טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
אישו (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 211
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #1 

עוצר חירום בתחילת פיצוץ שני.
מוציא לתבנית לקירור, בינתיים ממשיך את הקולה על קירור ללא הפולים.
כשהקולה יורד ל-130 מעלות מכניס את הפולים להמשך קירור בקולה עד לעצירה אוטומטית של הקולה בסוף הקירור.
הרווח? כל המוץ נאסף בקולה אין שאריות בין הפולים.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #2 

בכמה דקות הקירור מתקצר?

אצלי הג'ין עם הקירור הפנימי + מאוורר חיצוני שמכוון לתוף (עם כיסוי פתוח) יורד ל-150 מעלות תוך 2 דקות. קשה לי להאמין שב-150 מעלות ומטה מתבצעת קליה כלשהי, אבל חייב להודות שלא ניסיתי לעשות טעימה עיוורת ולהשוות מול קירור חיצוני (וגם לא כל כך הצלחתי למצוא אחרים שניסו לעשות טעימה עיוורת כדי לבדוק את ההשפעה של שיטות קירור שונות).

אישו (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 211
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #3 

לא בדקתי זמנים. אני משתמש בזה להעיף את יתרת המוץ שהייתה נשארת בין הפולים

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #4 

מעניין אם מעבר לאסתטיקה כמות כזו של מוץ מביאה להבדלים בטעם. המאסה שלו מאוד קטנה בהשוואה לפולים עצמם.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #5 

לללאאאאא

משתמש כבר 5 שנים לערך
קולה עד תחילת פיצוץ שני (רעש ועשן כחול) ועוצר חירום
את הכל מרוקן על מסננת קוסוקס מהסופר על מאוורר של דיוולט. במהלך הקרור משפשף עם היד את הפולים על הרשת וכל יתרת המוץ עפה בגינה :-)
הקולה בנתיים קיבל בחזרה את התוף כשהו ריק ומתחיל תהליך קרור למכשיר עצמו בלי פולים בפנים. חשוב לבצע את הקרור לקולה לטובת אורך החיים שלו ולא לנייד אותו רותח.

אישו (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 211
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #6 

13/08/2022 14:23  
kobbi כתב:
לללאאאאא

משתמש כבר 5 שנים לערך
קולה עד תחילת פיצוץ שני (רעש ועשן כחול) ועוצר חירום
את הכל מרוקן על מסננת קוסוקס מהסופר על מאוורר של דיוולט. במהלך הקרור משפשף עם היד את הפולים על הרשת וכל יתרת המוץ עפה בגינה :-)
הקולה בנתיים קיבל בחזרה את התוף כשהו ריק ומתחיל תהליך קרור למכשיר עצמו בלי פולים בפנים. חשוב לבצע את הקרור לקולה לטובת אורך החיים שלו ולא לנייד אותו רותח.
...
למה "לללאאאאא"?
מה רע בזה שאני מקרר את הקולה ובינתיים המכשיר אוסף את יתרת המוץ?

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #7 

13/08/2022 22:49  
אישו כתב:
למה "לללאאאאא"?
מה רע בזה שאני מקרר את הקולה ובינתיים המכשיר אוסף את יתרת המוץ?
...
תשמע זה לא שעשיתי מחקר בנושא אבל :
1. אם יבשת את הפולים בשלב הראשון כראוי (כ 6 דקות בחום של 200 אחרי חימום ראשוני של הקולה לכ 240 מעלות כשהוא ריק) עד שהצהיבו
2. אם תהליך ההתפתחות של הפולים לקח כ 5 עד 6 דקות בטמ שעולה מ 220 עד ל 245 עד לפיצוץ ראשון התנהל כראוי
3. אם המשכת עוד כ 3 דקות תוך ניהול הטמ של הגין כך שהוא על סביב 240 עד 250 עד לתחילת פיצוץ שני ואז שפכת את הפולים על מאוורר חיצוני

אז
תכלס אין כבר מוץ.
אבל אם אתה קולה קליה בהירה אז אין לי נסיון :-)

להכניס פולים אחרי קרור לתנור זה כמו להכניס עוגה או בורקסים לתנור בזמן שמתקרר, לא נראה לי מועיל לאיכות הקליה אבל ???

אישו (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 211
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #8 

15/08/2022 8:58  
kobbi כתב:
תשמע זה לא שעשיתי מחקר בנושא אבל :
1. אם יבשת את הפולים בשלב הראשון כראוי (כ 6 דקות בחום של 200 אחרי חימום ראשוני של הקולה לכ 240 מעלות כשהוא ריק) עד שהצהיבו
2. אם תהליך ההתפתחות של הפולים לקח כ 5 עד 6 דקות בטמ שעולה מ 220 עד ל 245 עד לפיצוץ ראשון התנהל כראוי
3. אם המשכת עוד כ 3 דקות תוך ניהול הטמ של הגין כך שהוא על סביב 240 עד 250 עד לתחילת פיצוץ שני ואז שפכת את הפולים על מאוורר חיצוני

אז
תכלס אין כבר מוץ.
אבל אם אתה קולה קליה בהירה אז אין לי נסיון :-)

להכניס פולים אחרי קרור לתנור זה כמו להכניס עוגה או בורקסים לתנור בזמן שמתקרר, לא נראה לי מועיל לאיכות הקליה אבל ???
...
1. בהוצאה לתבנית אחרי עצירת חרום היתה כמות של מוץ שלא באה לי טוב בעין.
2. הפולים חמים יותר מהתוף
3. התוף על קירור כך שהפולים מתקררים פחות או יותר כמו בחוץ

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #9 

לא בא לי להתווכח אבל ממה שאתה עונה לי משדר תחושה שאתה לא מבין את הגין

אין לגין מזגן, כשאתה שם קרור הוא לא מפעיל קסם שמקרר הוא רק מפסיק להפעיל את גוף החימום אבל כמו תנור אם תכבה ותשאיר את העוגה בפנים היא תתיבש ותישרף כך גם כאן ולכן ההמלצה היא לסיים את הליך הקליה על מאוורר חיצוני

אישו (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 211
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #10 

"לא בא לי להתווכח אבל ממה שאתה עונה לי משדר תחושה שאתה לא מבין את הגין"
מבין גם מבין.
לטעמך, כנראה שגם המהנדסים של הג'ין לא הבינו אותו...😉
הכול ברוח טובה😀
העיקר שהקפה טעים לי יותר מכול מה שקניתי עד היום מקווה שגם לך...

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין

נושא שלא נקרא #11 

18/08/2022 10:32  
אישו כתב:
לטעמך, כנראה שגם המהנדסים של הג'ין לא הבינו אותו...😉
...
אם כבר מדברים על המהנדסים של הג'ין ואיך שהקולה הזה תוכנן לעבוד מזווית הראייה של החברה, אפשר פשוט להסתכל על ספר ההוראות שלו. לא תמצא שם אזכור לחימום מקדים, קירור חיצוני או שינוי טמפרטורה תוך כדי קליה (פרופילים). ובכל זאת איכשהו המוצר הזה נמכר מאז 2005 וגם מי שלא נכנס לפורומים מצליח לקבל איתו תוצאות נהדרות ובקלות. כנראה שהמהנדסים של הג'ין ומנהלי המוצר שלו בכל זאת יודעים דבר או שניים.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”