מסך גיימינג AOC CQ32G1

מסך גדול בגודל 31.5", עם תדר רענון גבוה, רזולוצית 2K, תמיכה ב- AMD FreeSync ומחיר נמוך.   


הקדמה

לפנינו אחד ממסכי הגיימינג הגדולים שיש ל- AOC להציע, כאשר החברה שמה לעצמה מטרה להציג מסך שיענה על הדרישות של רוב הגיימרים וגם יגרום להם לבחור במסך הזה על פני אחרים וזאת על ידי הצמדת תג מחיר נמוך למדי, שמגיע לאחר הכללת מספר פשרות שלדעתה מקובלות.

נתחיל בגודל, זהו מסך בגודל 31.5" קמור בעל פאנל VA ברזולוציה של 2560×1440 אשר מקנים ערך PPI של 93, יחד עם בהירות לפרקי זמן קצרים בערך של 300nits ו- Contrast של 3000:1, זמן תגובה MPRT עומד על 1ms ותג המחיר מגרד את ה- 2000 ש"ח מלמטה.

 

מסך גיימינג AOC CQ32G1מסך גיימינג AOC CQ32G1

מבנה ועיצוב – אומנם הכל פלסטיק, אבל זה לא מוריד מהאיכות, רק מהמחיר

המסך עשוי כולו מפלסטיק כהה עם שוליים דקים בצדדים ובצד העליון, אך השוליים התחתונים של המסך עם פאנל עבה יחסית בעל פס אדום דק שמקנה את עיצוב הגיימרי שכל כך נפוץ. בצד ימין למטה יש 5 כפתורים עבור שינוי הגדרות המסך, די חבל שהחברה ממשיכה לייצר מסכים עם שליטה מבלבלת כזאת ולא עובדת לג'ויסטיק שהרבה יותר נוח לתפעול כפי שחברות אחרות כבר עושות.

מסך גיימינג AOC CQ32G1המסך אומנם עם שוליים דקים בצדדים ולמעלה, אבל אם תשימו לב, התמונה לא מגיעה עד לשולי המסך. תמונה ברורה יותר מופיעה למטה.

מסך גיימינג AOC CQ32G1שימו לב שהבאזל אומנם דק, אבל התמונה לא מגיעה עד לשוליים, דבר שמקנה שוליים עבים יותר ממה שנדמה בהתחלה.

 

 

מסך גיימינג AOC CQ32G1
היה עדיף תעלה לניהול הכבלים עבור מראה אסתטי יותר.

מסך גיימינג AOC CQ32G1
העובדה שהמסך קמור, תגרום לכך שאחורי המסך יהיו חשופים מהצד, זאת אחת הסיבות ש- AOC נתנה תשומת לב מיוחדת וביצעה עיצוב קליל של פאנלים חלקים אסתטיים עם עיטורים אדומים יפים בצורת X שממשיכים עד רגלית המסך.

אם מזכירים כבר את הרגלית, אחת הפשרות ש- AOC ביצעה כאן הוא סטנד מפלסטיק. זה לא נורא כל כך כי הפלסטיק עשוי מפרופילים עבים למדי וזה לא מרגיש זול, אך לא איכותי כמו סטנד מתכתי. מכיוון שהרגלית חסרה את המשקל של רגלית מתכתית, היא מעט גדולה בעומק של 244mm על מנת לספק בסיס יציב למסך ששוקל 7.28Kg, אז כדאי שתיקחו את זה בחשבון ותודאו שיש לכם שולחן עמוק דיו. אני עם שולחן בעומק של 70 ס"מ וזה היה מעט גבולי בשבילי, אבל ייתכן שזה בגלל האופן בו אני נוהג למקם את המקלדת יחסית עמוק לתוך רוחב השולחן.

 

מסך גיימינג AOC CQ32G1שימו לב כי שאם מוסיפים את גודל רגלית המסך יחד עם המסך הקעור, הוא תופס נתח די נכבד מהשולחן, אז רצוי להצטייד בשולחן עמוד דיו.


אם תרצו לחסוך את המקום הזה ואולי לתלות את המסך על הקיר, תוכלו לעשות זאת כי המסך תואם VESA 100×100, אך לא בטוח שתרצו כי מסך קעור לא ממש נראה טוב צמוד לקיר, אך על זרוע זה סיפור אחר.

חשוב לציין כי למרות שהמסך עשוי כולו מפלסטיק, הוא לא מרגיש זול כלל וכלל, הוא חף מרעשי פלסטיק כפי שיש במסכים ממש זולים וכל עוד לא תקישו על הרגלית, לא תדעו אפילו שהיא עשויה מפלסטיק.

מסך גיימינג AOC CQ32G1המסך חסר אפשרות של הנמכה והגבהה וניתן רק לשנות את הזוית שלו אחורה ב- 4° או קדימה ב- 21.5°. יש ל- AOC דגם דומה שנקרא C32G1, שם כן ניתן להטות בכמה מעלות את המסך לצדדים, אך המסך הזה גם עם רזולוציה של 1080p.

 

מבחינת חיבוריות, המסך מצוייד בזוג מחברי HDMI, אחד בגרסה 1.4 והשני 2.0 ועוד מחבר DisplayPort מגרסה 1.2, רק 2 המחברים האחרונים תומכים ב- 144Hz.

יש גם יציאת אודיו 3.5mn והמסך חסר רמקולים מובנים. אני לא רואה את החסרת הרמקולים המובנים כחסרון, כי מי שגיימר, משחק עם אוזניות ראויות כמו SteelSeries Arctis 1 Wireless, HyperX Cloud Flight ואם הכיס עמוק אז SteelSeries Arctis Pro Wireless ואם משום מה אתם לא אוהבים לדבר עם חברים שלכם במהלך הגיימינג, אז גם רמקולים כמו ה- Creative Sound BlasterX Kratos S5 או Creative Sound BlasterX Katana או אחרים, יהיו הרבה יותר טובים מכל רמקולים מובנים במסך שכנראה לעולם לא תשתמשו בהם.

הייתי שמח גם לחיבוריות USB ואם אגזים קצת אולי גם קצת RGB שיעזרו לקשט את הקיר שמאחורי המסך, אך חסרונן מהווה פשרה מתקבלת על הדעת.

הפאנל – VA עם ביצועים טובים 

חסידי ה- IPS בדרך כלל יקפצו ראשונים ויגידו ש- "אם לא IPS, זה לא שווה", זה באמת נכון עבור הרבה מקרים והיתרונות של IPS די ברורים, אם זה זויות הצפייה הגדולות יותר ואיכות הפקת הצבע המדוייקת יותר, אך מצד שני, פאנלים מסוג זה מגיעים גם עם חסרונות כמו זמן תגובה שעומד לרוב על 4ms, בעלי זליגת אור מהפינות שמוכרת גם כ- IPS Glow וגם יקרים יותר ממקבילם ה- TN או ה- VA. פאנל VA כמו שיש ב- CQ32G1, הוא פשרה נוחה בין TN ל- IPS, עם יכולת הפקת צבע וזויות צפייה קרובות לאלו של IPS ולרוב עם Contrast גבוה יותר, החסרונות הם לרוב תופעות של Ghosting שמציק בסצנות חשוכות ולכן יצרנים שמשלבים פאנלים מסוג VA ישלבו גם אלקטרוניקה שתעזור להוריד את התופעות השליליות האלו, אבל הכי חשוב – המחיר, פאנל VA יהיה זול יותר ממקבילו ה- IPS. 

אם נתייחס קלות לנושא של זויות הצפייה, הדבר מאבד חשיבות במסך קמור כמו ב- CQ32G1, כי הקמירות תיצור זוית צפיה יותר ישרה יותר מול הצופה לעומת מסך דומה בעל פאנל שטוח.

הפאנל כאן הוא כאמור VA עם רזולוצית 2560×1440 ביחס מסך שגרתי של 16:9 וגודל של 31.5". גודל זה נפוץ יותר עבור רזולוצית 4K, אך גם אם משתמשים בכרטיס גרפי חזק כמו GeForce RTX 2080 TI, לא מצליחים להניע משחקים בתדר רענון גבוה ברזולוציה כזאת עם הגדרות גרפיות גבוהות. לעומת זאת, רזולוציה של 2K הינה פשרה טובה מאוד בין 1080p שלא כל כך ראוי לשחק מעל גודל 31.5" בשל ערך PPI נמוך לבין 4K שקשה להזיז בתדר רענון גבוה כאמור. עם PPI של 93, ברור שלא תהיה לנו תמונה חדה כמו במסך 4K, מצד שני, פאנל ה- VA מפיק תמונה נעימה למראה, עם גוונים שנוטים לכיוון החם, כיול קל עם ה- Colorimeter וניתן לקבל תוצאות הרבה יותר נייטרליות ו- 99% מ- sRGB עם Delta E שעומד על 1.96 שמהווה תוצאה טובה עבור עבודה מדוייקת בצבע. הצבע עצמו נראה שופע ופאנצ'י וה- Contrast נמדד עם 2650:1, דבר שעוזר להבליט את כל רבדי הצללים שיש בסצנות חשוכות במשחקים כמו Shadow of the Tomb Raider.

 

מסך גיימינג AOC CQ32G1

בדיקת ה- Blur שנעשית עם תבנית ה- UFO הציגה תמונה חלקה ומדוייקת עד כדי ראית הנקודות הלבנות במרכז החללית.

 מסך גיימינג AOC CQ32G1

שימוש בתבנית ה- Blur Trail/PWM יחד עם הורדת הבהירות של המסך, לא גילתה בעיות PWM והקו נשאר אחיד לאורך כל המעבר שלו.

 מסך גיימינג AOC CQ32G1

בדיקת ה- Inversion העלתה ביצוע לא מדוייק, אך בדיקות אלו לרוב נכשלות במסכי 144Hz, למרות שאומת כבר השימוש ב- Pixel mapping 1:1

 

הערה: 3 התמונות למעלה אינן תמונות מתוך המסך עצמו, אלא תמונת מסך דיגיטלית של הבדיקה.

 

אחידות המסך טובה, עם זליגה קלה מאוד מהפינה הימנית התחתונה, זה משהו שבכלל לא ניתן יהיה לאבחנה במהלך Gaming, עבודה או צפייה בסרט ומגיע ללמד איתנו על איכות הבנייה הטובה יחסית של המסך.

תאימות AMD FreeSync / NVIDIA G-Sync

המסך מוגדר כתואם FreeSync בלבד וזוהה בהצלחה על ידי Device Manager וגם על ידי ותוכנת ה- Radeon של AMD, שהיא מצידה הפעילה אוטומטית FreeSync.

מסך גיימינג AOC CQ32G1

 

טווח תדרי ה- FreeSync עומד על בין 30Hz ל- 144Hz והוא מבטיח לנו תאימות בין הפריים שמוציא הכרטיס הגרפי למסך שמציג אותה ללא בעיות Horizontal Tearing, שלרוב נחשפות בתנועת Panning. זוהי תכונה שלדעתי חובה בכל מסך גיימינג.

לגבי FreeSync 2, הדבר שמור למסכים בעלות גבוהה יותר וחשוב לומר כי FreeSync 2 לא מחליף את FreeSync, הטכנולוגיות חיות אחת לצד השנייה, כאשר FreeSync 2 נועד למסכים בעלי תדר רענון משתנה, עם תמיכה ב- HDR, תמיכה ב- Low FPS Compensation על ידי הכפלת פריימים ב- FPS נמוך ו- Latency נמוך במיוחד.

מסך גיימינג AOC CQ32G1תמיכה ב- AMD FreeSync ורזולוצית 2K

זהו מסך תקציבי לגיימינג

מי שקונה מסך כזה, מתכוון לשחק איתו וזה מה שעשינו לאורך כל תקופת המבחן. משחק כמו Counter-Strike: Global Offensive קל להגיע איתו ל- FPS גבוה עם הגדרות גרפיות מקסימליות. איכות התצוגה היתה מצויינת, FreeSync תזמן את הפריימים היטב ללא בעיית Tearing. משחקים משנתון קצת יותר מתקדם כמו Fortnite או Overwatch הציגו תמונה עשירה בצבעים, עם הגדרות גרפיות כמעט מקסימליות וזאת על מנת לשמור על תדר רענון של 144Hz. העובדה שהמסך 31.5" על יחס של 16:9 איננה הופכת אותו לגדול מידי, מרחק העיניים מהמסך עמד על 50-60 ס"מ ואין צורך במרחק זה להזיז את הראש על מנת לראות את המתרחש בצדדי המסך, מספיק תנועת עיניים מהירה על מנת לראות את תצוגת התחמושת, הנשק הנבחר או החיים. אם המסך היה ביחס רחב יותר כמו 21:9, סביר להניח שהיינו צריכים גם להזיז את הראש, העובדה שהמסך 16:9, חוסכת מאיתנו את זה.

מסך גיימינג AOC CQ32G1מרחק צפייה של 50-60 ס"מ זה בול עבור 31.5" עם רזולוצית 2K

משחקים נוספים כמו DOOM Eternal, Call of Duty: Warzone או Call of Duty: Modern Warfare – הכל ברזולוציה של 2K, הגדרות גרפיות כמעט מקסימליות ו- 144Hz, פשוט תענוג.

 

מסך גיימינג AOC CQ32G1כל משחק ב- 144Hz

מסך גיימינג AOC CQ32G1
נמאס לכם לחפש בכל משחק כיצד מפעילים תצוגת FPS? הדבר קיים מובנה ב- OSD של המסך.


כרטיס המסך אגב הוא AMD Radeon RX 5700 XT.

 

סיכום – גיימינג תקציבי בגדול

דגם ה- CQ32G1 הוא אחד הזולים בארץ שמסמן ב- V את כל התיבות של 31.5", FreeSync, 144Hz, רזולוצית 2K, פאנל שאינו TN ותג מחיר של פחות מ- 2000 ש"ח.
בתקציב דומה יש גם את ה- Samsung C32JG50QQM, אך הוא בין הבודדים, כל שאר המסכים שעונים על התיבות הללו מתומחרים בצורה יקרה יותר, אם זה ה- ASUS TUF GAMING VG32VQ או ה- Samsung C32HG70QQM שכבר מוסיף HDR, טכנולוגית QLED, תאורת RGB אחורית, חיבוריות USB, מצב פורטרט ועוד.
ה- CQ32G1 מהווה פשרה שלטעמי נכונה בה כל התכונות החשובות ביותר קיימות והחסכון במחיר מגיע לאחר השמטת תכונות פחות חשובות כמו אסמכתת NVIDIA G-Sync, מעמד מתכתי עם אפשרויות TILT ופורטרט, חיבוריות USB או תאורת RGB.

הנעת רזולוציה של 2K בתדר גבוה במשחקים איננה משימה בלתי אפשרית היום, כרטיס כמו ה- AMD Radeon RX 5700 ומעלה יעניק את החוויה יחד עם הגדרות גרפיות כמעט מקסימליות ואם ניקח את העובדה שאתם מקבלים מסך 31.5", אתם תישאבו למשחק ותקבלו חוויה היקפית טובה בשל המסך הקעור.

נכון שאתם יכולים לקנות מסך 27" שגרתי ויש אינספור כאלו מתאימים, אבל 5" האינצ'ים האלו לטובת ה- CQ32G1, כמו שזה המון עבור מסך בסלון, זה עוד יותר משמעותי עבור מסך גיימינג שיושב 50 ס"מ ממכם, אז אם אתם מחפשים לצ'פר את הילד שהביא ציונים טובים, מתנת בר מצווה או סתם מתנה לעצמכם לתקופת ההסגר בה כולנו נתונים, ה- CQ32G1 יעניק חווית גיימינג טובה מבלי לשבור את הכיס.

מחיר: 1999 ש"ח

לדיון בנושא: מסך גיימינג AOC CQ32G1

 

מסך גיימינג AOC CQ32G1


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

18:00
  /  
18.04.2020
  
מאת: זיו רוזנפלד

1