המגמה כצפוי השנה היתה דגש על 4K, HDR והרבה OLED. יצרנים רבים, למעט סוני וסמסונג הציגו מסכי OLED שלשם שינוי באמת הולכים להמכר.
הביתן של לווה השנה היה במקום מוזר אבל זה לא הפריע להם להפתיע עם תצוגת יכולת OLED יפה ובולטת גם באור יום חזק מאוד ששרר באיזור שלהם. המחירים זהרו גם הם (ע"ע הוידאו) אבל מעניין יהיה לדעת כמה הם יתומחרו בארץ.
הביתן של LG היה מרשים במיוחד עם כניסה שכולת 450 מיליון פיקסלים – עשרות אם לא מאות מסכי 4K עטפו את הכניסה, הודות ליכולת של המסכים האלה להתגמש לפי הצורך. הוידאו שהוצג היה מטורף גם בקונטרסט שלו וגם ברזולוציה הבלתי נתפסת. LG נותנת כאן תצוגת יכולת וכח שקשה להתעלם ממנה.
במרבית החברות שהציגו OLED היה את מצגת ה-OLED מול LED אבל במרביתן ה-LED נראו כאילו מישהו בכוונה כיוון את זה רע במיוחד. דווקא LG שמובילה את ה-OLED הציגה השוואה ראליסטית יותר שלא נראתה כמו הטיית האמת.
תצוגת picture on glass הציגה דקות מרשימה מאוד.
מהעבר השני נמצאים סמסונג שלקחו כמו שנים קודמות את אזור ה-Citicube – הביתן הגדול ביותר בתערוכה בעצם.
הגדש השנה היה כמובן Quantum dots, HDR ומסכים מעוגלים. הוצג נגן הבלוריי UHD החדש של החברה.
הביתן של סוני גדול כתמיד אבל הפעם הדגש ממש לא היה כשנים קודמות על מסכים. היו שם כמובן מסכים יפים (4K עם HDR ו-triluminos) אבל ברור שסוני מתמקדת בצילום (שטח ענק הוקדש לכך) לסלולרי, לגיימינג ולשאר הפעילויות שלה.
מאמר נפרד יהיה על נושא המקרנים וה-VR נושא שסוני נכנסה אליו חזק.
בפיליפס התמקדו לא רק באודיו ובלייפסטייל אלא גם היו שם תצוגות OLED עם תאורת LED ambilight – תמונות ממתינות לכם בידאו. זה מרהיב. המסכים של סוני ושל פיליפס משתמשים ב-AndroidTV.
בפנסוניק הציגו גם הם OLED עם פאנלים מ-LGD אך כאן לא ברור מה המטרה כי המסכים עדיין לא מיוצרים ואין עדיין מספר מודל.
דווקא ב-LED הם חיזקו את הליינאפ, אבל כמו חברות אחרות הם היו ממוקדים לייפסטייל ואיזור המסכים שתפס את מרבית השטח של ביתני פנסוניק בעבר תפס כאן חלק קטנטן בעוד שתחומים אחרים השתלטו לחלוטין על הביתן.
נקודת אור חזקה הגיעה מנגן הבלוריי UHD. פנסוניק הוציאה שני מודלים שונים והציגו כבר לא מעט טייטלים שיצאו ומנגנים על הנגנים שלהם. בכל המצגות, כולל זו של אפסון הציגו UHD HDR עם נגן של פנסוניק.
לדיון בנושא: IFA 2016: מסכים
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.