מערכת הנעילה מבית מולטילוק: Linus מבית Yale

מנעול חכם חדש מבית מולטילוק


חברת אסא אבלוי, החברה השוודית רכשה בשנים האחרונות אין ספור חברות בעולמות הנעילה והמנעולים. בין היתר, היא בעלת מולטילוק (ששיווקה את מערכת ה-ENTR המצויינת), וכן את ענקית המנעולים Yale האמריקאית וגם August, חברת המנעולים החכמים.

את ENTR אנחנו מכירים כבר שנים. מדובר במערכת נעילה סגורה, אך האמינה ביותר מבין כל המערכות שהיו זמינות בישראל. לחברה היו כמה יתרונות בולטים – מערכת טעינה חכמה, התראות על דלת פתוחה ואמינות רבה בסגירה ופתיחה, כמו גם תמיכה בשלטים, טביעת אצבע, אפליקציה וקודן. בארץ לא נתמכה התממשקות של ENTR לעוזרים חכמים (סירי, אמזון אלקסה, גוגל אסיסטנט). החסרון הגדול ביותר של ENTR היה התנועה המוזרה של החלקת שתי אצבעות בצידי המכשיר, מה שהיה מבלבל באופן עקבי את כל מבקרי הבית והטכנאים שנזקקו לסיוע לפתיחת הדלת.

כשהגיעו להתקין לי את Linus, המערכת החכמה החדשה שמחליפה את ENTR, שאלתי כמה שאלות, וקיבלתי תשובות מעניינות:

  1. למה ההחלקה המוזרה הזו ב-ENTR ולמה לא כפתור בלינוס? מדובר במנגנון אנטי פריצתי. אנחנו מכירים חלק מהמתחרים שפתרו את הבעיה עם כפתור קדמי וקל מאוד לפרוץ מנעולים כאלה בעזרת פס מתכת שמוחדר בתחתית הדלת ומכופפת לפי מידות מדוייקות ומאפשר לחיצה על הכפתור. זו גם הסיבה לכך שב-Linus הפתיחה נעשית בתנועה סיבובית שאין דרך לבצע אותה באופן דומה.
  2. למה להחליף, ה-ENTR עובד לא רע! מדובר בתשתית חדשה ש-Yale קיבלה מחברת August שאותה היא רכשה. מדובר בתשתית חדשה לחלוטין, ולא ניתן לחבר בין התשתיות ולכן מדובר במערכת חדשה לחלוטין עם יכולות חדשות.

אז מה זה Linus ואיך הוא עובד?

לינוס מזכיר מאוד את ה-form factor של ENTR. הוא נראה דומה, ומגיע בצבעים שחור או אפור (אין לבן). הקיט שקיבלתי כולל את הרכיבים הבאים:

  1. המנעול עצמו (מבוסס צילינדר MT5 מהמתוחכמים ביותר שזמינים כיום)
  2. קודן קטן ואלגנטי (ללא מנגנון טביעת אצבע)
  3. בקר שצריך להיות מחובר לחשמל במרחק של כמה מטרים מהדלת

המנעול עצמו משתמש ב-4 סוללות AA, ומתריע זמן רב לפני שנדרשת החלפת הסוללות. הוא יעיל מאוד, מה שאומר שההחלפה תדרש פעם במספר חודשים רב. החברה מעריכה את תדר ההחלפה ב-3-4 חודשים בבית ממוצע. בבית שלנו (5 דיירים, הרבה כניסות ויציאות כל יום) לקח 5.5 חודשים מרגע ההתקנה להגיע ל-20% בטריה עבור בטריות Duracell סטנדרטיות. לפני כן אפשר גם היה לראות שלוקח יותר זמן לפתוח את הדלת.

הסיבה שהבטריות מחזיקות הרבה זמן היא שהמערכת דורשת פתיחה ידנית של הדלת (סיבוב הידית) בניגוד ל-ENTR למשל. מה שלמעשה מפחית את השימוש במנגנון החשמלי בכחצי וכך חוסך גם בסוללה. זה כמובן גם מוסיף קושי רב לפרוץ את המנעול באופן זה.

האפליקציה מתוחכמת מאוד ועובדת בעברית שוטפת. הכל עובד עם קודים QR שמודפסים על היחידות. ברגע שסורקים את זה לתוך אפליקציית ה- Yale access, ניתן כבר לתפעל את הכל.

תהליך התקנת המנעול עצמו לוקח זמן, שכן הוא עושה אופטימיזציה לתנועותיו. הוא מבקש שנעשה מספר פעמים את התנועות השונות לפתיחה, סגירה וסיבוב המנעול עד שהידית יורדת. זה מאפשר לו לעשות את מינימום התנועות הנדרשות באופן יעיל ומדוייק להפליא. אין פספוסים. כאשר אתם רוצים לצאת מהבית, אתם צריכים לסובב את ה "מפתח" בכדי לצאת מהבית, מה שמעט מוזר למי שמורגל למנעולים בסגנון ENTR. זה לוקח שבוע שבועיים ומתרגלים לזה.

הקודן מעט מינימליסטי והוא פיצפון. הוא נדלק כאשר מקלידים עליו, אך הוא אינו משמיע קולות. צריך אחרי הקוד (לכל אדם אפשר לשייך קוד ייחודי, וכך גם לאורחים) ללחוץ על כפתור YALE, מה שטיפה מבלבל. גם הוא עובד עם BT LE, ולכן גם הוא יעיל מאוד.

לאחר מעקב אחרי כל ההוראות, המערכת נשלטת על ידי האפליקציה שהיא מתוחכמת וחזקה. היא תומכת בשעון אפל, באלקסה, בסירי, ב-google home. בקיצור, בהכל.

האפליקציה

גרעין השימוש באפליקציה היא פתיחה וסגירה של הדלת כמובן, אך מרבית האנשים ישתמשו ב-auto lock ו-auto unlock. הנעילה נעשית בעת טריקת הדלת כשסוגרים אותה, וכמובן שזה אופציונלי. יש דלתות שנטרקות ולא נדרשת נעילה ויש אנשים שלא לחוצים על נעילה אוטומטית בכל פעם שסוגרים את הדלת. אפשר גם לנעול את הדלת על טיימר במקום זאת.

Auto unlock – זה כבר מנגנון חכם הרבה יותר ומשתמש ביכולות Geo fencing של הטלפון. משמעות הדבר היא שכאשר אנחנו מתרחקים 200m מהבית. לאחר שזה קורה, מוקם geo fence (אוטומטית, הכל מוגדר מראש ובאופן חד פעמי באפליקציה) וכאשר מתקרבים לפחות מ-200 מטר, האפליקציה מתעוררת ברקע ומתחילה לחפש את המנעול ולשלוח לו הוראה לפתוח. זה נוח מאוד כאשר מגיעים עם סלים, או במקרה שלי, אופני שטח, הדלת לרוב תפתח כמה שניות לאחר שאנחנו מגיעים הביתה. לעיתים זה מתעכב, ואז העניין מסתבך מכיוון שהקלדת קוד או פתיחה עלולים לגרום לפתיחה כפולה של הדלת, שתתרחש אחרי שאנחנו כבר בתוך הבית. לכן רצוי להיות סבלנים ולתת כמה שניות לדלת להפתח לבד ואם אינכם סבלנים רצוי להיות עם תשומת לב מוגבר למקרה הזה. מפריע יותר כשכמה מאיתנו עם האופציה הדלוקה מגיעים ביחד הביתה ולעיתים גם זה יכול לגרום לפתיחה "כפולה" של הדלת. זה נראה כמו באג שהחברה יכולה לתקן בקלות יחסית.

זיהוי דלת פתוחה שהיה אחד היכולות החזקות של ENTR גם נמצאת כאן, אך עם טוויסט. ההתראה מגיעה לטלפון שלנו בעוד שב-ENTR הדלת עצמה מצפצפת. את העבודה זה עושה, והאמת שכבר קרה שמישהו אצלנו שכח את הדלת עם חריץ תוך כדי יציאה והצפצוף לא היה עוזר בזיהוי המצב הזה, ודווקא push notification יכול להצליח. האפליקציה רצה מצויין על שעון האפל שלי, כולל התראות.

אינטגרציה עם סירי/home kit מאפשר לבעלי אייפון להשתמש ב-shortcuts בכדי לפתוח ולסגור את הדלת. במקרה שלי, שמתי מדבקת NFC וכאשר הטלפון מזהה אותה, הוא מפעיל את ה-homekit ומבקש ממנו לפתוח את הדלת. זה מעט מורכב אבל זה מאובטח לחלוטין, המדבקה רק טריגר להרצת האפליקציה של homekit של אפל. לבעלי אנדרואיד אפשר לעשות דברים דומים עם google assistant ועם IFTTT.

מה אפשר לעשות עם הסייען האישי? נעילה ובדיקת מצב דלת זה ברור. השאלה היא איך פותחים את הדלת. נדרש להוסיף קוד אישי שמונע מצב שבו מישהו מבחוץ יכול עם רמקול לבקש את פתיחת הדלת. זה מעט מעכב את הפתיחה ויתכן שקל לשלוף טלפון ולפתוח עם האפליקציה.

מסקנות

למרות שאין טביעת אצבעות שהמשפחה היתה רגילה אליו, ההסתגלות של המשפחה היתה מהירה מאוד. לכל בני המשפחה (5 במספר) יש לכל אחד אפליקציה וזיהוי אישי, מה שמאפשר לזהות מי נכנס ומתי. לאותם ילדים ששוכחים את הטלפון לעיתים, הקוד עבד כגיבוי מצויין. ההסתגלות הכי קשה היתה לחזרה לפתיחת הדלת מבפנים לאחר ההרגל של פתיחת המנעול של ENTR ב-swipe, אך תאכלס זה עכשיו עובד מהר יותר… לאחר כשבועיים כבר התחלנו לשכוח את התנועה הישנה.

המשפחה מרוצה מאוד, והאפקט האור שמסתובב בירוק בפתיחת המנעול ובאדום לכיוון הנעילה – כמו גם הצפצוף, שקטים בהרבה מה-ENTR.

המערכת מגיעה בשני צבעים: שחור או אפור.

ערכת פרמיום במחיר 2140 (כולל מע"מ) הכוללת:

  • קודן
  • מנעול חכם ליינוס
  • מגשר אינטרנט
  • צילינדר MTL800
  • התקנה והדרכה בבית הלקוח

איך רוכשים? מתקשרים למולטילוק בטלפון 9722*

לשרשור תגובות לחץ כאן


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

9:00
  /  
04.05.2023
  
עפר לאור

1