Elektra Verve – האלפא רומיאו של מכונות הקפה

לקחתי את אחת מספינות הדגל של ELKTRA לביקורת...

19:35
  /  
10.04.2021
  
קובי ויסמן

למה Alfa Romeo ?

כי אלפא היא סמל לחברה שמייצרת רכבים לנשמה, רכבים שונים,  ייחודיים שאנשים אהבו או שנאו אבל לעולם לא נשארו אדישים לעיצוב,  לסאונד ולביצועים. ואכן גם אני הייתי בעלים של אלפא ספרינט תלתן ירוק בשנות ה 90 וכן אלפא 164 עם מנוע בוסו v6 שלושה ליטר עד לפני כשנתיים.

גיר רגיל כמובן לשתיהן 🙂

אז מה בין האלקטרה שלנו לאלפא ?
שתיהן איטלקיות כמובן. שתיהן מתגמלות כשהן עובדות.
לשתיהן יש מוזרויות שקשה להסביר.
שתיהן לא פונות ל"מיין סטרים" אלא לאותה קבוצה שמחפשת משהו מיוחד, משהו לנשמה.

מי שקונה אותן מתעסק פחות בכמה יעלה לו לתחזק אותן ומה רמת האמינות שלהן.
שתיהן גורמות לך להסתובב לאחור לפני שאתה עוזב.
ובקיצור שתיהן עונות לצורך של אנשים שרוצים יותר,  אנשים שלא מספיק להם לנשום הם רוצים לחיות.

הפורום הזה מורכב מאנשים שכבר הבינו שכדי לחיות צריך יותר מרק לנשום.

אז ה"אלקטרה" הזו מכוונת בדיוק לשם. בדיוק לאנשים שלא מסתפקים בקפה טוב,  הם בכל בוקר עושים כל מה שביכולתם בכדי להוציא שוב את אותו שוט נהדר שחרוט בזיכרונם משבוע שעבר.
הם אותם אנשים שישדרגו מטחנה ומכונה ויקנו קולה קפה ושוב מכונה ועוד מטחנה….

אלקטרה VERVE רחוקה מלהיות מושלמת, היא לא הכי טובה בשום דבר, יש בה מוזרויות וחוסר בשלות מסוימת, אבל היא פשוט עושה לך את זה.

היא דורשת שתסלח לה על השטויות שהמתכנן שלה עשה והיא עושה זאת בצורה פשוטה לא מתחכמת במיוחד, היא פשוט מתגמלת בכוס קפה נהדרת.

היא יפיפייה, היא שונה, היא נוכחת.

אז בוא נצלול ….

מדובר במכונת שני דודים האחד אחראי למים החמים וההקצפה, דוד שוכב עשוי נירוסטה בגודל של ליטר וחצי (קצת יותר גדול מהמנוע של השברולט ספארק שלי) נשלט מכאנית ולא PID ובגדול אין לכם שליטה עליו.

הדוד השני, דוד החליטה נשלט PID מורכב על ראש החליטה מסוג Saturated  והוא בגודל זעיר של 150 מ"ל. על דוד זה יש לכם שליטה רק דרך קישוריות WIFI למכונה.

מדובר בתפיסה שונה מרוב מכונות הדוד הכפול שאנו מכירים ונרחיב עליה בהמשך.

המכונה בעלת מיכל מים גדול עם מסנן טבול וכן חיבור ישיר לברז וביוב (ערכה מלאה מסופקת).

 

למכונה משאבה רוטורית יחודית קטנה יותר מהמוכר לנו, ורועשת כמו משאבה ויברציונית.

גוף המכונה כולו נירוסטה איכותית, גימורים איכותיים מאד למעט רשתות חימום הכוסות ורשת מגירת הנוזלים שמחד מקנים קלילות ומאידך לא משדרים איכות התואמת לשאר הרכיבים.
גם כאן אלקטרה הלכה על סגנון יחודי של שלדה בצורת שתי רגלי נירוסטה צידיות המחוזקות לגוף מרובע ולא ארבע רגליים בתחתית, זה יפה, ובשילוב לוחות העץ הצידיים מקשה עליך לומר שלום ולצאת לעבודה.
ידיות הג'ויסטיק איכותיות, ידית החליטה מפעילה מתג שאחראי על תהליך הפרה אינפיוזן אם נקבע כזה ובהמשך החליטה עצמה (אין כאן הזזה של מוטות כנגד קפיצים כמו בראש 61E – נדבר גם על זה).
שעון כפול מדהים ביופיו, שקוע כתוך תבנית הנירוסטה של הגוף ולא מוצמד, מקנה לוק מרשים אם כי בפרקטיקה ממוקם נמוך מהרצוי.
זרוע קצרה למים חמים וזרוע הקצפה בעלת 4 חורים אגרסיבים, שתיהן בעלי דופן בודדת ולא כפולה כמצופה ממכונה ברמת המחיר הנ"ל.
על גוף המכונה מפסק הדלקה מואר אדום, נורית אדומה לחיווי גובה מים במיכל ונורית ירוקה המציינת בהבהוב איטי כי ראש החליטה והדוד נמצאים כעת בהליך חימום.

 

 

המכונה מסופקת בארץ כשהיא מאובזרת  בשתי ידיות אלקטרה מקוריות. ידית עץ אחת כפולת פיה, 4 סלסלות שתיים מהן 7 גרם ושתיים 17 גרם, סלסלה עיוורת לניקוי, טמפר איכותי, ערכת חיבור מים וניקוז, מפתחות אבטחה לוויפי, ניירת רלוונטית וסמל אלקטרה מוזהב לחולצה 😊

לפני שנתחיל בביקורת עצמה אתן מעט רקע על עצמי ונסיוני בתחום הקפה.

נתחיל מעובדה שתפתיע אתכם, נכנסתי לעולם הקפה ממקום של אדם שאף פעם לא שתה קפה – לא נס ולא שחור ועד היום לא שותה נס או שחור.

מה שהכניס אותי לעולם מופלא זה, זה הרצון לייצר 15 דקות של זוגיות בוקר לפני שכולם מתפזרים לעסקיהם.

זה קרה לפני הרבה שנים טרום עולם הנספרסו וטרום (NEGRO גלעד) בוטיק קולי הקפה בארץ.

במהלך השנים החלפתי מספר מכונות קפה מחברות שונות ותפיסות שונות להכנת קפה (קפסולות, פודים, טוחנות, סינגל בויילר, מחליף חום, דוד כפול).

במקביל שדרגתי כמובן גם את כל הציוד ההקפי כגון מטחנות, טמפרים, מיישרים, כלי איחסון ועוד ועוד.

לפני כשנתיים לערך הכנסתי לחיי גם את ה-GENE, שיקלה לי את הפולים.

אני כבר כמעט 4 שנים עם מכונת דוד כפול ECM SYNCHRONIKA וכשנה וחצי עם מטחנה של CEADO e37sd (מטחנת קצה לסינגל דוזינג).

לפני שנה וחצי חיפשתי מחליפה לסינכרוניקה שלי, פרסמתי פוסט בדיקת מחיר למשומשת שלי ויצא שאחרי כשעתיים היא נמכרה וזאת בטרם הבנתי מה אני קונה.

הלב אמר LA MARZOCCO GS3 , הכיס שאל האם השתגעתי ?

הראש חשב מכונת מנוף ? הלב אמר אין כזאת שהכיס יאפשר שאני אאשר. בדקתי פרופיטק, בצארה ועוד, כולן היו צעד לאחור בכל היבט (איכות בניה, משאבה, מיכל המים…) למעט בסוגיית המעבר למנוף וכך מצאתי את עצמי רוכש ונהנה מעוד סינכרוניקה חדשה.

חלפה שנה וחצי והדגדוג לשינוי חזר וכך מצאתי את עצמי מעמיס את ה VERVE המדוברת למכוניתי.

אז מה חוויתי בשבועיים האחרונים שיכל לעניין גם אתכם ?

בואו נדבר על חווית השימוש היום יומי.

הפעלה ראשונית (ללא חיבור ביוב ומים) קלה מאד, ממלאים מים במיכל הפנימי הנשלף (מצאתי שהכי נוח לא לשלוף אותו אלא למלא ישירות) מחברים את כבל הקומקום הנשלף לחשמל לוחצים על כפתור ההפעלה והעסק מתעורר לחיים עם נורית גובה מים נמוך למשך שתי שניות ומילוי דודים רועש למשך כחצי דקה.

המשאבה הזו רועשת, להפתעתי הרעש מטריד רק בפעם הראשונה כשממלאים את הדודים. בהמשך בחליטות רמת הרעש אומנם זהה אבל זה לא מטריד.

מרגע זה ועד שלא הפעלתם את ידית החליטה למשך כשלוש שניות מה שמרחש זה חימום מנוע הספארק, סליחה דוד ההקצפה בלבד. לא משנה אם הדלקתם את המכונה באופן ידני, עם טיימר פנימי או עם שקע חכם חיצוני, לא משנה אם המכונה כבר דלקה יום שלם אבל כובתה לשנייה, דוד החליטה לא יחל תהליך חימום עד שלא תזרימו בו מים. הדרך לדעת זאת היא הן על ידי צפייה בנורית הירוקה שלא עברה ממצב כבוי למצב ירוק מהבהב והן באפליקציה שם יופיע סימון לבצע חליטה ל 3 שניות טרם יופיע האיקון OK.

זהו אלמנט מהותי מאד בהחלטה האם זאת תהיה המכונה הבאה שלכם ואסביר.

מכונות הדוד הכפול (שני דודים גדולים וראש E61 ) הן מכונות בהן מהפעלה נדרש זמן לחימום המים בשני הדודים הגדולים וכן חימום אלמנט הראש הגדול והכבד טרם נצליח לבצע חליטה טובה (זה נדרש כמובן גם במכונות מחליף חום). תהליך זה לוקח בן 20 דקות ל 40 דקות תלוי בגודל הדודים ואלמנטים נוספים שהחברות הוסיפו כגון גוף חימום ייעודי לראש החליטה, סרקולציית מים חמים לראש, חיבור הראש לגוף הדוד בצורה ישירה כך שהחום מועבר דרך המתכת ועוד.

מכונות אילו לא דורשות שום פעולה אקטיבית מן הצד שלנו למעט אספקת חשמל והן מתאימות למי שרוצה לכייל טיימר (גם מרחוק ולא רק ברשת הביתית) ולקום למכונה מוכנה – כזה אני.

האלקטה לא תעשה זאת. היא בנויה כך שתקומו ותדרשו לברך אותה אישית בברכת "בוקר טוב", רק אז תיגשו לסידורי הבוקר שלכם ותחזרו עוד 20 דקות להכין קפה.

התכנון הזה די מייתר בראייתי את כל סוגיית התכנות מראש שמתאפשרת ב"אפליקציה", אמרתי אלפא רומיאו ??

המכונה תתאים מאד למי שלא משתמש בטיימרים שכן מאפשרת בניגוד לרוב מכונות הדוד הכפול/מחליפי החום להפיק שוט איכותי בזמן קצר מאד מהדלקה, אפילו תוך 15 דקות.

זמן החימום מהדלקה לפעולה ע"פ החיוויים של המכונה הוא 10 דקות בלבד.

אוקי המכונה התחממה, לקחנו את ידית החליטה הבודדת והכנסו אליה את סלסלת ה 7 גרם של VST (את הסלסלה המסופקת שימו בארון, אי אפשר להוציא איתה שוט איכותי) דחסנו 14 גרם קפה ו…..

רגע רגע, רוצים פרה אינפיוז'ן , רוצים לשנות את ט"מ החליטה ? אז בואו נתחבר לוויפי.

למכונה יש מה שנקרא דיירקט וויפי המופעל בעזרת סיבוב של מפתח נשלף בחזית המכונה.

סיבוב המפתח מפעיל את הרשת היעודית של האלקטרה ולא מתחבר לרשת הביתית שלכם. מה זה אומר בפועל ??

ראשית זה אומר שלא ניתן להתחבר למכונה שלא מסביבתה, אתם לא יכולים לכייל בה משהו אם אתם במשרד שלכם.

שנית זה אומר שאתם נדרשים לעזוב בנייד את הרשת הביתית שלכם ולהתחבר במקומה לרשת שמספקת המכונה, זה לא מסובך זה מבוצע על ידי בחירת רשת ELEKTRA  וכניסה אליה(אין צורך בסיסמה) ומיד מוצג דף HTML עם נתוני המכונה מה שנקרא "האפליקציה". דפדוף ימינה ושמאלה מעביר בין עמודי הכיול השונים כמו גם הפרה אינפיוז'ן ודברים נוספים בסיסים. די בסיסי, אפשר היה יותר.

אוקי אז הגדרנו 92 מעלות לחליטה ו 4 שניות פרה אינפיוז'ן ועזבנו את הטיימרים כמו שהם כי הם לא רלוונטים כפי שכבר הסברתי, סובבנו את המפתח חזרה והתנתקנו מהמכונה לתמיד.

עם הורדת ידית החליטה לא קורה כלום, כן קורה אבל זה שקט, כאן מתחיל תהליך הפרה אינפיוז'ן בו מועברים מים ללא לחץ המשאבה אל העוגית ויוצרים את ההרטבה המדוברת טרם נכנסת המשאבה בלחץ של 9 בר.

בוא נרחיב על הפרה אינפיוזן וחוויותיי עימו.

התיחסותי כאן היא לפרה אינפיוז'ן ללא חיבור ישיר למים, לצערי אין באפשרותי להתחבר ויתכן והאפקט בחיבור ישיר שונה.

החוויה שלי עם סוגיה זו מורכבת והביאה אותי בסופו של דבר לא לבצע פרה אינפיוזן' במכונה זו מהסיבות הבאות :

ראשית בין חליטה לחליטה אני נוהג להוריד מים לניקוי הסקרין של הראש לקראת החליטה השניה במטרה להיפטר משאריות קפה בראש.  פעולה זו מתעכבת בשל הגדרת הפרה אינפיוזן', לא ירדו מים עד שלא יחלפו השניות שהגדרתם, לא קריטי אבל מעצבן.

שנית ראיתי שפעולה זו מחרבת את הפרה אינפיוזן לחליטה הבאה, תידרש המתנה ארוכה מעבר לזמן סיום כוס הקפה שכן אם לא נמתין אזי בחליטה הבאה נקבל פרה אינפיוזן חלקי ביותר המורכב מטיפות מים בודדות וזה שוני מהותי ממה שחווינו בהפעלה הראשונה.

אתם כמובן לא תראו זאת עם שמתם ידית עם קפה אבל אם תבצעו זאת עם ראש ללא ידית זה בולט מאד בסרטון שהכנתי.

אני יכל להניח שבחיבור ישיר למים תופעה מספר שתיים שציינתי כאן לא קיימת שכן לחץ המים הוא זה שיבנה את הפרה אינפיוז'ן אבל אין בי שום וודאות לנושא.

כל עוד התופעה השניה קיימת אני יכל להמליץ על ביצוע פרה אינפיוזן רק לאנשים שחולטים פעם אחת בלבד בכל הפעלה שכן כפי שציינתי חליטה ראשונה זה עובד ואח"כ נדרשות כ 10 דקות לפרה אינפיטוז'ן ראוי נוסף.

אז חלפו חמשת השניות של הפרה אינפיוז'ן, המשאבה נכנסת לפעולה וקפה מטפטף לו כמו שמן זית איכותי בקצב מרשים ומהנה ביותר.

WOW זה עוד לא קרה לי. חליטה ראשונה אחרי זמן חימום קצר מאד עם מטחנה מכויילת לסינכרוניקה, עם כמות קפה בסלסלת 17 גרם שלא מוכרת לי ואני מקבל שתי כוסות מדוייקות וטעימות להפליא.

זה באמת WOW של מכונה או מזל של מתחילים ?

אז בוא נדבר על הידיות והסלסלות.

אני כבר שנים חולט סינגל מוצלח עם סלסלת השקע העמוק של VST 7  וזה קרה גם כאן בלי שום בעיה עם אותם 14 גרם קפה. אז ההמלצה שלי היא לעניין זה היא אנא רכשו כזו יחד עם המכונה.

לגבי חליטה לשתי כוסות אני עובד עם סלסלת VST או EMS 20 גרם דחוסה ב 21 גרם קפה.

זה לא הולך באלקטרה יחד עם ידית הדאבל. אלקטרה בעד קפה כמו בספרים, סלסלת ה 17 המסופקת היא המקסימום שתצליחו להכניס בידית שאיננה בוטומלס.

עבורי זה קריטי, אנוכי ובת הזוג שלי רגילים לקפה חזק יותר.

אין זה אומר שהחליטה של ה 17 איננה טובה. היא מצויינת ונכונה אבל לא להרגל שלי.

זה לא לא פתיר שכן ידית 61E של הסינכרוניקה לדוגמא עבדה יופי כאן והצליחה להפיק עבורי בדיוק את מה שהורגלתי אליו אבל אם אתם כמוני זה ידרוש ידית נוספת עמוקה דיה בכדי להכיל סלסילת 20 גרם.

ראש החליטה בנוי היטב, הידית מתחברת אליו בצורה מאד הדוקה, הדוקה עד כדי כך שיש תחושה של נעילת מתכת במתכת הרבה מעבר לחיכוך של גומיה.

ידית החליטה נעימה, עובדת הפוך ממה שאנו רגילים – מורידים בכדי לחלוט ומרימים בכדי לסיים.

ובכן מכיוון שאני שותה רק קפוצינו זה הזמן לדלג ימינה במקרה הזה אל זרוע ההקצפה.

הזרוע איכותית ובעלת פיית ארבעה חורים (מפתיע יחסית לדוד קיטור בינוני בגודלו). הזרוע מופעלת עי ידי ידית גויסטיק מעולה רב כיוונית בגימור עץ יפייפה.

אני מקציף ביום יום עם שני קנקנים האחד MOTTA 25CL והשני ALESSI 50CL .

יש ברשותי שני קנקנים נוספים של ALESSI בגודל של 750 מ"ל וכן 1 ליטר  למצב בוא יבוא אורחים…

אני חייב לציין לטובה את איכות ההקצפה המרשימה מאד שהמכונה מספקת.

אם אני נדרש להגדיר את הלימט שלה הייתי אומר הוא נמצא בקנקן של 1 ליטר(זה קנקן ענק שרובנו כלל לא מחזיקים בבית). המכונה תצליח להביא את הקנקן הזה לטמפרטורה הנדרשת בדיוק ברגע בו הלחץ ירד וידרש מילוי חוזר של הדוד וזה מרשים מאד.

המשמעות של האמור מעלה זה שכל הקצפה לעד ארבע כוסות קפוצינו יבוצעו בצורה מושלמת.

היא עושה זאת על ידי דחיפה של הרבה אוויר (ארבע פיות) יחד עם גוף חימום אגרסיבי שנכנס מידית לפעולה לטובת אספקת אוויר בלחץ.

אז מה היה לנו או איך נסכם ?

במקצוע שלי נמדדים בתוצאה סופית ולכן בראש הדברים אציין שה VERVE ELEKTRA יודעת לעשות קפה מעולה.

היא עושה זאת תוך כדי שהיא מרגשת אותך וגורמת לך לרצות לגעת בה ולהזיז את המתגים שלה.

היא מוציאה שוטים איכותיים ואחידים בזמן קצר מאד מהדלקה, היא תאפשר לכם לעבוד ממיכל או בחיבור ישיר, היא תתחבר לביוב, היא תאפשר לכם לקבוע את ט"מ החליטה וזמן הפרה אינפיוז'ן, היא תספק מיכל מים פנימי גדול מאד, היא תהווה מוקד לשייח כשיבוא חברים וללא ספק תסובב את ראשיכם לאחור לפני שתצאו לדרככם.

 

היא יכולה להיות מכונה מושלמת לחובבי אלפא רומיאו שקראו את הסקירה שלי ומוכנים לסלוח לה על המוזרויות המתלוות לה.

 

מחיר מומלץ לצרכן: 16,900 ש"ח

לשרשור תגובות לחץ כאן


19:35
  /  
10.4.2021
  
קובי ויסמן

1