https://www.cayennediane.com/new-worlds-hottest-pepper/
האדם שיצר את הקרולינה ריפר, שהיה במשך מספר שנים הפלפל החריף בעולם, יצר פלפל חדש.
ed currie הצליח לזווג בין פלפלים וליצור פלפל x שיש בו יותר מ 3 מיליון נקודות במדד סקוויל לחריפות.
בחלפיניו יש כ8000 נקודות. בפלפל הבנה יש רק 500.
בקרולינה ריפר, השיאן הקודם, היו 2 מיליון ו200 אלף בסולם סקוויל.
שרשור החריף הרישמי של HT
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70328
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
- dudib
- חבר מכור קשה
- הודעות: 5139
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: דודי
- מיקום: מצפה יאבוייה על הים
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
Re: שרשור החריף הרישמי של HT
קיבלתי רוטב חריף מתנה : the end flatline
מישהו ניסה ?
טיפה מזה הדליקה סיר בולונז
ודי הרגה אותי כשניסיתי אותה על שניצל
מישהו ניסה ?
טיפה מזה הדליקה סיר בולונז
ודי הרגה אותי כשניסיתי אותה על שניצל
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70328
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
Re: שרשור החריף הרישמי של HT
dudib - הם לא מציינים את מידת החריפות לפי המדד המקובל ויש שם ערבוביה של פלפלים בלי ציון כמויות אז קשה לדעת מה קורה שם.
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70328
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
Re: שרשור החריף הרישמי של HT
יש פה מישהו שלא מכיר את הערוץ First We Feast בייטיוב? אם כן רוצו לבדוק אותו.
למי שמכיר, יש שם רוטב שנקרא Da Bomb Beyond Insanity, יש למישהו מושג היכן ניתן לכרוש אותו?
זה:
למי שמכיר, יש שם רוטב שנקרא Da Bomb Beyond Insanity, יש למישהו מושג היכן ניתן לכרוש אותו?
זה:
- starrywolf
- חבר ותיק
- הודעות: 1053
- הצטרף: אוגוסט 2009
- נתן תודות: 110 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70328
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
Re: שרשור החריף הרישמי של HT
לא נשלח לארץ. מצאתי באיביי אבל המשלוח עולה כמו המוצר. אם אין ברירה אזמין משם.
מצאתי גם פה, אבל המשלוח שם אפילו יקר יותר.
https://www.hotsauce.com/
מצאתי גם פה, אבל המשלוח שם אפילו יקר יותר.
https://www.hotsauce.com/
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70328
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
- ziv_r (פותח השרשור)
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4725 פעמים
יוצא לי לקנות הרבה בשר באחד הסניפים של רשת נתח קצבים. תמיד יש ליד הקופה מדף יפה של רטבים חריפים שזוכה להתעלמות ממני.
הפעם החלטתי לנסות, במיוחד כי ראיתי רוטב שהיה רשום ברכיבים שלו כי הוא מבוסס על פלפל קרולינה ריפר ועם כמות של 42%, זה בהחלט צריך להיות חריף אש. המחיר טיפה מחשיד, 19.90 ש"ח זה זול מידי לחריף שמבוסס על פלפל כזה, אבל אמרתי שננסה.
בבית כשטפטפתי את החריף לצלחת של ארוחת הצהרים, הרוטב נשפך כמו מים, פה כבר ממש חשדתי, כי רוטב כזה צריך להיות סמיך יחסית. עם הביס הראשון גיליתי שזה חריף פיקנטי, משהו כמו קצת יותר מטבסטו חריף ויש לרוטב הזה הרבה טעם שמתווסף מעל האוכל, כלומר הוא ללא טעם ניטראלי. יצא שחיסלתי די הרבה מהבקבוק בארוחת הצהרים ואני מניח שתוך שבועיים שלושה הוא יגמר.
מאוד קשה לי להאמין שיש כאן 42% פלפל קרולינה ריפר, כי הרוטב פשוט לא חריף מספיק.
רק להשוואה, רטבים שעשויים מפלפלים הרבה פחות חריפים שקניתי בחו"ל, מספיקה טיפה אחת או 2 לארוחה. כל בקבוק כזה מספיק לי ל- 3/4 שנה. כאן השתמשתי במשהו כמו 40-30 טיפות.
חבל.
הפעם החלטתי לנסות, במיוחד כי ראיתי רוטב שהיה רשום ברכיבים שלו כי הוא מבוסס על פלפל קרולינה ריפר ועם כמות של 42%, זה בהחלט צריך להיות חריף אש. המחיר טיפה מחשיד, 19.90 ש"ח זה זול מידי לחריף שמבוסס על פלפל כזה, אבל אמרתי שננסה.
בבית כשטפטפתי את החריף לצלחת של ארוחת הצהרים, הרוטב נשפך כמו מים, פה כבר ממש חשדתי, כי רוטב כזה צריך להיות סמיך יחסית. עם הביס הראשון גיליתי שזה חריף פיקנטי, משהו כמו קצת יותר מטבסטו חריף ויש לרוטב הזה הרבה טעם שמתווסף מעל האוכל, כלומר הוא ללא טעם ניטראלי. יצא שחיסלתי די הרבה מהבקבוק בארוחת הצהרים ואני מניח שתוך שבועיים שלושה הוא יגמר.
מאוד קשה לי להאמין שיש כאן 42% פלפל קרולינה ריפר, כי הרוטב פשוט לא חריף מספיק.
רק להשוואה, רטבים שעשויים מפלפלים הרבה פחות חריפים שקניתי בחו"ל, מספיקה טיפה אחת או 2 לארוחה. כל בקבוק כזה מספיק לי ל- 3/4 שנה. כאן השתמשתי במשהו כמו 40-30 טיפות.
חבל.
-
- הבקבוק היה מלא כמעט עד למעלה - אפשר לראות כמה התחסל אחרי ארוחה אחת
-
- אחרי שטעמתי את הרוטב, אני אומר לכם שזה יותר שיווקי מאשר אמיתי
-
-
- רשימת הרכיבים - קשה לי להאמין שיש כאן 42% קרולינה ריפר
- Avi_h
- חבר ותיק
- הודעות: 1761
- הצטרף: ינואר 2007
- מיקום: כרמיאל
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
Re:
גם קניתי אותו והוא מאוד טעים אבל לא חריף.25/11/2023 9:08ziv_r כתב: ↑ רק להשוואה, רטבים שעשויים מפלפלים הרבה פחות חריפים שקניתי בחו"ל, מספיקה טיפה אחת או 2 לארוחה. כל בקבוק כזה מספיק לי ל- 3/4 שנה. כאן השתמשתי במשהו כמו 40-30 טיפות.
חבל....
בשנתיים האחרונות אני מגדל כמה זנים של מרכז טבלה בחריפות (הבנרו, גוסט, מאדאם...) ומעדיף לכרסם 2-3 בארוחה מאשר לטפטף רוטב.
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
- ziv_r (פותח השרשור)
- עורך ראשי HTmag
- הודעות: 44362
- הצטרף: ינואר 2005
- נתן תודות: 2084 פעמים
- קיבל תודות: 4725 פעמים