בית חכם זה לא צחוק, וזה גם מוצר שאין עליו ממש ביקורת במרשתת הישראלית. אי אפשר ממש לעשות ביקורת של בית חכם כי קשה מאוד להשוות יכולות בין מערכות – אלה מוצרים שאפשר לכתוב עליהם רק אם אתם חיים איתם ממש.
אסביר את השיקולים השונים לבחירת הרכיבים ומה נותן בבית כל דבר.
שלב ראשון: הבקר
הבקר היה החלק הראשון שבחרתי כבר לפני מספר שנים (לפני כן השתמשתי במערכת Pronto של פיליפס במשך שנים רבות) והיו לי מספר מערכות שאפשר היה לבחור מבינהן. RTI היא אחת מהמערכות בית חכם מהחכמות שזמינות בישראל. הבחירה במערכת היתה בעקבות הפוטנציאל שלה ולשמחתי, אפשר להגיד שההימור שלי הצליח ובענק.
המח של RTI הוא בקר שנראה כמו מודם/ראוטר פשוט. יש ליחידה מספר יציאות IR שניתן לחבר אותן למכשירים שונים. במקרה שלי יש לא מעט מכשירים שתומכים בשליטה מבוססת IR בלבד – מהמסך (מסך LG שאינו תומך בשליטה מבוססת רשת), ממירים שונים ואפילו המזגן. כל אלה עובדים אך ורק עם IR ולכן מחוברים דרך חיבורי IR blaster לבקר XP3 של RTI.
לבקר של RTI יש מספר סנסורים שמאפשרים זיהוי הדלקת חשמל (כך ניתן באופן מעט מורכב לוודא שמוצר כלשהו באמת כבוי) ויש לו גם שתי יציאות טריגר שמאפשרות שליטה על שערים, הורדת מסכים וכו'. הבקר עצמו אינו כולל כפתורים או ממשקים, הוא מאחסן את התוכנה של השליטה. הממשק של RTI מבוסס שלטים או טאבלטים חכמים – במקרה שלי נבחר אייפד מיני. התוכנה על גבי האייפד מזהה את הבקר ומורידה את העיצוב, כך שכאשר אני משתדרג עם ציוד חדש, הממשק החדש יורד אוטומטית לשלט.
העיצוב ממש תפור לאייפד, אשר מהווה פיתרון מעולה לשליטה (ל-RTI עצמם יש פאנלים ושלטים, וניתן גם להשתמש באייפון ובאנדרואיד). במקרה שלי נעלתי את האפליקציה על האייפד כך שלא ניתן להריץ שום דבר אחר על גבי האייפד. המכשיר מגיע עם רשיון למכשיר אייפד אחד, אך ניתן לרכוש רשיונות נוספים שמאפשרים לשלוט במקביל ממספר מכשירים שונים – דבר שהוא נוח בבית עם מספר שלטים.
למערכת RTI יש תמיכה ב "דרייברים", פיסות תוכנה שניתן להתקין ואשר מאפשרים ל-RTI לדבר עם מערכות אחרות בתקשורת דו כיוונית. הדבר מאפשר למוצרים של צד שלישי להפעיל פיצ'רים ב-RTI ובעיקר להפעיל מה-RTI מוצרים שניתנים לשליטה דרך הרשת, אצלי החיבור לרסיבר הוא כזה, מה שאיפשר לי לשלוט באופן חכם בשלושת הרסיברים האחרונים שלי (Yamaha ו-Denon) כמו גם לשלוט ב-Dune ו-Kodi באופן חכם. האכזבה היחידה שלי היא שמסכי ה-LG שמגיעים ארצה לא ניתנים לשליטה דרך האפליקציה למרות שיש אפליקציות שמאפשרות להן לקבל שליטה דרך סמארטפון.
מדוע צריך שליטה דו כיוונית? שליטה כזו מאפשרת להשתמש בממשק חכם ומודרני יותר וגם מאפשרים לשנות דברים בממשק כתלות במצב המערכת. אצלי למשל שינוי ווליום מחוץ למערכת מוצג בזמן אמת על גבי האייפד, וכן אם הרסיבר אינו דלוק אזי כפתורי הווליום פשוט אים מוצגים על גבי השלט.
כאשר מאפיינים מערכת כזו צריך להבין כמה חדרים ניתן יהיה לשלוט עליהם והאם הם משותפים או נפרדים. לאחר שיודעים כמה חדרים יש וכמה שלטים יוצבו שם, אפשר להתחיל ולבנות סצינות – אצלי למשל יש מספר רב של מקורות וידאו ולכל אחד יש ממשק משלו – ממשק עבור יס, ממשק עבור סטימר Dune, ממשק למסך החכם של LG, ממשק להוט, לנגן הבלוריי, לסלקום ולפרטנר TV וכו'. לכל אחד ממשק משלו וכמובן מאקרו שמעביר אליו – מדליק את הרסיבר ואת המסך, מעביר את כולם לכניסה הנכונה ולהעביר את המסך לממשק שמאפשר שליטה על אותו מוצר.
איזורים קבועים בכל הממשקים מאפשרים שליטה בווליום, כיבוי, שינוי ערוץ ומעבר למקור וידאו אחר.
אצלי בבית המוצר המורכב ביותר הוא כמובן המקרן. לכל מקור רלוונטי (לא כל תוכן ראוי לצפות בו במקרן) יש ממשק מקביל עבור המקרן. הדלקה של כניסה במצב מקרן תכבה את הטלויזיה, תדליק את את המקרן, תוריד את מסך ההקרנה המתאים (יש לי שני מסכים: 2.35:1 ו-16:9), תסדיר את נושא התאורה ותעבור לממשק שמותאם לשילוב בין המקור למקרן (למשל החלפת מצב ידני HDR או קפיצה לממשק סטטוס של המקרן).
מערכות מסוג RTI צריך למדוד לאורך זמן רב, ולכן מדובר בהימור מכיוון שאין לדעת אם החברה תתקדם בכיוון שלי, אם היא תמשיך לקבל עדכונים ואם קהילת מפתחים תייצר עבורם דרייברים. ההימור שלי עם RTI הצליח בגדול מכיוון שהפיתרון ממשיך להתפתח ולהתאים את עצמו באופן מרשים לכל מכשיר שאני מכניס לביתי ולטרנדים העולמיים (ע"ע חיבור לאלקסה). קהילת מפתחים מרשימה כל פעם מחדש עם ממשקים חדשים שמאפשרים למערכת גם להתממשק למוצרים נוספים כולל Google home למשל.
ברמת הממשק, ניתן להגיע לרמה גבוהה מאוד והשמוש באייפד בתור שלט כולל זמן סוללה גבוה מאוד שמאפשר לנו לטעון את האייפד כל כמה ימים ולהשתמש בו כשלט נוח.
חשוב לציין: תנאי בסיסי של המערכת לעבודה יציבה זו רשת אמינה ויציבה. במקרה שלי אני משתמש בראוטר Mesh של חברת TP-Link בשם Deco M5 ואשר משמש לרשת של הקומה של הקולנוע הביתי והוא יציב להפליא ופועל ללא רבב עם האייפד. הבקר מחובר קוית לרשת. כל פעולה על האייפד מפעילה את הבקר אשר משגר את האותות IR הנרדשים לשליטה או פקודות רשת לשליטה על המכשירים האחרים.
המחיר של המערכת יכול מאוד להשתנות כתלות בגודל ומורכבות המערכת שאליה RTI תתממשק. כפי שניתן להבין, מרכיב התכנות מהווה מרכיב עלותי מרכזי כאן ולכן ככל שיש יותר דרישות, יותר מוצרים שמתממשקים או תרחישים מורכבים, כך העלות תטפס. מה שיפה במערכת הזו היא שניתן לבנות אותה באופן הדרגתי ולהכניס את התרחישים המורכבים יותר בשלב יותר מאוחר כאשר מבינים יותר טוב את מה שנדרש.
שלב שני: שליטה קולית Alexa
Echo dot דור שני בצבע לבן. קטן חכם וזול
המחיר של רמקולי אלקסה הופך אותה לבחירה אוטומטית למי שמעוניין כיום בשליטה ביתית. מדובר במכשיר קטן שיכול לשמש לשיטה קולית, אך גם כולל הרבה מאוד שירותים ומידע שניתן להתממשק אליו. חסרונו העיקרי שאינו תומך רשמית בעברית (ניסיתי להגדיר מילים באופן פונאטי, אך זה לא פעל כראוי) או בישראל כך שצריך לשאול מזג אוויר בחיפה או בתל אביב אך אלקסה לא תדע שאתם גרים בישראל ולכן המידע המקומי שזמין לנו הוא בסיסי בלבד.
את הממשק לאלקסה רוכשים ומתקינים כדרייבר של מערכת ה-RTI. השילוב כאן מוגבל מעט מבחינת מה שניתן להגיד, אך לאלקסה יש ממשק חדש בשם routines אשר מאפשר לכם להגדיר משפט במילים חופשיות באנגלית ולהפוך אותן לפעולה. מהצד של RTI ניתן להגדיר בדיוק איזה מאקרו כל פעולה כזו תבצע. התוצאה מרהיבה – פקודות קוליות פשוטות מקושרות למאקרו ב-RTI. במקרה שלי פקודות כמו "Alexa, goodnight" מכבות את כל המערכת ואת האורות, פקודה כמו "alexa, turn on the projector" מכבה את הטלויזיה, מדליקה את הרסיבר ואת המקרן, מורידה תריסים, מכבה אורות ומורידה את מסך ההקרנה המתאים… הכל בפקודה קולית פשוטה. המכשיר עצמו מחובר לאותה רשת ביתית והממשק הקולי מאפשר לי לעשות pause/play, להדליק ולכבות את המזגן ולהעביר את המערכת לערוץ מסויים…
כאמור, אין תמיכה בטקסט בעברית אך כאשר ספקית מערכת שליטה קולית כמו google home תתמוך בסופו של דבר בעברית, ניתן יהיה לרכוש דרייבר אלטרנטיבי ולממשק את המערכת במקום אלקסה או בנוסף אליה.
העלות של רמקול אמאזון הכולל תמיכה באלקסה נעה בין 30 דולר ל-150 דולר (פלוס עלויות משלוח ומיסוי שכן הם לא נמכרים רשמית בישראל), אך העלות האמיתית מתגלמת בתכנות וברכישת הדרייבר שמאפשר את ההתממשקות עם אלקסה.
שלב שלישי: אורות, תריסים ומסך ההקרנה
החלק שהכי חששתי ממנו ולכן השארתי לסוף. הסיבה היא שראיתי עד כמה מערכות חשמל חכם דרשו התאמות בבית – כגון שינוי בארונות החשמל, השחלת כבלים יעודיים לכל מתג וכו'. זה לא מסוג ההוצאות שהייתי מוכן לקחת בבית קיים. מערכת של Hue לא באה בחשבון – היה לי מגוון גדול של מתגים שונים של תריסים, דימר ותאורות ניאון, LED והלוגן, מה שפסל את הפיתרון הזול יותר. גם פתרונות של מתגים Wi-Fi לא אמינים מספיק בשביל לשמש להפעלת תרחישים ונתונים ללא מעט בעיות קליטה בבית מלא הפרעות כמו אצלנו (ע"ע הבעיות שהיו עם בקר הדוד שלי של חברת Switcher).
ויטראה זיהתה את הבעייתיות של הפרוטוקולים הקיימים כבר לפני כ-7 שנים ופיתחה "סופר-פרוטוקול" בשם Aranet אשר התבסס על רדיו של Zigbee עם התאמות שמיועדות לשפר את האמינות והמהירות של הפרוטוקול. לחיצה על כפתור גוררת תגובה מהירה במיוחד (כמה אלפיות השניה) והפרוטוקול מסוגל להתמודד גם עם בתים עם מאות מתגים והפרעות תקשורת שהרי 2.4Ghz הוא תדר פתוח שעליו יש גם תקשורת WiFi ו-BT. המתגים משמשים גם להפצת התקשורת בשיטת Mesh וכך מצליחים להגיע גם לפינות רחוקות של הבית.
הפיתרון של החברה הוא רחב ואיפשר לי לבחור בדיוק בקונפיגורציה שהחלטתי עליה. בעתיד גם אוכל להוסיף מתגים לשליטה במיזוג, מתג דוד חשמלי וכו'. מבחינה חשמלית, המתגים מתוכננים לתמוך בכל סוגי התאורה שיש בישראל, ומתמודדים כראוי עם בעיות כמו in rush current שקיים בתאורות LED, ולהגן עם התאורה מנחשולי הזרם שנפוצים במחוזותינו ועוד. המתגים מגיעים בתצורות שונות, אך המבנה שלהם דומה מאוד וכל חשמלאי יוכל להכניס אותם למקומם. הדרישות היחידות של המתגים זה קופסאת גוויס והעברה לא רק של פאזה אלא גם של אפס למתג.
מכיוון שאצלי מדובר בבית קיים ולא בית חדש, נדרשתי תחילה להתאמות בכדי שאוכל להשתמש במתגים. תחילה עלי לחצוב סביב קופסאות ה-55 שלי,
בכדי להתאימן לקופסאת גוויס וכן במספר מקרים היה צריך להשחיל כבל אפס (פשוט למדי שכן יש מכסים בכל צומת כך שהמרחקים קצרים מאוד). את החציבה והחשמל עשה חשמלאי אשר התקין לי בסופו של דבר חמישה מתגי 16A:
- מתג עם שלוש מפסקים (שניים בשימוש ואת השלישי ניתן להשתמש להפעלת תרחישים)
- מתג כפול (אחד בשימוש והשני משמש להפעלת תרחישים)
- דימר בודד
- תריס בודד
- תריס כפול (עבור המקרן – מדובר בשני מסכים עם 4 מנועים בסה"כ).
הפרוטוקול של המתגים של ויטראה הוא Aranet המבוסס על שבבי הרדיו של Zigbee, אך כוללים גם התאמות שמאפשרות לו להיות הרבה יותר אמין. במקומות רבים בעולם בונים בניה קלה (הרבה גבס ועץ) כך שהתקשורת הפנים ביתית עובדת מצויין. כל מי שניסה להעביר Wi-Fi לממ"ד שלו יודע שבישראל הבניה כבדה ולכן פרוטוקולי התקשורת נדרשים כאן לאמינות מוגברת ממה שנהוג בשאר העולם. המתגים של ויטראה יודעים לנסות שוב אם הם לא מקבלים תגובה וכך כאשר אתם רואים מתג שחושב שהוא דלוק, הוא באמת דלוק ולא רק חושב שהוא דלוק. במקרים מסויימים, מתגים יכולים להעביר הלאה את ההוראה להדליק או לכבות מתג כאשר אין קליטה ישירה בין המתג לבקר. כל זה בכדי לגרום למתגים להיות אמינים ככל הניתן.
בשלב הראשון החשמלאי התקין את המתגים כאילו היו מפסק חשמלי רגיל. המתגים משתמשים בזיהוי מגע על ידי זיהוי קיבוליות (בדומה לאיך שמסכי סמארטפונים מודרנים פועלים). ככאלה, הם יכולים לקבוע גם כמה רחוקה האצבע יכולה להיות ממגע פיזי בכדי להפעיל את המתג. המרחק הוא בדיוק עובי הזכוכית – מדובר בטכניקה יקרה מעט יותר מהאלטרנטיבות אך היא אמינה לחלוטין ולא יכולה להישחק או להתקלקל לאחר זמן מה.הזכוכית הקדמית קלה מאוד לניקוי ביחס למתגים אחרים ואפשר להוציא את הפאנל, לנקות אותו או להחליף אותו בקלות רבה. המתגים מגיעים בכל מני תצורות, כולל מספר רב של לחצנים על גבי זכוכית בודדת (לחברה יש דוגמאות עם 8 כפתורים שונים). אחרי שבוחרים תצורה, צריך לבחור צבע עבור הפאנל של המתג מתוך מגוון גדול של צבעים, כולל שחור ואדום. שמרן כפי שאני, בסופו של דבר בחרתי בצבע הנפוץ ביותר בישראל, זכוכית בצבע לבן. אצלי מאוד ברור מה כל מתג עושה, אך כאשר יש תרחישים או מספר כפתורים מרובה, ניתן להדפיס על הזכוכית את הפעולה שהיא מבצעת (בגרפיקה או בטקסט), הדפסה מיוחדת שמבוצעת בישראל ולכן ניתן לקבל את הפאנלים המודפסים במהירות רבה. בויטראה עדכנו אותי שיש בישראל קבלנים רבים שעובדים עם החברה ומספקים בתים חכמים מושלמים שנבנו מראש עם מתגים אלה. הקבלנים אוהבים את המפסקים האלה כי זה פשוט בהרבה להתקנה ביחס לפתרונות אחרים, הם מקבלים זמן תגובה זריז להתאמות והלקוחות מקבלים אחריות ארוכה על המתגים (5 שנים).
לאחר שהחשמלאי סיים את עבודתו, הזמנתי את הטכנאי של ויטראה לבצע את התכנות. מומלץ שלפני שהטכנאי מגיע שיהיה לכם כבר רעיון מגובש לגבי תרחישים שאתם רוצים לבצע בעזרת המתגים. במידה ואתם רוצים כפתורים שמפעילים תרחיש חשוב להקצות אותם מראש, כפי שאני עשיתי. הטכנאי מגיע עם בקר שגם הוא נראה כמו מודם/ראוטר ביתי וגם אותו ניתן להחביא אי שם במערכת. הבקר הוא זה שאחראי לבצע את התרחישים השונים וכן מאפשר אינטגרציה עם מערכות קולנוע חכם ובית חכם אחרות כגון RTI, אך גם Crestron, Control4, סומפי ועוד. הבקר מאפשר כמה דברים כמו חיבורי מגעים יבשים (פתיחה וסגירה של שערים ודלתות) וכן סנסורים כגון סנסור נוכחות או סנסור בקרת דלת/חלון מגנטי. כמו כן יש לבקר ממשק למערכות מיזוג אוויר דרך חיבור RS232/RS485. מערכת המיזוג שלי היא של אלקטרה ולכן החיבור שלה נעשה בעזרת IR blaster מהצד של בקר RTI.
במקרה של הדימר שלי, התאורה במצב הבהיר ביותר לא נעימה ולכן ניתן לשלוט במצב הזה. בתאורות מסויימות ניתן גם לקבוע את עוצמת הפתיחה של האור בכדי למנוע ריצוד לא נעים. במקרה של תריסים, צריך למדוד את הזמן שנדרש לפתוח ולסגור את התריס וכך ניתן לשלוט באחוזי הפתיחה שלו. כך גם לגבי מזגן (טמפ'), ודוד חשמלי (לוחות זמנים). בכלל, לכל מתג אור ניתן להגדיר גם את פרק הזמן שהוא יהיה דלוק, וכך למנוע מצב שבו תאורת הבית תשאר דלוקה באופן קבוע. אני לא יודע לגביכם אך אצלי הילדים יודעים להדליק אורות אך מעולם לא הצלחתי ללמד אותם לכבות אורות, וזה פיתרון מעולה לבעיה הזו.
התוכנה של הבקר, כמו זו של RTI רצה על Windows והטכנאי העביר לי אותה ללא כל בעיות ביחד עם הסבר מה היא יכולה לבצע. במידה ואתם צריכים תרחישים מבוססי אור בלבד, קל מאוד להגדיר אותם ואז לשייך אותם לכפתור שלא מוקצה למטרה אחרת. בנוסף, הממשק עם מערכת RTI מאפשרת גם לבצע מאקרו משולב בעזרת התקשורת הדו כיוונית. כך ניתן למשל להגדיר כפתור פיזי שמכבה את כל מערכת הקולנוע הביתי או מפעיל תרחיש שמשלב את RTI יחד עם תרחיש תאורה.
אחרי שהגדרתי בבקר את הכפתורים ואת התרחישים הגיע הזמן לתרחישים מורכבים. התרחישים אצלי פשוטים למדי, אך המערכת מאפשרת דברים כמו שעון שבת או סגירה ופתיחת תריסים לפי שעון או לו"ז גמיש (למשל לפי זריחה ושקיעה) וכך ניתן להפעיל בקיץ מזגן ולהוריד תריסים בשעות שבהם השמש מול החלון. ניתן לקבוע את חוקיות הדוד החשמלי (בהנחה שהתקנת את המתג של ויטראה לדוד). במידה וחיברתם גלאי תנועה או גלאי דלתות, ניתן גם להתנות תרחישים במידה ויש או אין מישהו בבית – נניח לכבות אורות אם שעתיים לא הורגשה תנועה בבית. התרחישים אצלי מתמקדים בכיבוי כל האורות עבור תרחיש לילה והעברה למצב מקרן שבו כל האורות והתריסים כבויים, וכמובן מצב תאורה מלא.
כאמור, במתג שלא בשימוש, אפשר להגדיר אותו כ-Satellite ואז הוא יכול לבצע תרחיש בלחיצה קצרה, ארוכה או בעת שחרור הכפתור. חשוב לציין שכל אחד מהפעולות האלה לא קשור לאחרים, כך שאפשר להגדיר שלחיצה קצרה תכבה חלק מהאורות ולחיצה ארוכה תכבה את כולם (במקרה של לחיצה ארוכה, זה מבצע גם את הפעולה שמקושרת ללחיצה הקצרה).
לאחר שהגדרתי את כל התרחישים ניתן לחבר בין הבקר של Vitrea לבין RTI. דבר זה מבוצע בעזרת התקנת דרייבר עבור RTI שמאפשר לו לדבר עם המערכת של וטריאה. מה הוא יכול לעשות? הוא יכול לקרוא את מצב כל מתג, לשדר לו את המצב שהוא רוצה שהוא יהיה (למשל דלוק/כבוי, או עוצמת הדימר באחוזים, או מה התריס צריך לבצע). הדרייבר גם יודע לזהות שינויים במערכת של ויטראה, כגון לחיצה על כפתור כלשהו ולבצע פעולה ב-RTI כתגובה לכך. זה פועל בדיוק באותה דרך שמאקרו מופעל על ידי אלקסה.
עכשיו ניתן לראות את התאורות השונות בבית על גבי האייפד – מה המצב בכל תאורה, מה מצב התריס, וניתן לשלוט עליהם וכמובן שהכל יתעדכן אינטרקטיבית בזמן אמת אם מישהו ישנה את מצב התאורה או התריסים באופן כלשהו.
בשלב הזה אפשר לחבר תרחישים מורכבים יותר צד של RTI. אצלי התרחיש המורכב ביותר הוא זה של הבקר אשר משלב בעצם את כל המערכת: הורדת אחד משני מסכי ההקרנה לפי הצורך, כיבוי התאורה והתריסים וקישור של כל אלה למאקרו של RTI שמופעל בעת הפעלת המקרן. זה בעצם היה החלום שלי כשדמיינתי את המערכת: בלחיצת כפתור אחת יכובו כל האורות, תכבה הטלויזיה, ירד התריס, יופעל המקרן, הרסיבר יודלק ויועבר למקור הנכון והמסך המתאים ירד לו. ברגע שיש מאקרו כזה, אפשר גם לקשר אותו לאלקסה, מה שמאפשר לי להגיד "Alexa, turn on the projector" ואחרי מספר שניות (התריס, הדימר בסלון ומסך המקרן לוקחים את הזמן שלהם להסגר במלואם) אקבל את מבוקשי. אני יכול להגיד את המשפט וללכת להכין פופקורן…
המתגים בבית מרוכזים כיום פחות או יותר באיזור אחד, סביב הסלון. המודולריות של המערכת תאפשר לי להוסיף מתג עבור הדוד, או חדרים נוספים ככל שהתאבון שלי יגדל… החיבור בין Vitrea לבין אלקסה עובר כרגע דרך בקר RTI אשר מרכז את הכל, אך החברה עובדת על תמיכה טבעית בעוזרות האישיות מה שאומר שניתן יהיה בהמשך לבצע את כל הפעולות של התאורה גם כאשר אין RTI בבית.
לויטראה יש אפליקציה שמאפשרת שליטה בתוך או מחוץ לבית (נדרש DDNS או כתובת IP קבועה) אך מכיוון שאפשר לשלוט על המערכת גם דרך אלקסה, גם האפליקציה של אלקסה מאפשרת הפעלת מאקרו כאשר אתם מחוץ לבית. כשאני בעבודה והבן שלי בבית מסרב לעשות שיעורים, כיבוי של המערכת מרחוק פשוט מתבקשת מאליה…
המחירים של המערכת משתנים כתלות בסוג ובמספר המתגים ותצורת הבית, אך בכדי לסבר את האוזן, העלות של הסבת דירה שלמה בגודל של כ-100 מ"ר הוא סביב 20-25,000 ש"ח כולל אפיון, ליווי ותכנות מלא של המערכת. כמובן שאין צורך בתשתיות חשמל כמו במערכות חשמל חכם קוי, אך כן נדרש העברת אפס בנוסף להעברת הפאזה.
סיכום
אוטומציה של הבית כבר לא משהו שחייבים לשבור חשבון חסכון עבורו. זה עדיין לא סיפור זול, אך אם עושים את זה כל פעם בצעדים קטנים ומודולרים, אפשר תוך זמן לא ארוך להביא את המערכת לכדי תחכום רב. השילוב של התחכום של התרחישים של RTI עם האמינות של ויטראה מצליח להביא לי כל ערב חיוך לפנים.
האינטגרציה עם מערכת הקולנוע הביתי והבקר סופקו על ידי Future, אשר מתמחה בהקמת בתים חכמים מסוג זה והתאמת בתים קיימים לשימוש כבית חכם.
תכנות המערכת בוצע על ידי יקי מחברת iControl.
לדיון בנושא: הבית החכם שלי: RTI, אלקסה ו-Vitrea
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.