אשמח לדעת היכן ניתן להשיג מכסה אבק
ל״חור״ שנמצא בחלק התחתון של הרמקול
( Bass Reflex )
תודה.
מחפש מכסה אבק לרמקולים Focal Electra 926
- רונן
- חבר מביא חבר
- נתן תודות: 768 פעמים
- קיבל תודות: 113 פעמים
מחפש מכסה אבק לרמקולים Focal Electra 926
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה
- נתן תודות: 1290 פעמים
- קיבל תודות: 1137 פעמים
"החור" הזה הוא הפורט של הרמקול.
לא ניתן לחסום אותו, אלא אם הרמקול תוכנן מראש ככזה שניתן לשים שם ספוג.
האוויר צריך לזרום דרכו בחופשיות ואם תסגור אתה "תחנוק" את הרמקול והסאונד ממנו יישתנה.
לא ניתן לחסום אותו, אלא אם הרמקול תוכנן מראש ככזה שניתן לשים שם ספוג.
האוויר צריך לזרום דרכו בחופשיות ואם תסגור אתה "תחנוק" את הרמקול והסאונד ממנו יישתנה.
Main 7.1.2: LG 77C9, Yamaha RX-A2050, Emotiva BasX A-150, Yamaha BD-A1020, Tronsmart Vega S95 Telos, Wii
SVS ULTRA Bookshelf / Center, Focal Bird, M&K M40T, SVS Prime Elevation, SVS SB-3000
Bedroom: LG 55EG910Y | Media Room: in progress
SVS ULTRA Bookshelf / Center, Focal Bird, M&K M40T, SVS Prime Elevation, SVS SB-3000
- Catskinner
- חבר כבוד
- נתן תודות: 127 פעמים
- קיבל תודות: 955 פעמים
אני חושב שהנציגות בארץ של Focal נמצאת אצל אלרון מערכות משולבות בע"מ. כדאי אולי לפנות אליהם ולשאול ואם אין אפשרות לקבל פקקים אז אפשר בייצור עצמי מספוג. יש לא מעט יצרני מוצרי ספוג בארץ ואם תביא להם את הפקק שנותר הם יוכלו להתאים לך את הדחיסות של המוצר החלופי ואולי אפילו לגזור לך אכמה כאלה בו במקום. קראתי שהיו אפילו הצלחות בשימוש בכדורי ספוג כמו אלה שמוצאים באזורי המשחקים של ילדים.
אפשר לשאול מדוע אתה משתמש בפקקים? ברמקולים עם פתח אחורי זה בדרך כלל כדי למנוע תהודת באס מהקיר האחורי, אבל שלך עם פתח קידמי אם אני לא טועה.
אגב, קוראים לזה Port Plugs
אפשר לשאול מדוע אתה משתמש בפקקים? ברמקולים עם פתח אחורי זה בדרך כלל כדי למנוע תהודת באס מהקיר האחורי, אבל שלך עם פתח קידמי אם אני לא טועה.
אגב, קוראים לזה Port Plugs
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- רונן
- חבר מביא חבר
- נתן תודות: 768 פעמים
- קיבל תודות: 113 פעמים
תודה.
לעניין הפקקים : כנראה שלחברת פוקאל לא היה מה לעשות עם ספוגים אז החליטו לשים אותם ברמקולים ...
בכל מקרה הפתח אצלי מקדימה , לא יודע מדע אחד הרמקולים החליט שספוג לא טוב לו והקיא אותו החוצה
השני מסתדר עם הספוג .
וברצינות : נראה לי אמצעי נגד כניסת זוחלים לתוך הרמקול ..
מצרף 2 תמונות של הרמקולים , אחת ללא והשניה עם ספוג
לעניין הפקקים : כנראה שלחברת פוקאל לא היה מה לעשות עם ספוגים אז החליטו לשים אותם ברמקולים ...

בכל מקרה הפתח אצלי מקדימה , לא יודע מדע אחד הרמקולים החליט שספוג לא טוב לו והקיא אותו החוצה
השני מסתדר עם הספוג .
וברצינות : נראה לי אמצעי נגד כניסת זוחלים לתוך הרמקול ..
מצרף 2 תמונות של הרמקולים , אחת ללא והשניה עם ספוג
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Catskinner
- חבר כבוד
זה לא אמצעי למניעת חרקים ומקובל כששולחים רמקולים חדשים שהספוג יימצא בפתחים.
פקקי הספוג אינם אמורים לסתום את הפתחים בשימוש רגיל ויש להם תפקיד מאוד ספציפי שלא קשור לא לאבק וגם לא לחרקים: ריסון תהודות והנחתת באס.
את הנחתת הבאס צריך רק בשני מקרים: (א) כשקיר גורם לתהודה בגלל שהוא נמצא קרוב מידי ומול הפתח - למשל ברמקולים עם פתח אחורי בגלל שהישראלים מאוהבים ברעיון של לדחוף את הרמקולים בצמוד לקיר או לתקוע אותם בפינות ו(ב) בגלל שככה אוהבים לשמוע צליל רזה יותר עם פחות באס.
פקקי הספוג אינם אמורים לסתום את הפתחים בשימוש רגיל ויש להם תפקיד מאוד ספציפי שלא קשור לא לאבק וגם לא לחרקים: ריסון תהודות והנחתת באס.
את הנחתת הבאס צריך רק בשני מקרים: (א) כשקיר גורם לתהודה בגלל שהוא נמצא קרוב מידי ומול הפתח - למשל ברמקולים עם פתח אחורי בגלל שהישראלים מאוהבים ברעיון של לדחוף את הרמקולים בצמוד לקיר או לתקוע אותם בפינות ו(ב) בגלל שככה אוהבים לשמוע צליל רזה יותר עם פחות באס.
- Catskinner
- חבר כבוד
רונן, למה כל פעם אתה מנסה למשוך אותי בלשון? כתבתי מה התפקיד שלהם, הסברתי שבאופן כללי לא צריך אותם אלא אם יש לך בעיה של באס יותר מידי שולט או תהודה בחדר ואתה בכל זאת מנסה לשכנע אותי כדי שאכתוב שהם תוכננו כדי להיטיב את הצליל.
הם לא. בדיוק כמו שערכה לתיקון פנצ'רים ברכב לא תוכננה כדי להיטיב את הנהיגה שלך.
הם לא. בדיוק כמו שערכה לתיקון פנצ'רים ברכב לא תוכננה כדי להיטיב את הנהיגה שלך.
- Catskinner
- חבר כבוד
אל תדאג, זה לא מרגיז ואין לך על מה להתנצל. אבל בסופו של דבר ההחלטות הן רק שלך.
לדעתי מלכתחילה לא היית צריך להשאיר את הפקקים מספוג ברמקולים. אבל אם כבר התרגלת וזה מה שאתה אוהב אז לך לקניון הקרוב וגנוב (סליחה, קח בהשאלה לא מבוקרת) שני כדורי ספוג מפינת המשחקיה של הילדים. אני בטוח שאם הקוטר יתאים זה יעשה בדיוק את אותה העבודה כמו הפקקים המקוריים.
לדעתי מלכתחילה לא היית צריך להשאיר את הפקקים מספוג ברמקולים. אבל אם כבר התרגלת וזה מה שאתה אוהב אז לך לקניון הקרוב וגנוב (סליחה, קח בהשאלה לא מבוקרת) שני כדורי ספוג מפינת המשחקיה של הילדים. אני בטוח שאם הקוטר יתאים זה יעשה בדיוק את אותה העבודה כמו הפקקים המקוריים.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה
- נתן תודות: 1290 פעמים
- קיבל תודות: 1137 פעמים
בדיוק......

מציע שתבדוק איך הרמקול נשמע ללא סגירת הפורטים (לאחר כיול כמובן).
אולי התוצאה תהיה טובה יותר לאוזנייך.
Main 7.1.2: LG 77C9, Yamaha RX-A2050, Emotiva BasX A-150, Yamaha BD-A1020, Tronsmart Vega S95 Telos, Wii