בתערוכת CEDIA Expo 2012 אשר ננעלה לפני מספר ימים, הדגימה חברת Extra Vegetables אינטגרציה בין מערכת Control4 לסטרימרים של Dune ו- PopBox V8.
1 הסבר כוונתך לא ניתן לגדול?...
1 ראשית אינני יודע הייכן בררת אבל ישנם דילרים מוסמכים C4 שיהיו מוכנים להתקין לך מה שתרצה אפילו בקר ושלט בלבד ובעתיד עם תרצה תוכל להרחיב זה כל הרעיון שעומד מאחורי C4 אבל כמו כל דבר שיטת הסלאמי עולה תמיד יותר...
אתה לא קונה רשיון עצם העובדה שאתה רוכש בקר ושלט יש לך אפשרות כבר לבצע תרכישים כי אמורים לתת לך את הקומפוזר אולם אם אתה רוצה למשל לשלוט דרך האייפד/ איייפון אתה נדרש לשלם עבור "הרשיון" דבר שבעיני הוא לא נכון וצריך לתת אותו כחלק מובנה מהמערכת ואני לא בטוח שזו דרישה של היצרן כמו דרישה של היבואן. מעבר לכך אתה יכול לרכוש בחול מתגים וסוויצים עבור C4 במחיר שפוי יותר מאשר בארץ כי הם עובדים 110-220...
shayze...
כלומר משתמש שמעוניין להוסיף תמיכה בציוד צד ג', או ציוד שהוא בנה לבד, אינו יכול (אחת הבעיות שציינתי)...
אם כן אתם מחוייבים לשחרר את קוד המקור של הרכיבים הנ"ל. היכן אתם עושים זאת?...
זה בדיוק מה שמפריע לי. למה צריך עוד ציוד חישה או מה שלא יהיה? יש לך פרוטוקול שליטה אינטואיטיבי וברור דרך IP. למה צריך ציוד חישה כזה או אחר? מה שכן, אנחנו חוזרים לנקודה שאם C4 לא מממשים את התמיכה, אז לא ניתן להוסיפה לבד. גם אם מישהו אחר בקהילת הקוד הפתוח מימש מודול תמיכה גנרי....
פה אין ויכוח. אבל מבחינתי מדובר באחת הבעיות. היצרן מחפש איך להגדיל רווחים ע"ח הצרכן במקום לאפשר לצרכן לרכוש את הציוד שעונה הכי טוב לצרכיו....
ושוב השאלה שלי: כמה זה נפוץ וכמה אתם עוסקים במלאכה זאת? הניחוש שלי, מכיוון שאתם חברה עסקית שרוצה להפיק רווחים (זכותכם), תשקיעו את הכסף באפיקים שמכניסים כסף ולא בלקוחות שכבר רכשו....
אז מי שכתב את הדרייבר שבחנת לא כתב אותו נכון, כי יש פקודה אחת שמחזירה לך במכה תשובה על עד 16 מרכיבים ברשת בכל רגע נתון. זמן ביצוע הפקודה עד 800 מילישניות (בבתים עם חשמל תלת פאזי. בבתים עם חשמל חד פאזי, 400 מילישניות.) בנוסף, כמו שאמרתי, תראה לי מקום שסבל מרעשים ובעיות יציבות, ואראה לך בחזרה שהציוד שמותקן אצלו כנראה הוא X10 ולא PLCBUS. אתה כנראה לא מעודכן פשוט.בכל מקרה אני רק עונה לך על השאלה. לא העלתי את PLC בשביל להגיד שהטכנולוגיה טובה יותר משלכם. העלתי את הטכנולוגיה כדי להראות שיש דרכים אחרות להתמודד עם הצורך של לקוחות להתאים את המערכת לצרכיהם. אין טעם לגרור את הדיון ל"מי יותר טוב PLC או ZigBee", כי זה לא רלוונטי, ותלוי מאוד בצרכי כל לקוח ספציפי....
כן הבהרת את הנקודה. זאת האסטרטגיה העסקית שלכם וזוהי זכותכם לבחור בה כמו שזאת זכותי לציין את חסרונותיה....
ולהבנתי (תקן אותי אם אני טועה) שימוש בתוכנה דורש: 1. הוצאה כספית על רישיון, 2. "הדרכה מסודרת" מC4....
חג שמח ושנה טובה גם לך...