הייתה לי שעה אחת בלבד לפני שהייתי צריך ללכת לעבודה ואלו המסקנות/ביקורת שלי לבינתיים:
בשורה התחתונה, עיקר האכזבה שלי נובעת מכך שאין לי את אפקט "הוואו" שהיה לי במסכי סמסונג. התמונה
לא חיה וחדה כמו שציפיתי ממנה להיות. לדוגמא במסך 55 של חמי - QLED Q7F הטלוויזיה
מרגישה שתי רמות מעל. התמונה שם חיה וחדה מאוד.
בנטפליקס קיבלתי הרגשה זהה לחלוטין למה שרשם @yondon . התמונה עם DV נראית
חשוכה מאוד ולא חדה גם בחדר חשוך. אני באמת לא מבין מי יכול לחשוב שהתמונה בMODE הזה טובה יותר - יש לי
הרגשה שאם ניקח 10 אנשים מהרחוב , 9 יגידו שזה לא נראה טוב. כמו שציינו לפניי יש 3 אופציות לשינוי (bright,dark,vivid).
בכל האופציות איכות התמונה לא הרשימה אותי בכלל.
אגב, גם אשתי (שהיא ההגדרה המושלמת של אדם מן המניין - לא מבינה בנתונים טכניים ונותנת חוות דעה על סמך רושם בלבד) צפתה בתמונה וניסתה לעודד אותי אך לבסוף אמרה שאכן איכות התמונה לא מדהימה ואפילו הסמסונג הישנה שלנו (H6400 ) הייתה עם תמונה טובה יותר בסיטואציות מסוימות (מזכיר שמדובר בטלוויזיה בת 5 שנים ללא FALD ולא 4K).
אגב, היא העלתה תיאוריה מעניינת שמסך הסוני הוא יותר מט לדעתה ואולי זו אחת הסיבות שהתמונה לא חדה באותה מידה.
כמה הערות אחרונות לסיום:
1. כמו שציינתי לא ביצעתי עדכון תוכנה ואני לא יודע מה הגרסה הנוכחית שלי, אבל לא מאמין שזה יעזור (זכור לי שהוא מוסיף Apple TV ומתקן את הבאג של ה120)
2. צריך לקחת בחשבון שהאכזבה שלי גדולה מאוד כי עם כל הביקורות הטובות ציפתי לאיכות תמונה מעולה. אני שופט את הטלוויזיה בחומרה כי מדובר בסדרה גבוהה של מותג מצוין. הדבר דומה לקנייה של מרצדס, גם אם הביצועים שלה טובים, זה לא בהכרח מספיק כי אני לא משווה אותה ליונדאי/טויוטה, אלא לרכבי יוקרה אחרים.
3. בנוסף, אולי גם זה עניין סובייקטיבי - יהיו כאלו שאצלם (ואני בינהם) תמונה מדהימה היא עזה (ואולי קצת מלאכותית) כמו במסכי סמסונג, ואחרים
יגדירו זאת כתמונה שמדויקת יותר בצבעים...
4. אני מבהיר שוב שהטלוויזיה אצלי כשעה בלבד ואולי לאחר כיול נוסף וחקירה לעומק אשנה את דעתי, אך קשה לי להאמין כי כן ניסיתי להתחיל לכייל ולא התרשמתי שאגיע לאן שציפיתי (הדבר הראשון שעשיתי היה מעבר התמונה ל-VIVID וזה שיפר את איכות התמונה אבל לא מספיק לטעמי...)
-----
אלו המסקנות/ביקורת שהיה לי חשוב לשתף. שכל אדם יעשה את שיקול דעתו לפני הזמנה.
אשמח מאוד לשמוע ממי שכבר מחזיק בטלוויזיה האם הוא שותף לדעתי ובנוסף האם ביצע כיול מסוים ששינה את איכות התמונה.