מכונה אוטומטית Gaggia Magenta Plus כמכונה ידנית? (הסבר בפנים)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3528
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 418 פעמים

מכונה אוטומטית Gaggia Magenta Plus כמכונה ידנית? (הסבר בפנים)

נושא שלא נקרא #1 

הזמנתי עבור אמי מכונה אוטומטית Gaggia Magenta Plus כתחליף למכונת הקפסולות שלה. מדובר במכונה יחסית לא יקרה (נקנתה ב-2300 ש"ח חדשה בקפה בונה). הייחוד שלה בהשוואה למכונות אוטומטיות אחרות הוא שהיא כוללת צינורית הקצפה כמו של מכונה ידנית.

היום קיבלתי את המכונה ועשיתי איתה קצת ניסויים איתה. אלה המסקנות:

- המטחנה המובנית לא שווה הרבה. גם כשמגדירים את רמת הטחינה הכי דקה ואת כמות הקפה הכי גדולה הזרימה מהירה מדי, והטעם של האספרסו בהתאם. דומה לזה שמקבלים ממכונת קפסולות, אבל רחוק מאוד ממה שאמורים לקבל ממכונת אספרסו נורמלית.
- עם מטחנה חיצונית התוצאה שונה לחלוטין. גם עם ה-Sette 270Wi החשמלית שלי וגם עם 1ZPresso JX Pro הידנית (ראו סרטון למטה) אפשר להגיע לזרימה איטית ולקבל אספרסו טוב מאוד. ה-JX Pro היא אופציה טובה כי היא זולה יחסית (כ-600 ש"ח) ולא מוסיפה הרבה למחיר של המכונה. תוצאה אופטימלית קיבלתי עם 9.5 גרם קפה טחון ברמת טחינה 23.25.
- ההקצפה בהחלט טובה. לא צריך להמתין הרבה, יש לחץ קיטור מספק והצינורית מאפשרת לקבל מיקרו קצף די בקלות.

הכנת אספרסו, טחינה במטחנה ידנית:



הכנת קפוצ'ינו, טחינה במטחנה המובנית:



בעקרון אין צורך בכל כך הרבה לחיצות כשעוברים מחליטה להקצפה. מה שיש בסרטון זה פשוט תוצאה של חוסר היכרות שלי עם המכונה. וכן, הבלוב הזה הוא לא לאטה ארט. לא המומחיות שלי.

בסה"כ מדובר בתחליף טוב לדעתי למכונות קפסולות. האספרסו עם המטחנה המובנית הוא לא משהו שהמשתתף הטיפוסי בפורום הזה יירצה לשתות, אבל מי שרגיל לקפסולות כנראה יחיה איתו בשלום. ולטווח הארוך המחיר כמובן נמוך יותר. ההקצפה הטובה היא משהו שלמיטב ידיעתי לא קיים ברוב מכונות הקפסולות. ואם מוסיפים מטחנה חיצונית לא יקרה אפשר לקבל אספרסו טוב מאוד (בשביל מכונה אוטומטית). שילוב של מכונה אוטומטית כזו ומטחנה ידנית טובה (כמו ה-JX Pro) יכול להיות הגיוני למי שרוצה איכות אספרסו גבוהה יותר מקפסולות + יכולות הקצפה של ממש, בעוד ששאר בני ביתו רוצים פשטות (ומוכנים להתפשר על האיכות).

עריכה: פתרון להקצפה כמעט אוטומטית עם המכונה הזו בהודעה הזו.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 03/06/2022 11:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3528
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 418 פעמים

Re: מכונה אוטומטית Gaggia Magenta Plus כמכונה ידנית? (הסבר בפנים)

נושא שלא נקרא #2 

אני רואה שבינתיים בחנות שבה קניתי ירד המחיר (או שיש מבצע), ואפשר לרכוש את המכונה ב-2050 ש"ח. לדעתי ביחד עם מטחנה ידנית כמו ה-JX Pro (ב-600 ש"ח נוספים) התמורה לכסף מאוד גבוהה, לפחות למי שמחפש ביום יום נוחות שמקבילה לקפסולות, ומדי פעם אפשרות גם לאיכות יותר גבוהה (עם המטחנה הידנית).

עריכה: ביקורת נוספת על המכונה ממשתמש אחר בפורום אפשר לקרוא בפוסט הזה.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1211
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

Re: מכונה אוטומטית Gaggia Magenta Plus כמכונה ידנית? (הסבר בפנים)

נושא שלא נקרא #3 

זה אחלה, אבל די מפספס את הפואנטה במכונה אוטומטית שעושה הכל בלחיצת כפתור אחת או שתיים.
עם מטחנה נורמלית ומכונה ידנית לא יקרה , כמו דלונגי דדיקה למשל, תקבל קפה טוב יותר מהשילוב הזה בזמן עבודה זהה.
מי שקונה בד"כ מכונה אוטומטית רוצה לחסוך לעצמו את ההתעסקות הזאת.

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3528
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 418 פעמים

Re: מכונה אוטומטית Gaggia Magenta Plus כמכונה ידנית? (הסבר בפנים)

נושא שלא נקרא #4 

לא פיספסתי שום דבר. להיפך, אם אתה מציע מכונה ידנית כמו הדדיקה אז נראה שאתה דווקא פיספסת את כל הפואנטה - לא בכל בית לכולם יש את אותה העדפה. מה שאני מציע נותן שילוב שאף מכונה ידנית לא נותנת - גם אוטומציה מלאה לאלה שרוצים נוחות, וגם אספרסו טוב למי שמוכן להשקיע עוד חצי דקה בטחינה.

הדלונגי דדיקה נכשלת בשני סעיפים - היא לא אוטומטית, וההקצפה שלה ירודה בהשוואה למגנטה פלוס. אם המטחנה הידנית זה מה שמפריע לך, אפשר בתוספת של כמה מאות שקלים לקנות מטחנה חשמלית ולחסוך 20 שניות מהתהליך. עדיין המחיר הכולל יהיה נמוך משל הרבה מכונות אוטומטיות אחרות.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1211
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

Re: מכונה אוטומטית Gaggia Magenta Plus כמכונה ידנית? (הסבר בפנים)

נושא שלא נקרא #5 

הכל זה עניין של העדפות, אבל המהות של מכונה אוטומטית זה שהיא אוטומטית וחוסכת את העבודה והלכלוך של מכונה ידנית.
זה נחמד לשלב, אבל כמעט בכל מכונה אוטומטית היום ישנה אפשרות חליטה מקפה טחון מראש.
ההקצפה של המכונה הזאת היא בהחלט יתרון למי שיש את הזמן והחשק לעמוד ולהקציף.

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3528
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 418 פעמים

Re: מכונה אוטומטית Gaggia Magenta Plus כמכונה ידנית? (הסבר בפנים)

נושא שלא נקרא #6 

27/07/2021 8:53  
detailer כתב:
הכל זה עניין של העדפות, אבל המהות של מכונה אוטומטית זה שהיא אוטומטית וחוסכת את העבודה והלכלוך של מכונה ידנית.
...
זו המהות למי שכל בני ביתו, ללא יוצא דופן, מחפשים רק את היתרונות של מכונה אוטומטית. אם זה המצב, אז יש שפע של מכונות אוטומטיות אחרות שיתאימו. במחיר של אספרסו ברמה נמוכה והקצפה גרועה.

היתרון בשילוב של המכונה הזו ומטחנה נוספת צמודה הוא שבני המשפחה שרוצים אוטומציה מקבלים אותה, וכך גם בני המשפחה שרוצים איכות. מכונות אוטומטיות אחרות לא נותנות את זה. מכונות ידניות לא נותנות את זה. למען האמת, אני לא מכיר שילוב אחר מלבד המכונה הזו ומטחנה כלשהי (לא בהכרח ה-JX Pro) שכן נותן את זה.
זה נחמד לשלב, אבל כמעט בכל מכונה אוטומטית היום ישנה אפשרות חליטה מקפה טחון מראש.
...
ללא מטחנה צמודה אין לפיצ'ר הזה הרבה ערך. קפה טחון מתיישן מהר מאוד, וכמובן שללא יכולת לשלוט על עובי הטחינה גם אם הקפה טרי התוצאה ברוב המקרים לא תהיה טובה. אני באמת צריך לספר לך מה היתרונות של מטחנה צמודה?
ההקצפה של המכונה הזאת היא בהחלט יתרון למי שיש את הזמן והחשק לעמוד ולהקציף.
...
ההקצפה לא לוקחת יותר זמן מהקצפה עם צינורית פנרלו או קפוצ'ינטור. כל מה שדרוש הוא למידה של הטכניקה, ויש רק דבר אחד שהוא מעט מאתגר למי שחדש - הקפדה על גובה הצינורית בשלב הניפוח. אחרי שלומדים את הטכניקה אין שום יתרונות למקציפי "פטנט", רק חסרונות. עם צינורית רגילה מקבלים קצף מעולה באותו זמן בדיוק.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1211
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

Re: מכונה אוטומטית Gaggia Magenta Plus כמכונה ידנית? (הסבר בפנים)

נושא שלא נקרא #7 

סבבה, תהנו מהמכונה, מהמטחנה ומההקצפה 😊

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3528
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 418 פעמים

Re: מכונה אוטומטית Gaggia Magenta Plus כמכונה ידנית? (הסבר בפנים)

נושא שלא נקרא #8 

מסתבר שאפשר להקציף במכונה הזו בצורה "אוטומטית", כלומר ללא המיומנות של החזקת הקנקן בגובה הנכון בשביל ניפוח החלב ואז מעבר לגובה אחר בשביל סירקולציה.

כל מה שצריך זה להניח את קנקן ההקצפה על מאג, או חפץ יציב אחר שמגביה אותו, ולמלא חלב עד לגובה שבו הוא בדיוק מכסה את קצה הצינורית, ואז פשוט לתת למכונה להקציף לבד. מה שקורה בפועל זה שבהתחלה הצינורית בגובה כזה שמאפשר ניפוח, ואז כשמפלס החלב עולה האוויר מפסיק להכנס ומתחילה סירקולציה. כל שנותר הוא לעצור את ההקצפה כשהקנקן חם מדי למגע. התוצאה מעולה.

כדאי לשקול את החלב לפני שמקציפים ואם התוצאה טובה אז בפעם הבאה פשוט לשקול אותו במקום לעצור את המזיגה בגובה הנכון. זה מאפשר לקבל הקצפה מעולה באופן עקבי וללא שום מאמץ או מיומנות.

ככה נראית הקומבינה:
IMG-20211029-WA0003-01.jpeg
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”