קפה בסו-ויד

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
מאור_בר (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1211
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

קפה בסו-ויד

הודעה שלא נקראה #1 

קפה קר חזק ומלא קפאין הפך להיות טרנד בזמן האחרון. מישהו חשב לקצר את הזמן שחליטה קרה דורשת ע״י שימוש בסו ויד בטמפ׳ נמוכה יחסית. האמת שבתור חובב סו ויד וקפה אני סקרן לנסות רק בשביל הקטע 🤔

https://recipes.anovaculinary.com/recipe/sous-vide-cold-brew-coffee

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

הודעה שלא נקראה #2 

זה לא קולד ברו, זה חמום וקרור ונראה חרטא עם שיק מודרני.
רק צריך לכתוב שזה גם פליאו אורגני וטבעוני וכולם יהיו מרוצים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מאור_בר (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1211
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

הודעה שלא נקראה #3 

:lol:

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3060
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 323 פעמים

הודעה שלא נקראה #4 

סו ויד הוא בהגדרה אינו חליטה קרה כי הוא משתמש במים חמים. מה שכן זה נותן לי רעיון להשתמש בשיטות עם לחץ ידני כמו Handpresso או Flair עם מים קרים. אני מניח שלא יהיה מספיק מיצוי כשהחליטה קצרה, אבל אין מניעה לחזור על זה כמה פעמים. מאין אספרסו מאוד ארוך שמבוסס על מים קרים.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: ספטמבר 2016
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

הודעה שלא נקראה #5 

@boren
·
הרעיון של חליטה קרה הוא מיצוי ארוך ואיטי של הקפה, ביחס הפוך לטמפרטורה וזמן.
זאת כדי לעדן את הטעמים (המולקולות הגדולות) אבל מגביר את הקפאין.

הרעיון שלך משנה בעיקר את הטמפ' ופחות את הזמן (להבנתי, לפחות). שיגרום לכוס דלוחה במקרה הטוב והתכווציות שרירים בידיים במקרה הפחות טוב...

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”