שאני אתחיל?
שמי מוטי, יליד 76. התחלתי עם שגעון הקפה איפשהו ב-2008 וההתדרדרות היתה מהירה מאוד
לא שתיתי הרבה קפה בעבר, בד"כ נמס בבית ואספרסו בחוץ.
באוק' 2007 יצאתי לנסיעת עסקים מטורפת: ת"א, דיסלדורף, רומא, פרנקפורט, לוס-אנג'לס, דאלאס, שיקאגו, סן-פרנסיסקו, ניו-יורק ות"א - בסדר הזה, והכל תוך 9 ימים! זו ללא ספק הנסיעה הכי מטורפת שהיתה לי. כשחזרתי הייתי הרוג לחלוטין, ושתיתי המון קפה שחור בבקרים בבית, כדי להתעורר. פתאום החלטתי שנמאס לי משחור, ואני רוצה אספרסו טוב בבית.
התחלתי לשאול ולקרוא, וקניתי מקינטה ומטחנה טובה שתתאים לה. לאחר חודשים ספורים רציתי להשתדרג, והבאתי גאג'יה קלאסיק מחבר. קניתי לה מטחנה מתאימה (רנצ'יליו רוקי) שאיתי עד היום. הגאג'יה החזיקה אצלי בדיוק חודש, עד שהשידרוגיטיס הכתה שוב. לאחר בירורים ושאלות, קניתי את ה- Quickmill Anita.
בהמשך קניתי גם קולה קפה ביתי, ומאז אני קולה לבד בבית. חווית הקפה שודרגה מאוד מאז, כי אני מכין תערובות שאי אפשר למצוא באופן מסחרי.
אני שותה כמעט רק אספרסו. אוהב את הקפה שלי מאוד כבד, מר ומעושן. ממש שונא חמיצות בקפה, ומעדיף מתיקות. העובדה שאני קולה לבד בבית מאוד עוזרת לי, כי אני מצליח לייצר קפה בלתי מאוזן לחלוטין, שאחרים יגידו שהוא מופרע (פעם שאלו אותי אם יש לי לסת מפלדה

).
הציוד שלי:
מכונה: Quickmill Anita
מטחנה: Mazzer Mini Electronic, Type A
מטחנה (לקפה נטול): Rancilio Rocky
מקינטה: Brikka לזוג
קולה: ג'ין קפה
אביזרים: טמפר ProTamp של EspressoParts, טוטוקרמה ופרנץ' פרס
מצורפות תמונות של הנבחרת.
[עדכון יוני 2010: ברוכה הבאה מאצר מיני אלק'! תמונות עודכנו בהתאם]