בעבר הרחוק הייתה לי מכונת Ascaso Basic ששירתה אותי נאמנה(השתמשתי בעיקר להכנת הפוך) ויש לי מטחנה.
אני מחפש לקנות מכונה חדשה. בתקציב של עד 3000-4000 שקל כאשר אני גמיש מעט כלפי מעלה כל עוד אני מקבל תמורה שהיא מעבר למכונה שהייתה לי בעבר.
עריכה:
שותה בעיקר הפוך ולא יכול להגיד שהעובדה של- Ascaso Basic היה דוד בודד גרמה לי להרגיש שאני עובד קשה מדי.
אני מתלבט כרגע בין 2 מכונות(בערך באותו המחיר)
הראשונה היא ה-Nuova Simonelli Oscar II שיש לה HX אבל אין לה ראש E61
ואילו השניה היא ה-Vibiemme Domobar שיש לה E61 אבל אין לה ראש E61
האם הראש E61 עושה הבדל משמעותי בזמן שה-HX בעיקר חוסך זמן?
אני אשמח גם לשמוע המלצות נוספות.
מחפש לרכוש מכונת קפה מתלבט בין Oscar II לבין Vibiemme Domobar
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מחפש לרכוש מכונת קפה מתלבט בין Oscar II לבין Vibiemme Domobar
ל-Oscar II אין OPV (אפשר להוסיף במעבדה) והביקורות על האספרסו שלה ברשת לא משהו. ה-VBM תייצר אספרסו טוב יותר, אבל ההקצפה תהיה לא נוחה. אל תשווה לאסקסו שהייתה לך כי הדוד ב-VBM גדול יותר ולוקח לו יותר זמן להתחמם.
אם אתה גמיש כלפי מעלה, לליט MaraX תתן לך גם אספרסו ברמה של ה-VBM וגם לחץ הקצפה זמין וחזק.
אם אתה גמיש כלפי מעלה, לליט MaraX תתן לך גם אספרסו ברמה של ה-VBM וגם לחץ הקצפה זמין וחזק.
Re: מחפש לרכוש מכונת קפה מתלבט בין Oscar II לבין Vibiemme Domobar
ראיתי IZZO VIVI חדשה במחיר 4990 ש"ח יש לי מודל ישן. איכות של מכונת HX עם PID ושני שעוני לחץ. אכן המחיר מעל אבל...
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מחפש לרכוש מכונת קפה מתלבט בין Oscar II לבין Vibiemme Domobar
ה-PID במכונת מחליף חום פחות מועיל ליציבות טמפרטורה מאשר החיישנים של ה-MaraX. עם זאת, אם ה-500 ש"ח הבדל משמעותיים אז היא עדיין תהיה אחלה בחירה.
Re: מחפש לרכוש מכונת קפה מתלבט בין Oscar II לבין Vibiemme Domobar
אז כבר יש הגיון לרכוש את ה-Vibiemme Domobar junior שגם כוללת heat exchanger ותעלה פחות מה-MaraX.27/08/2021 1:28boren כתב: ↑ אם אתה גמיש כלפי מעלה, לליט MaraX תתן לך גם אספרסו ברמה של ה-VBM וגם לחץ הקצפה זמין וחזק....
אבל בשני המקרים(ה-MaraX וה-junior כבר מחוץ לטווח המחירים שלי).
בינתיים אני קורא לא מעט דברים שליליים על heat exchanger. בהרבה מקומות ממליצים ללכת על singal boiler או על dual boiler ולא להתקרב ל-heat exchanger בגלל " temperature management and flushes"
אז נשאלת השאלה למה לא ללכת על Vibiemme Domobar עם single boiler, האם הסיבה היחדה נגד כי זה מעיק לחכות לקיטור להתחמם?
נערך לאחרונה על ידי BigBobco ב 27/08/2021 11:52, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מחפש לרכוש מכונת קפה מתלבט בין Oscar II לבין Vibiemme Domobar
כן, זו הסיבה. חפש חנות שבה תוכל לראות את ה-VBM דוד בודד בפעולה. לדעתי זה חיסרון משמעותי למי שמתכוון להכין בעיקר משקאות מבוססי חלב, אבל אולי הדיעה שלך תהיה שונה.
Re: מחפש לרכוש מכונת קפה מתלבט בין Oscar II לבין Vibiemme Domobar
27/08/2021 11:51boren כתב: ↑ כן, זו הסיבה. חפש חנות שבה תוכל לראות את ה-VBM דוד בודד בפעולה. לדעתי זה חיסרון משמעותי למי שמתכוון להכין בעיקר משקאות מבוססי חלב, אבל אולי הדיעה שלך תהיה שונה....
צורת ההכנה שלי של קפוצינו\הפוך עם ה-Ascaso basic הייתה להכין שוטים של אספרסו, להעביר את המכונה לחמם קיטור ולחכות ואז לחמם לחם חלב ולהוסיף אותו לשוטים.
האם "הדרך הנכונה" היא להכין שוט וישר להקציף חלב בשבילו ואז לעבור לשוט הבא? מה בעצם הבעיה כלהבין את כל השוטים ואז להכין לכולם חלב "במכה"? האם "השוט מתקלקל" במהלך המתנה או שאנחנו נטו מדברים על הזמן הרב יותר שיקח לי להגיע למצב של משקה מוכן שכולל חלב.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מחפש לרכוש מכונת קפה מתלבט בין Oscar II לבין Vibiemme Domobar
אתה רוצה למזוג את החלב כשעדיין יש קרמה על האספרסו. אצלי במכונה דומה מאוד ל-VBM דוד בודד (Quick Mill Alexia EVO, גם כן E61 עם דוד בודד) לוקח 2 דקות עד שאפשר להקציף, ואז כבר אפשר לראות שחלק מהקרמה התפוגג. אם מארחים ומכינים עוד שוטים אז זה אומר שהשוטים הראשונים כבר ייחכו יותר מ-3 דקות.
לי יש מכונה אספרסו נוספת שבה אני מקציף אז הבעיה הזו פתורה מבחינתי, אבל לא הייתי רוצה להשתמש במכונת דוד בודד כדי להכין משקאות מבוססי חלב.
ולגבי מכונות מחליף חום, יציבות הטמפרטורה שלהן פחות טובה ממכונות דוד בודד (או דוד כפול), אבל אפשר בהחלט להוציא מהן אספרסו מעולה. כדי לקבל אספרסו כזה יש הרבה פרמטרים שצריך לשלוט עליהם, טמפרטורת החליטה היא רק אחת מהן.
לי יש מכונה אספרסו נוספת שבה אני מקציף אז הבעיה הזו פתורה מבחינתי, אבל לא הייתי רוצה להשתמש במכונת דוד בודד כדי להכין משקאות מבוססי חלב.
ולגבי מכונות מחליף חום, יציבות הטמפרטורה שלהן פחות טובה ממכונות דוד בודד (או דוד כפול), אבל אפשר בהחלט להוציא מהן אספרסו מעולה. כדי לקבל אספרסו כזה יש הרבה פרמטרים שצריך לשלוט עליהם, טמפרטורת החליטה היא רק אחת מהן.
Re: מחפש לרכוש מכונת קפה מתלבט בין Oscar II לבין Vibiemme Domobar
27/08/2021 11:36BigBobco כתב: ↑אם אתה עושה בעיקר קפוצ'ינו אין לחסרון של הheat exchanger משמעות גדולה27/08/2021 1:28boren כתב: ↑
בינתיים אני קורא לא מעט דברים שליליים על heat exchanger. בהרבה מקומות ממליצים ללכת על singal boiler או על dual boiler ולא להתקרב ל-heat exchanger בגלל " temperature management and flushes"
......
Re: מחפש לרכוש מכונת קפה מתלבט בין Oscar II לבין Vibiemme Domobar
אני מבין את הנקודה, אני כן קורא של-VBM לוקח בערך חצי דקה להגיע לשם אז נראה לי פחות נורא.27/08/2021 13:13boren כתב: ↑ אתה רוצה למזוג את החלב כשעדיין יש קרמה על האספרסו. אצלי במכונה דומה מאוד ל-VBM דוד בודד (Quick Mill Alexia EVO, גם כן E61 עם דוד בודד) לוקח 2 דקות עד שאפשר להקציף, ואז כבר אפשר לראות שחלק מהקרמה התפוגג. אם מארחים ומכינים עוד שוטים אז זה אומר שהשוטים הראשונים כבר ייחכו יותר מ-3 דקות....
אתה יכול לפרט, יציבות טמפרטורה של מה, של הדוד, של הראש חליטה? ולמה בעצם היא פחות טובה בהשווה לדוד בודד?27/08/2021 13:13boren כתב: ↑ ולגבי מכונות מחליף חום, יציבות הטמפרטורה שלהן פחות טובה ממכונות דוד בודד (או דוד כפול)....
אתה יכול לפרט?...
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מחפש לרכוש מכונת קפה מתלבט בין Oscar II לבין Vibiemme Domobar
חצי דקה זה הרבה יותר נסבל מ-2 דקות, השאלה אם המכונה מגיע לטמפרטורה מספיק גבוהה. נראה לי קצת מוזר כזה הבדל גדול בין שתי מכונות כל כך דומות (שתיהן E61 דוד בודד).
מכונות מחליף חום מושפעות מאוד מאורך ה-cooling flush ומכמה זמן עבר מאז השוט האחרון. הדרך היחידה לקבל תוצאות ממש עקביות היא עם תוספת של מד-חום בראש (שעולה כמה מאות שקלים). במכונות עם דוד בודד או כפול, ובמיוחד כאלה עם PID יש הרבה פחות הבדל בין שוט לשוט. אבל גם בהן כדאי להזרים מים לפני החליטה. אני מזרים מים במשך כ-3 שניות לפני כל שוט.
בקפוצ'ינו הטעם של החלב ממסך הרבה מההבדלים שבאספרסו, ולכן פחות קריטי אם יש תנודות בטמפרטורה (וכתוצאה מהן האספרסו לא תמיד מושלם).
מכונות מחליף חום מושפעות מאוד מאורך ה-cooling flush ומכמה זמן עבר מאז השוט האחרון. הדרך היחידה לקבל תוצאות ממש עקביות היא עם תוספת של מד-חום בראש (שעולה כמה מאות שקלים). במכונות עם דוד בודד או כפול, ובמיוחד כאלה עם PID יש הרבה פחות הבדל בין שוט לשוט. אבל גם בהן כדאי להזרים מים לפני החליטה. אני מזרים מים במשך כ-3 שניות לפני כל שוט.
בקפוצ'ינו הטעם של החלב ממסך הרבה מההבדלים שבאספרסו, ולכן פחות קריטי אם יש תנודות בטמפרטורה (וכתוצאה מהן האספרסו לא תמיד מושלם).
Re: מחפש לרכוש מכונת קפה מתלבט בין Oscar II לבין Vibiemme Domobar
אולי הדוד קטן יותר(לא בדקתי), אם ארכוש את ה-Vibiemme Domobar אחזור לפה עם רשמים.28/08/2021 14:01boren כתב: ↑ חצי דקה זה הרבה יותר נסבל מ-2 דקות, השאלה אם המכונה מגיע לטמפרטורה מספיק גבוהה. נראה לי קצת מוזר כזה הבדל גדול בין שתי מכונות כל כך דומות (שתיהן E61 דוד בודד)....