עיצוב
חודש יוני הוא החודש שבו בישראל היבואנים מתחילים לטפטף את המודלים החדשים שהוכרזו בינואר בתערוכת CES 2018. השנה חברת LG מציגה את סדרה 8 של מסכי ה-OLED שלה. ה-C8 צפויה להיות מודל הביניים פופולרית מעל סדרת B שהיא סדרת הכניסה למסכי OLED. בעבר סדרת C בידלה את עצמה מסדרת B בכך שהיתה מעוגלת, אך נראה שהקהל לא אימץ את המסכים המעוגלים והעדיף מסכים שטוחים.
מבחינת עיצוב המסך דקיק בעל מסגרת שחורה ובלתי נראית, כאשר תחתית המסך משולב במעמד מינימליסטי בעל יכולות Atmos, דגם C השנה כולל שיפורים ביחס לדגם B בתחומי העיצוב והסאונד. דגם C קיבל יכולות Atmos שבעבר היו זמינים רק בדגמי העל G, E ו-W.
גב מסכי סדרת C8 כולל גב אחורי כסוף ואטרקטיבי, אשר מאפשר לכם גם להציב את המסך כך שחלקו האחורי יכול להיות חשוף. חיבורי המסך הצידים מורכבים משלושה חיבורי HDMI 2 וחיבור USB 2. חיבור HDMI2 הוא חיבור ה-HDMI ARC של המסך.
הפאנל האחורי כולל חיבור HDMI 2 נוסף, ועוד שני חיבורי USB 2 (אין למסך חיבור USB 3, שזה מוזר), חיבור לאנטנת עידן+ (ללא מתח הגברה), חיבור לוייני, מיני ג'קים לקומפוזיט וקומפוננט, חיבור סאונד אופטי וחיבור רשת. כמובן שיש חיבור רשת אלחוטי מסוג AC ו-Bluetooth 4.2.
עובי המסך דקיק במיוחד, כאן ניתן לראות כאן את המסך ביחס לאייפון X. אין בכלל מה להשוות, האייפון עבה הרבה יותר.
שלט המסך לא יפתיע אתכם והוא שיכלול של העיצוב הקיים של ה-Magic Remote אך בעיצוב בצבע כסוף ומתכתי ותחושה ארגונומית במיוחד. מספר הכפתורים של המודל העדכני מעט צומצם והוא בדיוק הכמות הנכונה. השלט ארגונומי מאוד וכפתור ה-D-PAD שבעבר היה קל מדי ללחיצה, הפך שקוע וארגונומי ונוח במיוחד להקלקה – כאשר במרכזו גלגל גלילה עם קליק. הטיה של השלט מאפשרת לכם להצביע על דברים בממשק (לא הכרחי) כאשר האמינות של השליטה באוויר שופרה עלול להלחץ בקלות רבה מדי – העיצוב של הכפתור החדש פשוט מושלם. בחו"ל השלט מאפשר גם שליטה על ממירים, אך בארץ הפיצ'ר אינו פעיל, אם כי נראה ש-LG בהחלט עובדת לתקן מגבלה זו ויתכן שהיא תתוקן בהמשך בעזרת עדכון תוכנה.
אחד השיפורים של המודל החדש הוא ציפוי שמצמצם את החזר האור מהמסך. בעבר המסכים הקעורים מסדרת C היו בעלי יכולת להטות את החזרי האור באופן שצמצם את מידת ההחזר. במודלים השטוחים שטח מסך הזכוכית כוללת הרבה יותר שטח שבו ניתן לקבל החזרי אור ולכן LG, כמו גם שאר החברות המובילות, ממשיכות למצוא פיתוחים וציפויים חדשים אשר מצמצמים את החזרי האור מבלי לפגום באיכות התמונה של המסך. בבדיקה שערכנו אל מול חלון בהיר באור יום, הציפוי פעל חלקית, אך פחות טוב מכפי שמסך מעוגל היה יכול לעשות. ללא ספק הציפוי הוא שיפור מהדורות הקודמים, אך אנחנו עדיין לא שם מבחינת אפס החזרי אור ממקורות אור בהירים.
מבחינת מערכת ההפעלה, המסך מגיע עם WebOS 4 אשר כולל מספר שינויי ממשק לא דרמטיים ושיפורי ביצועים. הממשק יהיה מוכר לכל מי שעבד בעבר עם WebOS והשכלולים כולם הגיוניים ונוחים מאוד. נשארו פסי האפליקציה הצבעוניים בתחתית המסך אלא שכיום הם מעט נודדים בכדי להפחית את הפוטנציאל לצריבת המסך. בתחתית המסך השמאלי יש את רשימת ערוצי עידן+ המועדפים. בצד המסך השמאלי יש פאנל חיבור יוטיוב.
גלילה ימינה מציגה את שאר האפליקציות המותקנות, חלק גדול מהם מובנה.
פאנל ה- YouTube חביב במיוחד. ניתן להוסיף לו חיפושים, ערוצים או משתמשים לגישה מהירה לתכנים הללו. אהבתי!
אם בעבר LG הדגישה את הציפור המצויירת שמלווה את הגדרת המסך, הדגש הזה הופחת מאוד ותהליך הרישום הפך ליותר שבלוני ופחות משעשע. ככל הנראה כבר אין צורך באנימציות בכדי לשכנע את לקוחות החברה בכדאיות הרישום והחיבוריות לרשת. תגידו מה שתגידו, אני אוהב את הציפור הזו וחושב שהגישה המקורית של LG משעשעת וחביבה כאחד.
תהליך הגדרת המסך איננה מורכבת במיוחד, וכוללת הגדרת כניסות, סריקת ערוצים ועוד. מגבלה אחת של הסריקה היא שאין דרך לדעת אם אתם מכוונים כראוי את האנטנה. במקרה שלי היה קושי לסרוק במצב הזה את אפיק 28 (האפיק החדש) של עידן+ שנחוץ בכדי לקלות את כאן1 ב-HD. בכדי להוסיף אותו נכנסתי לתפריט הערוצים והוספתי את ערוץ 28. רק בשלב הזה יכולתי לראות את עוצמות האנטנה ולכוון את האנטנה כראוי. יש לציין שלא בכל מקום יש קליטה טובה של ערוץ זה שכולל את ערוץ כאן11 ב-HD.
כחלק מהממשק החדש, כאשר אין מקור או אין כניסה, המסך נכנס למצב גלריה ומציג תמונות וציורים. ניתן גם לפקוד על המסך להכנס למצב זה על ידי פתיחת את האפליקציה היעודית של הגלריה.
אותה אפליקציה משכנעת למדי – יש שם ציורים מפורסמים, צילומי טבע ונוף שחלקם כוללים אנימציה קלה או סרטון מחזורי כולל גם מסגרת מותאמת לכל תמונה.
איכות תמונה
השיפור המשמעותי ביותר של דור 8 במסך הוא מעבד התמונה, מעבד "אלפא 9". המעבד לא שינה את מגוון התפריטים או את הממשק, אך בהחלט משפר דרמטית את איכות התמונה של המסך ובמיוחד את איכות התנועה. אם בדור 6 ראינו שבמצב החלקת התנועה גרמה ל "שבירה" שניתן היה לראות אותה בתנועות מהירות, זה נעלם בדור 7, לאחר השדרוג האחרון בדור 7 איכות התמונה בתנועת אובייקטים השתפרה עוד יותר. עם זאת, בדור 8 אנחנו רואים קפיצת דרך משמעותית שלראשונה מחליקה את התנועה ומשמרת את הפרטים. תופעות הלוואי הרגילות של מנגנונים מסוג זה, כגון הילות, שבירות, וגמגומים, אינם קיימים כאן גם בתכנים מהירים במיוחד. גם תופעת "אופרת הסבון" אינה קיימת אם אתם מפעילים את ההגדרות על רמה סבירה (לקראת אמצע הסקאלה).
אין לי מושג איך LG עשתה את הקסם הזה, אך מדובר בהברקה אמיתית.
אופציה חדשה נוספת שהיתה קיימת עד כה רק במסך LED היא BFI ש-LG מכנה אותה Motion pro. המשמעות היא שבין כל שני פריימים המסך מכניס פריים שחור, אשר מגביר את חדות התמונה. עם זאת, האפקט מגיע עם מחיר – המסך הופך כהה יותר עבור תכני 60HZ, וב-50HZ הוא מוסיף הבהוב מורגש. הפיצ'ר הזה מיועד בעיקר לגיימרים ולמי שזקוק לחדות מוגברת, אך לא חשתי שזה נחוץ בשימוש שוטף ונורמלי.
שיפור נוסף במעבד "אלפא-9" הוא שיפור הניגוד הדינמית וסופר רזולוציה. שני אלה קיבלו גם הם שדרוג משמעותי במעבד החדש. כמו כן, מעבד ה-"אלפא-9" מאפשר גם עיבוד דינמי של HDR10 אשר הוא סטטי במהותו, מה שפוגע באיכות התמונה. כאשר המסך במצב Cinema pro, המעבד משדרג גם תוכן HDR10, וזה מורגש בסרטים שלוקחים עד הקצה את היכולות של HDR כגון "מקס הזועם".
טריק נוסף של המסך הוא שימוש בטכניקה שכבר הפכה לפופולרית במכשירים ניידים – שינוי טמפ' הצבע באופן אוטומטי. אין כאן פירוט אך מדובר על זיהוי השעה והנמכת טמפרטורת הצבע (תמונה חומה יותר עם פחות כחולים) – מה שגורם לעין להתעייף פחות בצפיה בלילה ואשר מתועד כגורם שמפריע לשינה בריאה.
מנגנוני ההגנה והשמירה על המסך בפני צריבה שוכללו גם הם, אחרי הכל המסך בהיר יותר ולכן צריך גם לשמור על עצמו יותר. מדובר על כמה טכניקות כולל הזזת התמונה (נדיר שזה מורגש, המסך דואג לעשות זאת בהחלפת סצינות שבו ממילא כל התמונה משתנה), החשכה חכמה (כאשר אתם שמים את הממיר במצב pause, התמונה לאט לאט תהפוך חשוכה יותר ותחזור למצב נורמלי כמה שניות לאחר שתחזרו לצפות בתוכנית), זיהוי והחשכה של איזורים סטטים (לוגו של ערוץ) ושטיפה חכמה שניתן להפעילה פעם בכמה זמן בכדי לרענן את המסך.
המסך כבר אינו צריך לאפס את עצמו לאחר הדלקת מצב ULTRA HD (כלומר, תמיכה בצבעים ובפורמטים החדשים).
אחידות הפאנל בגוונים הכהים שופרה דרמטית מהדורות הקודמים והיא מהטובים ביותר שראיתי עד כה. ניתן לראות בתמונה הבאה שיש כתם מעט כהה בחלקו העליון של מרכז המסך, אך הוא עדין מאוד, עד כדי שבתוכן אמיתי לא חשים בו.
תופעת הפסים האנכיים (קו היצור של LG "מדפיס" את הפאנל בכיוון אנכי) היתה תופעה מוכרת בשנים האחרונות, ובמיוחד בסדרה 6 בסדרה C (צדדים כהים במסכים המעוגלים). בסדרה 8 התופעה כמעט נעלמה לחלוטין וניתן לראות אותה רק במבט מאוד קרוב ותוך שימוש בתבניות בדיקה. עם תוכן אמיתי ובמרחק צפיה רגיל כבר לא ניתן לראות את התופעה על המסך שאותו בדקנו. גרף האחידות נע בין 80%-90%, מצויין.
כצפוי, כיסוי הצבעים במצב technocolor מגיע לתוצאות כמעט מושלמות, כאשר טמפ' הצבע הנמדדת היא 6472K – הכי מדוייק שמסך צריך להגיע אליו.
מדדתי גם את DCI-P3, כאשר עיקר ההבדל בין המסך הזה לדורות קודמים הוא שהכיסוי הזה לא רק כמעט מושלם בתאורה מלאה אלא שנפח מדידת הצבע רחבה משמעותית יותר גם בעוצמות האור הנמוכות.
במצב BT1886, גרף הגאמה מדוייק ונמדד על 2.31.
במצב Technicolor הכיול הראושני נראה לא רע, אם כי ניתן לשפר אותו אפילו יותר תוך שימוש בהגדרות הכיול הפשוטות של המסך (יש מצב 2 נקודות פשוט ומצב מסובך יותר לקפדנים).
עוצמת האור ב-SDR נמדדה ב-420cd/m2, וב-HDR (בלוק 5%) נמדד 800cd/m2. שיפור נוסף שנכנס לדור הזה של מסכים הוא שככל ששטח התאורה קטן יותר, עוצמת האור בתחילה יבזיק מאוד בהיר וירד עם הזמן. זה נתון שניתן לחוש אותו אך מאוד קשה למדוד אותו מכיוון שהעוצמה החזקה מחזיקה רק לזמן קצר – מה שמאפשר למסך למנוע התחממות וצריבה של הפיקסלים ועדיין הצופה יקבל את אפקט ההבזק Specular highlights שתפקידם לשכנע אותך שאתה מסתנוור ממקור אור אמיתי וחזק.
בדיקה נוספת היא הגעה לרוויה במצב HDR הבדיקה הבאה בודקת הגעה לכל גווני האפור ואכן זה עבד.
נושא נוסף הוא גוון הורוד שניתן היה בעבר לצפות על פאנל OLED מזויות קיצוניות אך בדור 8, תופעה זו נעלמה לחלוטין.
זו טביעת האצבע הספקטרלית של המסך.
ה-lag של המסך עומד על 100ms במצב וידאו רגיל, מספר אשר צונח ל-23ms במצב "משחק". משמעות הדבר היא שהמסך מתאים לגיימינג.
תוכן
זוהי הבדיקה הראשונה שאפשר להשתמש בערוצי הברודקסט לטובת הבדיקה, והמסך לא מאכזב, כל התכנים שהצגתי עם המסך נראו פשוט מדהים. ערוצי עידן+ שהיו בעבר ביתרון על יס והוט, כיום האיכות שלהם פחותה ממה שזמין ביס, בסטינג ובהוט. המצב בסלקום, פרטנר מעט מורכב יותר אם כי איכות התמונה שלהם בערוצי הברודקסט פחות איכותית מהאלטרנטיבות.
בסופו של דבר לא משנה איך אתם תצפו בערוצים הללו, המסך מצליח להוציא מהם את המירב.
בתכני בלוריי, המסך כבר ממש מצויין ואיכות התמונה בולטת בקונטרסטיות שלה.
אבל הגדולה של המסך הוא בתכני UHD ו-HDR, הצבעים עשירים במיוחד וחדות המסך והתנועה יוצאים מהכלל. מקס הזועם הוא סרט בעייתי בגלל צבעים עזים ודווקא כאן cinema pro מצליח למתן את הצבעים הקיצוניים ולהפחית את הארטיפקטים שנמצאו שם במקור.
גם קטעי הסרט "חיי פאי" יוצאים חדים ומרעננים בצבעוניותם.
סצינת הדוב ב The Reverant הוא סצינה קשה במיוחד, פרט לאכזריות הסצינה, התמונה כהה וקונטרסטית מאוד, וכוללת צבעים כהים ועמוקים. לא רק שניתן היה להבחין בכל הפרטים אלא גם ברקע וזאת ללא כל קושי.
לסיכום, המסך הצליח לקפוץ עוד מדרגה, וזאת ניתן לראות על Mad Max כאשר אנחנו מדליקים את האופציה של מיפוי גוונים דינמי.
סאונד
נושא הסאונד תפס לא מעט תשומת לב במודל הזה וניתן לראות ש-LG עבדה קשה בכדי להגיע לתוצאות הסופיות. מבחינת איכות סאונד, הרמקול אינו עוצמתי כמו מערכת יעודית, אך היא איכותית פי כמה ממה שאנחנו רגילים בטלויזיות רגילות. נוסף על כך החברה עיצבה את הבסיס באופן כזה שינצל את הנפח שנוצר ויכוון חלק מהאלמנטים כלפי מעלה, מה שמאפשר שימוש במסך כאמצעי שתומך ב-Dolby Atmos.
בכדי להשתמש בפיצ'ר עליכם להשתמש ברמקולים הפנימיים, שכן אין למסך דרך לקבל או לשדר אטמוס החוצה (אם כי הוצאת Atmos אפשרית ברמה מוגבלת על ידי שימוש ב-DolbyDigital DD+). האפקט עדין אך מורגש. ככל שהמסך גדול יותר כך רוחב הבמה (הפיזית והתאורטית) רחבה יותר.
אין המון תכני Atmos בנמצא. עם המסך עצמו מגיעים מספר תכני דמו אבל מרבית התכנים שיש להם Atmos כיום בשוק הם בבלוריי UHD והם לא יעבדו על המסך אלא ידרשו מערכת קולנוע ביתית יעודית.
נטפליקס התחילה גם היא להפיץ תכני Atmos ומציעים כרגע רק סרט אחד בפורמט. הוא נשמע מעולה.
אבל זה לא אומר שההשקעה באודיו במסך מיותרת. מערכת הסאונד של המסך מקבילה פחות או יותר לסאונד בר באיכות גבוהה ויש לה מספר הגדרות יפות, כולל אפשרות להגדיר חתימת סאונד ולהוסיף Dolby Surround – אשר בעזרת אפקט פסיכו-אקוסטי מדמה קולות מאחוריכם על ידי שינוי תזמון עדינים לצלילים הבודדים. התוצאה מעולה, אך דרשה ממני להתקרב עד למטר וחצי ממסך ה-55" בכדי לחוש את מלוא האפקט. יש להניח שבדגמי המסכים הגדולים יותר פיזית, האפקט יעבוד אפילו טוב יותר ורחוק יותר.
עוד שיפור הוא דרך החיבור של הסאונד לרמקולי BT. ניתן בעצם להשתמש באזניות BT או רמקולים אחרים. מה שעדיין לא ניתן לעשות הוא להשתמש ברמקולי BT בכדי ליצור מערכת אלחוטית 5.1
המסך תומך ב-ARC (אך לא ב-eARC שיהיה זמין רק ב-HDMI 2.2). בניגוד למסכים קודמים שבדקתי, כאן לא היה בעיה בממשק בין המסך לבין הרסיבר (X3400H של דנון). עם זאת, המסך משלב את החיבור ARC לתקשורת HDMI CEC. ברגע שהדלקתי את הפיצ'ר הזה, הרסיבר (שגם הוא מאזין להודעות CEC) העביר למסך רשימת מכשירים תואמים (ויש לא מעט שמשתמשים בתקשורת המקוללת הזו). אך הדבר יצר לא מעט בעיות כאשר העברתי כניסות ושיניתי אופציות.
אז השאלה היא האם אתם מעוניינים ב-CEC שכאשר הוא פועל יש לו יתרון מכיוון שאפשר דרך ממשק המסך להדליק ולכבות את הרסיבר, להעביר כניסות – כל זאת מבלי לגעת ברסיבר עצמו. אך זה לא מושלם כי לא ניתן לשלוט בווליום והרבה מכשירים לא בדיוק מתפקדים כצפוי עם CEC, מה שיכול במקום לעזור רק לקלקל. במקרה שלי, זה פשוט לא עבד כראוי, אם כי החשוד המיידי נראה כמו הרסיבר שהעביר פקודות CEC למרות שקיבל הנחיה שלא לעשות זאת… בסופו של דבר, עברתי בחזרה לחיבור אופטי אמין וטוב ונמתין בסבלנות ל-eARC העתידני בכדי לבחון את הנושא שוב.
מסך חכם
גרסא 4.0 של WebOS דומה להפליא לגרסאות שקדמו לה. זה מה שנקרא "אם זה לא שבור, אל תתקנו את זה". הממשק של WebOS מצויין ואין צורך בשינוי דרמטי אלא בתיקונים קטנים. לדוגמא, הזזת הפסים התחתונים מעט באופן חכם יותר שמונע צריבה.
עיקר השינויים בגרסא החדשה קשורים להתחברות לשירותי voice שנעזרים בגוגל. בעברית ניתן לעשות חיפוש ביוטיוב ובאינטרנט (בדפדפן) על ידי לחיצה על כפתור המיקרופון בשלט והקראת הפקודה. מרבית החיפושים שלי נקלטו כראוי אך מדי פעם היו שגיעות הבנה. סה"כ זה עבד כראוי ובמהירות רבה מאוד. תוצאות החיפוש מופיעות בפס בתחתית המסך כך שניתן לגלול בינהם.
השימוש המעניין יותר קורה כאשר מעבירים בתפריטים את שפת הזיהוי הקולי לאנגלית אמריקאית. כאן אפשר לא רק לחפש אלא גם לתת למסך פקודות כגון כיבוי (אך לא הדלקה כמובן, כי הטלויזיה כבויה), מעבר בין מצבי מסך, מצבי סאונד, ווליום, מיוט, העברה בין כניסות וכמובן חיפושים ברשת שהם יותר אמינים מעברית (למי שצריך).
לדברי LG והיבואנית, סייענית קולית מלאה תהיה רק כאשר גוגל תפתח את האופציה הזו עבור ישראל, כך שיש למה לחכות.
ניתן כמובן גם למצוא אפליקציות שמותקנות.
לאחר שבוחרים בסרטון ביוטיוב, הוא ממש פותח את האפלקיציה של יוטיוב (מה שמבטיח שהגרסא האחרונה של האפליקציה תהיה זו שרצה) כאשר כבר לא חייבים להרשם בכדי להוריד אפליקציות חינמיות (כמעט כל האפליקציות חינמיות). את הגרסא הזו של יוטיוב ניתן לממשק לחשבון הרגיל שלכם בגוגל, מה שאומר שאתם תקבלו מיד את ההעדפות והערוצים שלכם.
איכות התמונה ביוטיוב פשוט מצויינת ויש תמיכה מלאה ב-4K HDR כולל גם ב-60HZ. ניתן לראות בתמונה הבאה שילוב של כל השלושה ביחד כאשר המסך מצליח להוריד את התוכן בקצב של 70Mbps ולשמור גם על HFR (קצב פריימים גבוה), ועל תמיכה בגמוט הצבעים הרחב של REC2020).
נקודה חשובה היא שחיפוש ביוטיוב המובנה הוא רק עם המקלדת הפנימית האנגלית של יוטיוב. ניתן לעקוף מגבלה זו או על ידי חיפוש דרך הטלויזיה (לא דרך האפליקציה של יוטיוב) או בטלפון שלכם ולעשות Cast לטלויזיה, מה שבפועל מבצע את הסטרימינג בטלויזיה ולא דרך הטלפון.
חנות האפליקציות של LG נוחה מאוד וקל למצוא ולהתקין אפליקציות.
האפליקציות מופיעות בתפריט האפליקציות בתחתית המסך ואם יש עדכונים, אז אפליקציות מעדכנות את עצמן כאשר מריצים אותן. מגוון התכנים רחב מאוד לישראל, כאשר שתי המובילות הן Netflix (עם ממשק ותרגום בעברית, 4K ו-HDR) ו-Amazon prime (שאין לו עברית בממשק או בתרגום אבל יש לו 4K ו-HDR) ויש להן כפתורים יעודיים בשלט של LG.
תכנים נוספים כוללים חבילות OTT (טלויזיה מהרשת) בערבית, אנגלית, בעברית (וואלה, מוביז, סמארט, מקאו, סלקום ועוד), רוסית (מיגוגו, קרטינה), הודית, תכני ילדים, משחקים ומוזיקה. בקרוב צפויות עוד אפליקציות תוכן ישראליות לצאת וכמו כן גם להשתדרג.
תוכנת Muviz מחליפה את סמארט עם תכני סרטים וסדרות חדשים לרכישה והשכרה חד פעמיים.
סמארט של טריפל-C מתמקדים כיום בתכנים בעברית ובעיקר בסדרות.
האפליקציה של סלקום TV עובדת מעולה וכוללת את כל הערוצים והתכנים שזמינים בממשק שקל מאוד להבין. איכות התמונה טובה, אם כי יס, סטינג והוט עדיין מובילים באיכות התמונה של ערוצי הברודקסט ב-HD (רשת, קשת, עשר, 9, 20, 24). סלקום מעדכנת את האפליקציה מדי פעם ועשתה זאת שוב מעט לפני המונידאל וכעת כוללת כמעט את כל הפיצ'רים שיש בממיר – יתרון בולט שאין צורך ממש לממיר יותר.
יתרון נוסף לאפליקציה של סלקום היא העובדה שהאפליקציה שלהם כוללת אפשרות צפיה בערוץ המונדיאל 4K לא רק ב-4K אלא אפילו ב-HLG HDR, וזה עובד פשוט מצויין. נראה שסלקום השקיעה בנושא הזה לא מעט מאמץ.
התכנים לא מוגבלים רק לוידאו, ניתן גם להשתמש בחשבון דיזר ו-ספוטיפיי להזרמת מוזיקה מרוחקת.
בשביל תכנים מקומיים יש את PLEX וגם DS VIDEO ודומיהם.
אפליקציה חדשה נוספת שהתווספה ממש עם פתיחת המונדיאל היא אפליקציאת "כאן" אשר כוללת שידורי המונדיאל ב-4K בחינם (אך ללא HDR כמו באפליקציה של סלקום).
נטפליקס פועלת באופן מושלם על המסך, כאשר בניגוד לגרסאות קודמות הממשק של נטפליקס מוצג ב-HDR ואיכות התמונה פשוט פנומנלית.
למסך גם דפדפן עדכני אשר זהה לדפדפנים קודמים וכולל עברית מלאה ותמיכה באנימציות ובוידאו.
יש אפליקציות מובנות רבות כולל סטרימר המוזיקה אשר תומך רק ב-UP&P. הוא כן יודע להציג את התכנים עם הגרפיקה הרלוונטית להם.
ניתן למיין לפי אמן, שיר, או לבנות רשימת השמעה. ניתן להשמיע את המוזיקה ברקע ובמקביל לראות תמונות, ולהריץ אפליקציות.
הסטרימר וידאו יודע להציג גם תמונות מהרשת במקביל לניגון המוזיקה. הוא מהיר וכולל יכולות רבות כולל תמיכה בתמונות ווידאו 360 מעלות.
ברמת הסטרימר וידאו, אם אין אודיו בקובץ, ניתן גם לשמוע את מוזיקת הרקע במקביל..
המסך מגיע עם חיבור של 100M, מה שמגביל אותו מבחינת קצב הנתונים במדיה שהוא יכול לסחוב. הפרוטוקול הנתמך הוא UP&P, וקצב הנתונים שעבד באופן עקבי עמד על 70Mbps. כלומר, מדובר על קצב שהוא מספיק לתכנים סטנדרטים מהאינטרנט, כולל גם UHD, אבל לא לתכני בלוריי UHD.
הסטרימר תומך בעברית ובערוצי שמע ותרגום שונים, אך הממשק מעט מורכב בכדי להגיע להגדרות הללו. התרגום בעברית מופיע בצימוד לימין – כך שסימני הפיסוק בסוף משפט מוצבים מימין במקום לשמאל. המסך תמך בתרגום בפורמט SRT רגיל ובפורמט UTF8. פיצ'ר חדש נוסף הוא חלון "תקציר" כאשר גוללים אשר נותן הצצה קדימה לקטע בסרט שאליו מכוונים – מעולה.
האפליקציות השונות שזמינות כוללות גם מזג אוויר (כולל את מרבית הערים בישראל) וכמובן שניתן גם ללחוץ לחיצה ארוכה עם אחד מכפתורי המספרים בכדי ליצור לאותה אפליקציה קיצור דרך. נוח מאוד כאשר יש לכם מספר קבוע של אפליקציות שאתם משתמשים בהם.
LG ממשיכה לשפר את מקלט עידן+, עם לוח שידורים נוח, עם חיפוש, תקציר לערוצים דרך כפתורים יעודיים (LIST לרשימת ערוצים, GUIDE ללוח השידורים). ניתן כידוע להקליט על גבי המסך או חיבור USB.
אפליקציה מעניינת נוספת היא אפליקציית התמונות מהרשת (cloud photos) שמאפשרת להציג תמונות מגוגל photos ו-Google drive.
לגבי העוזרת של גוגל – גרסא מצומצת שלה מובנית בתוך הטלויזיה אך היכולות שלה חסומות בישראל והיא אינה מאזינה ברקע (עניין של פרטיות, אנשים פחות יתלהבו להכניס את המסך אם ידעו שהוא כל הזמן מאזין להם). הדבר הכי שימושי בחיפוש קולי הוא חיפוש יוטיוב שעובד בעברית מלאה.
האינטגרציה עם אלקסה מבוצעת בעזרת Skill של LG. הבעיה כאן היא שה-skill חסום על ידי LG עבור חשבונות ישראלים. הצפי הוא ש-LG תפתח את החשבונות בהמשך, פעולה שתאפשר למשתמשי אלקסה לשלוט במסך באופן מלא.
המסך גם תומך באפליקציה הניידת אשר משמשת כשלט אך גם מאפשרת ניגון של תוכן סלולרי מרחוק. כאן לא השתנה דבר, וצריך לשים לב שטלפון סלולרי יתקשה להעביר תכנים כבדים למסך (למשל צילומי וידאו 4K), אבל זה מאוד נוח להציג לבן משפחה צילום בזריזות.
המסך גם מאפשר כמובן "הקרנה אלחוטית" של מחשב Windows בקלות רבה. גם זו אפליקציה שניתן להריץ מתוך התפריט התחתון.
סיכום
LG ממשיכה במסע השיפורים שלה במסכים והשיפורים השנה גדולים מאלה של הדור הקודם. השיפורים ניכרים בכל הגזרות, אלה העיקריים:
- שיפור דרמטי באיכות עיבוד התמונה בכלל והתנועה בפרט
- עוצמת האור עלתה, אך רק באיזורים קטנים (specular highlights)
- נפח הצבע גדל, בעיקר בגוונים הכהים
- אינטיליגנציה מלאכותית – שליטה קולית וחיפוש קולי (צפוי להיות משודרג עם הפעלת הסייענית של גוגל בישראל, ועם שחרור חסימת אפליקציית אלקסה בישראל)
- הסאונד שופר דרמטית, כולל אפקטים של dolby surround ודולבי אטמוס
- אחידות הצבע והבהירות השתפרו דרמטית בגוונים הכהים.
- אין יותר תופעות וורדרדות בזוית המסך
- שיפור בציפוי המסך נגד החזרי אור
- שיפור בחיבוריות ליוטיוב
- שיפור בטיפול ב-HDR, והוספת HDR דינמי לתוכן.
- זמן תגובה קצר במיוחד לגיימריים
הנקודות שדורשות שיפור:
- עדיין נדרש שיפור בהחזרי האור
- אלקסה עדיין לא פועלת כשורה בישראל
- היה נחמד להוסיף תמיכה ברמקולים אלחוטיים מרוחקים כתחליף לרסיבר
- אין תמיכה ב-HDMI 2.2 עדיין, כך שאטמוס מוגבל לגרסא המצומצמת שלו בלבד.
- תרגום בעברית עדיין מציג סימני פיסוק מצד ימין
- הסטרימר לא עודכן ומוגבל בגלל ממשק הרשת שלו, כלומר עדיין נדרש סטרימר חיצוני
- אין עדיין תמיכה של Magic remote בשליטה בשלטי הממירים בישראל
בשורה האחרונה, המסך הציג את התמונה הטובה ביותר שראיתי עד כה על גבי מסך טלויזיה ביתי. זה כבר דור שלישי של מסכי LG שעושים זאת, אך צריך לציין שמדובר באחד המסכים הראשונים שאנחנו בוחנים מקוי המוצרים החדשים של 2018 כך שההשוואה נעשית כאן ביחס למוצרים שנבחנו על ידינו עד כה בלבד.
לדיון בנושא: ביקורת מסך OLED 55 C8 של LG