פוקאל 906 Aria או רצפתי פוקאל 716/726 ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4948
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #1 

נשאלתי את השאלה הזאת ואני לא בטוח שיש תשובה ברורה.
מדובר במערכת שמיועדת בעיקר לק"ב אבל גם למוזיקה מעת לעת, הכוונה למוזיקת רקע, לא האזנה ממוקדת.
יש לבחור את הסנטר פוקאל 900 Aria אבל יש לו מגבלת מקום שאיננה מאפשרת לרכוש את הרצפתיים 926 Aria.
המקום מאפשר את הסטנד של פוקאל עם המדפי 906 Aria או לרדת לסדרה 7 , לרצפתיים 716/726 שהרוחב שלהם צר ומאפשר להכניס אותם.
מדובר בחלל האזנה אפקטיבי (חלק תחום בסלון) שגודלו 15 מ"ר.
לדעתי עדיף ה 906 Aria עם הסטנד הייעודי שלו.
כמובן שיש סאב משלים.
ההתלבטות שלי היא האם לק"ב יש עדיפות לרצפתיים מסדרה נחותה על פני מדפיים מסדרה גבוהה יותר כאשר יש סאב.
אשמח לחוות דעת של אנשים מנוסים בעיקר בק"ב שזה הייעוד המרכזי.
תודה
ארז

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8993
נתן תודות: 1565 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #2 

לדעתי עדיף מדפי איכותי על פני רצפתי פחות איכותי.
במיוחד שמדובר במערכת ייעודית לק"ב ובדגש על זה שיש סאב שיידע לטפל טוב יותר איפה שהמדפי יכול להיות שיתקשה או איפה שהרצפתי ייתן תוצאה בפחות טובה / מדוייקת.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

האם במערכת שמיועדת בעיקר לקב השימוש במדפי לא יגרום לחוסר ניכר בנפח ?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8993
נתן תודות: 1565 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #4 

1. יש סאב. איזה ?
2. הבחור רוצה נפח או דיוק ?
3. למה שלא יילך להקשיב ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #5 

ה- 906 טובים יותר מה- 726.
לדעתי נותנים תוצאה טובה יותר.
ממש אין הרגשה של חוסר בנפח.
בק"ב תמיד כדאי מדפי איכותי יותר מאשר רצפתי ברמה נמוכה יותר באותו מחיר.

הרוחב של 926 ושל 726/716 ממש דומה.
רק של- 926 יש בסיס רחב.

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

Re: פוקאל 906 Aria או רצפתי פוקאל 716/726 ?

שליחה #6 

ארז_וחני כתב:נשאלתי את השאלה הזאת ואני לא בטוח שיש תשובה ברורה.
מדובר במערכת שמיועדת בעיקר לק"ב אבל גם למוזיקה מעת לעת, הכוונה למוזיקת רקע, לא האזנה ממוקדת.
יש לבחור את הסנטר פוקאל 900 Aria אבל יש לו מגבלת מקום שאיננה מאפשרת לרכוש את הרצפתיים 926 Aria.
המקום מאפשר את הסטנד של פוקאל עם המדפי 906 Aria או לרדת לסדרה 7 , לרצפתיים 716/726 שהרוחב שלהם צר ומאפשר להכניס אותם.
מדובר בחלל האזנה אפקטיבי (חלק תחום בסלון) שגודלו 15 מ"ר.
לדעתי עדיף ה 906 Aria עם הסטנד הייעודי שלו.
כמובן שיש סאב משלים.
ההתלבטות שלי היא האם לק"ב יש עדיפות לרצפתיים מסדרה נחותה על פני מדפיים מסדרה גבוהה יותר כאשר יש סאב.
אשמח לחוות דעת של אנשים מנוסים בעיקר בק"ב שזה הייעוד המרכזי.
תודה
ארז
...
·

הי

אני עם פוקאל ARIA 906 עם סטנד מאולטר עשוי כיסא בארים מעץ שעבר הדבקה וחיזוק וציפוי רפידת גומי מבודד. שומעים מעולה. הרמקול יורד בקלות ל 40 הרץ ולפי REW בעל תגובה ישרה מ 40 ומעלה.

שים לב לא ליפול בפח. מחיר מחירון שלהם בארץ זה 6400 שח. מחיר בפוער רחוק מזה שנות אור. אני לקחתי את ה HIGH BLACK GLOSS כי הדגם הרגיל היה חסר במלאי בזמן הרכישה.

אם זה לסלון והאסטטיקה חשובה, אז עדיף את הסנטד המקורי שלהם, אם לא ניתן להניח על ארונית טלויזיה רחבה. אם כן, אז ממליץ מאד להניח אותם על המוצר הזה:

https://www.amazon.com/gp/product/B078P ... UTF8&psc=1

אני קבלתי אותם לא מזמן, וכרגע ממתין לשולחן שהזמנתי מנגר כתחליף לכסאות המכוערים שיש לי כרגע בתור סטנדים (אצלי זה לא בסלון, אלא חדר עבודה יעודי שלי).

ה 906 רגישים למיקום. קרוב לקיר הם ידגישו קצת את ה MIDBASS אבל גם עם מגבלה כזאת, לאחר כיול EQ הכל מסתדר.

הם "מדפיים" אבל נשמעים יותר עוצמתיים ויורדים יותר נמוך מה FULL TOWERS שהיו לי (דאלי צנזור 6, שהםכתי לרמקולי סראונד הממוקמים בצדדים ומופנים כלפי הקיר האחורי, מה שנתן אפקט סראונד יותר טוב מרמקול סראונד יעודי).

לך על ה 906, ולא תתחרט. רק שלא יחרטטו אותך במחיר.

בהצלחה

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #7 

avihuli כתב:לדעתי עדיף מדפי איכותי על פני רצפתי פחות איכותי.
במיוחד שמדובר במערכת ייעודית לק"ב ובדגש על זה שיש סאב שיידע לטפל טוב יותר איפה שהמדפי יכול להיות שיתקשה או איפה שהרצפתי ייתן תוצאה בפחות טובה / מדוייקת.
...
·

מצטרף לאבי, ברגע שיש ק"ב חייבים סאב.
בנוסף, לרוב עדיף מדפיים מסדרה יותר נמוכה מרצפתיים נחותים יותר, מה שכן צריך סאב טוב.
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

תודה, חברים.
קיבלתי חיזוק לדיעה שלי.
לא הייתי בטוח כיוון שהניסיון שלי בק"ב הוא לא רב....
ארז

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #9 

אני לא ממליץ על רמקולים, אך במקרה של פוקל 906, מדובר ברמקולים עם במה מדהימה ויוצאת דופן יחסית למחיר.
רמקולים פשוט נהדרים.
קח בחשבון שהם ממש לא סלחנים להקלטות גרועות.
כדאי גם לבדוק את הסדרה החדשה - CHORA.
ניר.

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

Nir547 כתב:אני לא ממליץ על רמקולים, אך במקרה של פוקל 906, מדובר ברמקולים עם במה מדהימה ויוצאת דופן יחסית למחיר.
רמקולים פשוט נהדרים.
קח בחשבון שהם ממש לא סלחנים להקלטות גרועות.
כדאי גם לבדוק את הסדרה החדשה - CHORA.
...
·

במה מעולה וגם דיוק וקאלי מדהים. בסה"כ רמקול מאד מאוזן עם תחום באסים מאד מפתיע ביחס לגודל. אבל תמורה למחיר זה עניין מאד יחסי. תמחור בארץ יוצא מכל פרופורציה. 6300 אבל מחיר לאחר מיקוח קרוב ל 4000, וזה עדיין נחשב למחיר מנותק מהמציאות בשאר חלקי הגלובוס. באמזון ארצות הברית זוג עולה 999 דולר, במדינת המקור - צרפת, זוג יוצא 2100 שח:

https://www.homecinesolutions.fr/p/1435 ... -906-noyer

לעיל זה מחיר ליחידה - 269 איורו וזה המחיר הרגיל. בזמן BLACK FRIDAY הם נמכרו ב 210 יורו ליחידה! זה מה שהם באמת שווים. זה רמקול מעולה לשימוש כללי, ולא רמקול הי אנד ברמה של סדרות היותר גבוהות שלהם כמו הספקטרה והאוטופיה. ה CHORA זה רמקול מצויין אם אתה רוכש במחיר חול, ולא המחיר בארץ. בארץ קובעים סטנדרטים חדשים. רמקול מדגם כניסה בחול, משווק כרמקול הי אנד שצריך למכור כליה בשבילו.

מקווה שיום אחד אחרי שאמזון באמת יכנסו לארץ, המצב ישתנה. עד אז נמשיך להיות פריירים...

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

יש פער, אבל לא נראה לי שהיבואן כאן תאב בצע.
תוסיף על ה2100 מע"מ, שילוח, אגרות שקר ועניינים, ובנוסף עלויות העסק בארץ שהוא צריך לממן.
כמובן שאנחנו לא יודעים בכמה הוא קונה מהיצרן ומה ההסכם מולו, אבל בגדול הפער לא מטורף.
ניר.

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

Nir547 כתב:יש פער, אבל לא נראה לי שהיבואן כאן תאב בצע.
תוסיף על ה2100 מע"מ, שילוח, אגרות שקר ועניינים, ובנוסף עלויות העסק בארץ שהוא צריך לממן.
כמובן שאנחנו לא יודעים בכמה הוא קונה מהיצרן ומה ההסכם מולו, אבל בגדול הפער לא מטורף.
...
·

לא אמרתי משהו נגד היבואן הספציפי של פוקאל שהוא דווקא אדם הוגן מאד ואיש שירות מעולה בשם רוני. אבל באופן כללי התמחור, ארץ מוגזם באופן מוקצן.

החישוב שלך מוטעה כי אתה מתחיל מנקודת מחיר לצרכן בחול. יבואן רוכש ישירות מהיצרן במחיר סיטונאי. אין סיבה בעולם שהרמקולים הללו ימכרו בארץ ביותר מ 2500 ש"ח אם זה יבוא סיטונאי מסודר. נניח גג 3000 ש"ח. עדיין התמחור מתחיל מ 6300 והעסקאות בפועל נסגרות סביב ה 4500 בממוצע.

HaJ-B
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #13 

Gad007 כתב:
...
...
·

במה מעולה וגם דיוק וקאלי מדהים. בסה"כ רמקול מאד מאוזן עם תחום באסים מאד מפתיע ביחס לגודל. אבל תמורה למחיר זה עניין מאד יחסי. תמחור בארץ יוצא מכל פרופורציה. 6300 אבל מחיר לאחר מיקוח קרוב ל 4000, וזה עדיין נחשב למחיר מנותק מהמציאות בשאר חלקי הגלובוס. באמזון ארצות הברית זוג עולה 999 דולר, במדינת המקור - צרפת, זוג יוצא 2100 שח:

https://www.homecinesolutions.fr/p/1435 ... -906-noyer

לעיל זה מחיר ליחידה - 269 איורו וזה המחיר הרגיל. בזמן BLACK FRIDAY הם נמכרו ב 210 יורו ליחידה! זה מה שהם באמת שווים. זה רמקול מעולה לשימוש כללי, ולא רמקול הי אנד ברמה של סדרות היותר גבוהות שלהם כמו הספקטרה והאוטופיה. ה CHORA זה רמקול מצויין אם אתה רוכש במחיר חול, ולא המחיר בארץ. בארץ קובעים סטנדרטים חדשים. רמקול מדגם כניסה בחול, משווק כרמקול הי אנד שצריך למכור כליה בשבילו.

מקווה שיום אחד אחרי שאמזון באמת יכנסו לארץ, המצב ישתנה. עד אז נמשיך להיות פריירים...
...
·סיפור חיי. עדיין מנסה למצוא בארץ את ה-Aria 948 עם הסנטר במחיר של אירופה (13500 ש"ח לצורך העניין). כנראה שלא יקרה. למזלי חבר עושה עליה בחודשים הקרובים. ממתין בסבלנות לטובת 5000 ש"ח הבדל במחיר.

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

HaJ-B כתב:
...
...
·סיפור חיי. עדיין מנסה למצוא בארץ את ה-Aria 948 עם הסנטר במחיר של אירופה (13500 ש"ח לצורך העניין). כנראה שלא יקרה. למזלי חבר עושה עליה בחודשים הקרובים. ממתין בסבלנות לטובת 5000 ש"ח הבדל במחיר.
...
·

ביבוא מקבילי, בארץ אפשר להשיג את ה ARIA 936 ב 8500 שח לעומת 18 אלף יבוא רשמי. את ה 948 אין ביבוא לא רשמי למרבה הצער.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

@Gad007
·ההפרש לא נשמע הגיוני.
ה18k ביבוא רשמי זה מחיר טיקט לפני הנחה?

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

Nir547 כתב:@Gad007
·ההפרש לא נשמע הגיוני.
ה18k ביבוא רשמי זה מחיר טיקט לפני הנחה?
...
·

זה מחירון. אבל מחיר בפועל אינו רחוק כל כך, בסביבות ה 15 אלף.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

@Gad007
·פער הזוי לחלוטין.
מי היבואן המקביל?

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

לפי האתר של פוקאל, יש 2 מפיצים:
https://www.budagov.co.il/category-tat.aspx?id=154 - לציוד אולפני
אלרון - לציוד ביתי.

ארז

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

Nir547 כתב:@Gad007
·פער הזוי לחלוטין.
מי היבואן המקביל?
...
·

היבואן המקבילי נקרא מדיה טק סחר ושיווק. בגלל מלחמות בין יבואנים לא תמצא פרסום למחירים הזולים שהם למעשה מחירי צרפת פלוס מיסים ומשלוח. צריך לגשת פיזית לחנות ולהראות רצינות כדי לקבל מחיר כזה...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”