LG – ביקור במפעל מסכים בדרום קוריאה

אז ביקרתי בקוריאה במפעל למסכים של LG. אז OLED כאן - ובגדול!


 LG – האסטרטגיה המסחרית

LG - ביקור במפעל מסכים

ב-1947 נוצרה החברה בשם Lak Hui על ידי קו-אין-חאווי, השם קוצר והפך ל-Lucky. החברה התעסקה בתחום כימי (קרמי פנים למשל), בעוד שהחברה השניה שנוצרה מאותו מייסד היתה Goldstar, כאשר משפחתו של חאווי עדיין שולטים ביד רמה ב- LG גם היום. שילוב החברות הפך ל- Lucky Goldstar או LG. ב- 1959 Goldstar ייצרה מכשירי רדיו, ב- 1965 החלה עם מקררים, ב- 1966 טלויזיות וב- 1968 מזגנים. בשנות השבעים החברה החלה להתמקד בטלויזיות צבעוניות והתמקדה בייצוא לארה"ב עם 100 מיליון דולר ייצוא ב- 1978. בשנות השמונים החברה החלה לייצר בארה"ב תחת השם Goldstar. ב- 1995 שונה המיתוג ל-LG וב-1995 החברה רכשה את Zenith, אחד מיצרניות הטלויזיה האמריקאיות האחרונות.

LG - ביקור במפעל מסכים

 משרדי החברה במרכז סיאול – במגדלי התאומים, עם צפי די מדהים על העיר.

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

Ken Hong הציג את חברת האם של LG, שהיא כיום חברת אחזקות גדולה שכוללת 60 חברות עם הכנסות של למעלה מ- 134 מיליארד דולר, כולן בעלות אותה לוגו. מרבית החברות הם לתוך קוריאה (קהל של כ- 78 מליון איש בלבד). חברות הבת בעלות מנכ"לים שונים, לא תמיד כפופות ל- LG עצמה שמחזיקה מניות בחברות הבת הללו. לדוגמא, חברת LG Display מייצרת פאנלים לתצוגות לחברות האחרות של LG. החברה נסחרת בנפרד ולכן בעלת אינטרסים שונים מחברת האם ומוכרת פאנלים למתחרים רבים של LG, כולל אפל. החברות מפוצלות לשלוש קבוצות שונות: 16 חברות בקבוצה הכימית (תרופות, כימיקלים וכו'), 28 חברות נמצאות בקבוצת התקשורת והסלולר ו-16 חברות בתחום האלקטרוניקה ותצוגות.

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

מבנה החברה מורכב מכמה מחלקות:

  • HE – Home entertainment
  • MC – Mobile communication
  • HA – Home Appliances
  • AE – Air conditioning & Energy
  • VC – Vehicle components

לחברה 82,000 עובדים, 16 משרדים, 103 חברות בת ו- 6 מרכזי עיצוב בערים הגדולות בעולם. הגדילה בשנים האחרונות היתה מתונה בשל המצב העולמי, אך החברה בכ"ז גדלה ולא ביצעה פיטורין אלא רק התייעלות עסקית.

מבחינת מיתוג, LG הוא משלישיית המותגים המובילים בביג'ין, לונדון, סינגפור ובניו יורק. החברה גם מספנסרת פעילויות ספורט ברחבי העולם. LG כיום בחמישיה הפותחת של מעסיקות בקוריאה, כאשר סמסונג היא מספר אחד ושאר החברות בתחום הדלק והרכב. הפוקוס של החברה הוא לא מחזיקי המניות אלא לגדול בטווח הארוך ולא לתת רווחים מהירים לבעלי המניות. פוקוס אחד הוא להגדיל את נתח השוק, מטרה אחרת היא לדאוג לתעסוקה לכל עובדי LG. רווחיות גבוהה היא לאו דווקא הפוקוס של החברה  וזוהי גישה מעניינת.

LG - ביקור במפעל מסכים

LG כיום מבוזרת מאוד מבחינת סוגי ההשקעות שלה, כך שהעסקים הסלולרים לא מאוד רווחיים כיום ביחס לרווחיות הכללית של החברה, אבל הם רואים את המכשירים הסלולרים כאמצעי חשוב לקידום השם והמיתוג של החברה (חשוב להם להשתמש בשם הטוב בתחומים שונים בכדי לקדם את המותג). LG החלה לפעול בשוק הסלולרי בצורה רצינית רק בעשור האחרון. ב- 2004 החברה הובילה בתחום CDMA. ב- 2008 LG פיתחה את מודם ה-LTE המסחרי הראשון. מספר היחידות ש- LG מוכרת ירדה עם המעבר לסמארטפונים, אבל הרווחיות עלתה. אנשים מחליפים סמארפונים בפחות תכיפות ובעלות גבוהה יותר מטלפונים "טפשים". הפוקוס בסמארפונים הוא לחזק את היחסים עם המפעילות ולכן האסטרטגיה היא לא למכור ישירות מכשירים לצרכנים.

הבעיה היא שהמפעילות יתמקדו במכשירים שהם מאמינים שימכרו הכי הרבה ויעשו להם מקסימום רווחים, לכן LG מתמקדת בליצור דרישה מצד הלקוחות הסופיים ובכך למשוך את המפעילות לקדם ולדחוף את המוצרים שלהם. כיום 90% מהמכירות של הסלולר של LG מגיעות מהמפעילות הסלולריות. ה- G3 למשל הושקו עם 170 מפעילות שונות. מצד שני, חברות כמו OPPO, Meizu, וואווי – נטולות יחסים עם המפעילות ואגרסיביות מאוד בתמחור וזהו האיום הגדול ביותר על היצרניות הקוריאניות כיום.

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

באופן מפתיע, נציגי LG מודים שהם מספר שניים ביחס לסמסונג מבחינת נתח שוק ולכן הם לוקחים יותר סיכונים ומכוונים גבוה יותר בכדי לנסות ולהגיע למספר 1. האתגר הוא לא רק להגיע למספר 1 אלא להיות מסוגלים לשמר את הקדמה. מבחינות רווחיות, LG חשוב מאוד לקדם את התחומים של High End בסלולר ובמסכים כמו ב- OLED בכדי לקדם הלאה אל התחום כי לא ניתן להחרות בסינים שהרווחיות שלהם נמוכה מאוד ומסתמכת על כמויות. הרווחיות נמצאת במוצרי ה- High End.

LG - ביקור במפעל מסכים

תחום הסמארטפון לטענת קן כבר הגיע לקצה היכולות הפיתוחיות שלו. כיום התחרות היא על לא על חידושים מהפכניים וככל הנראה זה ימשך עד שמסכים גמישים (טלפון מתגלגל או מתפקל) יהיו זמינים. שוק המחשוב הלביש הוא אתגר חדש והחברה שמה הרבה מאוד מאמץ לאחר שלמדה בדרך הקשה שלא להתעלם מטרנדים מתפתחים. לתחום הסמארטפונים היא נכנסה מאוחר יחסית ולקח לה זמן להיות תחרותית בשוק הזה.

LG - ביקור במפעל מסכים

בתחום המחשוב הלביש, LG מאמינים ששעונים חכמים יתפסו במיינסטרים ב-3 השנים הקרובות לאחר שזמן הבטריה יתארך. זו גם הסיבה שהעיצוב של LG מכוון לקהל הרחב ולא רק לקהל הגיקים…

בכל הנושא של טעינה אלחוטית, LG מחוייבת ל-Qi – חדשות טובות.

מפעל המסכים ב-פאג'ו

מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

לגבי סמארטTV, בקוריאה יש את יכולות הרשת מהגבוהות ביותר בעולם – גם בחיבור הרשת הביתי וגם בסלולרי ו- LTE. כאן LG רואה פוטנציאל – זה גורם לצרכנים לדרוש מוצרים בעלי יכולות רשת חזקות, בעלי מסכים גדולים יותר, מה שמאפשר לנצל את המשאב הזה טוב יותר. OLED עולה 50% תוספת מעל מסך LED High End כיום. כיום העלות של מסך OLED 4K בארה"ב הוא 10,000 דולר. LG Display מוכרת פאנלים של OLED לכל מי שמעוניין בכך ובשנה הבאה זה כבר יכנס למיינסטרים. LG כיום יצרנית ה- OLED המשמעותית היחידה ומקדמת את הטכנולוגיה הזו גם בכמויות הייצור וגם בייעילות הייצור, כאשר הטענה היא ששאר היצרניות רחוקות כ-3 שנים מהנקודה שבה LG נמצאית כיום.

LG - ביקור במפעל מסכים

לגבי פלטרפורמות למסכים חכמים, webOS לא הפלטפורמה היחידה. טכנולוגיית ה- Netcast (טכנולוגיית ה-SmartTV הישנה של LG) עדיין מקודמת למרות שהיא יורדת ל- 20% מהמכשירים ש- LG מייצרים.

LG - ביקור במפעל מסכים

מסך 105" UHD מעוקל באיזור התצוגה התצוגה

LG - ביקור במפעל מסכים

לגבי אודיו/וידאו – LG החלה לאחרונה להרחיב את השוק עם מספר מוצרים כגון מדפסת תמונות ידנית, מערכת אודיו ניידת אלחוטית (מולטירום). 

בתחום ה- IT, מדובר בעיקר על שוק מסכים (כגון מסכי UltraWide – 21:9 שבה היא מובילה) כולל מסך 34" מעוגל.

תחום ה- PC בעיקר מתמקד לשוק הקוריאני המקומי ולא מופץ כיום מחוץ למדינה.

בתחום ה- Digital Signage, החברה מושקעת כולל מסכים לתצוגות, מסכים חצי שקופים ומסכים לבתי מלון.

OLED – העתיד כבר כאן ובגדול

LG - ביקור במפעל מסכים

LG Display היא חברה נפרדת שמתמקדת בייצור פאנלים שבהם משתמשות חברות רבות, כולל LG עצמה. דוגמא אחת היא חברת אפל – LG Display היא ספקית מסכים משמעותית מאוד עבור אפל לאייפון 5s וגם אייפון 6, ה- iMac ואפילו באייפד אייר 2!

החברה היתה חלק משמעותי מהתחרות על "למי יש את המסך הגדול ביותר", כאשר ההשקה הראשונה של מסך דק מהחברה היתה עם פלאזמה. כיום יש ל- LG 10% נתח שוק במוניטורים העולמי. את טכנולוגיית IPS שלה רכשה LG Display מהיטאצ'י כאשר היא שיפרה את הטכנולוגיה ושכללה אותה בכדי לשפר יחסי ניגודיות, צבע ואחידות.

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

ב- 2011, החברה חיזקה את תחום המסכים עם תלת מימד פסיבי, ב- 2012 הושקו מסכי ה-OLED הראשונים, ו- 84" מסך UHD וכן השיקה את הנקסוס 4 עם גוגל. ב- 2013 רכשה את WebOS מ-HP ופחות מ-9 חודשים לאחר מכן, החברה השיקה טלוזיה חכמה מבוססת WebOS. החברה השיקה GoogleTV והיא עדיין חלק מהמיזם הזה במהלך 3 שנים אבל כמו Windows Phone אם זה לא הולך, זה לא הולך והחברה ממשיכה הלאה. הכמויות של WebOS גדולות משמעותיות מכל AndroidTV מאז ומעולם והיכולת של LG לשלוט בפלטפורמה מאפשר לה גמישות שלא קיימת במערכות הפעלה אחרות, לכן יש לה יתרון בולט להמשיך ולקדם את WebOS על פני מעבר ל-AndroidTV למשל, שבו החברה תלויה בגוגל ובתוכניות הטווח הארוך שלה.

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

טכנולוגיית OLED מקודמת כבר מספר שנים אך LG הראשונה שהצליחה לייצר אותה באופן מסחרי. בכל פרמטר אפשרי הטכנולוגיה טובה מ- LED, בקונטרסט, בעוצמת האור, ביעילות, בזמני התגובה, בעובי ובמגוון הצבעים. בתלת מימד, LG משלבת תלת מימד פסיבי במסכים.

כאמור, פריצת הדרך שעשתה LG בטכנולגיה זו היא לא רק ביכולת שלה להגיע לאיכויות תמונה מדהימות (את זה גם הצליחו החברות האחרות להציג) אלא בעיקר בעובדה שהצליחה לשפר את תהליך הייצור כך ש- 80% מהתוצרת שלה הוא שמיש וללא תקלות. עד לשלב זה הייצור לא הצליח לשבור את תקרת הזכוכית של יותר משליש מהתוצרת שצריך להשליך בשל תקלות בייצור!

בהדגמה שקיבלנו ניתן היה להשוות אחד לאחד כיצד מסך OLED FHD מצליח לבייש בקלות מסך LED רגיל. זוית הצפיה היתה משופרת, טווח הצבעים היה גדול יותר (אם כי התפריטים בקוריאנית, נראה שבמסך ה-LED הגבילו ל-REC709 בעוד שב-OLED הציגו את מלוא יכולות הפאנל).

LG - ביקור במפעל מסכים

 עומק השחורים היה מודגש יותר בזוית צפיה, אך כאשר כיבו את האורות, השחורים במסך ה- LED היו אפורים בעוד שב- OLED התמונה היתה מושלמת. כמעט שכחתי, לא היו פיקסלים תקולים בכלל.

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

ב- OLED אין בעיתיות בזוית צפיה דליפות אור בכלל ובפרט במסכים מעוקלים אשר קשה מאוד למנוע זליגות אור בפינות שלהם. עם זאת גם OLED לא מושלם – יש כברת דרך בכדי לשפר את תהליך הייצור וליעל אותו בכדי להוריד את המחירים. 

אורך חיי מסכי ה- OLED מהדור הנוכחי עומדים על 30,000 שעות למחצית בהירות – טוב יותר מפלזמה ו- LCD כאשר הם יצאו לראשונה ולא רחוק מהיכולות של הטכנולוגיות המתחרות כיום. במבחני העדפה ש- LG  ערכה, OLED זוכה בהכי הרבה אנשים שאוהבים את התמונה בטכנולוגיה זו הודות לקונטרסט וטווח הצבעים של המסכים.

LG - ביקור במפעל מסכים

הפריצה הטכנולוגיות במסכי OLED נוצרה כשהייצור מגיע ל- 80% אמינות ייצור ללא תקלות. לדעתם האימוץ הגדול של הטכנולוגיה תגיע בעוד 3 שנים כאשר יעילות הייצור תשתפר אפילו יותר. פלזמה כיום כבר לא שוק מעניין והם מאמינים ש- OLED לא רק יחליף אותה (כלכלית ובנתח שוק) אלא תעבור אותה. המוצר העיקרי ב-OLED הוא מסכי 55" FHD, כאשר ב- UHD יש להם 65" ו- 77" והם זמינים בעיקר בארה"ב ובקוריאה. בנובמר יתחילו להפיץ מחוץ לשני האזורים הללו. המחירים של OLED ירדו ב- 80% מאז ההשקה הראשונה. הייצור נעשה ברחבי העולם, כולל בפולין, הם גם מכניסים את זה למקסיקו ולמקומות אחרים, כך שזה לא מפעל גדול אחד אלא עוד קוי יצור ומשולב כחלק מקוי הייצור LED הרגילים של החברה.

LG - ביקור במפעל מסכים

החברה תשיק מגוון גדול של מוצרי OLED ב- CES 2015 כאשר מרבית הפאנלים מיוצרים בפאיג'ו ובמפעל נוסף בקוריאה. בשאר המפעלים שעוסקים במסכים יש בעיקר הרכבה של המסכים.

כיום המפעלים הללו אחראים ליותר מ-20% מסך הפאנלים של מסכים גדולים בעולם. 

ייצור פאנלי LCD

LG - ביקור במפעל מסכים בדרום קוריאה

המפעל בפייג'ו נמצא מרחק של כשעה נסיעה מסיאול, בירת ד.קוריאה. המפעל קרוב מאוד לגבול עם צפון קוריאה, מכיוון שרשמית שתי הקוריאות נמצאות במלחמה זו עם זה (כולל מדי פעם איומים על פצצות אטום). העובדים כאן מתנחמים על כך שאם תהיה הפצצה היא ככל הנראה תהיה על סיאול, מה שאומר שהטילים יעברו מעל גג הבניין…

LG - ביקור במפעל מסכים

המפעל (FAB) לייצור פאנלים בפאג'ו כולל מספר לא קטן של מפעלים, כולל מפעל מספר 9 אשר כיום בתהליך הקמה. המפעלים האחרונים מייצרים פאנלים מדורות 7 ו- 8. אבל מה זה בעצם אומר?

בשביל זה צריך להתחיל מההתחלה, מה- Mother Glass. לצערי לא ניתן היה לצלם בתוך המפעל אז תצטרכו להסתפק בתיאורים.

LG - ביקור במפעל מסכים

זכוכית האם מגיעה בגדלים שונים כאשר הגודל שלה הוא זה שקובע את דור המפעל. הדור האחרון הוא דור 8 כאשר מרבית המפעלים פועלים בדור 7 או 8. כל זכוכית כזו כוללת מספר של מסכים בגדלים ובהרכבים שונים, כאשר יש מספר קונפיגורציות. כאשר רוצים לייצר מסכים מסוג מסויים, עוברים למצב ייצור כזה (מה שלוקח מספר שעות) אך הקו עושה זאת אוטומטית.

LG - ביקור במפעל מסכים בדרום קוריאה "זכוכית אם" דור 6

במרבית המקרים הזכוכית תורכב מסט זהה של מסכים שיתכו מזכוכית האם, אך זה לא חייב להיות כך. במסכים הגדולים יותר, הפאנל כולל את המסך הגדול ביחד עם מסכים קטנים שמשלימים את הפאנל. אם אתם מתפלאים כיצד הגיעו דווקא למספרים כמו 41" או 39" או 55" – עכשיו אפשר להבין, הגדלים תלויים בפאזל של פאנלים שניתן להרכיב מהמסך… הגדלים תלויים במפעל שמייצר – שכן כל מפעל מותאם לגודל מסויים של זכוכית אם. 

 

LG - ביקור במפעל מסכים בדרום קוריאה
זכוכית אם דור 7

בכל החלק הפנימי של המפעל יש אוויר ממוחזר כך שבעצם לא נכנס שום דבר פנימה. אפילו הגנה נגד אבק וזיהום אוויר יש לבניינים בכדי למנוע מסופות "האבק הצהוב" שמגיע מסין כמה פעמים בשנה, מלהגיע לתוך ההתקנים. הבנינים כולם מחוסנים נגד כל דבר אפשרי מרעידות אדמה ועד סופות קשות. המפעלים פועלים מסביב לשעון ומאוכלסים בעשרות אלפי צעירים (שלרוב נשארים פחות מעשור בחברה) במשמרות של 8 שעות ובסידור עבודה של יומיים עבודה ויום מנוחה. עשרות אלפי עובדי החברה שעובדים במפעל גרים לעיתים בסמיכות לאזור (החברה מספקת לחלקם מגורים), אך מרבית העובדים מגיעים מסיאול ומהאיזורים האחרים במאות אוטובוסים מיוחדים שהחברה מארגנת בבקרים.

LG - ביקור במפעל מסכים בדרום קוריאה

LG - ביקור במפעל מסכים בדרום קוריאה

אם בחלק הפנימי של המפעל יש חדרים נקייים, החדרים של הייצור הם אולטרה נקיים ורק 10 אנשים יכולים להכנס פנימה. הכל נעשה אוטומטית והאנשים בפנים בעיקר מפקחים שהכל פועל כשורה. רובוטים ענקיים עם שתי מלגזות מניעים את לוחות הענק ממקום למקום בתהליך הייצור.

LG - ביקור במפעל מסכים בדרום קוריאה

התהליך תחילה כולל ציפוי בנחושת של כל הזכוכית הענקית, לאחר מכן מוסיפים למסכים פילטרי צבע מיוחדים ומכניסים לתנור ענק שמחמם מספר רב של לוחות. התנור מבוקר בכדי לוודא שהזכוכית כולה אחידה לחלוטין בתהליך ה "אפיה".

LG - ביקור במפעל מסכים בדרום קוריאה

לאחר מכן מייצרים על הלוחות את האלקטרוניקה אשר ממש גדלה/מיוצרת על גבי הזכוכית. בשלב מתקדם יותר, זכוכית האם נבדקת לתקינות וממפים תקלות. לבסוף, הפאנלים נחתכים לפי הגדלים שנקבעו מראש ונארזים ומועברים למפעלים שזקוקים להם. כאמור, ייצור המסכים עצמם נעשה על ידי חברות אחרות ולא על ידי LG Display ש "רק" מייצרת את הפאנלים לכל מי שמבקש אותם, כולל מתחרות של חברת האם. 

לאן הלאה?

החברה עובדת על לא מעט הברקות שכרגע עדיין בגדר מוצרים בהדגמה. טכנולוגיה אחת כזו היא טכנולוגיית P-OLED, כלומר מסכי OLED שמודפסים (ממש עם מדפסת!) על גבי חומר פלסטי גמיש. מסכים כאלה לא רק יכולים להיות מעט גמישים כמו ה-LG Flex, אלא במצבים מתקדמים יותר יכולים להתקפל ממש או להתגלגל כמו עיתון. דמיינו שהטלפון שלכם הוא צינור שאפשר לשלוף ממנו את המסך אשר מגולגל בתוכו. ככל שמושכים יותר, כך המסך גדל ממסך קטן לטאבלט מלא.

המרחק לייצור מסודר של טכנולוגיה כזו היא עדיין רחוקה, אבל ניתן לראות את היצרתיות הטכנולוגית בפעולה כבר כעת.

LG - ביקור במפעל מסכים

לא הכל זה רזולוציה. אם נמשיך ונגדל ברזולוציה, כך לפי LG, העין לא תבחין בהבדל אך יעילות האנרגיה תהיה גרועה יותר, וכך גם פרמטרים אחרים בתמונה כמו יחס ניגודיות ואחידות.

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

 LG ממשיכה לפתח טכנולוגיות שונות עם יכולות שונות, החל ממסכי UHD למוניטורים בגודל 24" ועד מסך 4K ברזולוציית קולנוע דיגיטלי מלא (4096X2160).

LG - ביקור במפעל מסכים

 התמונה מקרוב:

LG - ביקור במפעל מסכים

החברה גם מפתחת מסכי ענק של LED, כולל 98" בעלות של 40,000 דולר בארה"ב וכלה במסך Curved LED בגודל 105" אשר עולה כ-120,000 דולר בהזמנה מיוחדת בלבד.

LG - ביקור במפעל מסכים

מעבר לכך יש לחברה גם טכנולוגיות מעניינות אחרות כגון מסכים ביתיים ומסחריים שקופים. דוגמאות לשימושים הם מקרר שמציג מידע על מה שבמקרר או אפילו פרסומת 

LG - ביקור במפעל מסכים

המסכים צבעוניים לחלוטין ואפשר להציג בהם מידע, אפשר לגעת במסך ולהזמין עוד חלב למשל. כרגע אין לחברה פיתרון של ספירת מלאי, אך בשילוב עם טכנולוגייות כמו RFID מובנה או קורא קודים ניתן ממש לראות מה קורה בתוך המקרר גם מחוץ לבית…

LG - ביקור במפעל מסכים

 פרסומת על מקרר או מכונת משקאות למשל:

LG - ביקור במפעל מסכים

גם חלונות חכמים בדרך. אלא חלונות כמעט שקופים לחלוטין, אלא שהם יכולים להציג מידע נוסף כגון מזג האוויר, ביגוד מומלץ או מידע על הבית – כולל הודעות, מייל והתראות מהבית החכם.

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

החלונות יכולים גם להפוך לתריסים וירטואליים. הם Multi Touch ומאפשרים בגרירת אצבע (או כמובן בלחיצת כפתור על שלט, או אפילו אוטומטית אם הם מזהים שחם מדי) לסגור תריסים עד שלא ניתן לראות כלל דרך החלונות.

LG - ביקור במפעל מסכים

כאמור, החלונות הם Multi Touch כך שניתן לגעת בהם במספר אצבעות ולעשות כל דבר שאתם רוצים, החל מצפיה בתמונות על רקע השקיעה או אפילו שימוש בחלון כמסך וידאו וצפיה בסרטונים בזמן אמת.

LG - ביקור במפעל מסכים

LG - ביקור במפעל מסכים

 

 

כאן מסתיים חלקו של הסיור העוסק בתחום המסכים והפאנלים.

עפר לאור הוא אורח של חברת LG בדרום קוריאה

לדיון בנושא: LG – ביקור במפעל מסכים בדרום קוריאה


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל באמצעותם.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

21:00
  /  
27.10.2014
  
מאת: עפר לאור, דרום קוריאה

1