LG mobile
הגענו למפעל שבו יש 28 קוי מוצרים, 20 קוים שפועלים ביום, 8 בלילה. המפעל מחזיק 10,000 עובדים וכולל איזורים רבים של בילוי, ומאכלס לא רק את העובדים אלא כולל טיפול לילדים ואפילו טיפול בריאותי מקומי.
קוי הייצור עצמם כוללים בין 10-20 תחנות אשר בכל אחת יש אדם או רובוט. בחלק הראשון של הקו, שבו עובדות בעמידה בעיקר נשים צעירות בשנות ה-20 שלהן. הן מרכיבות את החלקים השונים של הטלפון. בהמשך רובוטים סוגרים את הברגים והטלפונים עוברים לשלב הבדיקות. מרבית הקו מתמקד בבדיקות תקינות, החל מבדיקות שהרמקול עובד, דרך בדיקות רדיו (העובדות מכניסות סים למכשיר ומכניסה אותו לתיבה אטומה לרדיו שבו יש משדר ומקלט יעודי שבודק את המכשיר). עובדות בקו בודקות מגוון דברים על הטלפון כגון תקינות ואיכות הפוקוס במצלמה, על ידי צילום של תבנית קבועה ותוכנית בדיקה. המסך והכפתורים גם הם נבדקים על ידי רובוטים.
תמונת מקור: יח"צ
כל קו כזה מסוגל לייצר אלפים רבים של סמארטפונים. לכל קו יעד של מספר מכשירים והפער שלהם מהיעד הזה – מה שאמור לדרבן את האנשים בקו לשפר או להרגיע את המהירות שלהם. האנשים עושים את העבודה ללא מוזיקה, בשטח נקי לחלוטין (באולם ענק יש עשרות קוים במקביל) ובעמידה. דוגמא למהירות הקו הוא בכך שהיעד למשמרת עבור קו אחד של ה-G3 (יתכן שיש יותר קוים, הקוים מייצרים לפי דרישה, כך שלמשל כל המכשירים שמוזמנים על ידי מפעילה מסויימת או רשת, ייוצרו ביחד) עומד על כ-4500 מכשירים למשמרת של 8 שעות. כלומר, קו כזה יודע לייצר מיליונים של מכשירים בשנה, ויש מספר רב של קוים כאלה במפעל.
תמונת מקור: Flickr
מחוץ לאיזור הייצור, החברה מחזיקה מעבדת בדיקה עם עשרות רובוטי בדיקה שבודקים כל דבר החל מלחיצות בכח על כל אחד מהכפתורים אין ספור פעמים וכלה בגמישות של הטלפון, כולל ישבן מלאכותי שמתיישב על הטלפונים ובודק כך את האמינות שלהם. גם בדיקת מים וחול מבוצעים כאן בתאים אטומים.
בשטח זה בודקים מכשירים שונים, לרוב כאל שבשלבי פיתוח סופיים, בכדי לוודא שכל הרכיבים שנבחרו יעמדו בדרישות. דוגמא אחת שראינו הוא מכשיר מעוגל הדומה ל-LG Flex אך קטן ממנו משמעותית ומעולם לא הוכרז מכשיר שנראה כך…
איזור הפיתוח
ריצ'רד, דובר LG mobile הסביר לנו על כך ש-LG מכסה את כל הפיתוחים כולל המעבדים (זה חדש) ואפילו בטריות שמגיעות מ-LG Chem ומסכים מ-LG Display.
ל-LG יחס מיוחד עם גוגל ופיתחה איתה מספר מוצרים בקו המוצרים של נקסוס.
המצאות של LG כוללות מקלדת נמתחת, הקשות כפולות (שכבר הופכות לסטנדרט בסמארטפונים), כפתור אחורי, צילום על ידי תנועת יד, והתראות חכמות.
יש מספר סדרות של מוצרים:
- L-series – זה לדור שלישי
- F-series – זה כבר דור רביעי
- G-series – קו מוצרי הדגל
בתחום המכשירים הלבישים LG חידשה עם G watch R ו-LG פיתחה מספר רב של תצוגות שעון שמיועדות לתת לאנשים שעון אישי. השעון משתמש בתצוגת P-OLED, אשר בהיר מאוד באור יום ובעל זוית צפיה רחבה במיוחד. השעון משתמש בתצוגה בגודל של 1.3" מעוגלת אשר מיוצרת על גבי שכבת פלסטיק.
השעון מאוד יעיל מבחינת בטריה. מרבית הזמן השעון נמצא במצב Ambient שבו יש בו מספר מצומצם של צבעים והצריכה של השעון במצב זה היא 13mW בעוד שבמצב נורמלי הוא 90-130mW. הבטריה ככל הנראה עומדת על כ-400mAH. השעון אגרסיבי במעבר למצב חסכוני. באופן לא רשמי אמרו לנו שהשעון צפוי להחזיק יותר מיממה (יממה וחצי) או יותר, במידה ומשתמשים בו רק כשעון או עבור התראות.
ההתאמה האישית בתחום הזה ככל הנראה תהיה גבוהה מאוד. כרגע LG מכוונים ל-early adopters (קרי: הקהל שקורא את המאמר הזה) שמורכב בעיקר מגברים ולכן הפוקוס של המוצר הזה הוא גברים. בהמשך ככל הנראה ייוצרו מכשירים שמותאמים לגודל ולאסתתיקה הנשית.
השעון גם תוכנן לשמש כאמצעי מדידת בריאות ומודד דופק ופעילות גופנית ועל ידי שימוש ב-BT הוא מתחבר לאזניות ישירות ויכול לאחסן מוזיקה מקומית.
החיבור למכשיר נעשה דרך BT 4.
ברגע שהמכשיר שלכם בעברית, גם ההודעות נעשות בעברית.
אפשר לעשות חיפושים ואפילו להקליט הודעות בעברית.
לא תמיד ההקראה עבדה, אבל הסביבה היתה רועשת למדי.
אפליקציות שיש להן תמיכה ב-Android wear כוללות התראות, הוראות ניווט ועוד יכולות רבות. השעון כולל מיקרופון ומאפשר הוראות קוליות, כולל תמיכה ב- ok google. לשעון יש מד האצה accelerometer עם 9 צירים, מה שמאפשר לשעון לזהות הרמת יד ולפעול בהתאם.
מבחינת תוכנה, גוגל שולטת בפלטפורמה, כך ש-LG עצמה יכולה לשחרר עדכונים מוגבלים בלבד. לאחרונה גוגל זיהתה צורך לאפשר לפלטפורמה של Android wear להפוך לעצמאית יותר ולעבוד במצב Sometimes connected – מצב שבו המכשיר מחובר לטלפון לפעמים. כאשר גוגל תשחרר עדכון כזה הוא ככל הנראה ישוחרר גם במכשירים הלבישים הקיימים.
לגבי עברית, אין לשעון ממשק אמיתי בעברית עדיין, ואין תמיכה קולית בעברית אך כפי שניתן לראות הכל עובד תקין בעברית כולל תגובות, זיהוי קול ועוד.
מבחינת גמישות, גוגל מאפשרת ליצרניות Android wear רק מספר קטן של התאמות מיוחדות. LG עושה התאמות של פני השעון (watch faces) והיא יכולה לעשות פעולות ופונקציות מיוחדות אשר פעילות כאשר המכשיר מצומד לטלפון של LG בלבד. כרגע אין דרך למפתחים צד שלישי לפתח עיצובים משלהם לפני השעון ולמכור אותם דרך ה-play store.
LTE
LG מתרכזת בטכנולוגיית LTE והיתה אחת הראשונות שאימצה אותה מ-2007. ב-2008 LG פיתחה צ'יפסט יעודי ל-LTE אשר הושק לראשונה ב-2010 בארה"ב. הטכנולוגיה של LTE ממשיכה בעקביות להתקדם, תחילה כאמצעי Data בלבד, ב-2012 קיבל תמיכה בקול (VoLTE או voice over LTE). כיום התקנים החדשים הם CAT4 LTE TDD ו- CAT6 LTE FDD/TDD שיוצרו השנה, כאשר VoLTE רשמית הושק בארה"ב השנה.
ב-LTE זמן החיבור של שיחה סופר מהיר, לוקח שניה וחצי מהרגע שמתחילים להתקשר ועד שהטלפון בצד השני מתחיל לצלצל! זאת לעומת כ-5 שניות בדור שלישי כיום. בשיחות וידאו וב-voice הדיליי (latency) קצר משמעותית מדור שלישי.
עד 2010, מהירות ה-LTE היה 15Mbps וצרכנים לא ממש הצליחו להבין את ההבדל בין LTE לדור שלישי. עם כל דור של LTE, הם משפרים זאת והמהירות הבאה 17Mbps. הדור הנוכחי של LTE מגיע עד 200Mbps אך זה קצב תאורטי בלבד כאשר זה משתנה כפונקציה של צריכת הרשת בסביבתך ומרחק מתחנת הממסר. מכשירים שכוללים יכולות מתקדמות יותר יקבלו קצב נתונים גבוה יותר:
ההבדל במהירות בין מכשיר G3 עם LTE CAT6 לעומת Optimus G שהוא מכשיר LTE CAT 3
LG כעת עובדת על דור 5 אשר מיועד להתחיל לפעול ב-2018 (היעד הוא להפעיל את השירות בעת משחקי אולימפיאדת החורף) עם השקה מסחרית ב-2020. דור חמישי הוא אבולוציה של דור רביעי כאשר השיפורים הם ב-Delay אפסי, MIMO מסיבי (שמאפשר מיקוד וירטואלי של שידורים ישירות למכשירים בעזרת 16 אנטנות לעומת מקסימום של 8 בדור שלישי). קצב הנתונים הצפוי של דור חמישי הוא מעל Gbps!
עוד שיפור בדור חמישי הוא במעבר בין תחנות הבסיס. בדורות קודמים התפר בין התחנות הוא חלש בכדי למנוע מתחנה אחת מלהפריע לתחנות השכנות. הבעיה היא שזה יכול לגרום לבעיה כאשר המשתמש עובר בין התחנות וזה יכול לגרום לניתוק במעבר או קליטה גרועה באיזורים מסויימים. התחנות בעצם משדרות את אותו סיגנל והטלפון הסלולרי מחובר לכמה במקביל – התחנות בעצם מחזקות זו את זו ולא מפריעות.
עפר לאור הוא אורח של חברת LG בדרום קוריאה
לדיון בנושא: LG mobile ביקור במפעל ייצור סמארטפונים
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.