חברת המחקרים IDC פרסמה כי שוק השעונים החכמים חווה לראשונה ירידה של 32% במשלוחים ברבעון השני (אפריל, מאי, יוני) של שנה זו.
על פי המחקר, נשלחו 3.5 מיליון שעונים חכמים מקווי הייצור לחנויות ברבעון השני של שנה זו המהווה ירידה משמעותית לעומת 5.1 מיליון שעונים שנשלחו ברבעון מקביל של השנה שעברה. בסך כל המשלוחים, חברת אפל מובילה עם 1.6 מיליון שעונים חכמים.
מתוך המחקר ניתן להבין כי אחד החסרונות בשוק השעונים החכמים הוא העדרם של מותגי שעונים מסורתיים של היצרנים המובילים, על אף הכניסה האיטית של מותגים כגון קסיו, Fossil ו- Tag Heuer.
חברת IDC צופה כי תהיה צמיחה בשנת 2017 עקב פיתוחים חדשים עבור שוק ה- SmartWatch.
אז מה היה לנו עד כה?
Apple – למרות הירידה במשלוחים ברבעון זה, חברת אפל עדיין היא החברה מובילה בשוק ה- SmartWatch.
החברה מתמודדת עם אותם אתגרים כמו של היצרנים האחרים, אבל יש לה יתרון שיווקי ותדמיתי מול המתחרים.
חברה זו היא שגררה את שוק השעונים החכמים כלפי מטה בגלל ירידה במכירות.
Samsung – המתחרה הגדול מקוריאה עשה מהלך שיווקי טוב ביחד עם המפיצים האמריקאיים והחברות הסלולאריות, אשר בסופו של דבר השתלם וחברת סמסונג מחזיקה במקום השני מבין חמשת המקומות העליונים של יצרני השעונים.
Lenovo – הכרה בחברה זו נובע מהמותג מוטורולה, תוך שהיא ממשיכה להיות החברה עם ה- SmartWatch בעל המסך העגול מבוסס Android Wear. לאחרונה החברה נכנסה גם לשוק הספורט עם דגם ה- Moto 360 Sport שעדיין חסר בו חלק מהיתרונות של מכשירי כושר בדומה לאלו של Fitbit, Garmin ואחרים.
LG Electronics – לאחרונה החברה השיקה דגם שעון Urbane חדש עם חיבוריות LTE, החברה הראשונה חיבוריות זו החסרה בתמיכה של גוגל ב- Android Wear. בדומה למתחרה סמסונג, החברה מגדילה את הנוכחות אצל הספקיות הסלולאריות.
Garmin – מבין חמשת החברות המובילות, חברת Garmin כמעט הכפילה את חלקה מאז השנה שעברה עקב כניסתם של דגמי שעונים חדשים דוגמת ה- Fenix 3. על אף גידול במספר היישומים הנתמכים, השעונים של החברה נחשבים כנישה המיועדת בעיקר לספורטאים.
נתון מעניין מתוך הגרפים הוא כי כנראה חברת Huawei נמצצא תחת קטגוריית אחרים.
מקור – IDC
לדיון בנושא: משלוחי השעונים החכמים ירדו ב- 32% ברבעון השני של 2016