אינני יודע כמה מכם הקישו במקלדת המחשב, לפני עליית מערכת ההפעלה, על מקשי 2F או 10F בכדי להגדיר או לשנות את ה- BIOS.
ה- BIOS קיים במחשבים מאז שנת 1975 ופירוש ראשי התיבות הוא Basic Input/Output System ובעברית – מערכת קלט ופלט בסיסית. למעשה זהו מנגנון של חומרה וקושחה – תוכנה הצרובה בחומרה, המשמשת לאתחול המחשב, ולהפעלת שגרות תוכנה אשר תומכות בקלט (למשל מקלדת ועכבר) ובפלט (למשל מסך ומדפסת).
החל משנת 2020 מתכוונת חברת אינטל להפסיק את התמיכה והשימוש ב- BIOS. הסיבה לכך היא כי מאז שנת 2010 לוחות האם תומכים בתקן UEFI – ראשי תיבות של Unified Extensible Firmware Interface, ובעברית ממשק קושחה מורחב מאוחד. זהו מפרט המגדיר ממשק תוכנה, בין מערכת ההפעלה לקושחת הפלטפורמה. פתרון ה- UEFI נועד להחליף את ממשק הקושחה BIOS הנמצא בכל המחשבים.
כמו שהוזכר לעיל, אינטל מתכננת לתמוך בתקן UEFI Class 3 ובגירסאות מאוחרות יותר. אומנם אינטל תמשיך לתמוך ב- BIOS, משום שיש משתמשים רבים שעדיין משתמשים בתוכנות הפועלות ב- 16 סיביות. ההבדל העיקרי בין BIOS ו- UEFI הוא שהראשון מאוחסן בזיכרון ה- ROM, בעוד שהגרסה המודרנית יכולה להיטען בכל משאב זיכרון בלתי נדיף.
לסיכום: היתרונות של תקן UEFI הם אבטחה טובה יותר, תאימות וגם קיצור זמן עליית המחשב ל- 10 עד 20 שניות.
להזכירכם, ישנם עדיין משתמשים המריצים מערכת הפעלה חלונות XP שאינה נתמכת על ידי מיקרוסופט. השאלה הגדולה היא האם משתמשים אלה, שאינם ממהרים לעדכן את החומרה או את מערכת ההפעלה שלהם, יחליטו לעדכן את המחשבים שלהם לפני שנת 2020.
לדיון בנושא: ביי ביי BIOS