יש למישהו עצה איך להכין קפוצ'ינו רותח?
אני יודע שקפוצ'ינו לא אמור להיות רותח אבל מה לעשות ככה אנחנו אוהבים אותו
יש לציין שחימום כוסות לא הועיל מי יודע מה
איך בבתי קפה הם מגישים את הקפוצ'ינו רותח כשאתה מבקש תודה רבה לעוזרים והמסייעים
קפוצ'ינו רותח
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: קפוצ'ינו רותח
שים במיקרו. אם ממילא אין משמעות לטעם, ריח, תחושה על הלשון וכו', לך על האופציה הפשוטה ביותר. כמה שניות במיקרו ויש לך את מה שאתה מחפש.
Re: קפוצ'ינו רותח
צחקתי בקול...25/01/2021 22:29boren כתב: ↑ שים במיקרו. אם ממילא אין משמעות לטעם, ריח, תחושה על הלשון וכו', לך על האופציה הפשוטה ביותר. כמה שניות במיקרו ויש לך את מה שאתה מחפש....
- oferlaor
- מנהל
- הודעות: 75318
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
Re: קפוצ'ינו רותח
תשובות מתנשאות לחלוטין.
הבנאדם ביקש עזרה וקטלתם אותו...
ההורים שלי אוהבים את הקפה שלהם רותח..
מכניסים את החלב למיקרו ל30 שניות בערך ואז הוא עובר למקציף
אצלי במכונה החלב מספיק חם מהמקציף (אני אוהב את הקפה שלי חם, לא רותח אבל לא פושר כמו ש"ראוי" לשתות)
אז תראה אולי המקציף שלך לא טוב, אם זה מקציף בריטסה ולא סליל חימום אולי אתה צריך עוד כמה שניות בהקצפה..
הבנאדם ביקש עזרה וקטלתם אותו...
ההורים שלי אוהבים את הקפה שלהם רותח..
מכניסים את החלב למיקרו ל30 שניות בערך ואז הוא עובר למקציף
אצלי במכונה החלב מספיק חם מהמקציף (אני אוהב את הקפה שלי חם, לא רותח אבל לא פושר כמו ש"ראוי" לשתות)
אז תראה אולי המקציף שלך לא טוב, אם זה מקציף בריטסה ולא סליל חימום אולי אתה צריך עוד כמה שניות בהקצפה..
- oferlaor
- מנהל
- הודעות: 75318
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
Re: קפוצ'ינו רותח
ממש לא מתנשא.אם ככה זה התפרש אז צר לי, זו לא היתה הכוונה.
לכל אחד מותר לעשות מה שבא לו אבל הרעיון הוא למצות את הטעם, לא?
לכל אחד מותר לעשות מה שבא לו אבל הרעיון הוא למצות את הטעם, לא?
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
Re: קפוצ'ינו רותח
אמנם מעט באיחור, אבל מצאתי לנכון להעתיק כאן תגובה שלי מפורום אחר באותו נושא בדיוק:
" אני קורא את עשרות התגובות כאן ודי משועשע...
למה? כי מי שמזמין משקה רותח ממש לא שותה אותו מהסיבה הפשוטה שהוא יגרום לעצמו לכוויה. מי שמספר לכם אחרת פשוט אינו דובר אמת או שאינו יודע את משמעות המילה 'רותח'.
העובדה: רקמות הגוף האנושי מסוגלות לסבול משקה בטמפרטורה די מסוימת והיא ממש רחוקה מאזור ה'רותח'.
אם מדברים על משקאות קפה בסגנון איטלקי, שזה רוב רובו של השוק המקומי בעשרים שנים אחרונות, הרי שלהזמנת משקה 'רותח' במקומותינו יש סיבות רבות.
מתרבות מקומית שממש לא יודעת איך שותים קפה בסגנון איטלקי, חוסר מקצועיות של הבריסטות, זמני ההגשה מההכנה, תופעת הראש הקטן (רוצים? יקבלו), הימנעות מלעסוק בחינוך צרכנים לסטנדרטים של קפה איטלקי, בעיקר מצד מנהלי התחום במותגים הגדולים ורשתות הקפה שרק $$$ מעניין אותם ועוד ועוד.
מי שאוהב חלב רותח, לבריאות ושיערב לו, כדאי שיבקש גם כפית לאסוף את שומני החלב שהתפרקו וצפים להם... ושלא יספרו שהם גם מרגישים את טעמי הקפה בכוס שמכילה חלב שרתח והתפרק.
אבל בבקשה... תפסיקו לקרוא לזה בשמות סטייל איטליה כמו קפוצ'ינו למשל, כי זה ממש לא. תמציאו למשקה הזה שם מקומי הולם.
מדהים איך מצד אחד מגישים חלב רותח ובאותה נשימה מספרים לנו אלף סיפורי בדים על קפה ספשאליטי, דור שלישי ועוד...
לסיום, לכל בעלי החך מברזל, כדאי שתקראו את תקציר המחקר הזה, או את כולו, זה נותן קצת פרספקטיבה ונתונים על יכולות השתייה החמה של החיה האנושית ומהי הטמפרטורה האידאלית להגשה.
לרוויה "
" אני קורא את עשרות התגובות כאן ודי משועשע...
למה? כי מי שמזמין משקה רותח ממש לא שותה אותו מהסיבה הפשוטה שהוא יגרום לעצמו לכוויה. מי שמספר לכם אחרת פשוט אינו דובר אמת או שאינו יודע את משמעות המילה 'רותח'.
העובדה: רקמות הגוף האנושי מסוגלות לסבול משקה בטמפרטורה די מסוימת והיא ממש רחוקה מאזור ה'רותח'.
אם מדברים על משקאות קפה בסגנון איטלקי, שזה רוב רובו של השוק המקומי בעשרים שנים אחרונות, הרי שלהזמנת משקה 'רותח' במקומותינו יש סיבות רבות.
מתרבות מקומית שממש לא יודעת איך שותים קפה בסגנון איטלקי, חוסר מקצועיות של הבריסטות, זמני ההגשה מההכנה, תופעת הראש הקטן (רוצים? יקבלו), הימנעות מלעסוק בחינוך צרכנים לסטנדרטים של קפה איטלקי, בעיקר מצד מנהלי התחום במותגים הגדולים ורשתות הקפה שרק $$$ מעניין אותם ועוד ועוד.
מי שאוהב חלב רותח, לבריאות ושיערב לו, כדאי שיבקש גם כפית לאסוף את שומני החלב שהתפרקו וצפים להם... ושלא יספרו שהם גם מרגישים את טעמי הקפה בכוס שמכילה חלב שרתח והתפרק.
אבל בבקשה... תפסיקו לקרוא לזה בשמות סטייל איטליה כמו קפוצ'ינו למשל, כי זה ממש לא. תמציאו למשקה הזה שם מקומי הולם.
מדהים איך מצד אחד מגישים חלב רותח ובאותה נשימה מספרים לנו אלף סיפורי בדים על קפה ספשאליטי, דור שלישי ועוד...
לסיום, לכל בעלי החך מברזל, כדאי שתקראו את תקציר המחקר הזה, או את כולו, זה נותן קצת פרספקטיבה ונתונים על יכולות השתייה החמה של החיה האנושית ומהי הטמפרטורה האידאלית להגשה.
לרוויה "
Re: קפוצ'ינו רותח
אתה מביך את עצמך עם תגובה כזאת.. אתה סתם יוצא קטנוני.
הכוונה ב"רותח" היא שהקפה חם מאוד וקצת יותר מהטמפרטורה ה"נכונה להגשה"
אנשים שאוהבים "רותח" לא שותים את הקפה שלהם מיד אלא מחכים לטמפרטורה שאפשר לשתות ונהנים מזה לזמן ארוך
הכוונה ב"רותח" היא שהקפה חם מאוד וקצת יותר מהטמפרטורה ה"נכונה להגשה"
אנשים שאוהבים "רותח" לא שותים את הקפה שלהם מיד אלא מחכים לטמפרטורה שאפשר לשתות ונהנים מזה לזמן ארוך
Re: קפוצ'ינו רותח
הוא נותן לך הסבר מדעי ואתה עונה לו על רגש...08/03/2021 19:10yarin153 כתב: ↑ אתה מביך את עצמך עם תגובה כזאת.. אתה סתם יוצא קטנוני.
הכוונה ב"רותח" היא שהקפה חם מאוד וקצת יותר מהטמפרטורה ה"נכונה להגשה"
אנשים שאוהבים "רותח" לא שותים את הקפה שלהם מיד אלא מחכים לטמפרטורה שאפשר לשתות ונהנים מזה לזמן ארוך...
Re: קפוצ'ינו רותח
הוא נתן הסבר מדעי גם על סיטואציה שלא מתאימה (כי אף אחד לא באמת רוצה קפה במטפרטורה שהוא מדבר עליה)09/03/2021 10:47dgent כתב: ↑הוא נותן לך הסבר מדעי ואתה עונה לו על רגש...08/03/2021 19:10yarin153 כתב: ↑ אתה מביך את עצמך עם תגובה כזאת.. אתה סתם יוצא קטנוני.
הכוונה ב"רותח" היא שהקפה חם מאוד וקצת יותר מהטמפרטורה ה"נכונה להגשה"
אנשים שאוהבים "רותח" לא שותים את הקפה שלהם מיד אלא מחכים לטמפרטורה שאפשר לשתות ונהנים מזה לזמן ארוך......
ועוד כביקורת על מה שאנשים רוצים. אז אני דואג להבהיר כדי למנוע את הביקורת המיותרת הבאה לבוא..
שכל אחד ישתה מה שבא לו, לא צריך להיות קטנוני כאן. וחבל שהתגובות האלה סתם ממלאות את הפורום בשליליות מיותרת
יש כאן פורום מדהים ברמה גבוה שאני ובעצם כולם כאן ממש מעריכים. בואו נהנה
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: קפוצ'ינו רותח
בוא ננסה לתרגם את האמירה הזו למספרים. מה שאתה בעצם אומר זה שאם רף הטמפרטורה העליון המומלץ לחלב מוקצף הוא 65 מעלות, הכוונה ב"רותח" היא, נניח, 75 מעלות? אם כן, אני מציע לך לעשות את הניסוי הבא. תכין קפוצ'ינו עם חלב ב-75 מעלות ותן לו להתקרר בעשר מעלות. ואז תכין קפוצ'ינו נוסף עם חלב ב-65 מעלות. שניהם יהיו באותה טמפרטורה ואחד מהם גם יהיה טעים. אני אתן לך להגיע למסקנה מי מהם לבד. ואם אתה חושש שטריות הקצף היא הפקטור המכריע, פשוט תוציא עם כף את הקצף משני הספלים.08/03/2021 19:10yarin153 כתב: ↑ הכוונה ב"רותח" היא שהקפה חם מאוד וקצת יותר מהטמפרטורה ה"נכונה להגשה"...
אם הבעיה היא לא הטמפרטורה הראשונית של הקפה אלא שרוצים שלא ייתקרר מהר, יש לזה מגוון פתרונות אחרים. למשל ספל תרמי (כמו תרמוס) או ספל זכוכית עם דופן דו צדדית. עוד אפשרות היא מחמם כוסות חשמלי שמניחים עליו את הספל. וכמובן חשוב לחמם מראש את הספל. חימום של החלב לטמפרטורה גבוהה (גם אם לא רתיחה) מקלקל את הטעם והמרקם שלו. אם באמת ההגדרה של פותח הדיון ל"רותח" דומה לשלך, אז הפתרון הוא לא בחלב חם יותר (ובטח לא באספרסו חם יותר), אלא במה שמסביב. במקרה הזה כן כדאי להסתכל על הקנקן ולא על מה שיש בו.