ביקור במפעל המחשבים של חברת Dell בפולין
קצת היסטוריה על חברת Dell
בשנת 1984 הקים מייקל דל בן ה-19 את חברת המחשבים שלו בשם ״PC's Limited" בעלות של 1000 דולר. כעבור ארבע שנים, בשנת 1988 שינה מייקל דל את שם החברה ל-Dell Computer והפך אותה לחברה ציבורית בעלת שווי של 85 מיליון דולר. בשנת 1989 פיתחה חברת דל את המחשב הנייד הראשון והמפכני ה-316LT.
המחשב הנייד הראשון והמפכני של Dell ה-316LT
בשנת 1994 נכנסה החברה לתחום השרתים המאתגר במיוחד באותן השנים, ופתחה את סדרת השרתים הראשונה בשם ״Power Edge". בשנת 1996 הקימה דל את האתר www.Dell.com כאשר באותה שנה היתה לחברה הכנסה מניבה של מיליון דולר ליום ממכירות מחשבים! בשנת 1999 דורגה דל במקום הראשון כחברת מחשבי PC הגדולה בארה״ב, מקום ראשון בעולם כחברת מחשבי PC לעסקים גדולים ובינוניים ובמקום הראשון בעולם כספקית מחשבי תחנות עבודה. בשנת 2008 דל רכשה את חברת האחסון המובילה ״EqualLogic" והצליחה להגדיל את קהל הלקוחות שלה מ-1000 ל-25,000 לקוחות בתוך שנתיים. בשנת 2013 החליט מייקל דל להחזיר את החברה לבעלות פרטית ומסיים את 25 השנים שבהן היתה חברה ציבורית.
הצוות הישראלי בכניסה למפעלי Dell, צולם ע״י פלי הנמר.
את הביקור שלנו במפעל בפולין פתח שלומי קוארטלר – מנכ״ל Dell ישראל. שלומי הסביר לנו ש-Dell היום היא אחת החברות היחידות בארץ שמסוגלות לתת פתרון של End-To-End Solutions. הכוונה היא, שדל מסוגלת לתת פתרון כולל בתחום האבטחה, תקשורת, החומרה והתוכנה, כל זה אודות לרכישות הרבות שחברת דל ביצעה בשנים האחרונות בתחומים שונים. דל מובילה בישראל בתחום השרתים, בתחום הקליינט דל ישראל נמצאת במקום השני.
שלומי קוארטלר – מנכ״ל Dell ישראל
השירות של חברת דל בישראל הינו ״שירות בבית לקוח״, הטכנאי מגיע בין 24-48 שעות אל הלקוח או לבית העסק ונותן לו פתרון מיידי במקום, ללא צורך לשלוח את המחשב למעבדה, השירות מתבצע ע״י חברת ״קבוצת יעל״ שנבחרה ע״י דל כספק השירות בישראל. אחוז התקלות של מחשבי דל ירד משמעותית בשנים האחרונות למרות העלייה במכירות, וזאת בעקבות הבדיקות הקפדניות וה-QA האיכותי שחברת דל מבצעת לפני הוצאת מחשב מהמפעל.
Tomasz Wieczorek – Dell Enterprise Marketing Manager
באולם התצוגה המרשים של החברה ניתן לראות ולגעת בשלל המוצרים של החברה, ״גן עדן״ לחובבי המחשוב והגאדג׳טים:

מקרן אולטרה נייד דגם M110
הדגמה מסחררת של משקפי VR Oculus…
המחשב האולטימטיבי לגיימרים מסדרת Alienware
Alienware מבט מבפנים
Alienware מבט מאחור
סדרת המסכים הרחבים החדשה
סדרת הניידים והטאבלטים החדשים
סדרת השרתים ואמצעי האחסון של החברה
Dell European Manufacturing Facility Poland (Dell EMFP) המפעל
למה פולין? למה לודז׳?
בשנת 2006 הכריזה חברת דל על הקמת המפעל בעיר לודז׳ בפולין. גודל האוכלוסיה בעיר לודז׳ היא בסביבות 1.2 מילון איש, מתוכם מעל ל-100 אלף סטודנטים. בנוסף לחברת דל, חברות בינלאומיות נוספות הקימו מפעלים בפולין, לדוגמא: P&G, Gilette, Bosch, Philips.
המיקום הגיאוגראפי של פולין במרכז אירופה בכלל ושל העיר לודז׳ בפרט, מאפשרים גישה נוחה ומהירה של אספקת המוצרים לכל רחבי מדינות אירופה היו הקריטריונים החשובים להחלטה של הקמת המפעל בפולין. בשנת 2007 יצרו במפעל את המחשב הנייד המפורסם ה-Latitude ובשנת 2008 היתה הפתיחה הרשמית של המפעל בנוכחותו של מייקל דל. שטחו של המפעל כ-184 דונם, וכיום עובדים בו כ-1,200 איש בשתי משמרות של 600 איש לכל משמרת.
ביקור של מייקל דל במפעל בפולין
תהליך בניית המחשבים נעשית ע״י מסילות ארוכות לאורך ולרוחב של המפעל, עליהם נעים ארגזים ובתוכם חלקי המחשב השונים. בכל עמדת הרכבה עומד העובד ומרכיב את המחשבים בצורה ידנית ע״פ ההזמנה והמפרט המדויק של הלקוח. לדוגמא, בארגז אחד יהיו חלקים להרכבה של תחנת עבודה הכוללת כונן 512GB, זיכרון 8GB ו-כונן DVD, ובארגז שיגיע אחריו יהיו חלקים שונים לחלוטין.
המסילות והארגזים עם המפרטים וחלקי המחשב
לאחר סיום הרכבת המחשב, עוברים לשלב הבא: התקנת התוכנות. דל משקיעה מאמצים רבים בהתקנות התוכנות ובתהליך הבדיקות שלאחר ההתקנה, כל זה כדי לספק ללקוח את המוצר הסופי עם אפס תקלות. בסוף תהליך ההתקנה ולאחר שכל הבדיקות בוצעו, עובר המחשב לעמדת ההדבקה. בעמדה זו העובד פשוט מדביק את המדבקות המוכרות לכולנו על גבי החלק החיצוני של המחשב: Win8, i3,i5,i7 וכו׳ לפי המפרט המדוייק ש כל מחשב ומחשב.
עמדות בדיקות התוכנה
עמדות בדיקות חומרה
שיטת העבודה במפעל של דל לגבי ניהול מלאי יעיל ומחושב – דל לא מחזיקה מלאים בכלל! הזמנה שנכנסת למפעל, יוצאת כבר באותו היום ללקוח, כך שאין צורך להחזיק מלאי. תהליך הבדיקות אורך כשעתיים עד שלוש שעות, תלוי בגודל ההזמנה של הלקוח. זמן הממוצע של כניסה ויציאה של הזמנה עומד על יום וחצי – מרשים ביותר. בעקבות שיטת עבודה זו, דל תמיד נמצאת בחזית הטכנולוגיה, אין מלאי, אין סחורה ישנה שנשארה במחסנים, לכן, הלקוח לא יקבל אף פעם מוצר ישן שלא מעודכן. גם אם הלקוח ידרוש מודל ישן, דל לא תוכל לספק בגלל אופי העבודה.
עמדות הייצור של מחשבי הגיימרים Alienware
קצת תמונות אווירה מלודז׳…
ניצן אדטו הוא אורח של חברת Dell בפולין
*קרדיט לניב ליליאן על הצילומים בתוך המפעל.
לדיון בנושא: ביקור במפעל המחשבים של חברת Dell בפולין
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.