התייעצות עם מומחי רשת ביתית - אולי למישהו יש רעיון?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
הודעות: 7758
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: קרית יאבוייה
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 282 פעמים

התייעצות עם מומחי רשת ביתית - אולי למישהו יש רעיון?

הודעה שלא נקראה #1 

תופעה מוזרה ברשת ביתית, אולי למישהו יש רעיון מה לנסות:

כשמחשב מחובר בכבל רשת ישירות אל הראוטר - כרטיס הרשת (שמוגדר על Auto Negotiate) ננעל 1000M/1000M ובדיקה ב-SpeedTest נותנת תמיד מעל 300M (מדובר בתשתית הוט 500M, ספק הוטנט).
כשאותו מחשב מחובר באותו כבל רשת דרך Switch ודרך כבל רשת נוסף אל הראוטר - כרטיס הרשת ננעל 1000M/1000M אבל בדיקה ב-SpeedTest לא עוברת את ה-100M.

לפי הבנתי אם כרטיס הרשת ננעל ב-Auto Negotiate על 1000M/1000M, זה אומר שה-Handshake מול הראוטר התבצע ונוצר לינק של 1000M. אז איך אפשר להסביר את התופעה שתארתי?

אודה לכל רעיון או כיוון בדיקה נוסף.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

Amir64
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
הודעות: 8063
הצטרף: אוגוסט 2012
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 1248 פעמים

Re: התייעצות עם מומחי רשת ביתית - אולי למישהו יש רעיון?

הודעה שלא נקראה #2 

המהירות שאתה רואה בכרטיס הרשת היא החיבור עד לסוויץ שאליו מחובר המחשב, לא עד לראוטר.
חבר את המחשב לכבל שמחבר את הסוויץ לראוטר ותבדוק.
אני משער שייתכן ותגלה שהכבל הזה מאפשר חיבור 100 מגה בלבד.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
הודעות: 7758
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: קרית יאבוייה
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 282 פעמים

Re: התייעצות עם מומחי רשת ביתית - אולי למישהו יש רעיון?

הודעה שלא נקראה #3 

תודה רבה על הכיוון!
בדקתי ע"י חיבור המחשב ישירות לכבל שמזין את הסוויץ' והכל תקין. מה שהעלה את החשד שהסוויץ' נדפק.
ובאמת זה כנראה מה שקרה, למרות שלא העליתי את האפשרות הזו על הפרק. סוויץ' פשוט TPLINK 10/100/1000 שעבד מעולה שנתיים הפסיק להעביר 1000M...
לצערי אין לי סוויץ' חליפי אז צריך ללכת ביום ראשון לקנות...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

Amir64
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
הודעות: 8063
הצטרף: אוגוסט 2012
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 1248 פעמים

Re: התייעצות עם מומחי רשת ביתית - אולי למישהו יש רעיון?

הודעה שלא נקראה #4 

בכל הפורטים הסוויץ מגביל חיבור ל- 100 מגה?
תנסה לנתק לזמן מה את הסוויץ מהחשמל, ותנסה שוב.
אולי הוא יחזור לעבוד תקין.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
הודעות: 7758
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: קרית יאבוייה
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 282 פעמים

Re: התייעצות עם מומחי רשת ביתית - אולי למישהו יש רעיון?

הודעה שלא נקראה #5 

לא עזר. היה מנותק מהחשמל יותר מרבע שעה.
ניסיתי להחליף פורטים, גם לא עזר.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

yaronxw
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 32
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

Re: התייעצות עם מומחי רשת ביתית - אולי למישהו יש רעיון?

הודעה שלא נקראה #6 

נסית להחליף את הכבל שבין המתג לנתב?
ייתכן שהכבל לא תקין ומתג מסתנכרן מול הנתב ב 100 מגה.
תוכל לזהות לפי הנורה, בדרך כלל כשהנורה כתומה -100, ירוקה -1000.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
הודעות: 7758
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: קרית יאבוייה
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 282 פעמים

Re: התייעצות עם מומחי רשת ביתית - אולי למישהו יש רעיון?

הודעה שלא נקראה #7 

02/01/2021 23:00  
yaronxw כתב:
נסית להחליף את הכבל שבין המתג לנתב?
ייתכן שהכבל לא תקין ומתג מסתנכרן מול הנתב ב 100 מגה.
תוכל לזהות לפי הנורה, בדרך כלל כשהנורה כתומה -100, ירוקה -1000.
...
כמו שכתבתי, כשחיברתי מחשב לכבל הרשת שמחבר בין הנתב למתג קיבלתי 1000 כלומר הכבל תקין.
לא יודע אם המתג הזה של TPLink נותן צבעים שונים, אבל הנוריות דולקות ירוק. אבל החיבור מוגבל ל-100. זאת למרות שכרטיס הרשת במחשב מראה חיבור של 1000.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
הודעות: 7758
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: קרית יאבוייה
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 282 פעמים

Re: התייעצות עם מומחי רשת ביתית - אולי למישהו יש רעיון?

הודעה שלא נקראה #8 

טוב, אז מסתבר שזה עוד יותר הזוי, למרות שהבעיה נפתרה מבחינתי. לטובת תיעוד, הנה הממצאים האחרונים:

הבאתי סוויץ' חדש של נטגיר, החלפתי אחד לאחד - עובד 1G!

אבל... לקחתי את הסוויץ' הישן TPLink וחיברתי אותו לצורך ניסוי במקום אחר בבית. חיברתי אליו מחשב ועובד 1G!
חיברתי אותו שוב במקום הסוויץ' נטגיר החדש - לא עובד 1G (עובד רק 100M).
הזזתי את החיבור בארון התקשורת: העברתי את הכבל שהולך לסוויץ' לפורט אחר שהיה פנוי בהוטבוקס4 - ועכשיו גם הסוויץ' הישן עובד 1G (בדיוק בקונפיגורציה שקודם עבד רק 100M)!

הניחוש שלי הוא שכנראה הסוויץ' של TPLink רגיש יותר (?) מאשר הסוויץ' החדש של נטגיר. וכנראה (?) אחד הפורטים בהוטבוקס4 (פורט LAN2) יותר "חלש" מהאחרים (?)... לי אין הסבר אחר.

תודה לכל מי שתרם לשרשור!
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, IT ומחשוב”