[פוצל] Offtopic - מיקסר למטבח - קנווד או קיצ'ן אייד?

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #46 

אני לא מבין מה תעשייתי בו.

0.6 כ"ס זה 450 וואט.
ה-KMIX הוא 500 וואט (לא בלימה אלא רציף).

אם כבר, אז במחיר הזה אפשר לקחת את הקנווד שהומלץ לפני כן בשרשור, עם 1000 (ואפילו 1200) וואטים אמיתיים.


עשיתי קצת חושבים ולדעתי המיקסר הנכון עבורי, כרגע, הוא ה-KMIX. הסיבות:
1. עיצוב הרבה יותר נעים לעין מאשר המיקסרים החצי תעשיתיים
2. הוא קל יותר מהקיטשנאייד, אפילו די משמעותית (יהיה יותר קל לנייד אותו מהארון אל השיש)
3. הוא חזק יותר
4. הוא מקציף היטב גם כמות קטנה ומגיע לדפנות הקערה. הקיטשנאייד מתקשה בכך (חוו"ד שקיבלתי משני מחזיקי קיטשנאייד שונים + פורומים ברשת)

לדעתי אני צריך להתחיל איתו. אם אראה שאני משתמש בו הרבה והוא לא מספק אותי (למשל, הוא נתקע עם בצקים קשים באופן די תכוף) - אני אמכור אותו ואחליף למיקסר חצי תעשייתי.

מה דעתכם? הגיוני?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 448
הצטרף: דצמבר 2008
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

נושא שלא נקרא #47 

moti_r כתב: לדעתי אני צריך להתחיל איתו. אם אראה שאני משתמש בו הרבה והוא לא מספק אותי (למשל, הוא נתקע עם בצקים קשים באופן די תכוף) - אני אמכור אותו ואחליף למיקסר חצי תעשייתי.

מה דעתכם? הגיוני?
...
מוטי, תמיד אנחנו ממליצים למתעניינים במכונות קפה "buy your second machine first" אז אני לא רואה למה פה זה צריך להיות שונה...
בכל מקרה אני מחזיק בקיצן איד KSM150 ומאוד מרוצה למרות שכמו שאמרו פה בקילו בצק יש בעיה והוא מאוד מתחמם. העניין הוא שקילו קמח לבצק לחלה וקילו קמח לבצק לפיצה\פוקאצ'ה זה ממש לא אותו דבר.
בצק הפוקאצה שבו יש כ-40% מים הוא נוזלי ודליל הרבה יותר מבצק לחלה שיש בו מעט נוזלים וגם מגיעים בעיקר משמן וביצים שגורם לבצק להיות מאוד אלסטי.
בצק לפוקאצ'ה הוא לא משימה מאתגרת למיקסר הרבה יותר מבלילה לעוגה בחושה.

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #48 

אתה צודק, המשפט הזה הוא כ"כ נכון... (Y)

הבעיה כאן היא עיצובית, לצערי. המיקסר שלך מאוד יפה, בניגוד לחצי-מקצועיים. ואולי, כשאני חושב על זה, *זו* בעצם ה-second machine כי הראשונה היא מיקסר/מעבד-מזון של בוש, שקניתי בכמה מאות ש"ח לפני כמה שנים, והעלה עשן שחור תוך כדי לישת בצק :)

לגבי בצקים: אני מכין בד"כ לחם מקמח מלא, מאוד כבד וסמיך. תודה על ההסבר - זו כנראה הסיבה שאחד האנשים שדיברתי איתם אמר לי שהוא מכין בצק לפיצה מ-1 ק"ג קמח בלי שום בעיה, עם קיטשנאייד. זה היה מוזר, כי אכן שמעתי וקראתי הרבה שהוא לא מתמודד היטב עם 1 ק"ג קמח (רק שכנראה דיברו על לחם).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #49 

שאלתי כרגע את אשתי והיא כן מכינה בצק ללחם מק״ג קמח עם הקיצ׳ן. שומרים על מהירות נמוכה שבכל מקרה היא מהירות הלישה הנכונה לסוג בצקים כזה, ומעולם לא נתקלה בבעיה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #50 

נהדר. עוד סיבה להסתפק במיקסרים הביתיים. תודה (Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #51 

השאלה גם היא מה זמן הלישה. המנוע בהחלט מתחמם בלישה של כמות כזו, ולכן צריך להזהר עם זמן העבודה הרצוף. אשתי לשה 6-7 דקות את הבצק ובזמן הזה מעולם לא היתה בעיה. אולי אלו שדווחו על מנועים שרופים לשו זמן ארוך (אם אינני טועה המלצת ההוראות הינה לא ללוש יותר מ-10 דקות רצוף אבל אני לא בטוח לגבי המספר).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

tovtovtov
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 515
הצטרף: דצמבר 2007
שם מלא: tovtovtov
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

נושא שלא נקרא #52 

אז ככה ניופאן מיבא את המיקסרים של קיצ'אן-אייד.
לפי הוראות המדריך של ניופאן:
1. מכשיר קיצאן-אייד KSM-150 - " אין להשתמש במתכונים
הדורשים יותר מ-0.87 ק"ג (7 כוסות) של
קמח רב שימושי או יותר מ- 6) 0.81
כוסות) של קמח חיטה מלאה בעת הכנת
עיסה בנפח 4.25 ליטר. אין להשתמש
במתכונים הדורשים יותר מ- 1 ק"ג (8
כוסות) של קמח רגיל או יותר מ0.81 ק"ג
(6 כוסות) של קמח חיטה מלאה בעת
הכנת עיסה בנפח של 4.8 ליטר."
2. מכשיר חצי תעשייתי 5KPM5 - "דגמים 5KSM5 ,5KPM5 ,5K5SS מותר 1.4ק"ג (10 כוסות) של קמח רגיל או 1120
ג"ר (8 כוסות) של קמח חיטה מלאה. "

ממה שראיתי יש גם בדיוטי פרי מכשיר פחות פופולרי אבל על פניו נראה דווקא בסדר ??- מכשיר של מולינקס QA400 גם אותו מייבאת ניופאן מחירו 200$ האם למישהו יש ניסיון איתו??
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Speakers-SVS Ultra BS, Q Acoustics 3090, Morel SP-1
Sub-SVS SB2000

uriler
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
הודעות: 10116
הצטרף: פברואר 2005
מיקום: חולון
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

נושא שלא נקרא #53 

מוטי, עלה עכשיו קופון ל 5KPMS (ה kitchen aid החצי מקצועי), אולי יעניין אותך:
http://www.buy2.co.il/Jerusalem/DailyDe ... dium=email

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #54 

תודה אורי (Y) שים לב שהלינק הזה הופיע בעמוד הקודם כאן בשרשור.
למעשה, ההודעה הראשונה שלי בעמוד 4 מתייחסת אליו.

אני נשאר עם ההחלטה על kMix.

להתרשמותי, בסופו של דבר ההבדלים ביניהם לא ענקיים, אך לצרכים שלי (במיוחד בצק קשה) ה-kMix יהיה עדיף מעט.
לצערי אני מעדיף מאוד את העיצוב של הקיטשנאייד, אבל לא נורא :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #55 

עדכון:

היום רכשתי את ה-KMIX בצבע שחור, מתאים לי למטבח.
קניתי מחנות בשם multi-shop (הגעתי אליהם, כמובן, דרך ZAP).
היבואן הוא מ. ברוכים, יבוא מקבילי לברימאג, ולכן המחיר הרבה יותר משתלם.

הוא ממש לא גדול כמו שחשבתי ומשתלב נהדר במטבח. הוא קל יחסית ואוכל לאפסנו בארון די בקלות, אם ארצה.

אני שמח על הרכישה. מחר - חלות!! :)

תודה על כל העזרה והיעוץ לאורך השרשור (Y) עזרתם לי מאוד.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #56 

אגב, הערה אחת לכל מי שמתעניין במוצר הזה:

מסתובב דגם "חדש" של ה-KMIX (סדרה KMX70) ונטען שזו הסדרה החדשה. שמעתי באחת החנויות שזו סדרה מיוחדת שקנווד מייצרת רק עבור ישראל (כך הוא הסביר לי את העובדה שאני לא מוצא את הדגם הזה בשום אתר בחו"ל).

מסתבר שזה שקר גס ואין שום הבדל בין המיקסרים. זו מדבקה עם דגם שהמציא היבואן ברימאג, כדי לבדל אותו מסדרת ה-50 שמיובאת ביבוא מקבילי ולכן הפכה זולה מאוד.

לידיעתכם...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #57 

מזל טוב
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #58 

מ ב ר ו ק !

שים אותו ליד המאצר, הם מתאימים בצבעים ...

inonlevy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 335
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: נס ציונה
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

נושא שלא נקרא #59 

אפשר לדעת כמה שילמת?
אני גם אשמח לדעת מה כוללת הערכה?
תתחדש ותודה

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #60 

שילמתי 1340 ש"ח (אגב, בינתיים אני רואה שמהבוקר המחיר הכי זול ירד כבר ל-1290 ש"ח בזאפ :))

אבל שים לב: קיבלתי אחריות של שנה מלאה + 4 על המנוע. בזאפ המחיר הנמוך הוא לשנת אחריות אחת בלבד.

הערכה כוללת את המיקסר עצמו ו-3 ווים (לישה, הקצפה ובחישה). יש גם לקקן גמיש.
זו הערכה הסטנדרטית שמגיעה עם המיקסר.

אגב - גיליתי בינתיים שהמקצף (האביזר להקצפת ביצים או קצפת) איננו עשוי מנירוסטה אלא מאלומיניום. יש פתק באריזה שמורה לא לשטוף אותו במדיח הכלים.
קצת מציק, מעניין שלא כתבו על זה בשום מקום.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”