קפה שחור לעומת קפה פילטר/דריפ

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
שמעון_בוזגלו (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 3
הצטרף: נובמבר 2019
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

קפה שחור לעומת קפה פילטר/דריפ

הודעה שלא נקראה #1 

אהלן חברים,

כפי שאתם יודעים יש הייפ סביב 'הדור השלישי של הקפה' שראיתי שבבית קפה מכינים אותו כקפה פילטר נייר/דריפ.

בוא רגע נהיה אמיתיים, האם אתם חושבים שם אני לוקח קפה טחון טרי ועושה ממנו קפה שחור ( שם קפה ושופך עליו מים רותחים ) לעומת שיטת הדריפ, שם פילטר ושופך בתנועות מעגליות את המים החמים -
יש הבדל בינהם ?

ת'כלס דריפ/ קפה פילטר זה כמו קפה שחור בלי גרגרים. לא?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4096
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

הודעה שלא נקראה #2 

יש הבדל. מאוד גדול.
מה יותר טוב, זה כבר כל אחד וטעמו אבל הטעם שונה מאוד. קפה שחור נטחן מאוד מאוד דק, קפה פילטר נטחן גס.

יש גם הבדלים פחות גדולים אך בהחלט קיימים זה בין פילטר מתכת לפילטר נייר ואפילו בין פילטרי נייר שונים.

אורניקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 497
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

הודעה שלא נקראה #3 

@קרמריקה
@שמעון_בוזגלו
·

ההבדל בין קפה שחור לקפה פילטר מתחיל כבר ברמת הזן והקלייה....
מטבע הדברים - כפי שישנם תערובות שמתאימות יותר לאספרסו מאשר לקפוצ'ינו
(נניח פחות חמיצות...) כך ישנן תערובות שיותר תתאמנה לפילטר מאשר שחור.
בנוסף - גם רמת הקליה תותאם לאופן ההכנה. בפילטר או בדריפ הקליה תהיה לרוב משמעותית בהירה יותר
מאשר קליה לשחור...

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”