ChatSim – כרטיס סים זול לחול. אבל מוגבל

לא תמיד חייבים שיחות בחול ולרוב אנחנו נעדיף פשוט להיות מחוברים לרשתות החברתיות. הכרטיס של ChatSim יחבר אתכם לרשתות, במחיר ...


רעיון כרטיס ה-ChatSim  נולד לפני שנתיים ונועד בעיקר למטיילים, המרבים לדבר בעיקר באמצעות יישומים למסרונים מיידים, ונאלצים לעשות תוכנית דאטה חדשה או לקנות כרטיס מקומי של ארץ היעד אליה הם נוסעים. עם כרטיס ה-ChatSim  אין צורך לדאוג שכן הוא מתאים לשימוש בכל.

כיום יש לחברה 250 מיליון משתמשים, אשר כולם הגיעו מפרסומים ורכישת הכרטיס ברשת האינטרנט. בכדי להגדיל את ההפצה והשימוש בכרטיס, יפתחו 24 חנויות בשדות התעופה באיטליה ובמספר שדות תעופה בינלאומיים נוספים, ביניהם פרנקפורט, לונדון, ניו יורק, הונג קונג וסאו פאולו.

בנוסף להיותו כרטיס הסים הראשון להעברת מסרונים מיידים ואמוג'י ללא הגבלה, גם ללא חיבור לרשת אינטרנט,  כרטיס ה-ChatSim  הוא גם הראשון בעולם המאפשר לבצע שיחות קוליות (VOIP) באמצעות יישומי המסרים המידיים, גם ללא חיבור לאינטרנט.

ChatSim – כרטיס סים ליישומי מסרים מיידים במחיר סביר

החלטנו להתנסות בשימוש בכרטיס ה-ChatSim  ולבדוק האם הוא אכן שמיש כפי שהחברה מפרסמת.

בכדי להפעיל את הכרטיס יש לבצע את הפעולות הבאות:

התקנה: את הפעלת הכרטיס יש לבצע באמצעות מחשב (עדיף) / טאבלט או מכשיר נייד עם חיבור לאינטרנט.

  1. תחילה יש להיכנס לאתר החברה בלשונית הפעלת הכרטיס.
    יש להכניס את מספר הטלפון המוטבע בגב הכרטיס ואת המספר הסידורי של הכרטיס.
  2. מי שאין חשבון משתמש, צריך להירשם ולפתוח חשבון משתמש.
  3. יש להכין מראש צילום דרכון או צילום של רישיון נהיגה, שכן כזה נדרש לשם זיהוי בכל מדינה אירופאית בעת רכישת כרטיס סים והפעלתו.
  4. בהמשך יש להגדיר את כרטיס הסים (APN) בסמארטפון על פי הנחיות מהאתר.

ההגדרה של APN קלה.

  • יש להגדיר עבור ChatSim Unlimited את ה- APN בשם chatsim, את שם המשתמש וסיסמה משאירים ריקים.
  1. לאחר הרישום יש להכניס את כרטיס הסים לתוך המכשיר הנייד (הכרטיס מגיע בשלוש מידות) – במכשיר עם DUAL SIM יש להכניסו לחריץ הראשון.

בעזרת כרטיס ה-ChatSim  ניתן להשתמש בכל אפליקציות הצ'אט המובילות ולשלוח הודעות טקסט ואמוג'י ללא הגבלה – WhatsApp, Telegram, WeChat, Lime, imo, Facebook Messenger, BBM, QQi, Hike, Kakao

אופציה למשלוח תמונות, וידאו ואפילו שיחות

ישנה אפשרות להטעין את כרטיס ה-ChatSim  עבור מולטימדיה. אופציה זו מאפשרת לשלוח ולקבל תכני מולטימדיה כגון תמונות, קטעי וידאו, הודעות קוליות, שיחות VoIP באמצעות יישומים תומכים.
להפעלת אופציה זו יש לרכוש נקודות זכות מולטימדיה בנפרד.

בעת שימוש בכרטיס ChatSim  יש לחסום אופציה של עדכוני אפליקציות באמצעות דאטה, יש לאפשר זאת רק דרך רשת WIFI  בלבד. בגרסה החדשה האחרונה של הכרטיס, היישומים שאינם מעולם הצ'אט אמורים להיחסם באופן אוטומטי. החברה ממליצה להתקין את יישום OPERA MAX.
בחנות האפליקציות יש לבחור אופצייה ללא עדכונים אוטומטיים או עדכונים באמצעות  WIFI בלבד.

יתרונות

  • זמינות בכל העולם
  • כרטיס ה- SIM מתאים לכל סוגי המכשירים (אנדרואיד, iOS, windows, טאבלט תומך בכרטיס סים)
  • מחיר שנתי קבוע. אין חשש מחיובים גבוהים וחריגה מחבילת הגלישה בחו"ל (תקף למשך שנה מרגע הפעלתו).
  • אין צורך להיות תלוי יותר באינטרנט האלחוטי.
  • ניתן להטעין את ה- SIM מחדש באזור האישי שלך באתר החברה.
  • ניתן לרכוש בנפרד נקודות זכות למשלוח הודעות מולטימדיה ולשיחות.
  • מתאים לכל מערכות הפעלה – אנדרואיד, iOS, windows phone

חסרונות

  • צריך להחליף את כרטיס ה- SIM הפרטי בכרטיס זה – לכן רצוי להשתמש בסמארטפון עם 2 חריצי SIM.
  • לא תומך ביישומי Snapchat, Twitter.
  • בכדי לשמור על תוקף הכרטיס יש לחדשו בכל שנה – המחיר 60 ₪.
  • לא ניתן להעביר את ה-ChatSim לחבר או קרוב משפחה, שכן הכרטיס מקושר למספר הנייד של רוכש הכרטיס.
  • אין אפשרות לרכוש חבילות דאטה.
  • צריך לחסום עדכונים של אפליקציות באמצעות דאטה – אחרת הכרטיס ינעל

דרישות – סמארטפון לא נעול (unlocked).

עפ"י בדיקה מול החברה, אין הגבלה יומית לשימוש בצ'אט, כלומר – ניתן לשוחח ללא הגבלה, רק כאשר משתמשים בשירותי מולטימדיה אזי צריך לשים לב לנקודות שלך.
לדוגמה: עבור משלוח תמונות, סרטוני וידיאו או ביצוע שיחות VOIP באמצעות WhatsApp, הצריכה היא של 0.5 MB / לדקה.
החיוב בנקודות תלוי באזור ממנו מתבצעת השיחה. למשל רוב יעדי הנסיעות, ביניהם ארה"ב, אירופה וישראל נמצאות באזור 1 כאשר החיוב הוא לפי 50 נקודות על כל MB1 של שימוש. לעומת זאת בקובה, הנמצאת באזור 6, החיוב הוא 750 נקודות על כל MB1.

ChatSim – כרטיס סים ליישומי מסרים מיידים במחיר סביר

מחיר

יש לרכוש את הכרטיס במחיר חד פעמי של 60 ₪. בנוסף יש להטעין אותו על מנת להשתמש במסרים מיידים ללא הגבלה בכ- 150 מדינות, במחיר של 60 ₪ נוספים.
אופציונאלי – למי שרוצה לשלוח גם תמונות, וידאו ואפילו לבצע שיחות VOIP באמצעות יישומי הצ'אט, יש לקנות חבילת נקודות מולטימדיה. החבילות: 2000 נק' – 60 ₪, 5000 נק' – 150 ₪, 10000 נק' – 300 ₪.
לדוגמה בחבילה של 2000 נק' ניתן לדבר כ-80 דקות בשיחות IP, להעביר 40 דקות של וידאו או לשלוח 200 תמונות.

לסיכום


הכרטיס פעל היטב גם בארץ וגם בחו"ל, אך יש לשים לב כי אין עדכונים אוטומטיים לאפליקציות האחרות המותקנות בסמארטפון ולמי שאין גם תוכנית מולטימדיה חייב לעדכן את החברים שלא לשלוח לו תמונות או הודעות קוליות.

פתרון זה מתאים למי שמרבה לטייל בעולם ומסתפק במשלוח הודעות טקסט דרך יישומי רשתות חברתיות. עבורנו הישראלים, מרבית היישומים לא רלוונטיים (מתאימים יותר למשתמשים מהמזרח הרחוק). אנחנו משתמשים בעיקר ב- WhatsApp, Facebook Messenger (בדומה לשאר 90% מהמשתמשים בעולם) ו- Telegram.
זהו פתרון נחמד לתרמילאי שנוסע למספר מדינות ורוצה לשמור על קשר עם המשפחה, למשפחה שנוסעת עם ילדים לחו"ל ורוצה לתת לילד/ה חופש מלא לבצע שיחות צ'אט עם החברים.

מצד שני, שווה לבדוק לפני הנסיעה את הכדאיות לבחירה דווקא בפתרון זה למשלוח ולקבלת הודעות טקסט בלבד מול פתרונות מוצעים אחרים. המחיר של ה- ChatSim דומה, בחלק מהמקרים, למחיר של סים מקומי עם תוכנית דאטה בסיסית, שאינה מגבילה את המשתמש לבצע כל פעולה שהוא חפץ ואפילו לבצע שיחות טלפון מקומיות. אך אם תבחרו להוסיף את אופציית המולטימדיה, בחלק מאזורי הכיסוי לא יוצא לא כדאי בכלל בהשוואה לפתרונות אחרים.

חבל שהחברה לא פיתחה אפליקציה ייעודית לסמארטפון, אשר משביתה באופן אוטומטי את כל היישומים המשתמשים בדאטה ואינם מתחום הצ'אט. זה היה עוזר להתקנה למי שמתקשה עם שינוי הגדרות המכשיר.

לדיון בנושא: ChatSim – כרטיס סים זול לחול. אבל מוגבל


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
06.03.2017
  
מאת: צבי וורובל

1