עוצר חירום בתחילת פיצוץ שני.
מוציא לתבנית לקירור, בינתיים ממשיך את הקולה על קירור ללא הפולים.
כשהקולה יורד ל-130 מעלות מכניס את הפולים להמשך קירור בקולה עד לעצירה אוטומטית של הקולה בסוף הקירור.
הרווח? כל המוץ נאסף בקולה אין שאריות בין הפולים.
טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
בכמה דקות הקירור מתקצר?
אצלי הג'ין עם הקירור הפנימי + מאוורר חיצוני שמכוון לתוף (עם כיסוי פתוח) יורד ל-150 מעלות תוך 2 דקות. קשה לי להאמין שב-150 מעלות ומטה מתבצעת קליה כלשהי, אבל חייב להודות שלא ניסיתי לעשות טעימה עיוורת ולהשוות מול קירור חיצוני (וגם לא כל כך הצלחתי למצוא אחרים שניסו לעשות טעימה עיוורת כדי לבדוק את ההשפעה של שיטות קירור שונות).
אצלי הג'ין עם הקירור הפנימי + מאוורר חיצוני שמכוון לתוף (עם כיסוי פתוח) יורד ל-150 מעלות תוך 2 דקות. קשה לי להאמין שב-150 מעלות ומטה מתבצעת קליה כלשהי, אבל חייב להודות שלא ניסיתי לעשות טעימה עיוורת ולהשוות מול קירור חיצוני (וגם לא כל כך הצלחתי למצוא אחרים שניסו לעשות טעימה עיוורת כדי לבדוק את ההשפעה של שיטות קירור שונות).
- אישו (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 211
- הצטרף: נובמבר 2015
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
לא בדקתי זמנים. אני משתמש בזה להעיף את יתרת המוץ שהייתה נשארת בין הפולים
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
מעניין אם מעבר לאסתטיקה כמות כזו של מוץ מביאה להבדלים בטעם. המאסה שלו מאוד קטנה בהשוואה לפולים עצמם.
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
לללאאאאא
משתמש כבר 5 שנים לערך
קולה עד תחילת פיצוץ שני (רעש ועשן כחול) ועוצר חירום
את הכל מרוקן על מסננת קוסוקס מהסופר על מאוורר של דיוולט. במהלך הקרור משפשף עם היד את הפולים על הרשת וכל יתרת המוץ עפה בגינה
הקולה בנתיים קיבל בחזרה את התוף כשהו ריק ומתחיל תהליך קרור למכשיר עצמו בלי פולים בפנים. חשוב לבצע את הקרור לקולה לטובת אורך החיים שלו ולא לנייד אותו רותח.
משתמש כבר 5 שנים לערך
קולה עד תחילת פיצוץ שני (רעש ועשן כחול) ועוצר חירום
את הכל מרוקן על מסננת קוסוקס מהסופר על מאוורר של דיוולט. במהלך הקרור משפשף עם היד את הפולים על הרשת וכל יתרת המוץ עפה בגינה
הקולה בנתיים קיבל בחזרה את התוף כשהו ריק ומתחיל תהליך קרור למכשיר עצמו בלי פולים בפנים. חשוב לבצע את הקרור לקולה לטובת אורך החיים שלו ולא לנייד אותו רותח.
- אישו (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 211
- הצטרף: נובמבר 2015
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
למה "לללאאאאא"?13/08/2022 14:23kobbi כתב: ↑ לללאאאאא
משתמש כבר 5 שנים לערך
קולה עד תחילת פיצוץ שני (רעש ועשן כחול) ועוצר חירום
את הכל מרוקן על מסננת קוסוקס מהסופר על מאוורר של דיוולט. במהלך הקרור משפשף עם היד את הפולים על הרשת וכל יתרת המוץ עפה בגינה
הקולה בנתיים קיבל בחזרה את התוף כשהו ריק ומתחיל תהליך קרור למכשיר עצמו בלי פולים בפנים. חשוב לבצע את הקרור לקולה לטובת אורך החיים שלו ולא לנייד אותו רותח....
מה רע בזה שאני מקרר את הקולה ובינתיים המכשיר אוסף את יתרת המוץ?
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
תשמע זה לא שעשיתי מחקר בנושא אבל :13/08/2022 22:49אישו כתב: ↑ למה "לללאאאאא"?
מה רע בזה שאני מקרר את הקולה ובינתיים המכשיר אוסף את יתרת המוץ?...
1. אם יבשת את הפולים בשלב הראשון כראוי (כ 6 דקות בחום של 200 אחרי חימום ראשוני של הקולה לכ 240 מעלות כשהוא ריק) עד שהצהיבו
2. אם תהליך ההתפתחות של הפולים לקח כ 5 עד 6 דקות בטמ שעולה מ 220 עד ל 245 עד לפיצוץ ראשון התנהל כראוי
3. אם המשכת עוד כ 3 דקות תוך ניהול הטמ של הגין כך שהוא על סביב 240 עד 250 עד לתחילת פיצוץ שני ואז שפכת את הפולים על מאוורר חיצוני
אז
תכלס אין כבר מוץ.
אבל אם אתה קולה קליה בהירה אז אין לי נסיון
להכניס פולים אחרי קרור לתנור זה כמו להכניס עוגה או בורקסים לתנור בזמן שמתקרר, לא נראה לי מועיל לאיכות הקליה אבל ???
- אישו (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 211
- הצטרף: נובמבר 2015
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
1. בהוצאה לתבנית אחרי עצירת חרום היתה כמות של מוץ שלא באה לי טוב בעין.15/08/2022 8:58kobbi כתב: ↑ תשמע זה לא שעשיתי מחקר בנושא אבל :
1. אם יבשת את הפולים בשלב הראשון כראוי (כ 6 דקות בחום של 200 אחרי חימום ראשוני של הקולה לכ 240 מעלות כשהוא ריק) עד שהצהיבו
2. אם תהליך ההתפתחות של הפולים לקח כ 5 עד 6 דקות בטמ שעולה מ 220 עד ל 245 עד לפיצוץ ראשון התנהל כראוי
3. אם המשכת עוד כ 3 דקות תוך ניהול הטמ של הגין כך שהוא על סביב 240 עד 250 עד לתחילת פיצוץ שני ואז שפכת את הפולים על מאוורר חיצוני
אז
תכלס אין כבר מוץ.
אבל אם אתה קולה קליה בהירה אז אין לי נסיון
להכניס פולים אחרי קרור לתנור זה כמו להכניס עוגה או בורקסים לתנור בזמן שמתקרר, לא נראה לי מועיל לאיכות הקליה אבל ???...
2. הפולים חמים יותר מהתוף
3. התוף על קירור כך שהפולים מתקררים פחות או יותר כמו בחוץ
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
לא בא לי להתווכח אבל ממה שאתה עונה לי משדר תחושה שאתה לא מבין את הגין
אין לגין מזגן, כשאתה שם קרור הוא לא מפעיל קסם שמקרר הוא רק מפסיק להפעיל את גוף החימום אבל כמו תנור אם תכבה ותשאיר את העוגה בפנים היא תתיבש ותישרף כך גם כאן ולכן ההמלצה היא לסיים את הליך הקליה על מאוורר חיצוני
אין לגין מזגן, כשאתה שם קרור הוא לא מפעיל קסם שמקרר הוא רק מפסיק להפעיל את גוף החימום אבל כמו תנור אם תכבה ותשאיר את העוגה בפנים היא תתיבש ותישרף כך גם כאן ולכן ההמלצה היא לסיים את הליך הקליה על מאוורר חיצוני
- אישו (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 211
- הצטרף: נובמבר 2015
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
"לא בא לי להתווכח אבל ממה שאתה עונה לי משדר תחושה שאתה לא מבין את הגין"
מבין גם מבין.
לטעמך, כנראה שגם המהנדסים של הג'ין לא הבינו אותו...
הכול ברוח טובה
העיקר שהקפה טעים לי יותר מכול מה שקניתי עד היום מקווה שגם לך...
מבין גם מבין.
לטעמך, כנראה שגם המהנדסים של הג'ין לא הבינו אותו...
הכול ברוח טובה
העיקר שהקפה טעים לי יותר מכול מה שקניתי עד היום מקווה שגם לך...
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: טיפ אחרי חודשיים של קליה בג'ין
אם כבר מדברים על המהנדסים של הג'ין ואיך שהקולה הזה תוכנן לעבוד מזווית הראייה של החברה, אפשר פשוט להסתכל על ספר ההוראות שלו. לא תמצא שם אזכור לחימום מקדים, קירור חיצוני או שינוי טמפרטורה תוך כדי קליה (פרופילים). ובכל זאת איכשהו המוצר הזה נמכר מאז 2005 וגם מי שלא נכנס לפורומים מצליח לקבל איתו תוצאות נהדרות ובקלות. כנראה שהמהנדסים של הג'ין ומנהלי המוצר שלו בכל זאת יודעים דבר או שניים....