כידוע, יש לא מעט חברות שמשתמשות ב-GoogleTV. בישראל היצרניות המובילות עם google TV הן TCL וסוני. ב-CES 2025 באירוע העיתונאים של TCL עלתה לבמה שנילי גוון-פאי, סגנית נשיא ומנהלת פלטפורמות הטלויזיה של גוגל, לבמה ופרסה את השלב הבא של google TV שלפי הדיווח יגיע למסכים של TCL כבר בשלב הראשון.
אנחנו עדיין בשלב ראשוני כך שהרבה עדיין לא ידוע על היכולות של Gemini במסך אבל כבר כיום הוצגו מספר דברים:
- ככל הנראה לא מדובר על פיצ'רים שישוחררו לכל היצרנים, כנראה בגלל העלות הגבוהה של השימוש ב-AI. נראה שרק יצרנים מובילים "שותפים בכירים" לגוגל יקבלו את הפיצ'רים הללו ונראה ש- TCL יהיו הראשונים שיקבלו אותם.
- הגרסא צפוייה להיות משוחררת באופן מדורג במהלך השנה, נראה שהפיתוח של הגרסא הזו בעיצומה, אך קיבלנו הצצה ראשונה.
- נראה שג'מיני ישולב במספר תחומים במסכי גוגל TV:
- הסייעת הקולית תשודרג משמעותית. סביר להניח שמדובר לא רק באוסף מורחב של יכולות שליטה אלא גם שדרוג במערכת הקולית וביכולת להשתמש בזיהוי קולי במקום השלט.
- מכיוון שלגוגל יש לא מעט מידע עלינו שנאסף דרך החשבון, משמעות הדבר שיש לג'מיני קונטקסט רחב יותר ולכן התשובות שהוא יענה כשנשאל אותו שאלות צפוי להיות מדוייק יותר בשל הקונטקסט המורחב.
- נראה שג'מיני גם תוכל למיין ולהציף תוכן מעניין, לעזור בחיפוש תכנים מאפליקציות בכדי להביא אותנו קרוב יותר לתוכן שמעניין אותנו.
- בנוסף, הוצג מסך קונספט שמרכז נתונים חשובים כמו מזג האוויר, חדשות, תמונות מהאלבום תמונות שלנו, ואפילו את הפגישות מהיומן שלנו.
- ניתן יהיה לבצע פעולות כגון בדיקת הודעות מייל, בדיקת הפגישה הבאה ביומן, תזכורות ותמצות מידע – הכל דרך ממשק הקולי של המסך.
המסכים הראשונים של TCL, שמגיעים לארץ עם GoogleTV ושצפויים לקבל את הגרסא החדשה, הם C6K (בארה"ב השם של המודל הוא QM6K) של TCL אשר צפויים להגיע לארץ בסוף חודש מרץ 2025, מוקדם ביחס למחזור ההשקות השנתי שלרוב מתחיל בחודש יוני. מסכים אלה הם מסכי QD miniLED אשר הם 53% בהירים יותר ועם שיפור של 10% במערכת התצוגה האופטית: עדשות קשת כפולה שבעזרת מיקוד שמשפרים את האחידות ואת הקונטרסט) וכן עם פאנל HVA חדש בעל קונטרסט של 7000:1, שיפור של פי 5 מדורות קודמים. הסדרה צפויה להיות זמינה בארץ בגדלי 50", 55", 65", 75" ו-98".
הסבר למהלך של גוגל
אין הפתעה שהחברה סלקטיבית במי שיקבל את השדרוג ובאיזה מודלים. מצד אחד, ג'מיני מסמל את העתיד של גוגל בתחום ה-AI, אך מצד שני עלות התפעול שלו הוא דרמטי ולכן החברה סלקטיבית במי שמקבל את הפיצ'ר היקר הזה למספר יצרנים מוגבל.
בישראל פחות נחשפנו להתקדמות של TCL בארץ ובעולם בשנה האחרונה – עד לאחרונה החברה התמקדה בלתת ערך טוב במסכי XXL, אבל בפועל החברה עשתה קפיצה טכנולוגית דרמטית לקדמת הבמה והצרכנים רואים זאת ופועלים בהתאם.
בתערוכה הופתענו לגלות שהחברה דילגה קדימה בשנים האחרונות וכיום עומדת במקום השני במכירות בארה"ב. החברה מייצרת את המסכים במפעל שב-Pengu שבסין על כל מרכיביו – התאורה האחורית, הפאנל, המח והמסגרת – שרשרת טכנולוגית ₪החברה מכנה "Halo".
המוצר גם הוא אחד הראשונים שכולל תמיכה גם ב-Dolby Vision וגם ב-HDR10+, כמו גם HLG, Dolby Vision IQ ו-Dolby Vision IQ. בנוסף לחברה יש גם DTS Virtual X ואטמוס. נראה שצפויים לנו ימים מעניינים.






