יש שיגידו כי רמקולים הם מחויבות כבדה יותר מאוזניות. בעוד אוזניות נועדו לתת לך חווית שמע פרטית וסוגרות אותך בעולם פרטי משלך עם המוזיקה, רמקולים מייצרים חווית שמע משותפת. הם נועדו להשתלב בחלל לא רק פיזית, אלא גם להשתלב באווירה של החלל ולייצר חוויה חדשה, נעימה, מרגשת, ונוחה.
מה בקופסה
הרמקולים מגיעים ארוזים היטב, עם תושבת קלקר. בתוך שקית בד קטיפתית איכותית ונעימה. בהחלט שווה לשמור את הארגז והשקי בד למעברי דירה! הכבלים מגיעים עטופים במעטפת בד רכה ללא סיבים, ובצבע אפור נעים לעין. יחד עם ספר הוראות, שלט, וקטלוג קטן.



תוספים ועזרים
תחתיות הרמקולים מרופדות בגומי מוקצף שחור. לא רק שזה משפר את מעמדם על כל מקום שתשימו אותם, אלא גם מפחית ויברציות לא רצויות. בנוסף ה- A5+ Wireless מכילים חיבור בלוטות', אנטנת בלוטות' ובורר מתח.


חיבור ומעמד
הצבנו את הרמקולים בסלון שלנו, לא ליד הטלווזיה אלא דווקא על שידת הספרים שלנו ללא חסימה של קיר חיצוני, במרחק של 20 ס"מ מהחלון הסגור. המרווח בין החלון לרמקולים איפשר פיזור אחיד יותר, ונתן לסאונד להתפזר באופן שווה בחדר.
הם בהחלט יותר עוצמתיים מוקדמיהם בסדרה ה- A2+ הם גם גדולים יותר, ויש להם מגבר פנימי חזק יותר (ובהחלט מביאים יותר ווליום למסיבה). הרמקולים הוצבו במרחק של 70 ס"מ אחד מהשני אך הכבל הקווי מספיק גם לחיבור של 2-3 מטר לפחות, מה שמאפשר הצבה שלהם על כוננית ספרים גדולה במיוחד הניצבת על קיר שלם.


בחינה מקרוב
בניגוד לקודמיהם ה- A2+ בעלי הפאנל אחורי, הפאנל של ה- A5+ Wireless הוא קדמי. היחידה השמאלית מצוידת בכפתור ווליום מסתובב, שמאפשר קפיצה בין רמות ווליום. בלחיצה עליו הוא גם משתיק את הרמקולים. כמו כן יש גם כפתור LED המחווה על מצב הרמקולים אם הם דלוקים או מכובים באמצעות אור כחלחל עדין (ולא בוהק מדי) וגם נורת בקרה עבור השלט רחוק.



חיבורים למחשב, iPhone ואפליקציות
הצלחתי לשבור את החיבור רק כשירדתי עם המחשב ביד, 2 קומות למטה, אל החניה של הבניין. מכל מקום בבית החיבור נשמר (דירה ממוצעת של 90 מ"ר). מהמחשב הזרמתי דרך אפליקציית Spotify.
בעזרת הממשק הנהדר של ספוטיפיי החיבור הוא Seamless. יחד עם ההשתלבות הטבעית של הרמקולים בסביבה הביתית, והמוזיקה האהובה עליי, זה עוזר להעצים את החוויה שהרמקולים מעבירים.
Bring it home to me – של סם קוק, התנגן ברקע ללא מאמץ. הצלילים הרכים של השיר, מופרדים היטב, ניתן לשמוע כל כלי בנפרד. ישנה הפרדה ברורה בין קוק, לזמרי הרקע.
גם סת' מקפרלן אהוב ליבי, ופרנק סינטרה נשמעים נהדר למרות האיכות הסטנדרטית יחסית של ספוטיפיי, ה- A5+ Wireless לוקחים מה שאפשר מהאיכות שמוזרמת אליהם, ועדיין מצליחם להציג תמונת סאונד נעימה.
שימוש עם Deezer
Deezer מציעה הזרמה בחשבון הפרימיום שלה באיכות גבוה יותר מספוטיפיי במסגרת תוכנית ה-HiFi שלה. בעוד הממשק שלה לא נוח כמו ספוטיפיי. אבל איכות ההזרמה שלהם בהחלט גבוהה יותר. ניסינו את תוכנית Deezer HiFi, ובהחלט הרמקולים ניצלו היטב את איכות ה- Lossless שיש בשירות. הסאונד שלהם מלא ועשיר, הבס נעים ולא כבד מדי, פשוט מהנה.
קבצי Lossless
אם כבר קיבלתי לבדיקה רמקולים כאלה, אי אפשר שלא להיות הרפתקניים. ניצלתי את מכשיר ה-DAC התומך ב AptX-enabled Bluetooth שברשותי מבדיקות קודמות וחיברתי אותו גם דרך הבלוטות'. מה אני אגיד לכם, זו ההחלטה הכי טובה שעשיתי. הסאונד העשיר והפתוח מוזרם דרך ה-DAC אל הרמקולים. בעוד אמנם לא היה ברשותי סאבוופר, הרמקולים נתנו חוויה נהדרת. עם רגישות מופלאה, הפרדה נהדרת בין הצלילים, מבלי להשתלט או להקצין.


מתחרים
Audio Engine חורטת על דגלה להתמקד על חיבוריות אלחוטית מבלי להתפשר על איכות והיא באמת מאפשרת בניגוד לאחרות להציע חיבוריות קלה ופשוטה למכשירי תומכי בלוטות'. בשילוב עם אפליקציה תומכת Lossless, ניתן להינות מאיכות נהדרת עם מינימום כבלים והתעסקות, נטו מוזיקה.
יש רמקולים עוצמתיים אחרים מצוינים אחרים ברמת מחיר זו או מתחת לה, אבל המתחרה שקפצה לראש מיד הייתה iLoud Micro Monitor, בעיקר כי יש להם גם מגילת יוחסין בסגנון הסטודיו. iLoud מציג תכונות וביצועים כמעט זהים בדרגת מחיר נמוכה יותר, אבל העדיפות ל- Audioengine A5+ Wireless, עם עוצמה גבוהה יותר של 150 וואט, הנראות והעיצוב המשופרים, הופכים את הA5+ לברירה הטבעית. עם aptX-enabled Bluetooth והיכולת לדגום אודיו לאיכות גבוהה של 24 ביט. וההבדל הוא כמעט בלתי נשמע לאוזן בין רמקולים איכותיים חוטיים לבין הרמקולים של A5+.
סיכום
2700 ש"ח ובחנויות האודיו המורשות, זמין בצבעים במבוק, לבן, שחור.
לדיון בנושא: רמקולים אקטיבים Audioengine A5+ Wireless
