התוכניות של גוגל בישראל: חוות שרתים ורשת סיבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
אדיר2 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 89
הצטרף: יוני 2021
מיקום: ישראל
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

התוכניות של גוגל בישראל: חוות שרתים ורשת סיבים

נושא שלא נקרא #1 

ל"כלכליסט" נודע כי בנוסף מקימה גוגל בישראל רשת תקשורת פנים ארצית, שתתווסף לרשתות הסיבים שנפרשות כיום. הקמת הרשת היא תוצאה ישירה של זכיית גוגל במכרז נימבוס. אחד התנאים במכרז היה זמינות מקסימלית של השירותים שמאוחסנים במרכזי המידע (דאטה סנטרס) של גוגל, ובחברת הטכנולוגיה מקימים לשם כך את הרשת שהשליטה בה תהיה שלה במלואה.
פרויקט זה מבוצע בימים אלה על ידי שתי חברות, סלקום וסיינה, והיקפו מוערך בכ־10 מיליון דולר. הרשת צפויה להיות מהירה מאוד עם רוחב פס של 800 גיגה ונפח תעבורה של עד 33 טרה־ביט לשנייה. מדובר במספרים עצומים ביחס למה שנפרש עד היום בישראל. אלו חדשות טובות לא רק עבור גוגל וממשלת ישראל, אלא גם עבור המשתמשים, שכן רשת זו תוכל להחכיר מקטעים עודפים לספקיות מקומיות, מה שיאיץ מאוד את מהירות החיבור בארץ לארגונים וללקוחות שיוכלו להשתמש בה.
כיום נפרשות בישראל שלוש רשתות סיבים אופטיים - של בזק, של IBC (סלקום, HOT, תש"י וחברת החשמל) ושל פרטנר - שאמורות לספק את הצרכים ישראל בשנים הקרובות, אך כלל לא בטוח שהן מספקות את גוגל ואת התוכניות השאפתניות של פרויקט הענן ומרכזי המידע שלה.

לצד פעילותה המוכרת כענקית פרסום מקוון וספקית מחשוב ענן, גוגל נחשבת כיום לאחת ממפעילות הטלקום הגדולות בעולם. היא בונה בשני העשורים האחרונים רשת תקשורת בינלאומית שמחברת בין כמעט כל צמתי האינטרנט החשובים בעולם. במקור, הסיבה העיקרית לכך היתה כדי שתוכל להפיץ טוב יותר את שירותיה כמו יוטיוב, ג'ימייל או מחשוב הענן, אבל עם הזמן הרשת הזו הפכה למקור רווח. כיום הכנסותיה מגולמות במסגרת פעילות הענן (Google Cloud). הכנסותיה של חטיבת הענן זינקו ברבעון האחרון ב־46% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, לכ־4 מיליארד דולר, סכום מכובד אך נמוך מהמתחרה אמזון, שלה הכנסות רבעוניות של כ־14.8 מיליארד דולר. פעילות הענן של גוגל עדיין מפסידה, כ־591 מיליון דולר ברבעון האחרון, אבל זה הרבה פחות מההפסד ברבעון המקביל שעמד על 1.42 מיליארד דולר. מדובר בפרויקט לטווח ארוך שדורש השקעות יקרות מאוד בתשתיות.
בסוף יוני האחרון חתמה גוגל על הסכמי שיתוף פעולה עם ענקיות טלקום ברחבי העולם, בין היתר עם אריקסון השוודית, Jio ההודית וטלקום איטליה. כל אלו מיועדים לספק חיבורים אולטרה־מהירים לגוגל ולקוחותיה אבל גם לאפשר חיבורי 5G מהירים ברחבי העולם. עם אריקסון מדובר גם בשיתוף פעולה מסחרי שנועד לשכנע לקוחות נוספים להתחבר לשירותי גוגל, אבל גם להביא לקוחות לאריקסון.
מעבר ליתרונות המיידיים שמעניקה הרשת של גוגל לצרכנים של שירותיה המקומיים בישראל, היא צפויה לשפר גם את הזמינות של שירותי סטרימינג מרכזיים כמו נטפליקס וספוטיפיי, שנשענות על שירותי הענן של גוגל. רשת מהירה מקומית של גוגל משמעותה שאיכות השירותים של החברות האלה תשתפר מאוד לצרכנים הישראלים.
תשקיע 4 מיליארד שקל
המטרה המרכזית היא כאמור מתן מענה לפי הדרישות של פרויקט נימבוס, הכוללות בין היתר הקמת שלושה מרכזי נתונים, בצפון, במרכז ובדרום. בועז מעוז, מנכ''ל פעילות הענן של גוגל בישראל, סיפר לאחרונה בראיון ל"כלכליסט" שהחברה תקים את שלושת המרכזים עד 2023 בהיקף השקעה מוערך של כ־4 מיליארד שקל, אך סירב לחשוף את מיקומיהם.
ל"כלכליסט" נודע כי אחד המיקומי םהוא במושב בני ציון שבשרון. באתר "אנשים ומחשבים" נחשף בחודש שעבר כי הפרויקט מבוצע על ידי חברת סרבר פארם של אבנר פפושדו ובניהולו של בועז יהודה, לשעבר מנכ''ל טלדור תקשורת. מרכז המידע צפוי להשתרע על פני כ־13 דונם.
מרכז נוסף צפויה החברה להקים ככל הנראה באיזור חיפה וטירת הכרמל בצפון, בסמוך לפארק תעשיות המדע (מת"מ). בדרום יוקם המרכז סמוך לנקודת הנחיתה של הכבל התת־ימי באילת, על גבול ישראל ירדן, כשאופציה נוספת היא להקים את המרכז באיזור באר שבע, סמוך לאיזור ההיי־טק המקומי.
אמזון, הזוכה השנייה במכרז נימבוס, וגם אורקל ומיקרוסופט שהתחרו בו והפסידו, צפויות להקים גם הן מרכזי נתונים בישראל (שלושה מרכזים של אמזון AWS יוקמו בשיתוף עם עזריאלי, אורקל תקים מרכז בירושלים ומיקרוסופט ככל הנראה בחרה במודיעין כיעד להקמת המרכז שלה).
מיקום נחשק לספקי תקשורת
הפרויקט הגדול ביותר של גוגל בישראל כיום הוא כאמור הנחת הכבל התת־ימי שיחבר בין אירופה לישראל (במקביל לשלושה כבלים תת־ימיים שקיימים כיום). כבל זה המכונה Blue מחבר בין איטליה, צרפת, יוון וישראל. כבל שני, המכונה ראמאן, מחבר בין ירדן, ערב הסעודית, ג'יבוטי, עומאן והודו. החיבור בין הכבלים יעבור יבשתית דרך ישראל, כאשר קו בלו יחובר מול חופי תל אביב וקו ראמאן באיזור הגבול של ישראל וירדן, סמוך לאילת.
עלות הפרויקט מוערכת בכ־400 מיליון דולר והוא מביא לישראל מעמד נחשק של צומת בינלאומי לחיבורי כבלי תקשורת תת־ימיים. כיום ישנן רק מעט מדינות בעולם, בעיקר באלה שלהן חופים ותשתית תקשורת מתקדמות, המשמשות כצמתי חיבור מעין אלה. באיזור המזרח התיכון מדובר בטורקיה, יוון, איטליה, צרפת וספרד. צפונית יותר מדובר בגרמניה, הולנד וכמובן מדינות סקנדינביה. חיבורים אלה מאפשרים לספקיות אינטרנט מרחבי העולם לחכור Point of Presence (נקודות נוכחות) כדי להיות קרובים ככל האפשר לצמתים האלה ולקבל מהירות גישה יותר גבוהה לאתרים מקומיים. מדובר בשוק שמגלגל כ־52.7 מיליארד דולר בשנה (לפי נתוני Markets & Markets).
מהירות חיבור גבוהה חשובה באינספור תחומים, החל מפיננסים ומסחר, סטרימינג וכלה בגיימינג. החיבור של ישראל לכבל מתקדם חדש, שמהווה חלק מהרשת העולמית של גוגל, הופכת את ישראל למיקום נחשק עבור ספקיות תקשורת בינלאומיות שרוצות להאיץ את הגישה של הלקוחות. כמו כן הוא מאפשר לגוגל לשפר את השירות שלה ללקוחות הענן בארץ ובמזרח התיכון.
על מנת לחבר בין שני הכבלים התת־ימיים שאותם היא צפויה לפרוס, ראמאן ממזרח ובלו מהמערב, נדרש חיבור קרקעי שיעבור בישראל. מי שזכתה במכרז לפריסת הכבל שיחבר בין תל אביב לאילת היא בזק.
בגוגל סירבו להתייחס לדברים והסתפקו בהפניה לבלוג פעילות הענן של החברה, בו מציינת החברה את המדיניות שלה בכל הנוגע לתשתיות תקשורת.
https://www.calcalist.co.il/technology/ ... /sy2lvr41f
אדיר 2 זה רק כינוי

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”