מבחן הטסה: DJI Tello – רחפן צעצוע

הרחפן הזעיר של DJI נחת לנו על כף היד. האם הוא שווה את המחיר שלו ולמי הוא מיועד? בדקנו


החברה המובילה בעולם הרחפנים למגזר הפרטי ולמגזר המקצועי, DJI, החליטה לפנות גם לעולם הילדים ולהוציא רחפן של כיף והוא באמת יתן לנו, בין טעינה לטעינה, דקות של הנאה.

מבחן הטיסה בוידאו:

עיצוב ובנייה

ה DJI Tello הוא רחפן קטן מידות. ממש קטן וממש קל. למעשה, הגוף שלו, ללא הכנפיים, מגיע לגודל של קופסת סיגריות וגם שוקל כמוה. מידותיו הקטנות ומשקלו הקטן מאפשרות לנו לנייד אותו ממקום למקום בקלות רבה, להכניס אותו לתיק קטן או פאוץ ולא להרגיש שהוא איתנו.

אם הכנפיים שלו היו מתקפלות, דבר שנראה ש DJI לא ממש אוהבת לעשות (ע"ע הספארק למשל, שם זה פשוט מתבקש), אז הייתם יכולים לקחת אותו בכיס המכנס או החולצה. את זה עשתה חברת ZeroTech עם רחפן ה Dobby שלה שלמרות שהוא גדול וכבד יותר מה Tello, האפשרות לקפל את הכנפיים אפשרו להכניס אותו לכל כיס.

למרות שממגע ורושם ראשון, נראה שהרחפן הזה עשוי מפלסטיק שברירי, מתגלה לאחר שימוש בו כי הוא עמיד למדי הרבה הודות לגמישות החומר ממנו הוא עשוי ולמגני הפרופים שמסביבו.

מבחן הטסה: DJI Tello - רחפן צעצוע

ה Tello מגיע בתוך אריזה שקופה המציגה את הרחפן במלוא הדרו. הכל כאן פשוט ומינימליסטי. הדברים היחידים שתמצאו בתוך האריזה הם הרחפן עצמו, הסוללה ושני פרופים להחלפה. הפשטות הזו ממשיכה גם בחיבור הראשוני ובדרך ההפעלה של הרחפן – יש להוריד את האפליקציה מחנות האפליקציות, להדליק את הרחפן באמצעות כפתור ההדלקה בצד ולהתחבר אליו באמצעות WIFI. זהו, אתם מוכנים לתעופה. אין צורך לכייל, להגדיר או להזין ססמאות. הכל מוכן.

מבחן הטסה: DJI Tello - רחפן צעצוע

כפתור ההדלקה בצד

את הסוללה מחליקים אל הרחפן מאחור ולחצן ההפעלה הממוקם בצידו של הרחפן יפעיל אותו או יכבה אותו כשבצד השני נמצא שקע הטעינה של הרחפן. מלפנים תמצאו את עדשת המצלמה והלד שיציג לנו חיווי שהרחפן דלוק, הסוללה עומדת להיגמר וכו'…

התחברות ראשונית ומצבי טיסה

לאחר שהתחברנו אל הרחפן והפעלנו את האפליקציה, נוכל לצפות במה שהרחפן רואה על גבי מסך הסמארטפון שלנו כשעל גבי התמונה נראה את ידיות השליטה – מצד ימין צידוד וריחוף קדימה ואחורה ומצד שמאל סיבוב ימינה/שמאלה וריחוף מעלה/מטה. הידיות הוירטואליות האלה קיימות גם ברחפנים אחרים, לרבות רחפנים טובים יותר כמו הספארק למשל והשימוש בהן פחות נוח משימוש בשלט פיזי איתו אנחנו יכולים להרגיש את תנועת האצבעות שלנו, אך בהחלט אפשרי. בכל מקרה, תמיד תוכלו לחבר שלט אלחוטי בנפרד ולקבל חוויה טובה יותר של שליטה ב Tello.

בחלק העליון במסך נקבל אינדיקציה של גובה ומהירות. אין כאן אינדיקציה של מרחק הרחפן (אין GPS) וחבל, זה נתון חשוב, אבל שוב צריך לזכור שזו לא הקטיגוריה אליה הרחפן מכוון. עוד בחלק העליון מצד שמאל הם כפתור ההגדרות וכפתור טיסות מיוחדות.

אז אחרי שהשתעשעתם ברחפן והטסתם אותו ידנית (אפשר גם לצלם את הטיסה שלכם בסטילס או בוידאו באמצעות הכפתורים מימין), תגלו של Tello יש גם אפשרויות חכמות יותר ואוטומטיות:

מבחן הטסה: DJI Tello - רחפן צעצוע

צילום פנורמה: הרחפן יסתובב סביב עצמו כשהוא יצלם את הסביבה שלו במעוף פנורמי 360 מעלות.

צילום 360 מעלות: כאן, בניגוד לצילום פנורמה, הרחפן יסתובב סביב אובייקט מסויים ויצלם אותו מכל הזויות תוך שהוא עושה סיבוב 360 מעלות סביבו. ל Tello אין אפשרות מעקב או זיהוי אובייקטים ולכן הוא פשוט יתחיל את סיבוב 360 מעלות מהמקום בו הוא נמצא ולכן תצטרכו לכוון את התחלת הסיבוב בצורה ידנית לפני כן.

מצב Bounce: במצב הזה הרחפן יקפץ למעלה למטה תוך כדי צילום. לא ממש הבנתי את המטרה של צילום מסוג זה מלבד משהו כיפי להשתעשע בו.

מצב FLIP: כאן הרחפן יעשה סלטה לאחור, קדימה ולצדדים. גם מאפיין נחמד להשתעשע בו ולא יותר.

הטסה מזריקה: במצב הזה ניתן לזרוק את הרחפן מהיד והוא יפעיל מנועים וירחף באוויר. נחמד להתחיל תעופה ככה רק צריך לזכור להפעיל את האופציה הזו. לי כבר קרה במהלך הבדיקה שזרקתי את הרחפן מבלי להפעיל את האופציה הזו והוא פשוט צנח אל הקרקע.

את ה Tello ניתן להנחית בצורה ידנית על הקרקע או על גבי כף היד. הנחיתה שלו, גם על כף היד, נעשית בצורה מושלמת.

איכות הצילום

המצלמה של הרחפן תצלם באיכות של 720P לוידאו ו 5 מגה פיקסלים לסטילס. בעוד שאיכות הסטילס מספקת בהחלט ומזכירה צילום במצלמת סמארטפון איכות הוידאו קיבלה אצלנו ציון "סביר". לא שצילום הוידאו לא טוב, צילום הוידאו מספק בהחלט במצב תאורה חוץ. אלא שאנחנו מקבלים כאן את אותן בעיות של רחפני הצילום ללא מייצב תמונה אופטי – אפקט ג'ל לאורך כל הצילום בו התמונה רוטטת כמו ג'לי.

מבחן הטסה: DJI Tello - רחפן צעצוע

עדשת המצלמה הקדמית: 5 מגה פיקסל סטילס ו-720P וידאו

אפקט הג'לי אמנם קיים גם ברחפנים אחרים ואפשר לקבל אותו, אלא שכאן ב Tello אנחנו חווינו גם בעיה מסוג אחר – קפיצות ושיהוקים תוך כדי צילום הוידאו. התמונה קופצת בצורה תדירה מידי ומפריעה לרצף הצילום שלנו. במצבי צילום אוטומטיים נבחין בתופעה הזו פחות מבמצבי צילום ידניים ובשורה התחתונה, המצבים האוטומטיים הם המצבים בהם תרצו לצלם.

העדשה של ה Tello לא ניתנת לשינוי זוית, לא דיגיטלית ולא ידנית וכך אנחנו מוגבלים לזוית אחת בלבד.

ל Tello אין GPS ולכן הוא לא יידע לחזור אלינו כשתיגמר לו הסוללה ולא ניתן להגיד לו לחזור הביתה. תפקיד ה GPS הוא גם לאפשר לרחפן לשמור על מיקום תוך כדי ריחוף ומבלי לזוז. למרות זאת הרחפן של DJI כן יודע לשמור על מיקומו באוויר וזאת הודות לחיישנים בתחתית הרחפן ובכוח עיבוד של אינטל שיודע לפענח את המידע ולהגיד לרחפן היכן הוא נמצא בכל רגע. 

בכל הקשור לזמן תעופה, אנחנו הצלחנו לסחוט מהרחפן הזה 10 דקות בשימוש סביר פלוס. אם תשתמשו בו בסביבה ללא רוחות ובצורה מתונה יותר, אולי תצליחו לסחוט ממנו עוד דקה או שתיים

מבחן הטסה: DJI Tello - רחפן צעצוע

הסוללה נכנסת מאחור. מספיקה לכ-10 דקות תעופה

השורה התחתונה

ה Tello לא מיועד כלל למי שמעוניין ברחפן עבור צילומים, לא ברמה החובבנית ובטח שלא ברמה המקצועית. ה Tello מיועד לקהל צעיר שרוצה לקחת את הרחפן לכל מקום אליו הוא הולך, לבצע צילומי סלפי מזויות מעניינות שלא היו מתקבלות עם סמארטפון רגיל או לבצע צילומי וידאו קצרים אותם ניתן יהיה לשלב בסרטון וידאו ארוך יותר. צילומי הוידאו סבירים עבור רחפן מהסוג הזה ותוכלו להשתמש בהם עבור סרטוני משפחה או יוטיוב קלילים.

במחיר של 600 ש"ח בארץ (99 דולר בחו"ל), ה Tello מצד אחד זול בהרבה מכל רחפן אחר של DJI, אך קשה להגיד עליו שהוא שווה לכל כיס, במיוחד שהוא מכוון למתנה לילדים. מהצד השני, המחיר עדיין זול למדי לאותה קטיגוריה, הרחפן בעל אבא ואמא ידועים, הוא מיובא לארץ בצורה מסודרת על ידי בנדא מגנטיק שגם מעניקה לו אחריות ובשורה התחתונה הוא יעניק לכם חווית טיסה מהנה.

 

 

 

 

 

 

לדיון בנושא: מבחן הטסה: DJI Tello – רחפן צעצוע


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
08.05.2018
  
מאת: אלי חבוש

1