תערובות קליה מומלצות
שלום לכולם,
והנה עברו כמה שנים מאז אני מתעסק עם הקפה.
משך שנים אלה אני למדתי הרבה על הנושא בין אם זה מאנשים כאן,בהרצאות באינטרנט ,אין ספור מאמרים וכו'.
כול הזמן הזה אני חיפשתי את התערובת האקספרסו האהובה אלי אך ללא הצלחה.
אינני יכול להגיד שזאת הייתה דרך קצרה. משך זמן זה אני הרכבתי 22 תערובות שונות ומשונות אשר הכילו מ2 זני קפה עד שישה. עם כול אחת מן התערובות שיחקתי משחקים ארוכים. שיניתי אחוזים,זמן קליה,קניתי אותו סוג קפה אצל כמה מוכרים(אני חושש שמקור בארץ הוא אותו דבר).
עבר הזמן,תערובות התחילו להיות מסובכות ומשונות(מזל שכל קליה רשמתי בקפידה ומדדתי זמנים אם סטופר).
כבר התחלתי לאבד תיקווה אך לפתע מצאתי חנות קטנה של אטיופים ובה מכרו אטיופיה סידמו ו קולומביה .
לא שלא ניסיתי את הסוגי קפה אלה בעבר. חלק גדול מן התערובות שלי היה מבוסס עליהם אך ללא הצלחה.
בגלל שקפה היה נראה לי מאוד טרי,יפה וזול יחסית למחירי שוק,החלטתי לקנות כמה מאוד גרם מכול אחד וחיקיתי בסבלנות עד שאני אגמור את הקפה שעדיין היה לי.
קליתי את שניהם בניפרד 50/50,לפי מסורת הותיקה שלי במכשיר פופקורן. עם השנים קיבלתי מיומנות וחוש טעם וריח ועצרתי כול קליה 5 שניות בתוך פיצוץ שני. תקוות להצלחה לא היו לי אך כבר במהלך הקליה זיהיתי שוני בין הקליה של קפה שאני קונה לבין קפה זה. זמנים היו שונים(החדש היה ארוך טיפה יותר - 4 דקות 57 שניות לאומת 4 ו-10. צלילים ששני סוגי קפה אלה השמיעו היה יותר חד ורואש . פיצוץ שני,מטיבו חלש יותר,היה נשמה הרבה יותר ברור.
נתתי לתערובת "לנוח" משך יום וטעמתי בלי להיתעפק.
ממממממממממממממממממממממ יממייייייי!!!!!!!!!!!!!!
לא נראה לי שיש עוד משהו דובר רוסית שיושב וכותב "מאמרים" בשפה שהיא לא שפת האם שלו רק בשביל להחליף חויות!
הקפה יצאה טעים מאוד. למרבה הפלא,כבר אחרי יום,אני ואישתי הגשנו מתיקות טבעית,ריח וטעם של שוקולד.
קפה כבר היה כמעט מאוזן.
יום בעבודה חלף מהר מאוד . חזרתי הביתה ומייד הכנתי לנו אקספרסו אחרי יומיים שלאחר הקליה.
תוצאה היתה הרסנית!!! קפה עוד יותר טעים !!! הטעם אחרי רודף אחרי כבר כמה שעות!
כבר לא יודע מה לצפות מחר
כרגע אני יכול להגיד שסוף-סוף מצאתי את הכפה שלי ואני מתחלק איתכם בחוויה.
שנים של חיפושים אך האמת היתה מתחת לאף!
אינני יודע מה יקרא כאשר אחליף את EXPOBAR ב-ELEKTRA ואתחיל לבצע קליה במחשיר רציני- למשל BOMORE : )
ערב נעים לכולם ותנסו,תנסו ועוד פעם תנסו!
והנה עברו כמה שנים מאז אני מתעסק עם הקפה.
משך שנים אלה אני למדתי הרבה על הנושא בין אם זה מאנשים כאן,בהרצאות באינטרנט ,אין ספור מאמרים וכו'.
כול הזמן הזה אני חיפשתי את התערובת האקספרסו האהובה אלי אך ללא הצלחה.
אינני יכול להגיד שזאת הייתה דרך קצרה. משך זמן זה אני הרכבתי 22 תערובות שונות ומשונות אשר הכילו מ2 זני קפה עד שישה. עם כול אחת מן התערובות שיחקתי משחקים ארוכים. שיניתי אחוזים,זמן קליה,קניתי אותו סוג קפה אצל כמה מוכרים(אני חושש שמקור בארץ הוא אותו דבר).
עבר הזמן,תערובות התחילו להיות מסובכות ומשונות(מזל שכל קליה רשמתי בקפידה ומדדתי זמנים אם סטופר).
כבר התחלתי לאבד תיקווה אך לפתע מצאתי חנות קטנה של אטיופים ובה מכרו אטיופיה סידמו ו קולומביה .
לא שלא ניסיתי את הסוגי קפה אלה בעבר. חלק גדול מן התערובות שלי היה מבוסס עליהם אך ללא הצלחה.
בגלל שקפה היה נראה לי מאוד טרי,יפה וזול יחסית למחירי שוק,החלטתי לקנות כמה מאוד גרם מכול אחד וחיקיתי בסבלנות עד שאני אגמור את הקפה שעדיין היה לי.
קליתי את שניהם בניפרד 50/50,לפי מסורת הותיקה שלי במכשיר פופקורן. עם השנים קיבלתי מיומנות וחוש טעם וריח ועצרתי כול קליה 5 שניות בתוך פיצוץ שני. תקוות להצלחה לא היו לי אך כבר במהלך הקליה זיהיתי שוני בין הקליה של קפה שאני קונה לבין קפה זה. זמנים היו שונים(החדש היה ארוך טיפה יותר - 4 דקות 57 שניות לאומת 4 ו-10. צלילים ששני סוגי קפה אלה השמיעו היה יותר חד ורואש . פיצוץ שני,מטיבו חלש יותר,היה נשמה הרבה יותר ברור.
נתתי לתערובת "לנוח" משך יום וטעמתי בלי להיתעפק.
ממממממממממממממממממממממ יממייייייי!!!!!!!!!!!!!!
לא נראה לי שיש עוד משהו דובר רוסית שיושב וכותב "מאמרים" בשפה שהיא לא שפת האם שלו רק בשביל להחליף חויות!
הקפה יצאה טעים מאוד. למרבה הפלא,כבר אחרי יום,אני ואישתי הגשנו מתיקות טבעית,ריח וטעם של שוקולד.
קפה כבר היה כמעט מאוזן.
יום בעבודה חלף מהר מאוד . חזרתי הביתה ומייד הכנתי לנו אקספרסו אחרי יומיים שלאחר הקליה.
תוצאה היתה הרסנית!!! קפה עוד יותר טעים !!! הטעם אחרי רודף אחרי כבר כמה שעות!
כבר לא יודע מה לצפות מחר
כרגע אני יכול להגיד שסוף-סוף מצאתי את הכפה שלי ואני מתחלק איתכם בחוויה.
שנים של חיפושים אך האמת היתה מתחת לאף!
אינני יודע מה יקרא כאשר אחליף את EXPOBAR ב-ELEKTRA ואתחיל לבצע קליה במחשיר רציני- למשל BOMORE : )
ערב נעים לכולם ותנסו,תנסו ועוד פעם תנסו!
נערך לאחרונה על ידי korney ב 24/06/2013 20:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
35% בורונדי
30% סידמו
25% אתיופיה דג'ימה
10% קונגו (רובוסטה)
קלייה כהה יחסית.
יצא מעולה - גוף מלא, סמיך, שילוב מאוזן של מרירות ומתיקות. נטול חמיצות לחלוטין.
30% סידמו
25% אתיופיה דג'ימה
10% קונגו (רובוסטה)
קלייה כהה יחסית.
יצא מעולה - גוף מלא, סמיך, שילוב מאוזן של מרירות ומתיקות. נטול חמיצות לחלוטין.
נערך לאחרונה על ידי bitfield ב 24/11/2013 15:10, נערך פעם 1 בסך הכל.