חברי הפורום, שלום!
לפני כחמישה חודשים רכשתי Gaggia Classic Pro עם מטחנה Specialita ועושה בה שימוש יומיומי של כ- 4 קפוצ׳ינו ביום.
בחודש האחרון הבחנתי בבעיה: ה- steam wand מוציא מים מסריחים!
- משתמש בקנקן של Peak Water.
- משתמש באבקה של Puly לניקוי הראש של המכונה + חלקים.
- לא עשיתי ניקוי אבנית עד כה.
כך אני מכין קפה:
1. מדליק מכונה, נותן לה להתחמם כ-10 דקות. לוחץ על כפתור הקיטור למשך כ-4 שניות ועושה flush. קראתי שזה מזרז את התהליך.
2. מוציא את הידית, טוחן קפה - חליטה של כ-25 שניות.
3. מדליק כפתור קיטור
4. משחרר קצת מים.
5. אחרי כ- 30-32 מתחיל הקצפה.
6. לאחר ההקצפה מנגב עם מטלית (משתדל עם לחה).
7. מוציא את הפורטהפילטר, עושה flush ומשחרר קצת מהמים מהקיטור.
בהתחלה הייתי מנסה להקציף כמות חלב של שתי הפוכים בפעם אחת, כתוצאה מכך משך הקיטור הייתה נמשכת למעלה מ-2 וחצי דקות, עד כמה זה יכול היה לפגוע במכונה ועד כמה זה יכול להיות קשור לבעיה הנוכחית?
אני חושש שאולי מדובר באבנית שהצבטרה על אף השימוש במים של peak water, האם זה יכול להיות?
הערה: הקפה יוצא טעים בסה״כ וגם אשתי מאוד מרוצה. אני מרגיש זאת רק כשאני מכין קפה, הריח מפריע לי, אבל עוד יותר אני מפחד שיש בעיה חמורה שחייב לפתור.
אשמח לכיוון ועצות. תודה!
Gaggia Classic Pro ריח לא טוב של המים
- boris.povolotsky (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 53
- הצטרף: דצמבר 2020
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
Re: Gaggia Classic Pro ריח לא טוב של המים
מיד לאחר ההקצפה יש לשחרר כמות משמעותית של קיטור מהצינור.
אם לא עושים את זה מיידית אחרי כל הקצפה ובלי לחכות, אז חלב יכול לעלות בצינור ולהגיע לדוד ושם להתיישב ולזהם.
אחרי שזה כבר קרה, אתה צריך להביא לטכנאי שיפרק וינקה את הדוד והצינורות.
לשתות ממכונה שמסריחה מבפנים לא נראה לי בטיחותי.
אם לא עושים את זה מיידית אחרי כל הקצפה ובלי לחכות, אז חלב יכול לעלות בצינור ולהגיע לדוד ושם להתיישב ולזהם.
אחרי שזה כבר קרה, אתה צריך להביא לטכנאי שיפרק וינקה את הדוד והצינורות.
לשתות ממכונה שמסריחה מבפנים לא נראה לי בטיחותי.
Re: Gaggia Classic Pro ריח לא טוב של המים
נשמע כמו בעיה ששובר וואקום בדוד אמור לפתור.
כמו שאמר זה שמעליי, במידה ואין, מעט חלב יכול לחזור בחזרה לדוד, ואז חייב לשטוף אותו.
כמו שאמר זה שמעליי, במידה ואין, מעט חלב יכול לחזור בחזרה לדוד, ואז חייב לשטוף אותו.
- boris.povolotsky (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 53
- הצטרף: דצמבר 2020
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
Re: Gaggia Classic Pro ריח לא טוב של המים
למישהו יש המלצה לטכנאי באזור אשקלון?
לא חשבתי על האופציה שהחלב נכנס בפנים, אבל כן, ייתכן שאני לא מוציא מספיק קיטור אחרי הקצפה.
אני מוציא קיטור קצר מאוד, ומוציא מים מהקיטור רק אחרי הכנת הקפה ואחרי הסרת ידית הפורטפילטר.
ממש מבאס, המכונה אצלי פחות מחצי שנה וכבר דפקתי את הדוד (ככל הנראה..?)
לא חשבתי על האופציה שהחלב נכנס בפנים, אבל כן, ייתכן שאני לא מוציא מספיק קיטור אחרי הקצפה.
אני מוציא קיטור קצר מאוד, ומוציא מים מהקיטור רק אחרי הכנת הקפה ואחרי הסרת ידית הפורטפילטר.
ממש מבאס, המכונה אצלי פחות מחצי שנה וכבר דפקתי את הדוד (ככל הנראה..?)
Re: Gaggia Classic Pro ריח לא טוב של המים
לא צריך ארוך מאד, מספיק 1-2 שניות, אבל זאת צריכה להיות הפעולה הראשונה אחרי ההקצפה ולפני כל פעולה אחרת.
הניקוי לא תהליך קשה והמכונה לא הרוסה, רק צריך לנקות את הדוד.
שירות בדרום אין לי מושג.
הניקוי לא תהליך קשה והמכונה לא הרוסה, רק צריך לנקות את הדוד.
שירות בדרום אין לי מושג.
- boris.povolotsky (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 53
- הצטרף: דצמבר 2020
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
Re: Gaggia Classic Pro ריח לא טוב של המים
רציתי לעדכן ושכחתי כל פעם. אולי כי התביישתי. תכף תבינו..
עמדתי לפרק את המכונה אבל רגע לפני עשיתי מה שלא עשיתי מאז רכישת המכונה,
שטפתי בסבון ומים את מיכל המים וקנקן ה Peak-water.
הבעיה נעלמה כלא הייתה.
ובכל אופן, בתמימותי, לא חשבתי שיגיע הרגע אבל הדחפים לשדרג את המכונה משתלטים על הזמן הפנוי שלי והדפדפן מתמלא בדיונים,.השוואות וסרטונים. מתלבט בין MaraX וגם נזכר ב @shlomibe שהציע לרכוש מכונת מנוף, ושוב חושש אם כי מסיבות אחרות... כנראה שאפתח שרשור בקרוב
עמדתי לפרק את המכונה אבל רגע לפני עשיתי מה שלא עשיתי מאז רכישת המכונה,
שטפתי בסבון ומים את מיכל המים וקנקן ה Peak-water.
הבעיה נעלמה כלא הייתה.
ובכל אופן, בתמימותי, לא חשבתי שיגיע הרגע אבל הדחפים לשדרג את המכונה משתלטים על הזמן הפנוי שלי והדפדפן מתמלא בדיונים,.השוואות וסרטונים. מתלבט בין MaraX וגם נזכר ב @shlomibe שהציע לרכוש מכונת מנוף, ושוב חושש אם כי מסיבות אחרות... כנראה שאפתח שרשור בקרוב
Re: Gaggia Classic Pro ריח לא טוב של המים
אני עומד על המלצתי, ובאותו מחיר כמו הגאג'ה לדעתי אם היית קונה כזאת לא היית מחפש לשדרג עכשיו.
רק שלא מתאימה לאירוח אלא משרתת את בעליה בלבד.
אם חשוב אירוח, אני ממליץ מכונת דוד כפול משומשת שיש עכשיו בלוח כמה בתחום 3500-6000.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: Gaggia Classic Pro ריח לא טוב של המים
@shlomibe - אחרי כמה זמן מרגע שאתה מפעיל את היורופיקולה אתה מכין אספרסו איתה, ומה קורה אם אתה מחכה (נניח 20 דקות נוספות)? הבעיה שלי עם מכונות כאלה (כולל האלקטרה שלי) הוא שכשהן בלחץ שמתאים להקצפה, טמפרטורת החליטה לא עכבית ומשתנה בהתאם למתי המכונה הופעלה.
הפתרון היחידי שמצאתי הוא להוריד את לחץ הדוד לרמה אופטימלית לאספרסו, אבל אז אי אפשר ממש להקציף.
הפתרון היחידי שמצאתי הוא להוריד את לחץ הדוד לרמה אופטימלית לאספרסו, אבל אז אי אפשר ממש להקציף.
Re: Gaggia Classic Pro ריח לא טוב של המים
להבנתי מדובר במכונה ידנית מאד שמגיבה לפקודות ידניות.
היא מוכנה תוך מספר דקות ומוכנה לקפה והקצפה באותו זמן.
לאחר הכנת הקפה המשתמש אמור לכבות את המכונה עד לקפה הבא.
המדקדקים שמים אותה על מפסק שנכבה אוטומטית אחרי חצי שעה.
אחרי 20 דקות שהיא דלוקה אולי המים קצת חמים מדי, אבל אם משאירים מספר שעות והדוד מתרוקן, יש בעיה של חימום יתר של גוף החימום.
לאותם אלה שרוצים ללחוץ על כפתור ושהמכונה תדע לבד מה כן ומה לא לעשות, היא כמובן לא מתאימה.
היא מוכנה תוך מספר דקות ומוכנה לקפה והקצפה באותו זמן.
לאחר הכנת הקפה המשתמש אמור לכבות את המכונה עד לקפה הבא.
המדקדקים שמים אותה על מפסק שנכבה אוטומטית אחרי חצי שעה.
אחרי 20 דקות שהיא דלוקה אולי המים קצת חמים מדי, אבל אם משאירים מספר שעות והדוד מתרוקן, יש בעיה של חימום יתר של גוף החימום.
לאותם אלה שרוצים ללחוץ על כפתור ושהמכונה תדע לבד מה כן ומה לא לעשות, היא כמובן לא מתאימה.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: Gaggia Classic Pro ריח לא טוב של המים
רגע, אתה לא משתמש במכונה הזו בעצמך? אם לא, אז ההמלצה קצת בעייתית. מניסיוני עם מכונה עם עקרון דומה הרעיון של הקצפה וחליטה בו זמנית אמנם אפשרי, אבל לא מביא לתוצאות אופטימליות, ובטח לא עקביות. הנה תוצאות מדידה שעשיתי למכונה בלחצים שונים ובזמנים שונים:
מסקנות:
- הלחץ הגבוה (1.15 בר) מתאים להקצפה, אבל המים חמים מדי לחליטה וקשה לצפות כמה הראש יצליח לקרר אותם כי הוא מתחמם בהדרגה בעצמו (עד גבול מסויים אם משתמשים בחוסם חום מטפלון).
- הלחץ הנמוך (0.75 בר) מתאים לחליטה, אבל רק לאחר זמן רב (45 דקות) הראש מתחמם מספיק כדי לא לקרר את המים לטמפרטורה נמוכה יותר.
בעלי יורופיקולה בפורומים מתארים את אותן הבעיות. אלה לא מכונות שהייתי ממליץ עליהן למי שמעוניין להכין קפוצ'ינו, אלא בשילוב עם מכונה אחרת שתבצע את ההקצפה או החליטה. אני למשל משתמש גם במכונת דוד בודד E61 ולכן יכול לחיות בשלום עם המגבלות של האלקטרה.
לאספרסו המכונות האלה אחלה, אבל רק בלחץ נמוך יותר, ואז כבר כדאי לשקול מכונת מנוף זולה יותר כמו הרובוט או הפלייר.
מסקנות:
- הלחץ הגבוה (1.15 בר) מתאים להקצפה, אבל המים חמים מדי לחליטה וקשה לצפות כמה הראש יצליח לקרר אותם כי הוא מתחמם בהדרגה בעצמו (עד גבול מסויים אם משתמשים בחוסם חום מטפלון).
- הלחץ הנמוך (0.75 בר) מתאים לחליטה, אבל רק לאחר זמן רב (45 דקות) הראש מתחמם מספיק כדי לא לקרר את המים לטמפרטורה נמוכה יותר.
בעלי יורופיקולה בפורומים מתארים את אותן הבעיות. אלה לא מכונות שהייתי ממליץ עליהן למי שמעוניין להכין קפוצ'ינו, אלא בשילוב עם מכונה אחרת שתבצע את ההקצפה או החליטה. אני למשל משתמש גם במכונת דוד בודד E61 ולכן יכול לחיות בשלום עם המגבלות של האלקטרה.
לאספרסו המכונות האלה אחלה, אבל רק בלחץ נמוך יותר, ואז כבר כדאי לשקול מכונת מנוף זולה יותר כמו הרובוט או הפלייר.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- boris.povolotsky (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 53
- הצטרף: דצמבר 2020
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
Re: Gaggia Classic Pro ריח לא טוב של המים
נכון לעכשיו ה- La Pavoni לא רלוונטית בתור מכונית עיקרית - המפקדת פסלה ואין מקום למו״מ. אז בבא הזמן, ארכוש europiccola משומשת.
כעת, ה Mara X מועמדת יחידה.
כעת, ה Mara X מועמדת יחידה.
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
Re: Gaggia Classic Pro ריח לא טוב של המים
זה מעניין תפתח לזה שרשור בפני עצמו זה ילך לאיבוד.05/07/2021 15:30boren כתב: ↑ רגע, אתה לא משתמש במכונה הזו בעצמך? אם לא, אז ההמלצה קצת בעייתית. מניסיוני עם מכונה עם עקרון דומה הרעיון של הקצפה וחליטה בו זמנית אמנם אפשרי, אבל לא מביא לתוצאות אופטימליות, ובטח לא עקביות. הנה תוצאות מדידה שעשיתי למכונה בלחצים שונים ובזמנים שונים:
mcal.png
מסקנות:
- הלחץ הגבוה (1.15 בר) מתאים להקצפה, אבל המים חמים מדי לחליטה וקשה לצפות כמה הראש יצליח לקרר אותם כי הוא מתחמם בהדרגה בעצמו (עד גבול מסויים אם משתמשים בחוסם חום מטפלון).
- הלחץ הנמוך (0.75 בר) מתאים לחליטה, אבל רק לאחר זמן רב (45 דקות) הראש מתחמם מספיק כדי לא לקרר את המים לטמפרטורה נמוכה יותר.
בעלי יורופיקולה בפורומים מתארים את אותן הבעיות. אלה לא מכונות שהייתי ממליץ עליהן למי שמעוניין להכין קפוצ'ינו, אלא בשילוב עם מכונה אחרת שתבצע את ההקצפה או החליטה. אני למשל משתמש גם במכונת דוד בודד E61 ולכן יכול לחיות בשלום עם המגבלות של האלקטרה.
לאספרסו המכונות האלה אחלה, אבל רק בלחץ נמוך יותר, ואז כבר כדאי לשקול מכונת מנוף זולה יותר כמו הרובוט או הפלייר....
אני גם חושב לבדוק את הפרופיל טמפ באוסקר 1 ומתעצל
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html