פנסוניק G7 – סקירה

אפשר לקרוא לה מצלמת המירורלס החדשה של פנסוניק, אפשר לקרוא לה אחת ממצלמות המירורלס הזולות ביותר שתומכות בוידאו 4K ואפשר ...


מצלמות ה-G של פנסוניק הן הדמויות-DSLR של עולם המירורלס, עם עיצוב דומה לזה של מצלמות הרפלקס הגדולות יותר, עם חיישן MFT וכיום עם מגוון רחב של עדשות שמאפשר להן לעמוד מול השחקניות המרכזיות של עולם ה-DSLR. ה-G5 היתה אולי נקודת שיא בפופולריות של הקו הזה וה-G6 שבאה אחריה עם רשימה ארוכה מאוד של שיפורים זכתה לאהדה פחותה בשוק, אולי בגלל צורתה שנראית מאסיבית יותר וידידותית פחות. ועכשיו הגיעה ה-G7.

 פנסוניק G7 - סקירה

 

ה-G7 עשויה לעשות שוב את מה שעשתה ה-G5. למרות שהצורה הכללית שלה לא השתנתה, היא לא דומה בכלל ל-G6 הקודמת, בעיקר בגלל הזויות החדות בחלקה העליון. היא לא גדולה יותר, אך העינית בולטת מעט יותר והגריפ עמוק יותר, כך שהאחיזה שלה נוחה יותר.

כשהרמתי אותה בפעם הראשונה המשקל שלה הפתיע אותי – היא קלה יחסית לגודלה, במיוחד כשהיא עם עדשת הקיט שלה.

 

פנסוניק G7 - סקירה

 

 

כל הגלגלות שלה קשות יחסית להזזה וזה דבר טוב – שתי גלגלות המצבים העיקריות קשיחות יותר ושתי הגלגלות הימניות מעט נוחות יותר להזזה, לשימוש תכוף יותר, כולן באיזון מצוין שמאפשר שליטה ומונע טעויות.

אפשר לקבוע את התפקיד של אותן גלגלות בחלק הימני, לשלוט בצמצם, במהירות התריס, באיזון לבן, ברגישות והחשוב מהכל – בפיצוי החשיפה. הקונפיגורציה האינטואיטיבית ביותר היא כזו שבמצב ידני מלא הגלגלות שולטות על הצמצם והתריס, וכל מצב אחר אחת מהן שולטת על הצמצם או התריס לפי המצב והשניה על פיצוי החשיפה.

במרכז הגלגלת האחורית מתחבא כפתור שבאמצעותו אפשר להעביר את הגלגלות לשלוט על פרמטרים משניים כמו פילטרים, פרופורציה וכד'. הוא מצטרף לשורה ארוכה של כפתורים הפזורים על גוף המצלמה ומאפשרים גישה מהירה למאפיינים ולתפריטים לפי בחירה.

 

פנסוניק G7 - סקירה

 

 

מסך המגע המפרקי חד ובהיר מאוד והוא עובד לא רע בכלל גם באור יום. למי שזה לא מספיק לו, העינית בעלת 2.3 מליון נקודות ויחס הגדלה של x0.7, נתונים מפתיעים לטובה ביחס למיצוב ולמחיר של ה-G7. אחד הפיצ'רים היעילים ביותר במצלמה הזו הוא האפשרות להשתמש במסך לקביעת נקודת הפוקוס בנפרד מהצילום עצמו, אפילו תוך כדי שמסתכלים בעינית, ככה המצלמה נשארת ביד בתנוחת צילום, העין נשארת ממוקדת באוביקט ועדיין אפשר לקבוע במהירות את את מיקום הפוקוס. מצד שני, אם משאירים את קביעת הפוקוס במגע במסך, זה יקרה גם כשאתם לא מתכוונים לזה.

 

צילום מהיר

אחת הגאוות הגדולות של פנסוניק היא היכולת של המצלמה לצלם ברצף מהיר, עד 6 תמונות בשניה עם פוקוס מתמשך ועד ל-8 תמונות בשניה עם פוקוס קבוע מראש עם התריס המכני, ועד 40 תמונות בשניה עם התריס האלקטרוני עם פוקוס קבוע מראש. בצילום המהיר עומק הבאפר הוא 60 תמונות, נתון מרשים יחסית למתחרות.

 

דוגמה לצילום מהיר (תריס אלקטרוני, פוקוס נעול):

 פנסוניק G7 - סקירה

 

פנסוניק לקחה את היכולת לחלץ תמונות מסרטוני 4K צעד משמעותי קדימה ויצרה מצב צילום ייעודי לכך. במצב זה מקבלים תמונות של 8 מגהפיקסלים בקצב של 30 תמונות בשניה ברצף ארוך מאוד של עד 30 דקות. אפשר לצלם תמונות תוך כדי לחיצה, ללחוץ להתחלה ושוב לעצירה, או להשתמש במצב החביב ביותר בו לוחצים חצי לחיצה כדי להתניע אותו, ומשלימים את הלחיצה כדי לקבל 20 תמונות כשחצי מהן לפני רגע הלחיצה.

למרות החידושים האלה בצילום 4K, צריך לזכור שעדיין מדובר במצב בו המצלמה למעשה מצלמת וידאו ושומרת ממנו תמונות. זה אומר שהפוקוס המתמשך לא מהיר כמו בצילום תמונות, ובנוסף צריך לעבור על הרצף שצולם ולבחור את התמונות שרוצים לשמור אחת אחת. לפני ששומרים את התמונות כרטיס הזכרון פשוט יראה סרטון באורך שצילמתם. שיפור משמעותי יהיה אפשרות לסמן את הרגעים לאורך הסרטון מהם רוצים לייצר תמונות ואז בלחיצה אחת לשמור את כולן.

למרות היכולות הלא מבוטלות של ה-G7 בתחום הסטילס, החוזק העיקרי שלה הוא בתחום הוידאו – עם 1080/60p ועם 24fps גם ב-4K וגם ב-FHD (אבל רק ב-MP4, לא ב-AVCHD). יש לה פסי זברה, פוקוס פיקינג, כניסה למיקרופון חיצוני ומצבים ידניים לשליטה בסרטונים. הדבר העיקרי שאין לה, וזה הפתיע אותי, הוא צילום בהילוך איטי. אפשר לייצר הילוך איטי של X2 אם מצלמים ב-60fps ומורידים ל-30fps בעריכה, אבל אין אפשרות לצלם בהילוך איטי בתוך המצלמה.

וידאו לדוגמה:

 

יש עוד דבר קטן שהפריע לי. התריס המכני של המצלמה מגיע למהירות מירבית של 1/4000 שניה והאלקטרוני מגיע ל-1/16000 שניה. במצלמות כמו ה-GH4 או ה-LX100 אפשר לקבוע מעבר אוטומטי בין סוגי התריסים. בשביל לצלם בצמצם פתוח ביום מואר עם ה-G7 צריך להכנס לתפריט ולעבור מהתריס המכני לתריס האלקטרוני – תהליך ארוך ומסורבל יחסית לשימושיות אותה הוא מייצג. פנסוניק היו יכולים בקלות לכלול את היכולת הזו, והם עדיין יכולים להוסיף אותה באמצעות גרסת קושחה (בבקשה!). צריך לציין כמובן, שלמרות העדר המעבר האוטומטי בין סוגי התריסים, התריס האלקטרוני אפשר לי לצלם בצמצם f/1.4 ביום מואר וזה תענוג לא מבוטל.

 

פנסוניק G7 - סקירה

 

 

עכשיו כשסיימתי לקטר אני יכול להמשיך לשבח – הפוקוס שלה מהיר ומדויק, השליטה בה נוחה ויעילה, הכפתורים והגלגלות קשיחים במידה מדוייקת ולמרות שאין לה גלגלת פיצוי חשיפה ייעודית (וזה כידוע הדבר הכי חשוב במצלמה), אפשר לכוון אחת משתי גלגלות השליטה לתפקיד זה. אחלה!

בסופו של יום, מדובר בקו הגיוני ונכון מבחינת פנסוניק, מצלמות ממשפחת ה-G מהוות אלטרנטיבה טובה למצלמות DSLR, הן נותנות תמורה יפה מאוד לכסף וה-G7 מוסיפה אטרקציות בדמות וידאו 4K וצילום מהיר ברצף בנוסף לכל שאר הדברים הטובים – גוף מעוצב בצורה נוחה, עינית לא רעה בכלל ומסך מגע מפרקי. נכון שאפשר באותו מחיר לקנות קנון 760D או ניקון D5500, אבל מכיוון שיש לה שתי גלגלות שליטה ועינית, אין סיבה אמיתית להשקיע ב-30% תוספת משקל.

נכון, אין לה את החיישן החדש ביותר של פנסוניק, בעל ה-20 מגהפיקסלים, אלא זה הקודם עם ה-16, אבל זה באמת סביר, הוא יודע לתת תוצאות טובות מאוד – גם אם לעתים הרגשתי שאני צריך לעזור לו להחיות את הצבעים בתמונה על ידי משחק עם הצבע, הקונטרסט וכמובן פיצויי חשיפה תוך כדי צילום. אפשר לראות את התוצאות בתמונות כאן למטה.

בשורה התחתונה מדובר במצלמה שמאפשרת כניסה נוחה לצילום רציני, כזה שמצמידים בו את העין למצלמה להבדיל מכזה שמושיטים בו ידיים קדימה, כלומר מעבר מקומפקטית קדימה ולמעלה. יש לה תחרות לא קלה ממצלמות ומחברות נוספות שמצליחות לייצר איזון טוב בין מימדים צרים לשליטה ידנית אינטואיטיבית ותוך כדי כך גם לתת איכות תמונה מצויינת – אחת הדוגמאות הבולטות היא הפוג'י X-T10 שסקרתי כאן לאחרונה. אם צילום סטילס הוא הדגש העיקרי שלכם, אין ספק שהפוג'י הזאת תקרוץ לכם. אם וידאו הוא דוקא מה שמעניין אותכם, אז ה-G7 היא בחירה קלה הרבה יותר ברמת התקציב הזו, הניקון J5 הקטנטנה שמתהדרת בתג 4K היא מצלמה טובה, אבל קצת מבלפת בעניין רזולוצית הוידאו, כי 4K היא יודעת לתת רק בקצב של 15 תמונות בשניה. חוץ מפנסוניק, גם סוני היא חלוצה לא קטנה בתחום ה-4K בוידאו אבל לא בתחום המירורלס, כלומר זה הנגיש, ה-A7 למיניהן לא נחשבות כאן, וגם ה-RX100 לא (הרי היא קומפקטית) וה-RX10 לא (לדור הראשון אין 4K והדור השני יקר הרבה יותר). יש עוד מצלמות לא מעטות שיודעות לצלם ברזולוצית 4K אבל רובן הן של… נו, ניחשתם, פנסוניק.

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

פנסוניק G7 - סקירה

 

לדיון בנושא: פנסוניק G7 – סקירה


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:30
  /  
21.10.2015
  
מאת: אייל גורביץ'

1