אם פעם בכל רכישת טלפון סלולרי חדש, קיבלנו מטען נוצץ אורגינל, כבל הטענה, ניירת וסיכה לחילוץ כרטיס הסים, הרי היום, ברכישת טלפון סלולרי מודרני, נפקד מקומו של המטען. הצעד המשמעותי של הסרת המטען מאריזת המכשיר החלה עם חברת אפל בשנת 2020 עם יציאתו של האייפון 12, ועשתה רעש חזק בעיתונות הטכנולוגיה.
הנה ציטוט מ- BARD:

עם הוצאת המטענים מערכות הסלולר, הפכו המטענים לסחורה חמה, ושוק פעיל כשלעצמו, ופיתוחים מעניינים בדרישה לחשמל זורם וטעינה מהירה. שוק מטעני הסלולר מתחלק כיום לשני סוגים עקריים, חוטיים (WIRED) ואלחוטיים. גודל השוק הזה בארה"ב הוא עצום ולפי הערכות שונות גודלו בשנת 2023 עשוי להגיע ל- 18.5 מיליארד דולר.
וכדי לסבך את המצב, במשך השנים פיתחו היצרניות טכנולוגיות הטענה מהירות יותר כדוגמת חברת QUALCOMM שפיתחה את QUICK CHARGE שנימצא עכשיו בגירסה 5, ויש גם את Power Delivery (PD) שפותח בפועל ע"י פורום מטמיעי ה- USB ומיועד במיוחד למטעני USB-C. ויש גם את חברת ANKER שמטענים שהיא מייצרת כוללים טכנולוגיה שנקראת IQ בפיתוחה.
אם ככה, לא חסרים פתרונות וטכנולוגיות הטענה ומתוך הבליל הזה הלקוחות והמשתמשים צרכים להחליט מה לרכוש. וכך צצה לא טכנולוגיה די מודרנית שמבוססת על מחקרים משנות ה-30-40. מדובר על מטענים מבוססים על סוג מודרני של טרנזיסטורים ומוליכים למחצה המבוססים על חומר (יסוד) חזק בשם Gallium nitride (בקיצור GaN) אותו ניתן למצוא גם בציוד LED. בגלל חוזקו של החומר ויכולתו לעמוד בטמפרטורות גבוהות ומתחים וזרמים גבוהים, נוכל למצוא אותו בציוד מיקרו-גל, משדרים ומגברים.
על השימוש ב- GaN בספקי כוח מודרניים:

CMF By NOTHING: Power 65W GaN Charger
ואם כך, הגענו ל-CMF שהיא חטיבת המוצרים המעוצבים של NOTHING בהובלתו של CARL PEI שהקים בזמנו את OnePlus. חטיבת CMF היא סוג של ספין אוף למוצרים מעוצבים ע"י NOTHING שבחודשים האחרונים השיקה את הסלולר החדש שלה הידוע בשמו המיוחד NOTHING 2. בהכרזה של CMF לאחרונה הושקו שלושה מוצרים: שעון דיגיטלי WATCH PRO, אוזניות BUDS PRO, ומטען מהיר וחזק שנמצא כאן בסקירה POWER 65W GaN.

ולפני הכל הנה פתיחת אריזה המטען:
המטען החדש של CMF בטכנולוגית GaN מעוצב באופן קומפקטי וכולל שלושה חיבורים, הוא נחשב למטען בקטגוריית Ultra-Fast, עם תאימות רחבה. הוא כולל מוליכות טרמית חזקה ועמידה בטמפרטורות גבוהות. המעגלים האלקטרוניים שבו פועלים באופן חכם לוויסות המתח והזרם שהוא מפיק כשהוא מחובר להטענה, והוא מסוגל לטעון את הטלפון החכם NOTHING 2 ל-50 אחוז תוך 25 דקות. מבדיקה שאני ביצעתי, לקח לו כשעתיים לטעון את הפיקסל 6 של גוגל ל-100 אחוז. המטען החדש עובד עם כל פרוטוקולי הטעינה המודרניים בהם: PD3.0, QC4.0, SCP, FCP, PPS, AFC, DCP, Samsung 9V2A, Apple 2.4A. הוא נתמך ע"י כבלי טעינה מסוג MFI-certified. בדיקת טעינה נוספת בוצעה עם הפיקסל 7 פרו, שניטען ל-65 אחוז לאחר שעה. בדיקה אחרת בוצעה עם מחשב פוג'יטסו מודרני משנת 2018 שכולל שקע טעינה USB-C שניטען ל-90 אחוז אחרי שעה.
המעגלים הפנימיים שלו מגינים מפני קצרים, חימום יתר, זרמים חזקים, מתחים גבוהים ונמוכים והפרעות שונות. כמוכן המבנה החיצוני שלו בנוי לעכב בעירה. בטבלה הבאה נוכל לראות את חלוקת עוצמת הטעינה לפי מספר האביזרים שנטענים בו זמנית:

כפי שראינו בתהליך פתיחת האריזה, ערכת המטען אינה כוללת כבל הטענה. אם חופרים עמוק בתוך האתר של CMF, מגלים בעמוד התמיכה בפינת השאלות והתשובות שאלה האם אנחנו זקוקים בזמן השימוש במטען לכבל הטענה מיוחד. ובתשובה מגלים שלמרות שהמטען מתהדר בעוצמה של 65 וואט, הרי בטעינה עם כבל רגיל לא נוכל לקבל את מלוא 65 הוואטים, ונסתפק ב-60 וואט בלבד, אלא אם כן נצטייד בכבל מיוחד שכולל מעגל אלקטרוני בשם E-Marker Chip שמאפשר לנו לטעון ב-65 וואט.

באתר של CMF צבע המטען מסומן כאפור. למרות שבתמונות היח"צ ניתן להתרשם שצבע המטען הוא גם אדום, או קיים גם בגירסה באדום, המצב כנראה הוא לא כזה. בנוסף, עיון באתר CMF מלמד גם שכרגע המטען נמכר בשני סוגי תקע חשמל. הגירסה שבסקירה היא עם תקע אמרקאי, ומכיוון שמרכז חברת NOTHING נמצא באנגליה, המטען נמכר גם עם תקע אנגלי סטנדרטי. כך שאם ברצונכם להצטייד במטען כזה, צריך גם להקצות לו מתאם מסוג זה שאנחנו לוקחים כשטסים לחו"ל.



מחיר: $39
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.