[פוצל] Offtopic - מיקסר למטבח - קנווד או קיצ'ן אייד?

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
הודעות: 33452
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 540 פעמים

הודעה שלא נקראה #16 

moti_r כתב:אנחנו מדברים על ה-KSM150?
הבנתי שהוא חלש יחסית, 350 וואט בלבד, ושהוא מתקשה עם בצק שמרים (1 ק"ג קמח, למשל).
...
יש לנו כזה, התקלקל פעמיים, למזלנו בתוך תקופת האחריות.
אשתי שמה קילו בצק והרגה אותו, 3 חודשים עד שחזר לנו מתיקון.
הזהירו אותנו שפעם הבאה לא יתקנו, אז אם אנחנו עושים בצק, מחלקים לשניים...

המיקסר הבא שלנו קנווד...

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

הודעה שלא נקראה #17 

יש כאן השוואה טובה בין שני המיקסרים של שושנה חן עם היתרונות וחהסרונות של כל אחד.
השורה התחתונה היא ששניהם טובים וההכרעה היא קשה. תלוי במטרות האפייה שלך..
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3649597,00.html

moti_r (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 680 פעמים

הודעה שלא נקראה #18 

(יונתן, הלכה לאיבוד התמונה היפה שצירפת בהודעה שלך למעלה, זה שוב קורה לנו כשמפצלים שרשורים... תוכל בבקשה לצרף אותה מחדש?)

אגב, קראתי בפורום אפייה כלשהו שאם עובדים הרבה עם בצקי שמרים, עדיף לרכוש מיקסר של 1000 וואט.
ראיתי שלקנווד יש דגמים חצי מקצועיים שעולים מעל 3000 ש"ח והם כנראה מספקים את הסחורה (מנהלת הפורום סיפרה שהיא עובדת עם אחד כזה כשהיא מכינה בצקי שמרים וזו ליגה אחרת).

אבל הם ממש ממש מכוערים... :(
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 676
הצטרף: מרץ 2006
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

הודעה שלא נקראה #19 

שרשור מהעבר:
http://www.hometheater.co.il/vt52042.%D ... 7%A6%D7%A7

בחרנו בקנווד, מרוצים.

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 906
הצטרף: יוני 2009
נתן תודות: 451 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

הודעה שלא נקראה #20 

בקנווד יש קיפול

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2304
הצטרף: אוקטובר 2008
שם מלא: שגיא לוי
מיקום: הרצליה
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

הודעה שלא נקראה #21 

אם אתה הולך על קיטצ'ן איד - תלך על הדגם היקר יותר. הוא בנוי טוב הרבה יותר ויכול לעבוד גם עם כמות גדולה יותר של בצקים.
ההבדל בין שני הדגמים משמעותי, הדגם שאתה מדבר עליו הוא יותר ליופי ופחות סוס עבודה.
הדגם המקצועי יותר מופיע בשתי צבעים - אדום ולבן בלבד, והוא לא נפתח כמו "פק-מן". הוא גבוה יותר ויש מנגנון הורדה ועליה של הקערה.
(אני לא יודע דגם מדויק ולא אהיה בבית בקרוב לבדוק).
אם מוצאים אותו במבצע טוב ההפרש במחירים לא משמעותי.

אגב, בארה"ב יש דגם שלישי שהוא חזק משמעותית - לצערי לא מייבאים לארץ כי באירופה יש רק 2 דגמים (הדגמים שמגיעים לארץ הם אירופאים).
למרות מחירים מצחיקים בארה"ב (200 דולר במבצעים למיניהם לדגם שנמכר בארץ ב1800-2000), עבודה עם שנאי למיקסרים לא מומלצת בכלל.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

הודעה שלא נקראה #22 

danimili כתב:יש כאן השוואה טובה בין שני המיקסרים של שושנה חן עם היתרונות וחהסרונות של כל אחד.
השורה התחתונה היא ששניהם טובים וההכרעה היא קשה. תלוי במטרות האפייה שלך..
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3649597,00.html
...
מעניין מאד!

מוטי שים לב לציטוט הבא מהכתבה: "בפועל קשה להשוות ואטים, כי שיטת התחשיב האמריקאית שונה. המסקנה שלנו מהתרשמות - הקיצ'נאייד חזק יותר מהקנווד."

וזה למרות ש"אל הניר" הקנווד מתהדר ב-1000 וואט לעומת 325 (או 300) וואט של הקיצ'ן-אייד...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 593
הצטרף: אפריל 2005
מיקום: בועה
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

הודעה שלא נקראה #23 

לנו יש קיטצ'ן אייד בשימוש כמעט כל סוף שבוע לא התקלקל אפילו פעם אחת במשך ארבע שנים שהוא פה. יש לציין שלפניו היו 2 קנוודים שהוחלפו אחרי שנתיים. אכן המיקסר טיפה חלש לק"ג קמח הייתי אומר ש 750 גרם זה הגבול שלו. אבל אני רוצה לראות את K-MIX מכין 1 ק"ג קמח, לא נראה לי שהוא יחזיק מעמד. הדגם הבחיר של קנווד הוא אכן נראה חיה רעה אבל הוא עולה פעמיים קיטצ'ן אייד הבסיסי.
דבר נוסף: אין קשר בין קנווד במיקסרים לבין קנווד באודיו, אלו שתי חברות נפרדות אחת בריטית ושנייה יפנית שפרט לשם אין בינהם שום דבר במשותף.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

moti_r (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 680 פעמים

הודעה שלא נקראה #24 

קראתי את השרשורים וגם את הלינק מ-YNET, ועכשיו אני רק יותר מבולבל :)

העניין הוא שאני בד"כ אשתמש במיקסר להכנת בצק שמרים. אני אוהב לאפות לחם.
לגבי 1 ק"ג: הכנתי לראש השנה חלה מ-1 ק"ג קמח. לשתי בידיים (10 דק', קריעת-יד) ויצאה חלה מצויינת (למרות שצריך לאפות 5 דק' פחות מאשר במתכון, היא יצאה קצת אפויה מדי).

הלכתי לפי המתכון וההדרכה בסרטון הבא. שימו לב שהיא משתמשת בקיטשן-אייד (אולי זה ערוך?)
http://mtaout1.mtv.co.il/Inner.aspx?ArticleID=764
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4716
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

הודעה שלא נקראה #25 

איזה יופי, נראה טעים ...

לגבי האפיה זה אופייני לך לאפות/לקלות קצת יותר כהה :wink:

רגע זה לחם מונסון ? :D

moti_r (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 680 פעמים

הודעה שלא נקראה #26 

אחלה רעיון, לעשות בראוניז כאלו כמו שמוכרים באמסטרדם, רק עם מונסון בפנים במקום חשיש :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2736
הצטרף: יולי 2006
שם מלא: yanivol
מיקום: השכן של השכן שלא ישן
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

הודעה שלא נקראה #27 

לי יש קנווד שירשתי מסבתא שלי. הוא מכוער ורועש אך יש לו קערה של 6.5 ליטר והוא לש 1 ק"ג בצק כבד ללחם על בסיס שבועי כבר 50 שנה, עם מספר תיקונים בודדים.

קיצ'ן אייד הרבה יותר יפה ושקט ולהקצפת חלבון ביצה ואפיית עוגות הוא בטח יספק. בדומה לצעצועי ה KMIX
כל מי שאני מכיר (ואני מכיר הרבה) שמשתמש באופן מסיבי במיקסר לבצקים כבדים משתמש בסדרה ה"מקצועית" של קנווד.

יש אופציה נוספת (יקרה) - טרמומיקס יצור כלאיים שהוא גם מיקסר גם מעבד מזון וגם מחמם ומייצר קיטור עד 120 מעלות. כך שנותן אפציות לשילוב בישול קציצה ולישה אינסופיות כמעט. החסרון: 6000 ש"ח בערך
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
הודעות: 3716
הצטרף: דצמבר 2005
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 194 פעמים
קיבל תודות: 212 פעמים

הודעה שלא נקראה #28 

לא זה ולא זה, morphy richards 48791:
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=FH48791

בעבר קניתי אותו ב1200 פלוס מטחנת בשר חינם, הוא גם היה במבצע בדיוטי ב200$. מבדיקה שעשיתי לפני הרכישה הוא היה הכי משתלם ומהניסיון שלי גם השירות של היבואן מעולה אבל עכשיו כשהמחיר עלה אולי כדאי לשקול אפשרויות אחרות.

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 301
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 40 פעמים

הודעה שלא נקראה #29 

מי שצריך לישה אמיתית עד 4 קילוגרם קמח אזי רק HOBART משומש הדגם הקטן.
כל השאר צעצועים.
בברכה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

הודעה שלא נקראה #30 

מה שבאמת צריך זה יצרן שיציע סט עם סקינים מתחלפים.
היה לי מטבח שהסט הכחול של קיצ'ן אייד מאוד התאים לו ולנוכחי אדום היה מתאים יותר (קיצ'ן אייד יותר יפה מקנווד ולעוגות בחושות גם ככה זה אוברקיל) - אולי נעשה התזת חול ונצבע את הסט שיש לי?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”