רק לפני פחות מחודש הציגה סמסונג את סדרת מכשירי הגלקסי S22 שלה לעולם. עוד לפני כן כבר סודדו שמועות שתהיה בעיה עתידית במלאי המכשירים ושגם מועד ההשקה בפועל יידחה (מועד ההשקה הצפוי והרשמי הינו 5.3.22) אבל היום, הגיע לאוזנינו מידע, לפיו החשש הזה אמיתי וממשי.
לפי המידע, אותו קיבלנו ממספר מקורות, הרי שסמסונג כפי הנראה לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה להספקת כל מלאי המכשירים שהוזמן בישראל. למעשה, נאמר לנו שכבר לפחות פעמיים מאז ההכרזה על הסדרה, המלאי למפיצות נחתך.
כרגע נראה שהמלאי שיגיע לישראל הוא פחות מ 50% מהמלאי שצריך היה להגיע ולפי מה שנאמר לנו על ידי מספר מפיצות, מלאי פיזי בחנויות לא יהיה או יהיה מועט מאוד ורק מי שהזמין בהזמנה המוקדמת או אונליין, יוכל כנראה לקבל את המכשיר שהזמין.
פנינו למפיצות כדי להבין כיצד זה ישפיע על הצרכן הסופי. ממחסני חשמל נמסר לנו שכל המכשירים ששולם עבורם עד היום יימסרו ללקוחות ואת שאר המכשירים הבודדים שיוותרו, יפזרו בסניפים של הרשת.
המלאי שיחסר ישפיע בעיקר על מכשירי הגלקסי s22 והגלקסי s22 פלוס כשהמלאי הגדול יותר יהיה במכשיר האולטרה. סמסונג לא יודעת לספר מתי בדיוק תוכל להגדיל את המלאי ולהשלים את הפערים ולדברי המפיצות, כל העניין לוט בערפל (לטבלת המחירים של כל סדרת הגלקסי s22 כאן). למעשה, למפיצות בטן מלאה על התנהלות סמסונג בעניין הזה כשמלבד המלאי שהובטח להם ולא יתממש, זו לא ממש נותנת הסברים או תחזית כלשהי לחידוש המלאי.
למה זה?
מהמידע שנמסר לנו והבדיקות שערכנו עם מספר מקורות, נראה שחלק מהסיבות נעוצות כנראה במשבר בייצור והעובדה שבישראל הושק המכשיר עם מעבד הסנאפדרגון ולא מעבד האוקסינוס שבדרך כלל מושק כאן.
בנוסף כפי הנראה בשל שינוי שנערכו עקב הסכמי אברהם, או בזכותם, נראה שאלה משפיעים גם על חלוקת המכשירים באיזור. כך למשל את חלפי המכשירים אנחנו מקבלים היום מדובאי, בניגוד למה שהיה בעבר. לא ברור אם יש לשינויים האלה השפעה ישירה על החוסרים במלאי, אך ממקורות שוחחנו איתם, נראה שהשינויים הללו משפיעים ובסופו של יום, חלק העוגה של ישראל קטנה יותר.
ומה סמסונג אומרים?
ֿפנינו לסמסונג עם השאלות הללו והמידע שקיבלנו ואלה בחרו להעניק לנו תשובה, אמנם גנרית ושיווקית, אך ממה שאין שם, ניתן להסיק וללמוד שהמידע נכון ושאנחנו צפויים לחוות לחוסרים במלאי:
"הביקושים לסדרת ה-Galaxy S22 החדשה שוברים שיאים. אנו מחויבים להביא את המכשירים הללו ללקוחותינו מוקדם ככל האפשר. עם זאת, חלק מהלקוחות עלולים לחוות עיכובים בהתאם לשוק, לדגם ולצבע. סמסונג ישראל עושה את מירב המאמצים בכדי לספק את המכשירים בהקדם אפשרי. אנו מעריכים מאוד את הסבלנות וההבנה".
בכל הקשור לשיוך האזורי, נענינו כי:
ישראל משוייכת למזרח התיכון ואפריקה -MENA מאז ומתמיד זה לא משהו חדש
