קניתי קנקן בריטה מה השיטה המומלצת לניקוי הפילטר בשביל לא לקבל טעם חמצמץ
בנוסף נערכה בדיקת קשיות בעזרת מד דיגיטלי (TDS-3):
מים מהברז (הרצליה): 440ppm
מים מבריטה לאחר יום בקומקום: 570ppm!!
מים מבריטה שסוננו עכשיו: 370ppm
אמנם בדיקה ראשונית אבל מאוד מאכזבת. אני לא חושב שזה יכול להשתפש בצורה משמעותית.
מים רכים צריכים להיות 100ppm ומטה (עדיף באזור ה-50).
ה-PH אגב בנתיים די יציב על אזור ה-6.2 6.3 שזה סביר.
מים מהברז (הרצליה): 440ppm
מים מבריטה לאחר יום בקומקום: 570ppm!!
מים מבריטה שסוננו עכשיו: 370ppm
אמנם בדיקה ראשונית אבל מאוד מאכזבת. אני לא חושב שזה יכול להשתפש בצורה משמעותית.
מים רכים צריכים להיות 100ppm ומטה (עדיף באזור ה-50).
ה-PH אגב בנתיים די יציב על אזור ה-6.2 6.3 שזה סביר.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אני לא מבין גדול בענייני מים ברמה הכימית אבל ממה שאני זוכר מד ה tds לא בודק רק קשיות אלא מכלול של חומרים במים והנתון שקיבלת לא מצביע על רמת קשיות המים שזה הריכוז של הסידן והמגנזיום בעיקר.
אתה צריך ערכה שנקראת temporary hardness kit, יש ערכות כאלה שמגיעות עם נוזל מיוחד ששמים בבקבוקון ומטפטפים לתוכו מים שרוצים למדוד והנוזל משנה צבע בהתאם לרמה מסוימת של קשיות.
מבדיקה שעשיתי עם ערכה כזו במי הברז של ראשון לציון קיבלתי משהו כמו 120 ולאחר מרכך קיבלתי כ 17! שלטעמי זה מעט רך מידי ולכן לדעתי אולי כדאי לשקול פילטר עם bypass כלשהו (בתנאי שרמת החומציות לא תיפגע).
אני משתמש היום בפילטר גדול של bwt bestmax עם bypass מכויל ל 3 ואני מקבל כ 50 שזה אידיאלי לקפה ולא אמור לגרום להצטברות אבנית.
לפילטר כזה ניתן לחבר ברז על הכיור בקלות.
מה שכן אזמין לי מד ph ואבדוק רמת חומציות כי הפילטר הזה עובד בצורה דומה לבריטה המסחרי ומעניין לדעת האם יש השפעה דומה לבריטה שבקנקן.
אתה צריך ערכה שנקראת temporary hardness kit, יש ערכות כאלה שמגיעות עם נוזל מיוחד ששמים בבקבוקון ומטפטפים לתוכו מים שרוצים למדוד והנוזל משנה צבע בהתאם לרמה מסוימת של קשיות.
מבדיקה שעשיתי עם ערכה כזו במי הברז של ראשון לציון קיבלתי משהו כמו 120 ולאחר מרכך קיבלתי כ 17! שלטעמי זה מעט רך מידי ולכן לדעתי אולי כדאי לשקול פילטר עם bypass כלשהו (בתנאי שרמת החומציות לא תיפגע).
אני משתמש היום בפילטר גדול של bwt bestmax עם bypass מכויל ל 3 ואני מקבל כ 50 שזה אידיאלי לקפה ולא אמור לגרום להצטברות אבנית.
לפילטר כזה ניתן לחבר ברז על הכיור בקלות.
מה שכן אזמין לי מד ph ואבדוק רמת חומציות כי הפילטר הזה עובד בצורה דומה לבריטה המסחרי ומעניין לדעת האם יש השפעה דומה לבריטה שבקנקן.
אני אנסה להשיג kit לבדיקה טובה יותר. אגב, למי שלא מכיר כדאי לקרוא את זה: Water Quality FAQ
השורה התחתונה היא שאפשר להתשמש בסוג מסויים של מי מעניינות וזה היה יכול להיות פתרון סביר, אבל עד כמה שאני יודע אין משהו דומה בארץ.
השורה התחתונה היא שאפשר להתשמש בסוג מסויים של מי מעניינות וזה היה יכול להיות פתרון סביר, אבל עד כמה שאני יודע אין משהו דומה בארץ.