השדרוג הראשון (וכנראה האחרון) שלי - Lelit Bianca

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
tvfan1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 677
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

@Clockwork_Orange

·ואם לוקחים בחשבון את ה- WAF (Wife Acceptance Factor)
נראה שזה מחיר שניתן לשלם :-)

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

WAF זה הפקטור הקובע :lol:

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: יוני 2010
מיקום: רעננה
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

@Clockwork_Orange
·
קודם כל תתחדש. נראת אחלה מכונה.
לגבי הקליות הבהירות אני מנחש שמה שמגביל אותך זו המטחנה.היא אחלה לקליות כהות ואולי מדיום אבל לא יכולה לטחון מספיק דק ואחיד בשביל חליטות בהירות. המבחן הוא אורך השוט עד לבלונד בהיר לכמות מדודה.
אם אתה מאזור המרכז מוזמן לקפוץ לטחון אצלי ולנסות.
אגב גם אני משתמש בקפה מקולונה ודווקא הוא לא מהכי בהירים שיש ודי סלחן :)

Clockwork_Orange (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

@shlomima
·

תודה על ההצעה. אני לא חושב שהמטחנה היא הסיבה, למרות שאשמח להבין למה אתה חושב ככה, ואיזו מטחנה נראה לך שכן תתאים. בכל אופן, לא סביר שאחליף אותה. הרבה אנשים משתמשים במטחנה זו ודומותיה באותה קטגוריה, וחולטים קליות בהירות בלי בעיה.

אגב, לגבי טחינה דקה דווקא לא שמתי לב לבעיה, אני יכול להגיע לרמה של טפטוף אחרי 15 שניות בפרה אינפיוז'ן בלחץ גבוה (4 בר), שזה פרופיל שראיתי שמשתמשים בו הרבה עם הביאנקה ב-HB. וזה עדיין לא בגבול של הטחינה הדקה.

לי נראה הרבה יותר הגיוני שזה הגורם האנושי.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

@Clockwork_Orange
·
תתחדש, נראית מכונה מצויינת.
צריך לתת קרדיט לליט שמנסים (ומצליחים) לחדש ולתת פתרונות טובים במחירים תחרותיים בתעשיה יחסית שמרנית.

לגבי הקליות הבהירות ובפרט קולונה:
1. תבצע פרה אינפיוזן ארוך, בדרך כלל 12-15 שניות עד שקפה מתחיל לבצבץ מהסלסלה (תעבוד עם ידית נייקד).
בתחילת השוט אני שם את הפדאל במצב שהזרימה היא כ 2-3 מ"ל/ש' ואז מרים לאזור ה 6 מ"ל/שניה, ה OPV מכוון לכ 9 באר בזמן חליטה.
2. תחזיק את הקפה במקרר, הוא נשמר יותר טוב וגם מוריד את הסיכוי לצ'אנלינג (כשהקפה עוד קר).
3. תעלה טמפ' חליטה, בעבר הייתי עובד 3 מעלות מעל טמפ' של קליות בינוניות-כהות, לאחרונה שמתי לב שקולונה התחיל לקלות קצת יותר כהה וירדתי ל 1-2 מעלות יותר.
4. חפש את זמן החליטה האופטימלי:
יש זנים שצריכים חליטה ממש ארוכה (הגעתי גם ל 40 שנית סה"כ של כ 15 שניות פרה + 25 שניות חליטה) ולפעמים יש זנים שדווקא נחלטים הכי טוב בחליטות של עד 30 שניות.

מאמין שאפשר להוציא עם המטחנה שלך תוצאות טובות גם בקליות בהירות.

Clockwork_Orange (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

@The-Fox
·

תודה, אני תמיד חולט עם bottomless, האמת שהבעיה העיקרית שלי הייתה שאפילו אחרי פרה-אינפיוז'ן של 20+ שניות, כשהעליתי את הלחץ, שמתי לב שלאורך כל שאר החליטה עדיין היו לי לא מעט dead spots, נדיר שאני נתקל ב-channelling מהסוג הזה, או channelling בכלל, לצורך הענין, בקליות לא בהירות. מבחינת טמפרטורה, ניסיתי בטמפרטורות 93-95.
יכול להיות שאני טוחן דק מדי? או שאולי זה מצביע על פספוס בהכנה?

בכל מקרה, לצערי לא נשאר לי מספיק קפה שנח מספיק זמן (מחכות לי המון שקיות מ-rave, שאתן עליהם ביקורת, אם יהיו תוצאות טובות), השתמשתי ברובו לפילטר עוד לפני שידעתי שהביאנקה בדרך, יש לי אולי מספיק לעוד 2 נסיונות.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

@Clockwork_Orange
·
אתה טוחן דק מידי.
פרה של 20+ שניות זה ארוך מידי ואם עדיין אחרי כזה פרה אתה מקבל נקודות מתות אז ללא ספק אתה חונק את השוט.

כמו שאמרתי, תנסה פרה של 12-15 שניות ואז אתה צריך לקבל זרימה אחידה לכל רוחב הסלסלה.
אם זה לא המצב ועדיין יש לך dead spots, טחן יותר גס.
לגבי הטחינה, אם יש לך עדיין צ'אנלינג, תשקול WDT.

מבחינת טמפ', תעלה את הטמפ' עד שאתה מתחיל להרגיש מרירות קלה ואז תעצור/תרד מעלה.

נקודה אחרונה ששכחתי להתייחס אליה בתגובה הקודמת: עם איזה מים אתה משתמש?
לאחרונה הבנתי יותר מאי פעם את השפעת המים על טעם הקפה, במיוחד בקליות בהירות בהן החמיצות מביאה איתה הרבה מטעמי הקפה שאתה מנסה למצות ומים עם עודף מינרלים, ובעיקר עודף בי קרבונטים פשוט לא מאפשרים לטעמים לבוא לידי ביטוי.

Clockwork_Orange (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

@The-Fox
·

תודה, אנסה.

לגבי מים, אני משתמש ב-peak, והיום קיבלתי ערכת מקלונים של JBL ל-GH & KH, בתוצאות (שעדיין לא הספקתי לקרוא כדי להבין אם זה טוב או לא) קיבלתי GH באיזור ה-70, ו-KH באיזור 53.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

מספרים מצויינים, זה בדיוק ההרכב שאני כרגע נמצא בו.
ה KH משפיע מאד על החמיצות של הקפה (הוא מווסת חומציות) ולכן כשיש יותר מידי ממנו (מעל 100ppm) זה "אוכל" את כל החמיצות ואז מקבלים קפה שטוח וכמעט נטול חמיצות שמגיעה מהקפה.
מעט מידי KH (מתחת ל 40ppm) לא מאזן את החמיצות (במיוחד בקליות בהירות כמו קולונה) ואז מקבלים משהו חמוץ מידי וגם בדרך כלל זה יוביל למים חומציים (pH נמוך מ 7) שיכולים לגרום לקורוזיה במכונה.
צירפתי את התרשים להרכב המים המומלץ לפי ה SCAE, סימנתי בנקודה ירוקה את הרכב המים שלך על הגראף.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Clockwork_Orange (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

@The-Fox
·

מעולה. תודה על התרשים.
טוב לדעת שהמקלון של peak באמת נותן תוצאה מדויקת לכיול הפילטר.

אגב, היום באמת ניסיתי על טחינה גסה יותר, והייתה תוצאה ראויה לשתיה, אבל עדיין לא התאימה בדיוק לתיאור הטעם של הקפה.
שמתי לב שהבלונדינג הגיע די מוקדם, בערך ביחס 1:1.5, אולי קצת לפני. חלטתי ב-95 מעלות, מעל זה אני מניח שאני כבר שורף את הקפה.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

@Clockwork_Orange
·
בשמחה (f)
לא מכיר את הסטיקים של ה Peak אבל מדידה בדיוק של מעלה גרמנית (dGH) הוא מספיק טוב.
אני מניח שמכיוון והסטיק מיועד לפילטר הזה (ולא סתם סטיקים של בריכה) אז התחום שלו מצומצם ולכן הדיוק בהתאם.

יכול מאד להיות שהבלונד המוקדם הוא סימן ליכולות המטחנה (תזכיר לי באיזה מטחנה אתה משתמש?), זה הסבר שנתקלתי בו במספר מקומות מהימנים (סקוט ראו, ג'יימס הופמן), לא הבנתי עד הסוף למה אבל זאת אמירה שחוזרת על עצמה.

מה שאתה כן יכול לנסות כדי להעלות מיצוי:
שים פחות קפה בסלסלה (וטחן דק יותר בהתאם), נניח ב VST18 שים 18 גרם או אפילו פחות כל עוד אתה לא מקבל צ'אנלינג.
טמפ', שווה לנסות לעלות, המספר עצמו באופן אבסולוטי לא בהכרח מעיד עקב הבדלים בכיול/מדידה של המד טמפ'.
כמו שאמרתי, תעלה עד שתתחיל להרגיש מרירות קלה.

יש לי sheet בגוגל (שאני כבר פחות ממלא לאחרונה) ובו אני מתעד מתכונים, זה יכול לתת לך כיוון:
Espresso Recipes
הקפה האחרון שניסיתי מקולונה הוא ה LOS CIELITOS, בקרוב יגיעו אליי הזנים החדשים מה Foundation ו Discovery.

Clockwork_Orange (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

@The-Fox
·

יש לי Rocket Fausto.

אנסה לשחק עם הכמויות (יש לי סלסלות IMS 12/18g ו-18/22g) כשיהיה לי עוד קפה מקליה בהירה, מה שיש כרגע צריך לנוח עוד שבוע-שבועיים, לפי עצת המקום שהזמנתי ממנו.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

אין לי נסיון איתה, אמורה להיות מטחנה טובה.
תשקול מעבר ל VST18g, היא נותנת טעמים יותר ברורים/חדים ביחס ל IMS עם יותר קצוות.

בקליות הבהירות העדפתי את התוצאה עם ה VST מהסיבות הנ''ל.

וכן, מומלץ לחכות שבועיים לפחות בקליות בהירות, היו לי מקרים שהתוצאה האופטימלית הייתה גם אחרי 3 שבועות.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: השדרוג הראשון (וכנראה האחרון) שלי - Lelit Bianca

נושא שלא נקרא #29 

Clockwork_Orange כתב: נקודה אחת לשלילה, הפילטרים שמגיעים עם המכונה הם ברמה מאוד נמוכה, כמובן שזה לא כזה קריטי, מי ששם כל כך הרבה כסף על מכונה כזו (וגם על זולות יותר) מן הסתם משתמש ב-VST/IMS בכל מקרה.
...
אתה יכול לפרט במה הרמה הנמוכה של הפילטרים/סלסלות באה לידי ביטוי?

Clockwork_Orange (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

@boren
·

לא השתמשתי בהן יותר מדי, כי כבר היו לי סלסלות אחרות, אבל ויזואלית הן פשוט נראות כמו מוצר באיכות ירודה מבחינת שפשופים בתוך הסלסלה, ובאופן כללי גימור לא מוצלח. זה יכול גם להצביע על פיזור וגודל לא אחיד של פתחים, אבל זה לא משהו שאני יכול לראות בעין לא מזוינת. לשם השוואה, הסלסלות שהגיעו עם האוסקר נראו הרבה יותר טוב.

מבחינת ביצועים, יש לי רק השוואה סובייקטיבית (לא עיוורת), שבה התוצאה בכוס עם ה-IMS הייתה מוצלחת יותר.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”