זה לא באמת נראה כמוך – הוירוס שעובר במסנג'ר חוזר

ראינו אותו כבר והוא חוזר שוב - הוירוס שיגנוב את פרטי החשבון שלכם חוזר. היזהרו
16:40
  /  
17.11.2020
  

כבר לפני חודש ראינו חשבונות פייסבוק שהעבירו הודעות ושיכפלו אותן מהאחד לשני כשהמטרה שלהן היא לגנוב את פרטי חשבון הפייסבוק שלכם ולהמשיך ולהעביר את ההודעות הלאה בשמכם. מסתבר שזה ממשיך.

הודעת הוירוס תתקבל בדרך כלל כביכול מחבר פייסבוק שלכם ששלח אליכם סרטון וידאו שנקרא "זה נראה כמוך" מתוך ציפייה שתתפתו ותפתחו את הלינק. לאחר פתיחת הלינק, תקבלו מסך שבו תתבקשו להזין את פרטי חשבון הפייסבוק שלכם כאילו כדי לצפות בסרטון.

ברגע שתזינו את פרטי החשבון שלכם, למעשה נתתם אישור לאותו הוירוס להיכנס לחשבון שלכם ולשלוח את אותה ההודעה בשמכם גם לחברים שלכם שיכולים ליפול גם הם וכך הלאה.

מה עושים?

ההמלצה, כמו תמיד, היא לעולם, אבל לעולם לא להזין את פרטי החשבון שלכם סתם ככה. לבדוק היכן בדיוק את מזינים את פרטי החשבון שלכם ואם זה לא באחד מספק השרותים שלכם באופן ישיר, לא להזין.

אם נפגעתם, החליפו מיד את הססמא שלכם והפעילו אימות דו שלבי (שמומלץ ללא קשר) ובמקביל הודיעו לחברים שלכם שקיבלו הודעה בשמכם לעשות את אותו הדבר.


16:40
  /  
17.11.2020
  

1