים), מבחינת אבדן טעם?
שימוש בקפה טחון מראש (משנה את הנושא ל"המלצה על מכונה ראשונה")
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: שימוש בקפה טחון מראש
אי אפשר לקבל קפה נורמלי עם קפה טחון מראש. צריך להתאים את עובי הטחינה לפולים ולרמת הטריות שלהם, וזה עניין דינמי. מעבר לכך, קפה טחון מאבד חלק גדול מהארומה שלו תוך שעות ספורות. תחסוך לעצמך את התסכול וקנה מטחנה. יש לא מעט מטחנות ידניות שייעשו יופי של עבודה לשני קצרים ביום, וביחס איכות/עלות טוב יותר משל מטחנות חשמליות.
מה התקציב הכולל לציוד?
מה התקציב הכולל לציוד?
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: שימוש בקפה טחון מראש
אם אתה יכול להזמין מחו"ל (למשל אמזון גרמניה) אתה יכול לחסוך לא מעט. תוכל לקנות מכונה נחמדה מאוד (כמו לליט PL81T) ומטחנה ידנית (1Zpresso JX Pro למשל), או בתוספת לא גדולה מכונה שכוללת מטחנה חשמלית לא רעה (למשל לליט PL82T). גם ברוויל בריסטה אקספרס (Sage SES875) היא אופציה פופולרית ודי מוצלחת שכוללת מטחנה ועולה פחות. לא הייתי הולך על מכונות שכוללות מטחנה ללא טיימר.
בארץ קשה לקבל בתקציב הזה תמורה דומה למחיר, מלבד ביד שניה.
בארץ קשה לקבל בתקציב הזה תמורה דומה למחיר, מלבד ביד שניה.
- TheTech (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 100
- הצטרף: אפריל 2007
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: שימוש בקפה טחון מראש
הי, תודה boren.
סליחה על הבורות, אבל שאתה כותב "טיימר", אתה מתכוון לטיימר הפעלה של המכונה (לא המטחנה)?
(שתתחמם מראש?)
סליחה על הבורות, אבל שאתה כותב "טיימר", אתה מתכוון לטיימר הפעלה של המכונה (לא המטחנה)?
(שתתחמם מראש?)
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: שימוש בקפה טחון מראש
התכוונתי לטיימר של המטחנה. הוא מאפשר לקבל משקל עקבי בכל פעם, וכתוצאה מכך אספרסו עקבי. קשה לטחון לפי העין ולקבל תוצאות טובות.
יש אפשרות לשקול מנות בודדות עם משקל דיגיטלי חיצוני, אבל כדי שזה יעבוד טוב צריך שהמטחנה תתאים לעבוד עם מנות בודדות. בד"כ מטחנות שמובנות במכונות אספרסו לא מתאימות לעבודה בשיטה הזו (שנקראת single dosing) ומיועדות לשימוש עם מיכל שבו יש מספיק פולים לכמה שוטים. רצוי לא להחזיק בו כמות שגדולה ממה שצורכים ביומיים או שלושה, כדי להקטין את המשמעות של התיישנות הפולים.
יש אפשרות לשקול מנות בודדות עם משקל דיגיטלי חיצוני, אבל כדי שזה יעבוד טוב צריך שהמטחנה תתאים לעבוד עם מנות בודדות. בד"כ מטחנות שמובנות במכונות אספרסו לא מתאימות לעבודה בשיטה הזו (שנקראת single dosing) ומיועדות לשימוש עם מיכל שבו יש מספיק פולים לכמה שוטים. רצוי לא להחזיק בו כמות שגדולה ממה שצורכים ביומיים או שלושה, כדי להקטין את המשמעות של התיישנות הפולים.
- sight
- חבר פעיל
- הודעות: 75
- הצטרף: נובמבר 2021
- שם מלא: Sight Full
- מיקום: Israel
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: שימוש בקפה טחון מראש (משנה את הנושא ל"המלצה על מכונה ראשונה")
מחזק את התגובה הראשונה של boren
הייתי בסרט הזה (מכונת E61 ללא מטחנה) לשבוע+ עד שפשוט התייאשתי וקניתי מטחנה זמנית שלאחר כך נמכרה ביד2.
זה היה פשוט לא ריאלי - פעם הקפה בכלל לא עבר במכונה (היה טחון דק מדי), פעם אחת גס מדי (החליטה פשוט זרמה עד אין קץ..), פעם אחת חמוץ עד בלי די.. ועוד ועוד
בהנחה שהתכנון שלך הוא *אספרסו* ולא פילטר או משהו בסגנון ההמלצה שלי לפחות היא להתארגן על מטחנה לפני המכונה.
הייתי בסרט הזה (מכונת E61 ללא מטחנה) לשבוע+ עד שפשוט התייאשתי וקניתי מטחנה זמנית שלאחר כך נמכרה ביד2.
זה היה פשוט לא ריאלי - פעם הקפה בכלל לא עבר במכונה (היה טחון דק מדי), פעם אחת גס מדי (החליטה פשוט זרמה עד אין קץ..), פעם אחת חמוץ עד בלי די.. ועוד ועוד
בהנחה שהתכנון שלך הוא *אספרסו* ולא פילטר או משהו בסגנון ההמלצה שלי לפחות היא להתארגן על מטחנה לפני המכונה.