LG חוגגת 10 שנים של OLED ואכן, את מסך ה-OLED הראשון בדקנו כאן באתר עוד בשנת 2013. עם השנים, הטכנולוגיה השתפרה – מצד הפאנלים אנחנו רואים מסכי OLED ברזולוציות 8K, מסכי OLED בהירים במיוחד עם HDR, כל זאת במקביל לשיפורים דרמטיים במערכת ההפעלה.
ה-55C3 הוא מסך עם פאנל OLED EVO חדש. פאנלים אלה מסוגלים להגיע לעוצמות אור חזקים יותר מפאנלי OLED רגילים. כל זה וגם גרסאת 2023 של WebOS עם החידושים שלה – אז בואו ונצלול לפרטים.
מבחינה עיצובית, המסך מינימליסטי עם נורה קטנה בחלקו הקדמי, הוא דקיק וחלקו האחורי מרווח יותר ומעוצב פחות, מה שאמור לתת לו חזית יותר יפה בעת תליה. למסך סוג של תבנית מחוספסת בגב שהיא אטרקטיבית למדי.
הבסיס החדש כולל יכולת swivel, שמאפשר הטיה שלו בכמעט אפס מאמץ: חביב ויציב מאוד.
השלט מאוד דומה לעיצוב של שנה שעברה. את כפתור google assistant, שנותר חסום בישראל, החליף כפתור LG Channels שאיננו פעיל עדיין בישראל בינתיים. יש לציין שבניגוד למתחרות, לשלטי LG יש יכולת מעולה לקיצורי דרך לאפליקציות ולכניסות על ידי לחיצה ארוכה על כפתורי המספר, וזה מבחינתי אפקטיבי ושימושי אפילו יותר מהכפתורים היעודיים הללו.
הפאנל החדש אכן מצליח לצמצם את החזרי האור מהפאנל המבריק (התמונה מעט מדגישה את זה, בפועל המצב טוב בהרבה)
כמו תמיד, מבחינת חיבורים יש מעל ומעבר – חיבור עידן+, רשת פיזית, wifi, אופטי, 4 חיבורי HDMI 2.1a (תואמי 4K 120HZ) שמספר 2 הוא EARC, ושלושה חיבורי USB2 לטובת העברת תמונות/וידאו/אודיו והקלטת עידן+.
הממשק החדש של WebOS 23 עובד על בסיס כרטיסיות ומזכיר יותר מערכת הפעלה טלפונית מאשר גרסאות העבר. בפינה העליונה יש כפתורים: חיפוש, הגדרה, התראות וחשבון LG שאליהם מגיעים עם ה-air mouse המובנה בשלט. מרכזו באנר גדול, מתחתיו כרטיסיות, אחרי זה אפליקציות ולבסוף תכנים ממויינים לפי אפליקציות תואמות.
הבעיה שאין מספיק אפליקציות שאימצו את התקן הזה, כך שתכנים שמופיעים בעמוד הראשי כרגע בעיקר כוללים את יוטיוב ו-Amazon Prime. יש לקוות ש-LG תצליח להכניס עוד גופים לתוך המנגנון שגם חושף את ממשק החיפוש של המסך.
רשימה האפליקציות והחיבורים האחרונים, שהיה תמיד בפינה הימנית התחתונה, עבר דירה כבר בגרסא קודמת של מערכת ההפעלה לכפתור ה-Back כשהוא נלחץ בעמוד הבית.
הכרטיסיות הן קונספט חדש לרכז אפליקציות ויכולות לפי נושאים פופולריים: משרד ביתי, משחק, מוזיקה, רכזת ביתית (בית חכם) וספורט. כל אחת מהכרטיסיות ניתן להזזה או מחיקה.
דוגמא לכרטיס של משרד ביתי כולל חיבורים לאפליקציות משרדיות כמו Windows 365: גישה ל-Windows מעל הענן של מיקרוסופט, חיבור כרום למחשב (השתלטות על מחשב מרוחק דרך כרום) וכן אפליקציות Web רבות, כמו יומן, מייל, גישה לקבצים, פרזנטציות, שיחות וידאו וצ'אט.
גיימינג כולל משחקים, כולל חשבונות משחק ענן כמו Geforce now (שירות גיימינג בענן של NVidia), יוטיוב וטוויץ'.
שירותי המוזיקה כוללים את יוטיוב מיוזיק, ספוטיפיי, אפל מיוזיק, טיידל ודיזר. גם חיבור אודיו מהמחשב או הסלולר אפשרי. בנוסף, יש ל-LG שירות מוזיקת רקע שמתנגן על רקע אפקטים. אפשר להשתמש בזה כמעין מסך standby במקום שהוא יהיה כבוי.
כמו בשנה שעברה, יש כלים לניהול זמן מסך הטלויזיה כשמדובר במשפחות – הגבלות שימוש, נוחות לעיניים, עוצמות שמע ודווח זמן מסך.
חוץ מעדכון האפליקציות המובנות, נדרש חשבון LG בכדי להוריד אפליקציות. תהליך הרישום זהה למה שהיה בשנים קודמות – ניתן להרשם על המכשיר, בעזרת ThinQ או על המכשיר הנייד.
לאחר מכן, אפשר להתקין אפליקציות. משנה לשנה רואים יותר ויותר אפליקציות והשנה הגענו לנקודה שבה 100% מספקי התוכן בישראל כבר נמצאים בחנות של WebOS, גם אם הם זרים (ספוטיפיי, יוטיוב, אפל, אפל פריים, דיסני+, נטפליקס) או מקומיים (כאן, ערוץ 12, 13, 14, יס+, סלקוםTV, סטינגTV, פרטנרTV, הוט, Next ו-FreeTV).
האפליקציות פועלות בצורה מצויינת הודות למעבד אלפא 9 דור 6. המסך תומך בעידן+ ולאחר סריקה, הכל עובד מצויין.
תפריט ההגדרות החדש כולל שתי שורות בסגנון שמזכיר מכשירים סלולריים כמו האייפון. ניתן לערוך את הפעולות, בדומה לווידג'טים וחלקים אינטרקטיביים וניתנים להגדרות מתוחכמות יותר.
כמו דורות קודמים, המסך יודע לזהות את המכשירים שמחוברים למסך ולאפשר להשתמש בשלט לשליטה על הכניסות השונות. כמובן שכל המכשירים הפופולריים נתמכים (ממירים שונים, אפל TV וכו').
שירותי אפל נתמכים באופן מלא, כולל AppleTV+, Airplay2 וכו'.
כמו שנה שעברה, המסך תומך בשליטה על כל הבית והחידוש השנה הוא תמיכה ב-Matter, התקן החדש בעולמות אלה שאמור בשנתיים הקרובות להיות בכמעט כל רכיב בית חכם חדש. מסך ה "רכזת ביתית" מרכז את כל השליטה הביתית. כמובן שהמסך גם תומך ב-ThinQ לצורך שליטה מרחוק מהמכשיר הנייד.
כפתור הכניסות מאפשר כניסה לכניסות ה-HDMI הפנויות, תכני USB ודרך אפליקציית הסטרימינג את התכנים ברשת המקומית.
נגן המדיה לא השתנה מדורות קודמים ועובד עם DLNA ואינו תומך בקבצי תרגום מעל הרשת, אך כן בעברית מובנית (ובקבצים עבור USB). יש תמיכה ברוב פורמטי Dolby בוידאו ואודיו (כולל DV ו-Atmos). כזכור, מרבית היצרניות הפסיקו את התמיכה שלהם ב-DTS לפני מספר שנים, אך זה מפסיק עם ה-C3 שתומך לא רק ב-DTS אלא גם בגרסאות המתקדמות של DTS, כולל DTS-HD ו-DTS HD Master audio!
המסך גם תומך בפיצול המסך "ריבוי צפיות", שמאפשר פיצול בין כניסה ליוטיוב למשל, מה שמאפשר משחק ובמקביל צפיה ביוטיוב של ההדרכה.
פיצ'ר חדש מעניין הוא היכולת של המסך לזהות מוזיקה בסביבה בחדר, או בשידור עצמו. הוא אפילו מזהה שירים מסויימים כשמזמזמים אותם…
לדוגמא, פרק של High desert כלל מוזיקת רקע של בריטני ספירס והמסך זיהה את זה והציג לי את הוידאו של השיר ביוטיוב.
אם כבר נדבר על הסאונד של מוזיקה, המסך כלל כמה יכולות אודיו. AI pro אמור למטב את איכות הסאונד, אך העדפתי את המצב "רגיל" או אפילו "Pro צלול" שנשמעו לאוזן שלי טוב יותר. גם מנגנון הווליום האוטומטי של דולבי נתן איכות פחות טובה מפשוט להשתמש בסאונד של המסך כמו שהוא.
איכות תמונה
כמה הערות להתחלה – במצב ברירת המחדל שלו, המסך נמצא במצב חסכון באנרגיה, ככל הנראה בגלל התקנות האירופאיות לצריכת חשמל. ההבדל באיכות התמונה ובתוצאה כאשר מבטלים את האופציה הזו הוא דרמטי, אך הוא בעיקר מיועד לסביבה מוארת. ניתן להאריך את אורך חיי הפאנל פי 2 לפחות במידה ומשאירים את האופציה הזו דלוקה.
לשם ההשוואה, מדובר על 100 ניטים במצב מכוייל עם מצב חסכון אנרגיה אוטומטי (חדר מוחשך) לעומת 275 ניטים במצב זהה כשהמצב כבוי. איכות התמונה בשני המצבים מצויינת, אך אי אפשר להתעלם כשזה מבוטל עד כמה התמונה יותר פאנצ'ית ובעצם זה הסיבה העיקרית לקחת מסך עם פאנל EVO. יש לציין שמדובר במספר דומה לדור הקודם של מסכי EVO כגון במסך 55G2 שבדקנו לפני כשנה כך שאנחנו רואים שמה שהיה אפשרי בפאנל של מסך הגלריה מהדור הקודם מגיע השנה למסך העממי יותר של סדרת C.

אחד מהפיצ'רים שהכי סיקרנו אותנו הוא "אשף התמונה בהתאמה אישית".
הפיצ'ר הזה מיועד לפתור בעיה קשה שבה אנשים אינם מסוגלים להביא את המסך לתמונה שתואמת את הטעם שלהם. יש הרבה הגדרות ואנשים פשוט לא מבינים כיצד לשנות אותם בכדי לגרום לתמונה להיות לפי הטעם האישי שלהם. יש לציין שהמסך תומך ב-ISF (גם מצב "בהיר" וגם "חשוך") כמו גם מצב קולנוע שמגיע קרוב מאוד למצב מכוייל.
כלומר, התוצר שהתמונה מוציאה משפיע על מספר לא קטן של הגדרות, כולל טווח הצבעים, רמת הבהירות, הקונטרסט ועיבודים כמו קונטרסט דינמי, והחלקת גרדיאנטים. כל אלה נוטים להיות בעלי העדפה ואינם משנים באופן מהותי את הכיול בפועל. הדרך שהמנגנון פועל הוא על ידי הצבת מספר תמונות ואתה צריך לבחור בכל צעד תמונה או שניים שמייצגים את ההעדפה שלכם.
יש לציין שלחלק מהתמונות היה מאוד קשה לזהות את ההבדל או לבחור בתמונה המועדפת. התוצאה מאפשרת השוואה בין ההגדרה לפני כן ולאחר המנגנון. התוצאה לא היתה דרמטית אבל נראתה בהחלט טוב.
הקונטרסט של הפאנל הפוך לברור ב-Dune הפרק הראשון:
כשהתכנים ב-HDR, מדובר בכלל בעולם אחר לחלוטין. מדובר ב-810cd/m2 במצב מכוייל. מדובר בערך ב-20% פחות ממסך הגלריה, אך בהחלט מספר מרשים למסך OLED. פרק ראשון בעונה השלישית של the witcher חשוך מאוד אך עם מקור אש שבוהק על הרקע החשוך.
הסרט The Revenant בחלק עם הדוב, דה קפריו חשוך במיוחד על רקע די בהיר. המסך הצליח לשחזר את מלוא הפירוט ללא banding או ארטיפקטים אחרים.
גם חיי פאי מרשים מאוד עם השמש השוקעת על הרקע הצבעוני.
לגבי עיבוד התמונה, לא הצלחתי לזהות שינויים מהותיים מהדור הקודם של המסך, איכות התמונה ללא רבב וכך גם איכות התנועה. אם בעבר העדפתי כיבוי מלא של מנגנוני החלקת התנועה, כיום במצב אמצע (4 החלקה, 4 מניעת judder) התמונה נראית לי מצויינת ונטולת ארטיפקטים. גם מנגנון הניגודיות הדינאמית עובד מצוין. מיפוי הגוונים הדינמי (color mapping) עובד היטב עבור תכנים בהירים מאוד.
הפרטים והצבעים בממזרים חסרי כבוד מצויינים.
המסך מצטיין בוידאו קונטרסטי במיוחד כמו בעיר החטאים.
בנוגע לצבעים, לאחר הסרת מצב שמירת האנרגיה נמדדה הנקודה הלבנה ב-6077K, מעט נמוך ממה שציפיתי וחריגה מה-6500K שהוא התקן. יתכן שזו פשרה שנדרשת לטובת הגברת עוצמת האור, אך ניתן לראות שזה לא משפיע על איכות מיפוי הצבעים גם ב-REC709 וגם ב-DCI-P3 שהכיסוי של שניהם מצויין.


ניתן לראות את הכיול כאן, כיול קל ידני יכול לפתור זאת בקלות על ידי הגברת הכחולים בעיקר.
הגאמה שנמדד הוא 2.28 (מצב 2.2) מצויין.
התוצאה היא מרהיבה בתכני DV ו-HDR, כגון באנימצה של האחים מריו:
מצב HDR "צבעים חיים" מדגיש את הצבעים של האנימציה, אך לא מתאים לתכנים מצולמים.
החתימה הספקטרלית של המסך דומה למדי לזו של מסך ה-EVO מהדור הקודם.
גם טווח הצפיה מבחינה זוויתית מצויין, עם ירידה של 21% בזוית של 45 מעלות off axis.
בעולם הגיימינג, יש למסך תפריט יעודי סגול שמאפשר הדלקה של האופציות השונות, כולל תמיכה ב-ALLM, Freesync, VRR ו-G-Sync. כאשר המצב כבוי, מדדתי 88.8ms זמן דיליי של המסך (הודות לעיבוד התמונה AI שלו). כאשר הוא הופעל, נמדד 9.4ms דיליי – מרשים מאוד ומספר שקשה יהיה להביס.
סיכום
ה-55C3 הוא מסך מרשים, עם איכות תמונה מהטובות בשוק – עיבוד תמונה מושלם, קונטרסט מדהים ושדרוג מערכת ההפעלה של WebOS משפר מאוד את השימושיות של המערכת. פיצ'רים כמו זיהוי מוזיקה, והכרטיסיות החדשות מקלים מאוד על השימוש במסך ללא צורך בממירים וכך גם העובדה שהוא תומך בכל גופי התקשורת שזמינים בישראל.
בשביל למצות את היכולות של המסך, מומלץ לכבות את מצב שמירת האנרגיה של המסך וכדאי להשתמש במנגנון אשף התמונה שבאמת פותר בעיה של העדפת צבעים והגדרות.
המסך מתאים בהחלט גם לסלון בהיר וגם כהה, ומצליח להוציא את המירב מהתוכן שלכם.
החזרת התמיכה של DTS ושאר פורמטי האודיו, ותמיכה מלאה ב-eArc פותח אפשרויות חדשות בכל הנוגע לשימוש במסך כסטרימר. ההמלצה במצב זה הוא להתחבר דווקא ב-WiFi לרשת המקומית (בהנחה שנקודת הרשת קרובה, כמובן).
אז כמה זה יעלה לכם?
- OLED77C36LC – ₪18990
- OLED65C36LC – ₪12490
- OLED55C36LC – ₪8990
- OLED48C36LA – ₪7290
- OLED77B36LA – ₪16990
- OLED65CS3VA – ₪10490
- OLED55CS3VA – ₪7490
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.