היי,
פעם אני זוכר שאנשים אמרו שהם טוחנים קפה ומשתמשים בו בקפה טורקי.
האם דמיינתי או שזה הולך טוב ?
יש לי 400 גרם שקניתי ופחות התחברתי, ויום ראשון יש מילואים
שבת שלום!
קפה טחון כבסיס לטורקי
זה מאוד טריקי כי לא כל תערובת מוצלחת לאספרסו נותנת קפה טורקי רע ולא כל תערובת גרועה לאספרסו נותנת קפה טורקי טוב.
צריך לנסות,
לטחון מעט יותר דק מהטחינה לאספרסו ולנסות עם כפית גדושה עד מאוד (גלעד-נגרו טוען שצריך לשים המון קפה, נדמה לי חמישית מנפח הכוס) בתוספת מים חמים או בבישול על האש. לעיתים זה מצליח ובגדול.
רק אתמול ניסיתי תערובת לאספרסו שקלוייה כהה יחסית המכילה אוסף של זנים כולל קפה מקנייה שנתן לאספרסו חמיצות רבה ובקפה שחור זה יצא מצויין.
נסה בבית לפני שאתה טוחן הכל למילואים על מנת שלא תתבאס "בשטח".
בהצלחה ומילואים נעימים...
צריך לנסות,
לטחון מעט יותר דק מהטחינה לאספרסו ולנסות עם כפית גדושה עד מאוד (גלעד-נגרו טוען שצריך לשים המון קפה, נדמה לי חמישית מנפח הכוס) בתוספת מים חמים או בבישול על האש. לעיתים זה מצליח ובגדול.
רק אתמול ניסיתי תערובת לאספרסו שקלוייה כהה יחסית המכילה אוסף של זנים כולל קפה מקנייה שנתן לאספרסו חמיצות רבה ובקפה שחור זה יצא מצויין.
נסה בבית לפני שאתה טוחן הכל למילואים על מנת שלא תתבאס "בשטח".
בהצלחה ומילואים נעימים...
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 1098
- הצטרף: אפריל 2010
- מיקום: אלישיב
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
קפה שנקלה לאספרסו בדרך כלל לא יתאים לשחור, הקלייה היחסית כהה תגרום לגרגרים לצוף ולטעם מר.
מצד שני, הקפה של הערבים נקלה כהה ומוכן כשחור כך שזה באמת עניין של טעם, גם הכמות בכוס.
למילואים הכל הולך, אל תטחן דק מדי כיוון שכך הקפה יתחמצן מהר מדי ולא תקבל כלל קרמה בכוס.
קצת יותר דק מאספרסו.
בהצלחה ומילואים נעימים, אני לא מזמן חזרתי, קח ביגוד חם.
מצד שני, הקפה של הערבים נקלה כהה ומוכן כשחור כך שזה באמת עניין של טעם, גם הכמות בכוס.
למילואים הכל הולך, אל תטחן דק מדי כיוון שכך הקפה יתחמצן מהר מדי ולא תקבל כלל קרמה בכוס.
קצת יותר דק מאספרסו.
בהצלחה ומילואים נעימים, אני לא מזמן חזרתי, קח ביגוד חם.