עולם הקונסולות רותח. ב 3-4 שנים האחרונות קיבלנו בוסט של מכשירי קונסולה – ה PS5, האקסבוקס ואליהם הצטרפו הקונסולות הניידות כמו הנינטנדו סוויץ בכמה גרסאות שלו, ה SteamDeck ולא נשכח את כל הסמארטפונים שכח העיבוד שלהם כבר מאפשר להם לשמש כקונסולה ניידת לכל דבר. וכאן נכנסת קונסולת ה Asus Ally.
אחת החברות שמנסות לשלוט בשוק הקונסולות הניידות היא אסוס שמלבד מכשירי ROG PHONE מפוצצים שהיא מוציאה מידי שנה, הכריזה לאחרונה על הדבר הזה, ה ASUS ALLY, שהיא קונסולה ניידת עליה תוכלו להריץ משחקי PC כי תאמינו או לא, היא מריצה ווינדוס. עניין שעוד רגע אדבר עליו.
אז ה ALLY הזה נראה פשוט טוב ומעוצב כמו שקונסולה צריכה להיות. עזבו לרגע את הגודל שלו שהוא משמעותית גדול יותר מזה של הסוויץ, אנחנו מדברים כאן על איכות בנייה מעולה שמאפשרת לי להחזיק את המכשיר בידיים בצורה נוחה. הוא לא גדול מידי כדי שיהיה מעיק בידיים וגם לא כבד מידי ומצד שני, יש בו מסך גדול ומרשים – מסך IPS בגודל 7 אינץ ברזולוציית 1920X1080 ובעוצמת תאורה של 500 ניטס שזה נחמד כשאנחנו רוצים לשחק במקומות מוארים מידי.
קצב רענון המסך הוא 120 הרץ ועם זמן תגובה של 7 מילי שניות. נכון שזה אולי לא מתחרה במסך הגיימינג שיש לכם בבית, אבל היי….זה הרבה יותר טוב מהנתונים של סטימדק שכמעט בכל פרמטר כאן ה ALLY לוקח.
כמובן שמדובר במסך מגע שגם מוגן בזכוכית גורילה לכל מקרה שלא יהיה. טפו טפו טפו
בשני צידי הגריפים נמצא את כפתורי השליטה. בצד ימין נמצא את כפתורי ה A, Y, B, X שיכלו להיות קצת יותר ברורים כי אם אתם לא יודעים כבר על עיוור היכן כל אחד נמצא, תתקשו קצת לדעת מה כתוב על כל אחד מהם ומצד שמאל את כפתורי ה D PAD (חיצים).
בכל אחד מהצדדים תמצאו את בקרי הג'ויסטיק שמסודרים כמו בקרי האקסבוקס, לא במקביל אחד לשני. הג'ויסטיקים גבוהים ומשטח המגע שלהם שקוע ומסביבם יש טבעת RGB שנדלקת בכמה צבעים להשלמת המראה הגיימינגי של המכשיר הזה.
הג'ויסטיקים הרגישו לי קצת משוחררים מידי ולא מדוייקים. כנראה גם בגלל הגובה שלהם וההיענות שלהם לא תמיד היתה מושלמת כשבמשחקים מסויימים היתה הרגשה של לאג מזערי בין הזזת הג'ויסטיק לפעולה על גבי המסך. גם השליטה על סמן העכבר במסך של הווינדוס היתה מתסכלת ברוב הפעמים. כמעט אף פעם לא הצלחתי להביא את הסמן למקום המדוייק. הם פשוט לא בנויים לשליטה בחלונות ובטח שלא ברזולוציה כזו כשהכפתורים במסך קטנים.
משני צידי המסך נמצא 4 כפתורי שליטה קטנים שמשוייכים לממשק ההפעלה של ASUS, להגדרות הכלליות ולהגדרות המשחק. אלה כפתורים מאוד נחוצים וחשובים גם במהלך המשחק. כפתור הגדרות המשחק למשל יאפשר לכם לשלוט בפרמטרים של הקונסולה על מנת להתאים אותם לצורך. למשל הורדת פריימים, האצת המעבד ועוד. כפתור אחר יפעיל לכם את ממשק המשחקים שם תוכלו להפעיל כל משחק שותקן לכם בקונסולה, לא משנה אם הוא בסביבה של סטים, אפיק וכו'.
כפתורי הכתף מלפנים מאוד נוחים וגדולים וממוקמים במקום אופטימאלי לשליטה. ואם חסרים לכם כפתורים, תוכלו למצוא עוד שניים כאלה ממש בבטן של הקונסולה. אל הכפתורים האלה תוכלו לשייך כל מיני פעולות שאתם רוצים לשייך באמצעות ממשק הקצאות הכפתורים. הכפתורים האלה לא תמיד יפעלו בברירת המחדל במשחקים ולפעמים גם לא ממש תראו אותם שם ככאלה שאפשר להקצות להם פעולה.
באופן כללי השימוש כאן הוא מאוד נוח עם כפתורים שנמצאים במיקום נוח מאוד.
בשני צידי המסך נמצא את הרמקולים הסטראופונים שיודעים לתמוך גם באטמוס. השמע כאן פשוט מעולה. כבר במשחק הראשון ששיחקתי, DIRT, נדהמתי מעוצמת השמע והאיכות. הצליל לא נשמע מתכתי או חד גוני אלא מגיע ממש לשתי האוזניים שלנו בצורה עוטפת שמכניסה אותנו למשחק.
מתחת למכסה המנוע תמצאו את המעבד החדש AMD’s Z1 Extreme APU עם זיכרון 16GB של RAM. אני חייב להודות שישר לאחר פתיחת הקופסא וניסיון משחק ראשון עם המכשיר, חוויתי לא מעט בעיות. שיהוקים, תקיעות, איבוד פריימים ועוד כמה תקלות שגרמו לי להרים גבה – זה המכשיר שאסוס הוציאה? נשמתי עמוק והתחלתי קצת לקרוא והבנתי כמה דברים:
קודם כל, היה צריך לרענן ולשדרג את קבצי ההפעלה והגרפיקה ב ALLY. זה החזיר אותי קצת לימי ה PC שהיה צריך לשחק לא מעט עם מערכת ההפעלה ולעדכן את הרכיבים של המחשב כדי שזה יעבוד טוב. לאחר מכן, וזה היה הגורם המשמעותי לביצועי הקונסולה, הבנתי שפשוט צריך לשחק קצת עם אפשרויות המעבד.
ה ALLY מגיע עם אפשרות לתת למעבד עוד קצת כח. ככה כששיחקתי על 15W, חוויתי את כל השיהוקים האלה במשחקים עתירי גרפיקה ועיבוד, אבל כשהגברתי אותו ל 25W או 30W למשל, פתאום נפתח לי העולם. לא עוד שיהוקים ותקיעות ולא עוד איבודי פריימים. הכל עבד פשוט נפלא. הגעתי לקצב פריימים של מעל 50 ואיכות תמונה שפשוט קינאתי בה.

שיחקתי במשחקים קלילים כמו רוקט ליג ואחרים והמכשיר אכל אותם ללא כל בעיה. במשחקים כבדים יותר כמו טומב ריידר ואפילו סייבר פאנק הכבד, הצלחתי לשחק ללא כל בעיה, עם גרפיקה בשמיים וקצב פריימים שאפילו עבר את ה 60.
הבעיה היחידה במצבים האלה היא זמן סוללה שמתקצר משמעותית כשנשחק במצבי 25 או 30W ויכול להגיע לזמן של כשעה או שעה וחצי של משחק. שזה יכול להספיק אבל גיימרים רציניים יותר יצטרכו כבר לחבר את המכשיר למקור מתח חיצוני.
מערכת ההפעלה כאן היא ווינדוס 11. על כל מעלותיה וחסרונותיה. אני אישית פחות אוהב למצוא בקונסולת משחקים ייעודית, מערכת הפעלה של PC מורכבת כמו ווינדוס. אז נכון שיש לנו מערכת הפעלה שלמה שתוכלו להתייחס אליה כמו אל מחשב אישי ואפילו להוריד לה תוכנות, אופיס ועוד. אבל זה כמו לירות בזבוב עם תותח. לא בטוח שתצטרכו את כל אלה וכל מה שאני רוצה זה להדליק את הקונסולה ולהתחיל לשחק.

היתרון כאן הוא כמובן האפשרויות הבלתי נגמרות והפלטפורמות השונות של המשחקים שאפשר לשחק כשאנחנו לא מוגבלים רק לפלטפורמה אחת, כמו EPIC, STEAM, XBOX….
הניווט בווינדוס ללא כפתורי הצד קצת מעיק. סמן העכבר קטן מידי והכפתורים קטנים כך שקשה ללחוץ עליהם במסך המגע. לשמחתי יש פשוט את כפתורי הלאונצרים שיפעילו לכם את תפריט המשחקים והאפשרויות ויותר מזה לא ממש צריך
בשורה התחתונה ה ASUS ALLY היא קונסולה מעולה. היא טובה יותר מה Steam Deck בפרמטרים רבים וחשובים כמו ביצועים, מפרט, מסך ואפשרויות משחק ובין השתיים הייתי בוחר ב ALLY כמובן. היא פחות אינטואיטיבית ומיידית למשחק אבל זה ה Trade Off עם מכשיר מבוסס ווינדוס.
המשחקים כאן רצו באופן כמעט מושלם והייתי מאוד מרוצה מביצועי המכשיר ומהנוחות לקחת קונסולת PC כמעט לכל מקום.


המחיר שלה עומד על כ-3,300 ש"ח שהוא כפול מקונסולת נינטנדו ויקר יותר בכ-1,000 ש"ח מקונסולת ה STEAM DECK. אבל כן, היא נותנת הרבה יותר. ה ASUS ALLY, גם בגלל המחיר שלה וגם בגלל מערכת ההפעלה, אינה מיועדת למי שאינו גיימר. לרכוש אותה כדי לשחק משחקים ארעיים יהיה חבל והיא מיועדת למי שרוצה לקחת את משחקי ה PC שלו, לדרכים.
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.