על פניה, נראה שלא חסר ב- X-T1 שום דבר. יש בה הכל – חיישן X-Trans II בגודל APS-C, פוקוס מהיר בטכנולוגית Phase Detection מובנה (על הנייר – אחד המהירים שיש), מעבד EXR II מהדור החדש, עינית מהירה ובהירה במרכז המצלמה, גלגלות שליטה למכביר, מסך מפרקי, קישוריות אלחוטית עם שליטה מרחוק (תקדים עבור פוג'י), ותמיכה בליין עדשות ה-X המוצלחות שלהם.

אמנם ככל הנראה לא מדובר ביכולות צלילה של ממש, כמו ה-AW1 של ניקון, אלא לעמידות רצינית לתנאי מזג אויר קשים במיוחד.
גלגלות השליטה כוללות פיצוי חשיפה (מ 3- עד 3+), מהירות תריס (כולל מצב B ומצב A), שליטה על ISO, בורר מנוע (יחיד, מתמשך, בראקטינג, וכו'), בורר אופן מדידת אור, ובנוסף – גלגלת אחורית וגלגלת קדמית תלויות מצב. אם זה לא מספיק, ישנו כפתור Fn שניתן לבחור את פעולתו.

אם מוכרחים למצוא משהו שאין במצלמה הזו, אפשר לומר שחסרה בה האפשרות לחבר כבל שחרור לכפתור המחשף, כמו שניתן ב X-Pro1 וב- X-E2. מכיוון שניתן לשלוט עליה בחיבור אלחוטי, ואף דרך חיבור המיקרופון או ה-USB, נראה שגם החוסר הזה לא משמעותי.
המתחרה הקרובה ביותר של ה- X-T1 היא ה- E-M1 של אולימפוס – הן דומות בצורתן וביכולותיהן, למרות שהחיישן של אולימפוס, בפורמט 4:3, קטן יותר. בנוסף, לאולימפוס נקודות פוקוס רבות יותר (81 לעומת 49), מהירות תריס מקסימלית גבוהה יותר (1/8000 לעומת 1/4000), וקצב צילום ברצף גבוה יותר (10 תמונות בשניה לעומת 8 ). היא מעט גדולה יותר ומעט כבדה יותר, אך נראה שההבדל העיקרי ביניהן מתרכז בחיישן, ביכולותיו ובעדשות שניתן לחבר להן.

בארץ צפויה ה X-T1 לנחות לקראת סוף פברואר, קבוצת שמעוני תציע אותה בכ-6500 ש"ח עם אחריות לשנתיים.
לדיון בנושא: פוג'י לא עוצרת ומשחררת את ה X-T1